Vakaryksciai mano marinuoti pomidorai pagal Simikes recepta.
Cia ne pomidorai, bet darzoves su pomidorais
mamkaa, kaip skaniai atrodo
Reiks ir man isbandyti si recepta Sudetus pomidorus reikia uzpilti verdanciu marinatu ar nebutinai? as dar pomidorus nuplikau, kad galeciau odele nulupti, nes man jinai nepatinka
Kvailas klausimas - kaip palaikyti puode 90 laipsniu temperatura? gi kaitinant, tai uzvirs vanduo
O kazin galima naudoti raudonojo vyno acta?
Ir dar noriu paklausti tu, kurios marinuoja su svogunu. Ar nenusaudo?
As pernai marinuodama dejau 1 s. druskos ir 1 s. cukraus i 1 l vandens, keleta pipiriuku. Man labai patiko - svelnus skonis, bet MB sake, kad jam nelabai - skonio truksta (jo ne toks subtilus, kaip mano ). Tai dabar galvoju, dar i toki marinata prideti svoguno, tik suabejojau, kad nenusaudytu, gal vis tik geriau cesnako skiltele? Butu gaila darbo
Papildyta:
Ka darot, kai lieka tik puse stiklainio pomidoru ? toki ir uzdarot, ar is kitu perpilat, kad butu pilni? Ir ar pomidorai nesigauna sukrite? Man kazkaip atrodo, kad bus beveik kaip tyre? Noriu pabandyti
Reiks ir man isbandyti si recepta Sudetus pomidorus reikia uzpilti verdanciu marinatu ar nebutinai? as dar pomidorus nuplikau, kad galeciau odele nulupti, nes man jinai nepatinka
Kvailas klausimas - kaip palaikyti puode 90 laipsniu temperatura? gi kaitinant, tai uzvirs vanduo
O kazin galima naudoti raudonojo vyno acta?
Ir dar noriu paklausti tu, kurios marinuoja su svogunu. Ar nenusaudo?
As pernai marinuodama dejau 1 s. druskos ir 1 s. cukraus i 1 l vandens, keleta pipiriuku. Man labai patiko - svelnus skonis, bet MB sake, kad jam nelabai - skonio truksta (jo ne toks subtilus, kaip mano ). Tai dabar galvoju, dar i toki marinata prideti svoguno, tik suabejojau, kad nenusaudytu, gal vis tik geriau cesnako skiltele? Butu gaila darbo
Papildyta:
QUOTE(ing @ 2010 08 20, 10:45)
Aš darau paprasčiau į 0,5 stikl.pridedu pjaustytų skiltelėmis pomidorų truputį paspaudžiu ir įdedu arbatinį šaukštelį druskos, kaitinu kol pradeda kilti burbuliukai, tikslaus laiko nežinau.Jau darau kelinti metai iš eilės labai skanu, paprasta ir geitai gaminasi.Užsukus stiklainiukus apverčiu, kad susimaišytų druska, kai pakaista sukrenta tai gaunasi daugiau, kaip puse stiklainiuko. Darau ir į litrinius stiklainius tada 2arbat.šaukšt.druskos. Pameginkite
Ka darot, kai lieka tik puse stiklainio pomidoru ? toki ir uzdarot, ar is kitu perpilat, kad butu pilni? Ir ar pomidorai nesigauna sukrite? Man kazkaip atrodo, kad bus beveik kaip tyre? Noriu pabandyti
QUOTE(mamkaa @ 2010 08 24, 09:02)
Nieko cia ne per mazai, viskas taip kaip ir surasyta. vakar jau nezinau kelinta partija pomidoru taip uzmarinavau.
o as paragavau marinata, tai man be skonio, nu kazko truksta jame
QUOTE(egita_25 @ 2010 08 24, 09:33)
o as paragavau marinata, tai man be skonio, nu kazko truksta jame
na marinatas gaunasi toks svelnus, neastrus, uztat pomidorai ir skanus buna, nes jie ir lieka naturalaus skonio, na jauciasi kad pomidora valgai, o ne acte ir druskoje ismirkusia darzove. Bet cia jau skonio reikalas, vieniem patinka svelnesni marinatai, kietiems astrus ir aitrus.
O jus atsidarykir stiklaini po kokios savaites ir paragaukit, gal jums nepatiks, tai daugiau ir nemarinuokit tokiu budu. As taip darau, visada paragauju ir jei netinka daugiau niekada tokiu budu nemarinuoju.
Papildyta:
QUOTE(egita_25 @ 2010 08 24, 09:33)
o as paragavau marinata, tai man be skonio, nu kazko truksta jame
Arba pabandykit pataisytu recepteli pagal save, gal daugiau acto ar druskos idekit
Cia as pagal save sprendziu, nes MB valgo truos pomidorus apsiputodamas ir vis sako, kad kita karta kai marinuosiu daugiau acto ipilciau, o man jie ir tokie skanus.
QUOTE(ing @ 2010 08 20, 10:45)
Aš darau paprasčiau į 0,5 stikl.pridedu pjaustytų skiltelėmis pomidorų truputį paspaudžiu ir įdedu arbatinį šaukštelį druskos, kaitinu kol pradeda kilti burbuliukai, tikslaus laiko nežinau.Jau darau kelinti metai iš eilės labai skanu, paprasta ir geitai gaminasi.Užsukus stiklainiukus apverčiu, kad susimaišytų druska, kai pakaista sukrenta tai gaunasi daugiau, kaip puse stiklainiuko. Darau ir į litrinius stiklainius tada 2arbat.šaukšt.druskos. Pameginkite
Meginsiu Jusu recepta ,nes super lengva
Dar turiu klausimeli ,pomidorus nulupat?
Va sitas receptelis superinis,cia is SM,mano seimynos isbandytas
Marinatas: 1l vandens
1valg.saukstas druskos
1valg.saukstas cukraus
3 valg. saukstai acto
2gvaizdikeliai
I 1l stikl.ant dugno berti ziupsneli maltu juod.pipiru,2kvep.pipirus,1lauro lapa,1arbat.saukstelis aliejaus.Kietokus pamidorus pjauti perpuse ir talpiai deti puselumiszemyn,pasluoksnioujant su pusziedziais svogunais.Uzpilti isvirtu marinatu ir kaitinti 30min.,karstus apklojo siltai per nakti.
Issilaiko 2sezonus.
Marinatas: 1l vandens
1valg.saukstas druskos
1valg.saukstas cukraus
3 valg. saukstai acto
2gvaizdikeliai
I 1l stikl.ant dugno berti ziupsneli maltu juod.pipiru,2kvep.pipirus,1lauro lapa,1arbat.saukstelis aliejaus.Kietokus pamidorus pjauti perpuse ir talpiai deti puselumiszemyn,pasluoksnioujant su pusziedziais svogunais.Uzpilti isvirtu marinatu ir kaitinti 30min.,karstus apklojo siltai per nakti.
Issilaiko 2sezonus.
merginos pasidalinsiu as savuoju, primarinavau apie 30 stiklainiu, vakar atsidarem paragaut, nu zinokit nerealus skonis, sprogo per vakara
saldziarugsciai:
1 litras vandens, 1 saukstas su kaupu druskos, 3 saukstai cukraus, 0.5 stiklines acto, 4 gvazdikeliai, 2 lauro lapeliai, 4 pipirai.
saldziarugsciai:
1 litras vandens, 1 saukstas su kaupu druskos, 3 saukstai cukraus, 0.5 stiklines acto, 4 gvazdikeliai, 2 lauro lapeliai, 4 pipirai.
QUOTE(egita_25 @ 2010 08 25, 08:12)
merginos pasidalinsiu as savuoju, primarinavau apie 30 stiklainiu, vakar atsidarem paragaut, nu zinokit nerealus skonis, sprogo per vakara
saldziarugsciai:
1 litras vandens, 1 saukstas su kaupu druskos, 3 saukstai cukraus, 0.5 stiklines acto, 4 gvazdikeliai, 2 lauro lapeliai, 4 pipirai.
saldziarugsciai:
1 litras vandens, 1 saukstas su kaupu druskos, 3 saukstai cukraus, 0.5 stiklines acto, 4 gvazdikeliai, 2 lauro lapeliai, 4 pipirai.
Buk gerute parasyk ,kaip darai
QUOTE(bru @ 2010 08 25, 11:09)
Buk gerute parasyk ,kaip darai
oj tai labai paprastai, pridedu ant dugno vysniu lapu, serbentu lapu, 2 skilteles cesnako, pipiriuku , arba galite ir pirktinius sausus prieskoniukus (dariau ir su jais) ir viskas, sudedu pomidorus, stengiuosi kuo kietesnius. Uzpilu 1 karta verdanciu vandeniu, palieku kol atves, tada nupilu ir uzpilu verdanciu marinatu, kuri parasiau ir viskas, uzdarau arba paprastais dangteliais arba metaliniais.
Ai tiesa, dar imetu aspirino tabletuke, taip man niekada nepabala ar neisauna
QUOTE(egita_25 @ 2010 08 25, 09:14)
oj tai labai paprastai, pridedu ant dugno vysniu lapu, serbentu lapu, 2 skilteles cesnako, pipiriuku , arba galite ir pirktinius sausus prieskoniukus (dariau ir su jais) ir viskas, sudedu pomidorus, stengiuosi kuo kietesnius. Uzpilu 1 karta verdanciu vandeniu, palieku kol atves, tada nupilu ir uzpilu verdanciu marinatu, kuri parasiau ir viskas, uzdarau arba paprastais dangteliais arba metaliniais.
Ai tiesa, dar imetu aspirino tabletuke, taip man niekada nepabala ar neisauna
Ai tiesa, dar imetu aspirino tabletuke, taip man niekada nepabala ar neisauna
Negi ir i pomidorus dedat aspirina ,zinau,kad i agurkus dedavo mano mama.
As dar pomidorus subadysiu.
QUOTE(bru @ 2010 08 25, 11:22)
Negi ir i pomidorus dedat aspirina ,zinau,kad i agurkus dedavo mano mama.
joa, dejau po puses tabletukes. o kodel negalima i pomidorus deti?
QUOTE(egita_25 @ 2010 08 25, 09:25)
joa, dejau po puses tabletukes. o kodel negalima i pomidorus deti?
Nezinau ,bet nebuvau girdejusi