Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(lotutee @ 2010 08 16, 06:35)
pamačiau kad supjaustyti pomidorai yra, tai pagalvojau kad jie tokie vos vos sirpti pradeje turi buti, kad juos pjaustyti, ane?
blem turiu kibira tokiu jau issirpusiu bet ne persirpusiu pomidoru g.gif kaži ar tiks tas receptas g.gif

tikrai tiks visokie pomidorai, as dejau ir vos panokusius ir gerai sunokusius, nei vieni nei kiti neistizo. O receptukas Simikes thumbup.gif thumbup.gif

QUOTE(something else @ 2010 08 16, 08:50)
Pernai bandžiau pjaustyti ir tik pradėjusius sirpti, ir jau gerokai pasirpusius -- mano pačios nuostabai nei vieni, nei kiti nepatižo.

drinks_cheers.gif

QUOTE(Osvile @ 2010 08 17, 12:01)

Mamkaa, ar aš nematau, bet nėra parašyta, kiek į žalius pomidorus dėti cukraus blush2.gif

Jei klausiate apie ta recepta is zurnalo, tai dabar nuejau paziureti, tikrai nieko neparasyta apie cukru, tai turbut jo isvis nesideda ten, jei jau taip parasyta g.gif
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2010 08 18, 07:57)
Jei klausiate apie ta recepta is zurnalo, tai dabar nuejau paziureti, tikrai nieko neparasyta apie cukru, tai turbut jo isvis nesideda ten, jei jau taip parasyta  g.gif

Taip apie tą, bet aprašyme yra sudedam cukrų biggrin.gif
Atsakyti
Aha tikrai yra g.gif , idomiai cia kazkaip g.gif g.gif g.gif g.gif g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 08 15, 14:59)
Turiu tokį paiką įsitikinimą, kad tas actas yra didelė negerovė, ir stengiuosi niekur jo nedėti. Aišku, šitaip galvojant tai ir kvėpuoti nereiktų, nes oras užterštas doh.gif  Bet va vis tiek renkuosi receptus be acto cool.gif

Nezinau ,kaip jums nenuruksta ,be acto blink.gif Preitu metu receptas:
pomidorus nublanciruoti,supjaustome mazesnius i 4,didesnius i daugiau daliu,dedame i 0,5l stikl.,reikia daug prigrusti,ir atsiranda skystimelio,prideti iki pat virsaus,tada ideti arbatini sauksteli.cukraus ir sauksteli druskos,5juod. pipirai ir 2 kvapnieji.ir visus stiklainius kaitiname 40-50min.
TAI VA SIA NESAMONE IS RUSIO IS NESIAU I KONTEINERI!!!!!!
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2010 08 17, 20:33)
Blin kaip susinervinau  unsure.gif  Padariau dešimt stiklainių pomidorų drebučiuose. Puse su svogūnais pusė be. Per naktį laikiau šiltai, o per pietus sudėjau į šaldytuva. Kita diena patikrinu, o gi du stiklainiai sustingę kaip žėle, trečias tokie skysti drebučiai, o visi kiti skysti ir viskas  verysad.gif  Du stiklainius dar sudėjau į kamera, nes jau vilties nebeturiu. Želatinos dėjau per pus daugiau nei recepte buvo nurodyta, gal perkaitinau sad.gif Kaip manot ar mest jau, nes bus sugedę? Šaldytuve sėdi stiklainiai jau apie keturias dienas.

Jie nebus sugedę , tik tiek kad ne drebučiai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bru @ 2010 08 19, 14:37)
Nezinau ,kaip jums nenuruksta ,be acto blink.gif Preitu metu receptas:
pomidorus nublanciruoti,supjaustome mazesnius i 4,didesnius i daugiau daliu,dedame i 0,5l stikl.,reikia daug prigrusti,ir atsiranda skystimelio,prideti iki pat virsaus,tada ideti arbatini sauksteli.cukraus ir sauksteli druskos,5juod. pipirai ir 2 kvapnieji.ir visus stiklainius kaitiname 40-50min.
TAI VA SIA NESAMONE IS RUSIO IS NESIAU I KONTEINERI!!!!!!

blink.gif ojei, aš šiemet bandžiau, tai reiks eit žiūrėt kaip jie laikos.Tikėjaus, kad bus skanu...
Atsakyti
Labas vakaras,
prisiskaičiau receptų kaip gaminti pomidorų padažą / kečiupą, tai kilo klausimas -- kokių priemonių imtis, kad būtų tirštesnis? Radau rekomendaciją dėti krakmolo, BET... Skonio nepagadina?? g.gif Anyta daro skanų padažą, vienintelis trūkumas -- skystokas. Nors sako, kad pakankamai ilgai verda. Vadinasi, ne visada ilgas virimas duoda norimą rezultatą. Gal kas dar kokių nors gudrybių žinote?
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 08 19, 23:16)
Labas vakaras,
prisiskaičiau receptų kaip gaminti pomidorų padažą / kečiupą, tai kilo klausimas -- kokių priemonių imtis, kad būtų tirštesnis? Radau rekomendaciją dėti krakmolo, BET... Skonio nepagadina?? g.gif Anyta daro skanų padažą, vienintelis trūkumas -- skystokas. Nors sako, kad pakankamai ilgai verda. Vadinasi, ne visada ilgas virimas duoda norimą rezultatą. Gal kas dar kokių nors gudrybių žinote?



Something else,


Pomidorų padažo tirštumas priklauso nuo pomidorų rūšies{galiu tai tvirtai teigti,patyriau pati},jeigu pomidorai bus mėsingi,jų padažas bus tirštesnis.


Antra,priklauso nuo virimo būdo.


labai ydomu,kam tas krakmolas?

Juk keisis skonis,ir gali surūgti.


O,gal asklystu?

Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 08 20, 00:30)
labai ydomu,kam tas krakmolas?

Radau šioje temoje tokį patarimą -- dėti krakmolo. Tam, kad jei masė pernelyg skysta, įdėjus krakmolo ji turėtų sutirštėti. Bet man taip pat daug abejonių kelia toks variantas.
Bandysiu virti iš mėsingesnių pomidorų. Dėkui už patarimą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 08 20, 00:59)
Radau šioje temoje tokį patarimą -- dėti krakmolo. Tam, kad jei masė pernelyg skysta, įdėjus krakmolo ji turėtų sutirštėti. Bet man taip pat daug abejonių kelia toks variantas.
Bandysiu virti iš mėsingesnių pomidorų. Dėkui už patarimą smile.gif


Something else prašome 4u.gif


O,krakmolas juk jis gali duot rūgimą per ilgesnį laiką,jis čia manę nežavi,spręsk pati.
Atsakyti
labas rytas smile.gif pernai viena reiza viriau kecupo ir dejau krakmolo...laikiau saldytuve,surugt nespejo,nes ji greit suvalge ir abejoju ar jis blogybe,manau parduotuviniuose ne tiek jo ten prikrauta,kai nezinom uz ta pati praeina thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(bru @ 2010 08 19, 15:37)
Nezinau ,kaip jums nenuruksta ,be acto blink.gif Preitu metu receptas:
pomidorus nublanciruoti,supjaustome mazesnius i 4,didesnius i daugiau daliu,dedame i 0,5l stikl.,reikia daug prigrusti,ir atsiranda skystimelio,prideti iki pat virsaus,tada ideti arbatini sauksteli.cukraus ir sauksteli druskos,5juod. pipirai ir 2 kvapnieji.ir visus stiklainius kaitiname 40-50min.
TAI VA SIA NESAMONE IS RUSIO IS NESIAU I KONTEINERI!!!!!!



Labai panašiai konservavau pomidorus pernai, tik be jokio blanširavimo. Paprasčiausiai pomidorai nuplaunami ir supjaustomi skiltelėmis. Tinka truputį pažeisti, nevienodos formos, nevienodo prisirpimo pomidorai. Skilteles paspausdami sudedame į 0,5 l stiklainius iki kaklelio . Ant viršaus užberiame druskos nubrauktą arbatinį šaukštelį. pridengiame dangteliais ir kaitiname puode su vandeniu, kol pomidorų tūris sumažėja beveik per pusę, o skilteles visiškai apsemia sultys. Tada sandariai uždarome.
Kaitinau gana ilgai, nes pomidorai sukrito tik po geros valandos.
Tai patys mėgiamiausi mano dukriuko pomidorai. Laikėsi rūsy puikiai, dar ir dabar vienas stovi užsilikęs.
Receptas paimtas iš žurnalo "Kviečiu prie stalo" 2002 m. konservavimo priedo ir vadinasi "Garnyras širdžiai nušveisti" thumbup.gif
Atsakyti