Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(blakstiena5 @ 2010 08 20, 07:35)
...manau parduotuviniuose ne tiek jo ten prikrauta,kai nezinom uz ta pati praeina thumbup.gif

Man regis, į pirktinius deda solidesnių konservantų biggrin.gif
Dar kilo mintis apie tirštiklius uogienei - niekas su pomidorais nebandėt? g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 08 20, 08:59)
Man regis, į pirktinius deda solidesnių konservantų biggrin.gif
Dar kilo mintis apie tirštiklius uogienei - niekas su pomidorais nebandėt?  g.gif  biggrin.gif

Šiaip ant dažno pomidorų padažo etiketės rašomas krakmolas ax.gif

O kažkuriame recepte, rods Mamkaa įdėtame žurnalo lape ir rašomas Dr.Otker Gelfix 2:1.
Atsakyti
QUOTE(bru @ 2010 08 19, 14:37)
Nezinau ,kaip jums nenuruksta ,be acto blink.gif Preitu metu receptas:
pomidorus nublanciruoti,supjaustome mazesnius i 4,didesnius i daugiau daliu,dedame i 0,5l stikl.,reikia daug prigrusti,ir atsiranda skystimelio,prideti iki pat virsaus,tada ideti arbatini sauksteli.cukraus ir sauksteli druskos,5juod. pipirai ir 2 kvapnieji.ir visus stiklainius kaitiname 40-50min.
TAI VA SIA NESAMONE IS RUSIO IS NESIAU I KONTEINERI!!!!!!


Aš darau paprasčiau į 0,5 stikl.pridedu pjaustytų skiltelėmis pomidorų truputį paspaudžiu ir įdedu arbatinį šaukštelį druskos, kaitinu kol pradeda kilti burbuliukai, tikslaus laiko nežinau.Jau darau kelinti metai iš eilės labai skanu, paprasta ir geitai gaminasi.Užsukus stiklainiukus apverčiu, kad susimaišytų druska, kai pakaista sukrenta tai gaunasi daugiau, kaip puse stiklainiuko. Darau ir į litrinius stiklainius tada 2arbat.šaukšt.druskos. Pameginkite thumbup.gif
Atsakyti
o pomidorus nulupat?ik kokius dar prieskonius dedat?
Atsakyti
QUOTE(cius @ 2010 08 20, 11:49)
o pomidorus nulupat?ik kokius dar prieskonius dedat?



Nereikia pomidorų lupti ir prieskonių jokiu nededu tik druskytės kaip rašiau. Gerai laikosi, niekada nėra "nušovę"ar sugedę. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ing @ 2010 08 20, 13:59)
Nereikia pomidorų lupti ir prieskonių jokiu nededu tik druskytės kaip rašiau. Gerai laikosi, niekada nėra "nušovę"ar sugedę. smile.gif

O aš visada lupu pomidorus , nes po to žievelės labai kliūna kai valgai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(simike @ 2010 08 04, 07:54)
Aš jau kokius 5 metus tokius pomidorus darau, neužsilaiko ilgai  lotuliukas.gif mamuks iš kažkur buvo receptą parvilkus  lotuliukas.gif Reikės:

Pomidorų,
1 litrui marinato:
2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai aliejaus,
1,5 šaukšto druskos,
1,5 šaukšto acto,
krapų, česnako, lauro lapelių, kvapiujų ir juodųjų pipirų.

Pomidorus imkit kietesnius, juos švariai nuplaukit. Mažesnių smulkinti nereikia, didesnius perpjaukit į keletą dalių (stambiom skiltim). 0,5 l stiklainiui reikės 1 česnako skiltelės, šaukšto šviežaus smulkinto krapo, lauro lapelio ir po porą pipirų žirnelių. Sumeskit viską į stiklainį, dėkit pomidorus, tik nespauskit. Išsivirkit marinatą ir juo užpilkit pomidorų stiklainius. Dėkit stiklainius į puodą, pilkit šilto vandens ir kaitinkit apie 5 min. 90 laipsnių temperatūros vandenyje.
Labai skanu, bent mums  drinks_cheers.gif

Aciu autorems uz siuos receptelius jau dabar ainu virsutiniji pasidaryt 4u.gif

QUOTE(liaga @ 2010 08 04, 11:55)
„ S M A G U R I Ų " POMIDORIUKAI •
Mažų tvirtų pomidoriukų

Sūrymui: 1,5 1 vandens, 3 šaukštai druskos, 4 šaukštai cukraus,
6 juodųjų pipirų žirneliai, 3 laurų lapeliai, šaukštas acto, krienų
lapų, 3 juodųjų serbentų lapai, krapų žiedų, kelios česnakų
skiltelės

Iš šių produktų paruošite 3 l stiklainį. Pomidoriukus nuplaukite
ir nusausinkite. Sterilizuokite stiklainius. Ant dugno dėkite
krienų ir serbentų lapus, krapų žiedus, kelias česnako skilteles,
tada kuo glausčiau, kad neliktų didelių tarpų, dėliokite
pomidoriukus.
Užvirkite vandenį, į jį berkite druską, cukrų, juodųjų pipirų
žirnelius, laurų lapelius, kelias minutes pakaitinkite, nukelkite.
Karštą sūrymą pilkite ant pomidoriukų, uždenkite dangteliais ir
5 minutes leiskite pastovėti. Marinatą nuliekite į puodą,
užvirkite ir vėl tekinkite į stiklainį, gardinkite šaukštu acto ir
uždarykite. Apverskite ir ataušinkite. Galite laikyti 2-3 metus.

drinks_cheers.gif

Atsakyti
4u.gif sveikutes

skaitinejau turite labai daug puikiu receptu,kaip koncervuoti pomidosrus.
Siemet pas mama be galo daug pomidoru.Noreciau uzsidaryti sulciu ziemai,BET nemoku blush2.gif Tai yra neturiu jokio recepto.
Gal kas galite pasiuliti ka nors.
Is anksto dekoju 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Godula @ 2008 08 18, 22:14)
turiu kecupo labai gera recepta, gavau is super geros seimininkes, ir net ragavau, liuks:

KECUPAS

3kg pomidoru
10 galvuciu svogunu
2 stiklines cukraus
1 stikline acto 9%
5 sauktai druskos (nubraukti)
2 arbatiniai sauksteliai pipiru
1 arbatinis saukstelis cinamono
10 vienetu gvazdikeliu

produktai sumalami, viskas sudedama ir virinama 1 val laiko.

Gaminau šiandien šį padažą ir galiu pasakyti, kad tikrai nesitikėjau tokio puikaus skonio. Tik pyliau dvigubai mažiau acto, bet čia jau pagal skonį. Dėkui už receptą : )
Atsakyti
QUOTE(simike @ 2010 08 04, 09:54)
Aš jau kokius 5 metus tokius pomidorus darau, neužsilaiko ilgai  lotuliukas.gif mamuks iš kažkur buvo receptą parvilkus  lotuliukas.gif Reikės:

Pomidorų,
1 litrui marinato:
2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai aliejaus,
1,5 šaukšto druskos,
1,5 šaukšto acto,
krapų, česnako, lauro lapelių, kvapiujų ir juodųjų pipirų.

Pomidorus imkit kietesnius, juos švariai nuplaukit. Mažesnių smulkinti nereikia, didesnius perpjaukit į keletą dalių (stambiom skiltim). 0,5 l stiklainiui reikės 1 česnako skiltelės, šaukšto šviežaus smulkinto krapo, lauro lapelio ir po porą pipirų žirnelių. Sumeskit viską į stiklainį, dėkit pomidorus, tik nespauskit. Išsivirkit marinatą ir juo užpilkit pomidorų stiklainius. Dėkit stiklainius į puodą, pilkit šilto vandens ir kaitinkit apie 5 min. 90 laipsnių temperatūros vandenyje.
Labai skanu, bent mums  drinks_cheers.gif

o kazi acto ne per mazai? ir kam tas aliejus? niu bet bandau, kas bus tas bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(2saulytes @ 2010 08 21, 22:03)
4u.gif sveikutes

skaitinejau turite labai daug puikiu receptu,kaip koncervuoti pomidosrus.
Siemet pas mama be galo daug pomidoru.Noreciau uzsidaryti sulciu ziemai,BET nemoku  blush2.gif Tai yra neturiu jokio recepto.
Gal kas galite pasiuliti ka nors.
Is anksto dekoju  4u.gif  4u.gif



Labai paprasta ir labai skanu. Nuplautus pomidorus sumalti.O toliau pagal poreiky.Jei nori,kad sultys butu skystos,tada truputely pasildyt ir ispausti sultis.Atkaitinti,ydeti druskos,truputely cukraus (pagal skony) ir supilam y stiklainius.Bet musu seimynai labai tinka ir nespaustos mirksiukas.gif tai toliau visas procesas tas pats kaip ir su ispaustais. Dariau jau pora kartu is gerai panokusiu pomidoru,tikiuosi ziemos sulauks biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(egita_25 @ 2010 08 23, 12:50)
o kazi acto ne per mazai? ir kam tas aliejus? niu bet bandau, kas bus tas bus  smile.gif

Nieko cia ne per mazai, viskas taip kaip ir surasyta. vakar jau nezinau kelinta partija pomidoru taip uzmarinavau.
Atsakyti