Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(simike @ 2010 08 06, 10:00)
Mat kaip įdomiai  thumbup.gif

Simike,
juk pamidorai patys turi natūralios savo rūgšties,kam tada reikalingas actas.

Aš,jau darau,kokie3metai be acto,ir jie gaunasi natūraliai rūgštūs,o ne persmelkti acto.

aišku,nieko prieš tas kurioms patinka su actu,čia kaip kas mąsto.
Atsakyti
Aš tikrai nesiginčiju, receptų yra begalė, man tiesiog smalsu pasidarė ir tiek ax.gif Tikiu, kad skanu ir puikiai laikosi.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 08 14, 12:30)
aišku,nieko prieš tas kurioms patinka su actu,čia kaip kas mąsto.

Turiu tokį paiką įsitikinimą, kad tas actas yra didelė negerovė, ir stengiuosi niekur jo nedėti. Aišku, šitaip galvojant tai ir kvėpuoti nereiktų, nes oras užterštas doh.gif Bet va vis tiek renkuosi receptus be acto cool.gif
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2010 08 13, 07:57)

pamačiau kad supjaustyti pomidorai yra, tai pagalvojau kad jie tokie vos vos sirpti pradeje turi buti, kad juos pjaustyti, ane?
blem turiu kibira tokiu jau issirpusiu bet ne persirpusiu pomidoru g.gif kaži ar tiks tas receptas g.gif
Atsakyti
QUOTE(lotutee @ 2010 08 16, 08:35)
pamačiau kad supjaustyti pomidorai yra, tai pagalvojau kad jie tokie vos vos sirpti pradeje turi buti, kad juos pjaustyti, ane?
blem turiu kibira tokiu jau issirpusiu bet ne persirpusiu pomidoru g.gif kaži ar tiks tas receptas g.gif

Pernai bandžiau pjaustyti ir tik pradėjusius sirpti, ir jau gerokai pasirpusius -- mano pačios nuostabai nei vieni, nei kiti nepatižo.
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 08 16, 10:50)
Pernai bandžiau pjaustyti ir tik pradėjusius sirpti, ir jau gerokai pasirpusius -- mano pačios nuostabai nei vieni, nei kiti nepatižo.

na ne maniškiai nera patižę, bet jie jau prisirpę.

Vadinasi bus išmegintas šis receptukas thumbup.gif
Atsakyti
kazkur maciau buvo kalba apie zalius pomidorus. tai galiu pasakyti, kad pazistama, kuri daug metu konservuoja sake, jog ruosiant zaliu pomidoru misraines reikia deti daug morku, nes jos "panaikina" zaliu pomidoru kartuma
Atsakyti
Simike, tu man pasakyk, kaip ten tiek marinato gaunasi iš kelių ingridientų po šaukštą, pusantro? blush2.gif Ten gal jie skirti litrui vandens?
Ir išties, ar galima verčiau du ar tris kartus užpilti marinatu nei kaitinti. Nes neturiu didelio puodo tam...

Mamkaa, ar aš nematau, bet nėra parašyta, kiek į žalius pomidorus dėti cukraus blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Osvile: 17 rugpjūčio 2010 - 13:08
QUOTE(ausra.ryte @ 2010 08 17, 10:40)
kazkur maciau buvo kalba apie zalius pomidorus. tai galiu pasakyti, kad pazistama, kuri daug metu konservuoja sake, jog ruosiant zaliu pomidoru misraines reikia deti daug morku, nes jos "panaikina" zaliu pomidoru kartuma

Darant pagal receptą, kurį paskelbiau 463 žinutėje jokio kartumo nesijaučia. mirksiukas.gif
Atsakyti
Blin kaip susinervinau unsure.gif Padariau dešimt stiklainių pomidorų drebučiuose. Puse su svogūnais pusė be. Per naktį laikiau šiltai, o per pietus sudėjau į šaldytuva. Kita diena patikrinu, o gi du stiklainiai sustingę kaip žėle, trečias tokie skysti drebučiai, o visi kiti skysti ir viskas verysad.gif Du stiklainius dar sudėjau į kamera, nes jau vilties nebeturiu. Želatinos dėjau per pus daugiau nei recepte buvo nurodyta, gal perkaitinau sad.gif Kaip manot ar mest jau, nes bus sugedę? Šaldytuve sėdi stiklainiai jau apie keturias dienas.
Atsakyti
Vat aš irgi noriu su želatina, bet praktiškai visą temą perskaičiau ir išsigandau. Ar tikrai juos žiemą labai šaltai reikia laikyti? Mano garažas šiek tiek šildomas, tai būtų apmaudu, jei sysaliukas atsiprašant gautųsi blush2.gif

Gal kad ta želatina neperkaistų tikrai reikia kokį kartą užpilti tiesiog virintu marinatu, atvėsinti, o jau antrą kartą marinatą jau su želatina užpilti ir tiek, nebepasterizuoti? Kaip manote, patyrusios moterys?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Osvile: 17 rugpjūčio 2010 - 19:56
QUOTE(Osvile @ 2010 08 17, 19:55)
Vat aš irgi noriu su želatina, bet praktiškai visą temą perskaičiau ir išsigandau. Ar tikrai juos žiemą labai šaltai reikia laikyti? Mano garažas šiek tiek šildomas, tai būtų apmaudu, jei sysaliukas atsiprašant gautųsi blush2.gif

Gal kad ta želatina neperkaistų tikrai reikia kokį kartą užpilti tiesiog virintu marinatu, atvėsinti, o jau antrą kartą marinatą jau su želatina užpilti ir tiek, nebepasterizuoti? Kaip manote, patyrusios moterys?


Gal ir aš perkaitinau želatina, nes du kartus užviriau, tik mane stebina du sustinge stiklainiukai lotuliukas.gif
Atsakyti