Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Laba vakara :
pomidorus darau taip: triju litru stiklainiui : 3 saukstai druskos, 4 saukstai cukraus, 3 sauksteliai citrinos rugsties, kelios cesnaku skilteles. sudedam i stiklaini pomidorus, druska cukru rugstele ir uzpilam verdanciu vandeniu kuriame : krapai, juodieji pirai zirneliais ir kvapieji keli lauro lapai. skanu laikosi puikiai taip pat darau ir agurkus tik imu 3 saustus cukraus jiems.

pomidorai sriubai: nuplaunam, nuplikom verdanciu vandeniu kad nulupti skureles, dedam pomidorus i puoda dedam pagal skoni druskos tik turi but ciut suroka, kelis juoduosius ir kvapiuosius pipirus , lauro lapelius ir viska kaitinam kol liks daugiau nei puse puodo, kazkur 20 min gaunas. supilam i stiklainius . gaunasi greita skani sriuba ziemai dadejus bulviu ir kitu darzoviu.

Atsakyti
mamkaa, aha 5 minutes, na jei stiklainis koks didesnis tai ir 7 galima, paskui perkaitinus jie sukrenta ax.gif Marinuojam ir mes pomidorus, tik vat neseniai nokti jie pradėjo, tai laukiam kol prisirps tiek, kad galėtume į darbus kibti.
Atsakyti
Šiandien nusipirkau "konservavimas" žurnalą, tai atsidžiaugti negaliu, kiek visokių fainų receptų. Va vienas iš jų, reikės būtinai pabandyti, nes pernai marinavau savaip žalius pomidorus tai nepatiko, bet šie skaniai atrodo.
user posted image
user posted image
Papildyta:
user posted image
user posted image
Šaltinis žurnalas "Moters savitgalis. Konservavimas"
Atsakyti
QUOTE(simike @ 2010 08 04, 06:54)
Aš jau kokius 5 metus tokius pomidorus darau, neužsilaiko ilgai  lotuliukas.gif mamuks iš kažkur buvo receptą parvilkus  lotuliukas.gif Reikės:

Pomidorų,
1 litrui marinato:
2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai aliejaus,
1,5 šaukšto druskos,
1,5 šaukšto acto,
krapų, česnako, lauro lapelių, kvapiujų ir juodųjų pipirų.

Pomidorus imkit kietesnius, juos švariai nuplaukit. Mažesnių smulkinti nereikia, didesnius perpjaukit į keletą dalių (stambiom skiltim). 0,5 l stiklainiui reikės 1 česnako skiltelės, šaukšto šviežaus smulkinto krapo, lauro lapelio ir po porą pipirų žirnelių. Sumeskit viską į stiklainį, dėkit pomidorus, tik nespauskit. Išsivirkit marinatą ir juo užpilkit pomidorų stiklainius. Dėkit stiklainius į puodą, pilkit šilto vandens ir kaitinkit apie 5 min. 90 laipsnių temperatūros vandenyje.
Labai skanu, bent mums  drinks_cheers.gif

vakar jau trecia karta marinavau pomidorus pagal si recepta, didelis dekui Simikei, kad pasidalino receptu, tikrai labai skanus, nerugstus, jauciasi trikras pomidoro skonis(ne acto, ar kitu prieskoniu), ir lengvai bei greitai padaromas. Siandien su MB atsidarem viena stiklaini paragavimui per pusrycius, nes vyras sako marinuoji marinuoji, o kas per skonis ar zinai. tai dabar jau zinau, kad skonis wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Vakarykstis darbas
user posted image
Beje ir labai tauposi stiklaniai, na ta prasme, kad daug i stiklaini telpa pomidoru, nes jie pjaustosi ketvirtukais ir tikrai talpiai susideda i stiklaini.
Atsakyti
Mes ir juos šluote šluojam iš rūsio žiemą. Beje, kartais iš jų verdam ir sriubą, gaunasi tokią ne per rūgšti pomidorienė, susismulkinam tik, ryžių, morkų kokių, svogūno ir šlamščiam lotuliukas.gif Matau, kad dedi į didesnius stiklainius, tai gal pakaitini keliom minutėm ilgiau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simike: 13 rugpjūčio 2010 - 07:55
Darau kone identiškai kaip simikės recepte, bet ne kaitinu, o pora kartų užpilu. Laikosi. Įdomu, ar dėl to galėtų būti koks esminis skonio skirtumas? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo something else: 13 rugpjūčio 2010 - 08:48
QUOTE(simike @ 2010 08 13, 06:53)
Mes ir juos šluote šluojam iš rūsio žiemą. Beje, kartais iš jų verdam ir sriubą, gaunasi tokią ne per rūgšti pomidorienė, susismulkinam tik, ryžių, morkų kokių, svogūno ir šlamščiam  lotuliukas.gif Matau, kad dedi į didesnius stiklainius, tai gal pakaitini keliom minutėm ilgiau  mirksiukas.gif

aha, kaitinu 10 min.
Papildyta:
QUOTE(something else @ 2010 08 13, 07:47)
Darau kone identiškai kaip simikės recepte, bet ne kaitinu, o pora kartų užpilu. Laikosi. Įdomu, ar dėl to galėtų būti koks esminis skonio skirtumas? g.gif

nemanau, kad skirsis skonis, juk marinastas, tai tas pats.
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2010 08 06, 11:37)
marinata pomidorams darau tok ipati kai pagurkams. as pernai kelis stiklainius buvau uzmarinavusi zaliu, na nesunokusiu pomidoru, tai taip ir liko stoveti jie, nepatiko  schmoll.gif
Zinau kad yra kazkokia misraine is zaliu pomidoru  g.gif

1 kg žalių pomidorų
0,5 kg svogūnų
2 šaukštai druskos
Marinatui:
1 litro vandens
150 g acto (9 proc.)
6 šaukštai cukraus
20 juodųjų pipirų
7 lauro lapų
7 kvepiančiųjų pipirų
Pomidorus supjaustome skiltelėmis arba griežinėliais, svogūnus pjauname per pusę ir supjaustome griežinėliais (pusmėnuliais), suberiame druską ir viską išmaišę paliekame pastovėti parą. Išverdame marinatą ir užpilame jį ant pomidorų ir svogūnų. Viską paverdame apie 2-3 minutes ir supilstome į stiklainius. Stiklainius apverčiame dangteliais žemyn ir kuo nors šiltai užkloję leidžiame pamažu atvėsti. Radau delfi marinavimo konkurse. Laaaaaaaabai skanios .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leitutė: 13 rugpjūčio 2010 - 10:20
QUOTE(leitutė @ 2010 08 13, 11:18)
Laaaaaaaabai skanios .

Bet, reikia manyti, tižios?
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 08 13, 11:23)
Bet, reikia manyti, tižios?

Tikrai ne .Nuotrauka yrahttp://gyvenimas.delfi.lt/cooking/article.php?id=23510170 Esu daug išbandžius, šitos skaniausios. 4u.gif recepto autorei Juratei
Atsakyti
QUOTE(Soul @ 2006 08 09, 17:27)
Aš kaip tik šiuo metu darau antrą tokių pomidorų partiją.

3l vandens
10 šaukštų su kaupu želatinos
4kg pomidorų
1kg svogūnų
3 šaukštai druskos
8 šaukštai cukraus
1 stiklinė (250ml) acto

Į puodą supilu 2,5l vandens, o kitame 0,5 litro išbrinkinu želatiną, o jei reikia ir truputį pakaitinu, kad ištirptų. Tą 2,5 litrus vandens užverdu, įmetu juodų ir kvepiančių pipirų, lauro lapų, cukrų, druską, actą, užverdu... Tada supilu tą išbrinkintą želatiną, vėl užverdu. Šį marinatą atšaldau (kadangi tingiu ilgai laukt, tai atšaldau tik truputį  blush2.gif ).
Supjaustytus pomidorus ir svogūnus sudedu į 0,5 l stiklainius, užpilu ant jų atvėsusį marinatą. Tada kišu stiklainius į šalto vandens puodą, ant dugno pastačius rankšluostuką ir pakaitinu nuo vandens užvirimo (tame puode) 15-20 min. Stiklainiuose temperatūra turi būti maždaug apie 60 laipsnių, bet neturiu termometro ir nekvaršinu sau galvos. Na ir užsuku dangteliais- galima paprastais užsukamais, galima ir su tais su aparatėliu.
Valgyti rekomenduojama min po 10 dienų, kad visas tas skonis į pomidorus ir svogūnus pereitų... O aišku skaniausia tai žiemos sulaukt 4u.gif


Pries pora savateliu dariau pomidorus drebuciuose pagal si receptuka. Vakar viena indeli atidariau paragauti. Skonis tiesiog pasakiskas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Nezinau ar kiti stiklainiukai ziemos sulauks biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(leitutė @ 2010 08 13, 12:04)
Tikrai ne .Nuotrauka yrahttp://gyvenimas.delfi.lt/cooking/article.php?id=23510170 Esu daug išbandžius, šitos skaniausios.  4u.gif recepto autorei Juratei

Ok, tada įtraukiu į bandytinų receptų sąrašą smile.gif
Atsakyti