Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės V

Dar viena temutė. O kažkas sakė, kad puslapiai lėtai renkasi biggrin.gif

Pora senesnių temų:
http://www.supermama...?...751033&st=0
http://www.supermama...?...847718&st=0

Aispra, man dėl to dvejonių ir kyla, nes patinka ir cottage ir visiški laukiniai . suprantu, kad gryno nei vieno stiliaus nei antro nei noriu, nei gausis padaryt, o juos sumixuot ir nepadaryt kičo sudėtingas reikalas man .

Jot.ka, manau, kad sukurti kičo tamstai tikrai nepavyks, nesimato, kad tam turėtumėte gabumų biggrin.gif O jei rimtai, tai bent jau aš sau nusprendžiau tiesiog duoti laiko, patyrinėti augalus, pažaisti su derinukais... taip gal iki pensijos jau ir sužinosiu, kaip teisingai kurti aplinką. O kol kas džiaugiuosi nedidelėmis sėkmėmis ir atradimais biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aispra: 30 liepos 2012 - 09:02
QUOTE(aispra @ 2012 07 30, 09:01)

Jot.ka, manau, kad sukurti kičo tamstai tikrai nepavyks, nesimato, kad tam turėtumėte gabumų biggrin.gif O jei rimtai, tai bent jau aš sau nusprendžiau tiesiog duoti laiko, patyrinėti augalus, pažaisti su derinukais... taip gal iki pensijos jau ir sužinosiu, kaip teisingai kurti aplinką. O kol kas džiaugiuosi nedidelėmis sėkmėmis ir atradimais biggrin.gif

vienu metu abi sukūrėm po temą biggrin.gif , reiks maniškę panaikint, bazuojamės čia smile.gif
drinks_cheers.gif , aš irgi galvoju, kad eksperimentuose gimsta tiesa smile.gif
Atsakyti
Ežiuolė ax.gif

user posted image
Atsakyti
gal galėtumėt užvesti ant kelio kokios gėlės galėtų augti gan prastoje dirvoje visiškoje saulėkaitoje ir būtų ne pernelyg aukštos ax.gif - kokie "kuklūs reikalavimai blush2.gif tiesiog žalioje zonoje aplink didelius akmenis padariau nemenką "irisyną", prisodinau daug vilkdalgių ir galvoju tarp jų kokių daugiamečių gėlių pasodint, kad žemę uždengtų g.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 07 30, 22:48)
gal galėtumėt užvesti ant kelio kokios gėlės galėtų augti gan prastoje dirvoje visiškoje saulėkaitoje ir būtų ne pernelyg aukštos ax.gif  - kokie "kuklūs reikalavimai blush2.gif  tiesiog žalioje zonoje aplink didelius akmenis padariau nemenką "irisyną", prisodinau daug vilkdalgių ir galvoju tarp jų kokių daugiamečių gėlių pasodint, kad žemę uždengtų  g.gif

diktonas mėgsta atokaitą ir sausrą.
Atsakyti
jot.ka, gal galėtum pasufleruoti monardų vardus - pirmoj nuotraukoj dešinėj violetinės ir tada antroj bei trečioj nuotraukoj besipuikuojančių - įtariu, kad būsiu susirgus meile monardoms doh.gif

user posted image

user posted image

user posted image

..............

Manoji monarda Beauty of Cobham myli šią vasarą - pirkau iš Rasos prieš porą mėnesių nediduką augaliuką, o ji kad apsipylė žiedais iš vazonėlio žemėn įšokus thumbup.gif

user posted image

user posted image

Ir dar antrus metus mėgstamas augaliukas, kuris dekoratyvus nuo kojų iki galvos ir labai ilgai - šlamainis biggrin.gif . Auga pilku kupstu, didėja gan greit, o kai ima žydėt liepos vidury, tai ir žydi iki didžiųjų šalnų thumbup.gif

user posted image

pilnai išsiskleidęs
user posted image

Papildyta:
Knifofija, didelis dėkui - turiu šį gražuolį antri metai, bet pas mane auga jis laaaaaabai lėtai. Šiemet dar nežydėjo, bet kitais metais jau lauksiu žiedų - užteks tinginiaut doh.gif
Atsakyti
Mumrikai, mano monardos pačios sėtos, http://www.e-seklos.lt/lt?sq=monarda, visos skirtingų atspalvių, kai kurios taip nežymiai skiriasi, kad jei nebūtų susodintos šalia, tai galėtum sakyt, kad tokios pat. turiu vieną kerą, kurio viena šaka guli ant žemės, ir gauna pavėsio nuo kitų augalų, tai atrodo kad visiškai kitos spalvos augalas smile.gif. iš pradžių buvau skeptiška jų atžvilgiu, bet va dabar džiugina, labai smile.gif
Atsakyti
gal galėtumėt užvesti ant kelio kokios gėlės galėtų augti gan prastoje dirvoje visiškoje saulėkaitoje ir būtų ne pernelyg aukštos ax.gif  - kokie "kuklūs reikalavimai blush2.gif  tiesiog žalioje zonoje aplink didelius akmenis padariau nemenką "irisyną", prisodinau daug vilkdalgių ir galvoju tarp jų kokių daugiamečių gėlių pasodint, kad žemę uždengtų  g.gif

Tai turetu buti kupsteliu augancios, jei nori, kad uzdengtu zeme, teisingai?
Jei taip, tai katzole (kad ir rusine), snaputis `Terre franche`. O jei nori kontrasto, tai su pajurine balza butu wow;)
Papildyta:
jot.ka, puikios tavo monardos. Ir ju spalvos puikios. Bet man tik gaila, kad tokias kompozicijas fotografuoji plieskiant saulei blush2.gif Vakare reik, pries vakarine saulute, arba ryte. Gal ir pati zinojai, kad tiesiog saule suvalgo spalvas, isgeltonina visa kadra..Tik nesupyk 4u.gif
Atsakyti

jei tinka šliaužiančios - rinkčiausi raudonėlius (lutea, variegata), čiobrelius, kraujažolę, žemaūgę bitkrėslę..

Papildyta:
QUOTE(mumrikas @ 2012 07 31, 02:26)

ukas, kuris dekoratyvus nuo kojų iki galvos ir labai ilgai - šlamainis biggrin.gif . Auga pilku kupstu, didėja gan greit, o kai ima žydėt liepos vidury, tai ir žydi iki didžiųjų šalnų  thumbup.gif

user posted image

šlamainis man irgi patinka - neagresyvus, nors auga ir plečiasi greitai, dekoratyvus visą laiką, tinka sausoms puokštėms (kas jas mėgsta)..ir visiškai nereiklus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2012 07 31, 09:32)
Tai turetu buti kupsteliu augancios, jei nori, kad uzdengtu zeme, teisingai?
Jei taip, tai katzole (kad ir rusine), snaputis `Terre franche`. O jei nori kontrasto, tai su pajurine balza butu wow;)

dėkui wub.gif ir tikrai prisiminiau, kad turiu rūšinės katžolės - žygiuos ji žalion zonon prie dykumos pratintis lotuliukas.gif

QUOTE(Oli_vija @ 2012 07 31, 09:56)
jei tinka šliaužiančios - rinkčiausi raudonėlius (lutea, variegata), čiobrelius, kraujažolę, žemaūgę bitkrėslę..

šlamainis man irgi patinka - neagresyvus, nors auga ir plečiasi greitai, dekoratyvus visą laiką, tinka sausoms puokštėms (kas jas mėgsta)..ir visiškai nereiklus  mirksiukas.gif

ačiuks thumbup.gif ir raudonėlio, čiobrelių turiu kelių veislių - anie jei jau auga Neringos kopose, tai mano žalioj zonoj tikrai augs bigsmile.gif

vat man būtent savo neagresyvumu patinka - gražiai didėja keras, bet nežygiuoja metrų metrais kaip kai kurios gražios, bet "piktybiškos" gėlės 4u.gif
Atsakyti
sulaukiau skambučio iš daugiametes.lt dėl užsakymo, kur dariau pavasarį doh.gif pasakiau, kad jau nebereik, nes pas juos 6dienį apsilankiau ir apsipirkau smile.gif

jot.ka - ežiuolės Green envy neturi jie. Aš paėmiau Secret joy. Turi Greenline 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bagi @ 2012 07 31, 10:50)
sulaukiau skambučio iš daugiametes.lt dėl užsakymo, kur dariau pavasarį doh.gif  pasakiau, kad jau nebereik, nes pas juos 6dienį apsilankiau ir apsipirkau smile.gif

jot.ka - ežiuolės Green envy neturi jie. Aš paėmiau Secret joy. Turi Greenline 4u.gif

Kaip matome, jie nevertina klientų, jei tik dabar sugalvojo paskambinti. g.gif
Atsakyti