QUOTE(Soul @ 2006 08 09, 16:27)
Aš kaip tik šiuo metu darau antrą tokių pomidorų partiją.
3l vandens
10 šaukštų su kaupu želatinos
4kg pomidorų
1kg svogūnų
3 šaukštai druskos
8 šaukštai cukraus
1 stiklinė (250ml) acto
Į puodą supilu 2,5l vandens, o kitame 0,5 litro išbrinkinu želatiną, o jei reikia ir truputį pakaitinu, kad ištirptų. Tą 2,5 litrus vandens užverdu, įmetu juodų ir kvepiančių pipirų, lauro lapų, cukrų, druską, actą, užverdu... Tada supilu tą išbrinkintą želatiną, vėl užverdu. Šį marinatą atšaldau (kadangi tingiu ilgai laukt, tai atšaldau tik truputį

).
Supjaustytus pomidorus ir svogūnus sudedu į 0,5 l stiklainius, užpilu ant jų atvėsusį marinatą. Tada kišu stiklainius į šalto vandens puodą, ant dugno pastačius rankšluostuką ir pakaitinu nuo vandens užvirimo (tame puode) 15-20 min. Stiklainiuose temperatūra turi būti maždaug apie 60 laipsnių, bet neturiu termometro ir nekvaršinu sau galvos. Na ir užsuku dangteliais- galima paprastais užsukamais, galima ir su tais su aparatėliu.
Valgyti rekomenduojama min po 10 dienų, kad visas tas skonis į pomidorus ir svogūnus pereitų... O aišku skaniausia tai žiemos sulaukt
O kokia želatiną naudojat? Aš nusipirkau Optima linija, kur Saulutėj yra, bet gal ji netinka. Reikia pirkti iš prieskonių parduotuvės?
Papildyta:
QUOTE(bonda @ 2006 08 04, 06:47)
Gal kas nors gaminate pomidoru sultis ziemai??? ar kokia tyre/pasta ir pan??????????
mergele, cia taviskis receptas gal kazkas panasaus???

bet cia cielus dedi?

vandensw jokio nereikia -tiesiai ant pomidoru ta druska ir cukru??? nemaisyt?
Taip dedu cielus pomidorus. Cukrų ir druską dedu tiesiai ant pomidorų į stiklainį. Ir užpilu paprastu vandeniu. Ir nieko nemaišau.