Aš tik pirmų metų patirtį turiu, bet žinoma išpjausčiau, nupjausčiau ir marinavau
Labai didelę knygyne konservavimo enciklopediją radau, ten kiekvienam daigteliui po keliolika receptų

Tarkim, vien žalių pomidorų tiek.
Vieną išsirašiau ir padariau šiandien, rezultatai neišbandyti, jeigu ką.
ŽALI POMIDORAI (BULGARIŠKAI)4 kg žalių pomidorų
1 kg morkų
1 kg svogunų
1 kg saldžiųjų paprikų
1 stiklinė 6% acto (dariau su obuolių)
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė aliejaus
Druskos pagal skonį
Daržoves supjaustyti, morkas sutarkuoti, viską sumaišyti, pasūdyti ir 10 val. palaikyti. Išsiskyrusias sultis nupilti, supilti actą, aliejų, suberti cukrų, sumaišyti su daržovėmis ir 45 min. virti. Sudėti į sterilius stiklainius ir uždaryti.
-----------------------------------------------------------------------------------
Bet tik dabar pastebėjau, kad tas sultis išvis reikėjo išpilti, o aš su jom ir viriau, supratusi, kad iš jų marinatą daryti

Kartais nelabai aiškūs visgi tie receptai. Na, kas patyręs, prisitaikys pagal save