Laba vakara :
pomidorus darau taip: triju litru stiklainiui : 3 saukstai druskos, 4 saukstai cukraus, 3 sauksteliai citrinos rugsties, kelios cesnaku skilteles. sudedam i stiklaini pomidorus, druska cukru rugstele ir uzpilam verdanciu vandeniu kuriame : krapai, juodieji pirai zirneliais ir kvapieji keli lauro lapai. skanu laikosi puikiai taip pat darau ir agurkus tik imu 3 saustus cukraus jiems.
pomidorai sriubai: nuplaunam, nuplikom verdanciu vandeniu kad nulupti skureles, dedam pomidorus i puoda dedam pagal skoni druskos tik turi but ciut suroka, kelis juoduosius ir kvapiuosius pipirus , lauro lapelius ir viska kaitinam kol liks daugiau nei puse puodo, kazkur 20 min gaunas. supilam i stiklainius . gaunasi greita skani sriuba ziemai dadejus bulviu ir kitu darzoviu.
mamkaa, aha 5 minutes, na jei stiklainis koks didesnis tai ir 7 galima, paskui perkaitinus jie sukrenta
Marinuojam ir mes pomidorus, tik vat neseniai nokti jie pradėjo, tai laukiam kol prisirps tiek, kad galėtume į darbus kibti.

QUOTE(simike @ 2010 08 04, 06:54)
Aš jau kokius 5 metus tokius pomidorus darau, neužsilaiko ilgai
mamuks iš kažkur buvo receptą parvilkus
Reikės:
Pomidorų,
1 litrui marinato:
2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai aliejaus,
1,5 šaukšto druskos,
1,5 šaukšto acto,
krapų, česnako, lauro lapelių, kvapiujų ir juodųjų pipirų.
Pomidorus imkit kietesnius, juos švariai nuplaukit. Mažesnių smulkinti nereikia, didesnius perpjaukit į keletą dalių (stambiom skiltim). 0,5 l stiklainiui reikės 1 česnako skiltelės, šaukšto šviežaus smulkinto krapo, lauro lapelio ir po porą pipirų žirnelių. Sumeskit viską į stiklainį, dėkit pomidorus, tik nespauskit. Išsivirkit marinatą ir juo užpilkit pomidorų stiklainius. Dėkit stiklainius į puodą, pilkit šilto vandens ir kaitinkit apie 5 min. 90 laipsnių temperatūros vandenyje.
Labai skanu, bent mums


Pomidorų,
1 litrui marinato:
2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai aliejaus,
1,5 šaukšto druskos,
1,5 šaukšto acto,
krapų, česnako, lauro lapelių, kvapiujų ir juodųjų pipirų.
Pomidorus imkit kietesnius, juos švariai nuplaukit. Mažesnių smulkinti nereikia, didesnius perpjaukit į keletą dalių (stambiom skiltim). 0,5 l stiklainiui reikės 1 česnako skiltelės, šaukšto šviežaus smulkinto krapo, lauro lapelio ir po porą pipirų žirnelių. Sumeskit viską į stiklainį, dėkit pomidorus, tik nespauskit. Išsivirkit marinatą ir juo užpilkit pomidorų stiklainius. Dėkit stiklainius į puodą, pilkit šilto vandens ir kaitinkit apie 5 min. 90 laipsnių temperatūros vandenyje.
Labai skanu, bent mums

vakar jau trecia karta marinavau pomidorus pagal si recepta, didelis dekui Simikei, kad pasidalino receptu, tikrai labai skanus, nerugstus, jauciasi trikras pomidoro skonis(ne acto, ar kitu prieskoniu), ir lengvai bei greitai padaromas. Siandien su MB atsidarem viena stiklaini paragavimui per pusrycius, nes vyras sako marinuoji marinuoji, o kas per skonis ar zinai. tai dabar jau zinau, kad skonis








Vakarykstis darbas

Beje ir labai tauposi stiklaniai, na ta prasme, kad daug i stiklaini telpa pomidoru, nes jie pjaustosi ketvirtukais ir tikrai talpiai susideda i stiklaini.
Mes ir juos šluote šluojam iš rūsio žiemą. Beje, kartais iš jų verdam ir sriubą, gaunasi tokią ne per rūgšti pomidorienė, susismulkinam tik, ryžių, morkų kokių, svogūno ir šlamščiam
Matau, kad dedi į didesnius stiklainius, tai gal pakaitini keliom minutėm ilgiau


QUOTE(simike @ 2010 08 13, 06:53)
Mes ir juos šluote šluojam iš rūsio žiemą. Beje, kartais iš jų verdam ir sriubą, gaunasi tokią ne per rūgšti pomidorienė, susismulkinam tik, ryžių, morkų kokių, svogūno ir šlamščiam
Matau, kad dedi į didesnius stiklainius, tai gal pakaitini keliom minutėm ilgiau 


aha, kaitinu 10 min.
Papildyta:
QUOTE(something else @ 2010 08 13, 07:47)
Darau kone identiškai kaip simikės recepte, bet ne kaitinu, o pora kartų užpilu. Laikosi. Įdomu, ar dėl to galėtų būti koks esminis skonio skirtumas? 

nemanau, kad skirsis skonis, juk marinastas, tai tas pats.
QUOTE(mamkaa @ 2010 08 06, 11:37)
marinata pomidorams darau tok ipati kai pagurkams. as pernai kelis stiklainius buvau uzmarinavusi zaliu, na nesunokusiu pomidoru, tai taip ir liko stoveti jie, nepatiko
Zinau kad yra kazkokia misraine is zaliu pomidoru

Zinau kad yra kazkokia misraine is zaliu pomidoru

1 kg žalių pomidorų
0,5 kg svogūnų
2 šaukštai druskos
Marinatui:
1 litro vandens
150 g acto (9 proc.)
6 šaukštai cukraus
20 juodųjų pipirų
7 lauro lapų
7 kvepiančiųjų pipirų
Pomidorus supjaustome skiltelėmis arba griežinėliais, svogūnus pjauname per pusę ir supjaustome griežinėliais (pusmėnuliais), suberiame druską ir viską išmaišę paliekame pastovėti parą. Išverdame marinatą ir užpilame jį ant pomidorų ir svogūnų. Viską paverdame apie 2-3 minutes ir supilstome į stiklainius. Stiklainius apverčiame dangteliais žemyn ir kuo nors šiltai užkloję leidžiame pamažu atvėsti. Radau delfi marinavimo konkurse. Laaaaaaaabai skanios .
QUOTE(leitutė @ 2010 08 13, 11:18)
Laaaaaaaabai skanios .
Bet, reikia manyti, tižios?
QUOTE(something else @ 2010 08 13, 11:23)
Bet, reikia manyti, tižios?
Tikrai ne .Nuotrauka yrahttp://gyvenimas.delfi.lt/cooking/article.php?id=23510170 Esu daug išbandžius, šitos skaniausios.

QUOTE(Soul @ 2006 08 09, 17:27)
Aš kaip tik šiuo metu darau antrą tokių pomidorų partiją.
3l vandens
10 šaukštų su kaupu želatinos
4kg pomidorų
1kg svogūnų
3 šaukštai druskos
8 šaukštai cukraus
1 stiklinė (250ml) acto
Į puodą supilu 2,5l vandens, o kitame 0,5 litro išbrinkinu želatiną, o jei reikia ir truputį pakaitinu, kad ištirptų. Tą 2,5 litrus vandens užverdu, įmetu juodų ir kvepiančių pipirų, lauro lapų, cukrų, druską, actą, užverdu... Tada supilu tą išbrinkintą želatiną, vėl užverdu. Šį marinatą atšaldau (kadangi tingiu ilgai laukt, tai atšaldau tik truputį
).
Supjaustytus pomidorus ir svogūnus sudedu į 0,5 l stiklainius, užpilu ant jų atvėsusį marinatą. Tada kišu stiklainius į šalto vandens puodą, ant dugno pastačius rankšluostuką ir pakaitinu nuo vandens užvirimo (tame puode) 15-20 min. Stiklainiuose temperatūra turi būti maždaug apie 60 laipsnių, bet neturiu termometro ir nekvaršinu sau galvos. Na ir užsuku dangteliais- galima paprastais užsukamais, galima ir su tais su aparatėliu.
Valgyti rekomenduojama min po 10 dienų, kad visas tas skonis į pomidorus ir svogūnus pereitų... O aišku skaniausia tai žiemos sulaukt
3l vandens
10 šaukštų su kaupu želatinos
4kg pomidorų
1kg svogūnų
3 šaukštai druskos
8 šaukštai cukraus
1 stiklinė (250ml) acto
Į puodą supilu 2,5l vandens, o kitame 0,5 litro išbrinkinu želatiną, o jei reikia ir truputį pakaitinu, kad ištirptų. Tą 2,5 litrus vandens užverdu, įmetu juodų ir kvepiančių pipirų, lauro lapų, cukrų, druską, actą, užverdu... Tada supilu tą išbrinkintą želatiną, vėl užverdu. Šį marinatą atšaldau (kadangi tingiu ilgai laukt, tai atšaldau tik truputį

Supjaustytus pomidorus ir svogūnus sudedu į 0,5 l stiklainius, užpilu ant jų atvėsusį marinatą. Tada kišu stiklainius į šalto vandens puodą, ant dugno pastačius rankšluostuką ir pakaitinu nuo vandens užvirimo (tame puode) 15-20 min. Stiklainiuose temperatūra turi būti maždaug apie 60 laipsnių, bet neturiu termometro ir nekvaršinu sau galvos. Na ir užsuku dangteliais- galima paprastais užsukamais, galima ir su tais su aparatėliu.
Valgyti rekomenduojama min po 10 dienų, kad visas tas skonis į pomidorus ir svogūnus pereitų... O aišku skaniausia tai žiemos sulaukt

Pries pora savateliu dariau pomidorus drebuciuose pagal si receptuka. Vakar viena indeli atidariau paragauti. Skonis tiesiog pasakiskas




QUOTE(leitutė @ 2010 08 13, 12:04)
Tikrai ne .Nuotrauka yrahttp://gyvenimas.delfi.lt/cooking/article.php?id=23510170 Esu daug išbandžius, šitos skaniausios.
recepto autorei Juratei

Ok, tada įtraukiu į bandytinų receptų sąrašą
