Pasidariau ir aš savo pomidoriukus (vyšninius) su želatinu. Tikiuosi viskas bus gerai. Nes man truputį nepatiko, kad jei sutrūkinėjo, bet gal viskas bu gerai.
Nežinau ar buvo toks reeptukas tai įmetu:
http://paslaimuske.b...gos-ziemai.html
Papildyta:
Tik galvoju ar želatinos nepadauginau
Nes pavarčius stiklainiukus, niekas viduje nejuda
Sveikos merginos, siemet ziema teko paskanauti skaniu marinuotu pomidoru su burokeliais. Nesekiau temos, tai gi neopykite, jei pasikartosiu.
RECEPTAS:
1. 1 3-ju lirtu stiklainis su pomidorais
2. 3 griezineliai zaliu burokeliu (galima ir daugiau)
3. keleta skilteliu obuoliu
4. 2 nedideli svogunai
5. krapai
6. petrazoles
Stiklaini su pomidorais ir visais priedais uzpilti verdanciu vandeniu, palaikyti 20 min., nupilti vandeni ir jame ruosti marinata:
3 litru stiklainiui:
1 saukstas (su kaupu) druskos
150 g cukraus
70 g acto.
Uzpilti marinatu pomidorus, uzvakuoti, apversti, uzkloti.
SKANAUS
RECEPTAS:
1. 1 3-ju lirtu stiklainis su pomidorais
2. 3 griezineliai zaliu burokeliu (galima ir daugiau)
3. keleta skilteliu obuoliu
4. 2 nedideli svogunai
5. krapai
6. petrazoles
Stiklaini su pomidorais ir visais priedais uzpilti verdanciu vandeniu, palaikyti 20 min., nupilti vandeni ir jame ruosti marinata:
3 litru stiklainiui:
1 saukstas (su kaupu) druskos
150 g cukraus
70 g acto.
Uzpilti marinatu pomidorus, uzvakuoti, apversti, uzkloti.
SKANAUS
Belgiski pomidorai.
Pomidorus subadyti sakute.
Sudeti i iskaitintus stiklainius,imesti po kelis lauro lapus.Uzpylti verdanciu vandeniu ir palaikyti 15-20min.Vandeni nupilti i puoda i kuri suberti (3 litram)
5saukstai cukraus
2saukstai druskos
2saukstai acto
viska uzkaitinti iki uzvirimo,supilti atgal ant pomidoru,imesti po kelis zirnelius pipiru ir greit uzsukti dangteliais.Apverti ir siltai uzkloti parai :balionas: .
Man patiko greitas paruosimas,ir marinato skonis geras :taip taip: ,pas rusaites forume labai isgirtas receptukas liuks
Pomidorus subadyti sakute.
Sudeti i iskaitintus stiklainius,imesti po kelis lauro lapus.Uzpylti verdanciu vandeniu ir palaikyti 15-20min.Vandeni nupilti i puoda i kuri suberti (3 litram)
5saukstai cukraus
2saukstai druskos
2saukstai acto
viska uzkaitinti iki uzvirimo,supilti atgal ant pomidoru,imesti po kelis zirnelius pipiru ir greit uzsukti dangteliais.Apverti ir siltai uzkloti parai :balionas: .
Man patiko greitas paruosimas,ir marinato skonis geras :taip taip: ,pas rusaites forume labai isgirtas receptukas liuks
QUOTE(Ulė @ 2010 09 03, 14:48)
Belgiski pomidorai.
Man patiko greitas paruosimas,ir marinato skonis geras :taip taip: ,pas rusaites forume labai isgirtas receptukas liuks
Man patiko greitas paruosimas,ir marinato skonis geras :taip taip: ,pas rusaites forume labai isgirtas receptukas liuks
patinka man tokie receptukai.trakst bakst ir gatava
aciukas
Pas mane daug truputi pradėjusių pūti pomidorų, ar juos kaip nors konservuojate išpjausčiusios, ar metate lauk. Matyt per daug drėgmės, net šiltnamy masiškai pūna jie nenaudėliai.
Aš tik pirmų metų patirtį turiu, bet žinoma išpjausčiau, nupjausčiau ir marinavau
Labai didelę knygyne konservavimo enciklopediją radau, ten kiekvienam daigteliui po keliolika receptų Tarkim, vien žalių pomidorų tiek.
Vieną išsirašiau ir padariau šiandien, rezultatai neišbandyti, jeigu ką.
ŽALI POMIDORAI (BULGARIŠKAI)
4 kg žalių pomidorų
1 kg morkų
1 kg svogunų
1 kg saldžiųjų paprikų
1 stiklinė 6% acto (dariau su obuolių)
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė aliejaus
Druskos pagal skonį
Daržoves supjaustyti, morkas sutarkuoti, viską sumaišyti, pasūdyti ir 10 val. palaikyti. Išsiskyrusias sultis nupilti, supilti actą, aliejų, suberti cukrų, sumaišyti su daržovėmis ir 45 min. virti. Sudėti į sterilius stiklainius ir uždaryti.
-----------------------------------------------------------------------------------
Bet tik dabar pastebėjau, kad tas sultis išvis reikėjo išpilti, o aš su jom ir viriau, supratusi, kad iš jų marinatą daryti Kartais nelabai aiškūs visgi tie receptai. Na, kas patyręs, prisitaikys pagal save
Labai didelę knygyne konservavimo enciklopediją radau, ten kiekvienam daigteliui po keliolika receptų Tarkim, vien žalių pomidorų tiek.
Vieną išsirašiau ir padariau šiandien, rezultatai neišbandyti, jeigu ką.
ŽALI POMIDORAI (BULGARIŠKAI)
4 kg žalių pomidorų
1 kg morkų
1 kg svogunų
1 kg saldžiųjų paprikų
1 stiklinė 6% acto (dariau su obuolių)
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė aliejaus
Druskos pagal skonį
Daržoves supjaustyti, morkas sutarkuoti, viską sumaišyti, pasūdyti ir 10 val. palaikyti. Išsiskyrusias sultis nupilti, supilti actą, aliejų, suberti cukrų, sumaišyti su daržovėmis ir 45 min. virti. Sudėti į sterilius stiklainius ir uždaryti.
-----------------------------------------------------------------------------------
Bet tik dabar pastebėjau, kad tas sultis išvis reikėjo išpilti, o aš su jom ir viriau, supratusi, kad iš jų marinatą daryti Kartais nelabai aiškūs visgi tie receptai. Na, kas patyręs, prisitaikys pagal save
QUOTE(Osvile @ 2010 09 16, 13:17)
Aš tik pirmų metų patirtį turiu, bet žinoma išpjausčiau, nupjausčiau ir marinavau
Labai didelę knygyne konservavimo enciklopediją radau, ten kiekvienam daigteliui po keliolika receptų Tarkim, vien žalių pomidorų tiek.
Vieną išsirašiau ir padariau šiandien, rezultatai neišbandyti, jeigu ką.
ŽALI POMIDORAI (BULGARIŠKAI)
4 kg žalių pomidorų
1 kg morkų
1 kg svogunų
1 kg saldžiųjų paprikų
1 stiklinė 6% acto (dariau su obuolių)
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė aliejaus
Druskos pagal skonį
Daržoves supjaustyti, morkas sutarkuoti, viską sumaišyti, pasūdyti ir 10 val. palaikyti. Išsiskyrusias sultis nupilti, supilti actą, aliejų, suberti cukrų, sumaišyti su daržovėmis ir 45 min. virti. Sudėti į sterilius stiklainius ir uždaryti.
-----------------------------------------------------------------------------------
Bet tik dabar pastebėjau, kad tas sultis išvis reikėjo išpilti, o aš su jom ir viriau, supratusi, kad iš jų marinatą daryti Kartais nelabai aiškūs visgi tie receptai. Na, kas patyręs, prisitaikys pagal save
Labai didelę knygyne konservavimo enciklopediją radau, ten kiekvienam daigteliui po keliolika receptų Tarkim, vien žalių pomidorų tiek.
Vieną išsirašiau ir padariau šiandien, rezultatai neišbandyti, jeigu ką.
ŽALI POMIDORAI (BULGARIŠKAI)
4 kg žalių pomidorų
1 kg morkų
1 kg svogunų
1 kg saldžiųjų paprikų
1 stiklinė 6% acto (dariau su obuolių)
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė aliejaus
Druskos pagal skonį
Daržoves supjaustyti, morkas sutarkuoti, viską sumaišyti, pasūdyti ir 10 val. palaikyti. Išsiskyrusias sultis nupilti, supilti actą, aliejų, suberti cukrų, sumaišyti su daržovėmis ir 45 min. virti. Sudėti į sterilius stiklainius ir uždaryti.
-----------------------------------------------------------------------------------
Bet tik dabar pastebėjau, kad tas sultis išvis reikėjo išpilti, o aš su jom ir viriau, supratusi, kad iš jų marinatą daryti Kartais nelabai aiškūs visgi tie receptai. Na, kas patyręs, prisitaikys pagal save
Labai įdomus receptas, reiks pabandyti Aš tai suprasčiau, kad nereikia išpilti tų sulčių, mano manymu teisingai darėte
QUOTE(Maja Di @ 2010 09 16, 13:41)
Labai įdomus receptas, reiks pabandyti Aš tai suprasčiau, kad nereikia išpilti tų sulčių, mano manymu teisingai darėte
o aš manau, kad reikia nupilti tas susidariusias sultis dėl to, kad žali pomidorai kartumo duoda. Aš kažkada panašų bandžiau receptą, tai ten taip pat reikėjo palaikyt su druska ir sultis nupilt (žalių pomidorų).
QUOTE(A.d. @ 2010 09 16, 19:20)
o aš manau, kad reikia nupilti tas susidariusias sultis dėl to, kad žali pomidorai kartumo duoda. Aš kažkada panašų bandžiau receptą, tai ten taip pat reikėjo palaikyt su druska ir sultis nupilt (žalių pomidorų).
nu gal, tiesą pasakius žalių niekad nekonservavau
Na, ne viskas tilpo į stiklainius, paragavau, jokio kartumo nėra. Tik kad skysčio daugoka Pachmielui praktiškai galima naudoti atsigerti.
QUOTE(Osvile @ 2010 08 17, 15:01)
Simike, tu man pasakyk, kaip ten tiek marinato gaunasi iš kelių ingridientų po šaukštą, pusantro? Ten gal jie skirti litrui vandens?
Ir išties, ar galima verčiau du ar tris kartus užpilti marinatu nei kaitinti. Nes neturiu didelio puodo tam...
Ir išties, ar galima verčiau du ar tris kartus užpilti marinatu nei kaitinti. Nes neturiu didelio puodo tam...
Na receptą reikia skaityti nuo pradžios iki galo, o ne kas antrą eilutę. Aiškiai parašyta 1 LITRUI VANDENS!!!! Nežinau kaip su tais užpilinėjimais, bet aš kaitinu ir pagal šį receptą reikia kaitinti, jei nori užpilinėti reikės daugiau acto, daugiau druskos.
QUOTE(egita_25 @ 2010 08 23, 15:50)
o kazi acto ne per mazai? ir kam tas aliejus? niu bet bandau, kas bus tas bus
Nieko ten ne per mažai. Pirma pasidarykit, palaikykit, atsidarykit, paragaukit - paskui jau rašykit ko ten trūksta Pagal šį receptą pomidorai būna švelnaus natūralaus skonio. Jei norit aštrių, sūrių, rūgščių ar dar kokių - pasižiūrėkit kitus receptus
O aš jau baiginėju visus marinavimus, na dar burokėliai ir obuolienė liko Šiandien dar pomidorų padažą su bazilikais išsiverdu ir pabaigiu pomidorų derlių