Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(simike @ 2010 08 05, 06:50)
Citrinos rūgštis irgi chemija  ax.gif

drinks_cheers.gif Nelabai įsivaizduoju, kuo actas gali būti blogai. Kaip ir citrinų rūgšis. Nebent yra jautrių actui žmonių...
Atsakyti
As pomidoirus marinuoju paparstai su actu ir dar darau savose sultyse (labai skanu, bet jau darbo kiek doh.gif ).
Kelis stiklainius uzmarinavaus jau turiu, dar viskas pries aki, nes tik neseniai pradejo pomidorai nokti masiskai. siemet kazkai ppatrauke nat mazu pomidoriuku, man jie labai grazu tiek sviezi salotose, tiek marinuoti ziema. Va kelis stiklainius jau tokiu turiu
user posted image
o cia siaip grazu ir tiek smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 08 06, 09:30)
drinks_cheers.gif Nelabai įsivaizduoju, kuo actas gali būti blogai. Kaip ir citrinų rūgšis. Nebent yra jautrių actui žmonių...


Aš geriau renkuos actą, man su citrinos rūgštim neina nutaikyt kiek ten dėt lotuliukas.gif
Papildyta:
Mamkaa, o marinatą pomidorams su actu verdi panašiai kaip agurkams, ar mandriau? lotuliukas.gif Reiks gal šiemet pasidaryt žalių pomidorų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(simike @ 2010 08 05, 11:36)
O tai kaip tu juos be acto darei? Įdomu.  g.gif Kažkaip man abejotinai atrodo, kokia ten rūgštis pas pomidorus? Nemanau, kad vien jos gana.  g.gif


Simike,

atsakau į Tavo iškeltą klausimą.

Aš pomidorus darau be jiokio acto
Ir,taip:

1ltras vandens+vienas v.š druskos,2,5 v.š cukraus+kvapieji pipirai +česnalaiškiai+gelsves lapeliai[jeigu neturime dedame petražolių.

Paruošiu pomidorus juos subadau mediniu iešmeliu,sudedu į stiklainį užpilu marinatu,tik česnakų neverdu ir žalėsių neverdu,o tiesiog labai greitai įmerkiu į virintą vandenį.

Kuomet viską sudedu užpilu marinatu ant pomidorų įpilu v.š. alyvų aliejaus.

Užsuku metaliniais dangteliais,apverčiu,kai agurkus.


Taip aš darau jau ne vienus metus{aš ,čia acto nemėgstu}

O,dėl natūralios pomidorų rūgšties pasidomėk internete
Atsakyti
Mat kaip įdomiai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(simike @ 2010 08 06, 07:24)
Aš geriau renkuos actą, man su citrinos rūgštim neina nutaikyt kiek ten dėt  lotuliukas.gif
Papildyta:
Mamkaa, o marinatą pomidorams su actu verdi panašiai kaip agurkams, ar mandriau?  lotuliukas.gif Reiks gal šiemet pasidaryt žalių pomidorų  ax.gif

marinata pomidorams darau tok ipati kai pagurkams. as pernai kelis stiklainius buvau uzmarinavusi zaliu, na nesunokusiu pomidoru, tai taip ir liko stoveti jie, nepatiko schmoll.gif
Zinau kad yra kazkokia misraine is zaliu pomidoru g.gif
Atsakyti
O man atvirkščiai, ta mišrainė baisiai neskani, bet marinuoti žali tai niamu naimu thumbup.gif
Atsakyti
oi mergaiciai, padekit man. vakar bandziau pasterizuoti pomidorus ir supratau, kad nieko apie tai nenusimanau. pilant marinata i stiklainius, kiek jo pilti? visiskai pilna ar kazkiek palikti vietos tuscios? kai pasterizuoji puode vanduo turi burbuliuoti ar uztenka, kad mazyciai burbuliukai matosi? o pasterizuojamuose stiklainiuose ar turi marinatas virti? g.gif
Atsakyti
Aš pilu pilnus ir kaitinu kol puode valduo užverda ir dar kokias 10-15 min. (priklausomai ką vakuoju).
Atsakyti
kodel cia taip tylu, nejau niekas nemarinuoja pomidoru g.gif
Papildyta:
QUOTE(simike @ 2010 08 04, 06:54)
Aš jau kokius 5 metus tokius pomidorus darau, neužsilaiko ilgai  lotuliukas.gif mamuks iš kažkur buvo receptą parvilkus  lotuliukas.gif Reikės:

Pomidorų,
1 litrui marinato:
2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai aliejaus,
1,5 šaukšto druskos,
1,5 šaukšto acto,
krapų, česnako, lauro lapelių, kvapiujų ir juodųjų pipirų.

Pomidorus imkit kietesnius, juos švariai nuplaukit. Mažesnių smulkinti nereikia, didesnius perpjaukit į keletą dalių (stambiom skiltim). 0,5 l stiklainiui reikės 1 česnako skiltelės, šaukšto šviežaus smulkinto krapo, lauro lapelio ir po porą pipirų žirnelių. Sumeskit viską į stiklainį, dėkit pomidorus, tik nespauskit. Išsivirkit marinatą ir juo užpilkit pomidorų stiklainius. Dėkit stiklainius į puodą, pilkit šilto vandens ir kaitinkit apie 5 min. 90 laipsnių temperatūros vandenyje.
Labai skanu, bent mums  drinks_cheers.gif

siandien dariau siuos pomidorus, ar tikrai reikia kaitinti tik 5 min?
Atsakyti
O aš marinavau vakar pomidorus taip:
1Litras vandens
2šaukštai druskos
1šaukštas cukraus
3šaukštai acto
nupilinėjau taip pat kaip ir agurkus, trečia kart jau užsukau su marinatu. Stiklainiuose pridėjau morkyčių, svogųnų, česnakų.
Šį receptą gavau iš anytos, o jos pomidorai žiauriai skanūs. tongue.gif
Atsakyti
Kodel cia taip tylu, ar niekas nemarinuoja pomidoru?
pasirodau su vakaryksciu darbu
user posted image
pomidoru ketvirciai
user posted image
o cia ne pomidorai, bet sis bei tas (agurkai, paprika, patisonas) su pomidorais
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamkaa: 10 rugpjūčio 2010 - 16:42