Aš jau kokius 5 metus tokius pomidorus darau, neužsilaiko ilgai
mamuks iš kažkur buvo receptą parvilkus
Reikės:
Pomidorų,
1 litrui marinato:
2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai aliejaus,
1,5 šaukšto druskos,
1,5 šaukšto acto,
krapų, česnako, lauro lapelių, kvapiujų ir juodųjų pipirų.
Pomidorus imkit kietesnius, juos švariai nuplaukit. Mažesnių smulkinti nereikia, didesnius perpjaukit į keletą dalių (stambiom skiltim). 0,5 l stiklainiui reikės 1 česnako skiltelės, šaukšto šviežaus smulkinto krapo, lauro lapelio ir po porą pipirų žirnelių. Sumeskit viską į stiklainį, dėkit pomidorus, tik nespauskit. Išsivirkit marinatą ir juo užpilkit pomidorų stiklainius. Dėkit stiklainius į puodą, pilkit šilto vandens ir kaitinkit apie 5 min. 90 laipsnių temperatūros vandenyje.
Labai skanu, bent mums
S M A G U R I Ų " POMIDORIUKAI
Mažų tvirtų pomidoriukų
Sūrymui: 1,5 1 vandens, 3 šaukštai druskos, 4 šaukštai cukraus,
6 juodųjų pipirų žirneliai, 3 laurų lapeliai, šaukštas acto, krienų
lapų, 3 juodųjų serbentų lapai, krapų žiedų, kelios česnakų
skiltelės
Iš šių produktų paruošite 3 l stiklainį. Pomidoriukus nuplaukite
ir nusausinkite. Sterilizuokite stiklainius. Ant dugno dėkite
krienų ir serbentų lapus, krapų žiedus, kelias česnako skilteles,
tada kuo glausčiau, kad neliktų didelių tarpų, dėliokite
pomidoriukus.
Užvirkite vandenį, į jį berkite druską, cukrų, juodųjų pipirų
žirnelius, laurų lapelius, kelias minutes pakaitinkite, nukelkite.
Karštą sūrymą pilkite ant pomidoriukų, uždenkite dangteliais ir
5 minutes leiskite pastovėti. Marinatą nuliekite į puodą,
užvirkite ir vėl tekinkite į stiklainį, gardinkite šaukštu acto ir
uždarykite. Apverskite ir ataušinkite. Galite laikyti 2-3 metus.