Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(drugelis. @ 2010 07 28, 08:58)
Sveikutės, aš nusipirkau tokį puodą rusišką "Sokovarka". Jau viriau juodųjų serbentų sultis, puikiai pavyko, dabar mąstau apie pomidorus...  g.gif
Gal kas bandėt, ar ne per tirštos gaunas, ar išvis gaunas ir kokią rūšį pomidorų reiktų naudoti?


Ar čia tas puodas kur su šlangute sultims išbėgt, jei tas,tai man irgi būtų įdomu ar kas bandė su pomidorais.
Atsakyti
QUOTE(M&V @ 2010 07 28, 07:20)
praeitais metais dariau pagal šį receptuką, tai pamidorai super duper gavosi good.gif

gal gali placiau parasyti kaip daryti blush2.gif ,niekad nedariau pomidoru,tai uztai nezinau nuo ko pradeti doh.gif blush2.gif
Atsakyti
nejaugi niekas negali padeti unsure.gif verysad.gif
Atsakyti
O gal kas turit receptą, kur į marinatą reik pomidorų padažo? Gaunasi kaip "parduotuviniai,, savose sultyse rolleyes.gif Kažkada teko ragauti, gavau receptą ir pamečiau doh.gif Dėkui...
Atsakyti
Niekas neruosia pomidoru ziemai? biggrin.gif
Atsakyti
Aš jau kokius 5 metus tokius pomidorus darau, neužsilaiko ilgai lotuliukas.gif mamuks iš kažkur buvo receptą parvilkus lotuliukas.gif Reikės:

Pomidorų,
1 litrui marinato:
2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai aliejaus,
1,5 šaukšto druskos,
1,5 šaukšto acto,
krapų, česnako, lauro lapelių, kvapiujų ir juodųjų pipirų.

Pomidorus imkit kietesnius, juos švariai nuplaukit. Mažesnių smulkinti nereikia, didesnius perpjaukit į keletą dalių (stambiom skiltim). 0,5 l stiklainiui reikės 1 česnako skiltelės, šaukšto šviežaus smulkinto krapo, lauro lapelio ir po porą pipirų žirnelių. Sumeskit viską į stiklainį, dėkit pomidorus, tik nespauskit. Išsivirkit marinatą ir juo užpilkit pomidorų stiklainius. Dėkit stiklainius į puodą, pilkit šilto vandens ir kaitinkit apie 5 min. 90 laipsnių temperatūros vandenyje.
Labai skanu, bent mums drinks_cheers.gif
Atsakyti
„ S M A G U R I Ų " POMIDORIUKAI •


Mažų tvirtų pomidoriukų

Sūrymui: 1,5 1 vandens, 3 šaukštai druskos, 4 šaukštai cukraus,
6 juodųjų pipirų žirneliai, 3 laurų lapeliai, šaukštas acto, krienų
lapų, 3 juodųjų serbentų lapai, krapų žiedų, kelios česnakų
skiltelės

Iš šių produktų paruošite 3 l stiklainį. Pomidoriukus nuplaukite
ir nusausinkite. Sterilizuokite stiklainius. Ant dugno dėkite
krienų ir serbentų lapus, krapų žiedus, kelias česnako skilteles,
tada kuo glausčiau, kad neliktų didelių tarpų, dėliokite
pomidoriukus.
Užvirkite vandenį, į jį berkite druską, cukrų, juodųjų pipirų
žirnelius, laurų lapelius, kelias minutes pakaitinkite, nukelkite.
Karštą sūrymą pilkite ant pomidoriukų, uždenkite dangteliais ir
5 minutes leiskite pastovėti. Marinatą nuliekite į puodą,
užvirkite ir vėl tekinkite į stiklainį, gardinkite šaukštu acto ir
uždarykite. Apverskite ir ataušinkite. Galite laikyti 2-3 metus.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Perskaičiau keletą puslapių temų,irnoriu paklausti,ar blogai marinuoti pomidorus be acto.
aš,šiais metais dariau pomidorus be acto,juk manau,kad pomidorų natūrali rūgštis yra sveikiau.
Antra,noriu pasiūlyti pomidorų receptą su vynuogėmis
reikės:
800g pomidoru,
baziliko šakelių,
aitrioji paprika,
0,5 l obuolių acto,
pora v.š.aliejaus,
10vnt. mėlynuojų vynuogių,
juodųjų pipirų,


Paruošti baziliko lapeliusa[nuplauti,nusausinti}.
Paruošti papriką.
Actą,aliejų,supilti į puoda ir užvirti.

Pomidorus ir vynuoges paruošti.

Įstiklainį sudėti pomidorus paprikas vynuoges,baziliko lapelius,pipirus

Užpolti marinatu ir užsukti.


Bandžiau pati šį recepta ,pirmą kartą atrodo neblogai.
Atsakyti
O tai kaip tu juos be acto darei? Įdomu. g.gif Kažkaip man abejotinai atrodo, kokia ten rūgštis pas pomidorus? Nemanau, kad vien jos gana. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simike: 05 rugpjūčio 2010 - 10:39
pas mus dar vienuoges nesunoko deja g.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 08 05, 11:32)
Perskaičiau keletą  puslapių temų,irnoriu paklausti,ar blogai marinuoti pomidorus be acto.

Pernai ir šiais metais dariau be acto, vietoj jo dėjau citrinos rūgšties. Apskritai acto nededu niekur - visur renkuosi receptus su citrinos rūgštimi. Gal ir negudriai mąstau, bet actas man toks blogis atrodo ... : )
Atsakyti
Citrinos rūgštis irgi chemija ax.gif
Atsakyti