Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

AveM matai tavo sviezios darzoves atkeliauja is tavo darzzo, o as net marinavui daug ka perku.
Va zaliu pomidoru nusipirkau turguje, po 1Lt/kg bigsmile.gif Dar konservuosiu, kad nebutu gaila valgyti nesulaukus ziemos lotuliukas.gif
Atsakyti
as jau pradejau nest, ragaut, bet kol dar svieziu pomidoru yra tai juos valgom, tai marinuoti kazkaip nelabai valgos, tik ragaujam blush2.gif
Atsakyti
Pas mane irgi dar svieziu dezute,tai marinuotu neatidarineju.
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 08 11, 01:06)
POMIDORAI SALDŽIAM MARINATE

Autorės žodžiai:
Paskaičiuota 1-am trilitriniui stiklainiui. Mes uždarėme 30 tokių trilitrinių stiklainių su pomidorais – jau nei vieno nėra. Skanu iki neįmanomai. Jokių prieskonių, krapų ir česnakų nedėti!!!

Pipiras,
pomidorai,
cukrus,
obuolių actas 5%,
druska.

Ant sterilaus stiklainio dugno dedame 1 pipirą, supjaustytą į 4–6 dalis ir išvalytą nuo sėklų. Ant viryklės dedame puodą su maždaug 2 litrais vandens. Kai užvirs – dedame į jį pomidorus porai sekundžių, ištraukiame ir glaudžiai sudedame į stiklainį (aš visada „Slyvinių“ rūšies imu). Užpildytą stiklainį užpilame iki viršaus tuo vandeniu, kuriame blanširavome pomidorus. Pridengti dangteliu.
Po 20 min. vandenį nupilti į puodą, įdėti į jį 150 g cukraus, 2 v. š. druskos ir 2 v. š obuolių acto 5%. Kai užvirs – supilti į stiklainį ir užsukti.

Dariau pagal sita marinata, tai visiska beskonybe doh.gif Marinatas beskonis, matyt tas actas silpnas ir jo per mazai tokiam kiekiui doh.gif Atsidarem, paragom - nusprendziau nupilti ta marinata ir uzpilti kazkuo kitu nes seimyna atsisake valgyti schmoll.gif

QUOTE(AveM @ 2008 08 18, 11:38)
Zaliu pomidoru receptas:
4kg zaliu supjaustytu pomidoru uzpilame saltu vandeniu ir kaitiname iki uzvirimo,vos uzvirus graziai kiaurasamciu visus pomidorus isdeliojam i stiklainius.
Marinatas:
1l vandens,
1 stikline acto,
1 stikline cukraus,
3 saukstai druskos,
4 saukstai aliejaus,
Prieskoniai pagal kiekvieno skoni.
Po to reikia pakaitinti 15 min ir uzdarau.

Super thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif 2 stiklainius ant karto suvalgem. Planuoju siuo marinatu uzpilti pries tai nepavykusiu pomidoru marinavimo partija mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(laizanika @ 2009 10 28, 23:53)
Dariau pagal sita marinata, tai visiska beskonybe  doh.gif Marinatas beskonis, matyt tas actas silpnas ir jo per mazai tokiam kiekiui doh.gif  Atsidarem, paragom - nusprendziau nupilti ta marinata ir uzpilti kazkuo kitu nes seimyna atsisake valgyti  schmoll.gif
Super  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  2 stiklainius ant karto suvalgem. Planuoju siuo marinatu uzpilti pries tai nepavykusiu pomidoru marinavimo partija  mirksiukas.gif

Kiek zmoniu-tiek skoniu....Musu seimai tai tie pomidorai su paprika be galo skanus thumbup.gif Ta pati galiu pasakyt ir apie zalius pomidorus-sunaikinom stiklainiuka iskart doh.gif
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 10 08, 19:41)
Mes dar neragaujam. biggrin.gif

o as jau ne tik ragauju, bet valgau pomidorus pilna burna biggrin.gif Tuos, kurie savo sultyse ir tik su druska. Koooks skonis wub.gif
Ir su gailesciu pasiziuriu i lentynas su stiklainiais - aiskiai per mazai ju padaryta, neuzteks man ju kasdien visa ziema doh.gif Reiks kitais metais padvigubint pomidoru plantacija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 05 lapkričio 2009 - 08:13
Aš taip pat ragauju pomidorus,ir galiu pasakyti liuks thumbup.gif , bet MB nelabai patinka, kad jaučiasi krapai, nes jų nemėgsta rolleyes.gif
Atsakyti
Na zinoma, jau ne sezonas sitam receptui, bet kas megsta dziovintus pomidorus gales issisaugoti kitai vasarai biggrin.gif 4u.gif
Laimingieji dziovinti pomidorai
user posted image

Atsakyti
Valgom,labai skanus pomidorai.
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 11 11, 15:16)
Valgom,labai skanus pomidorai.

pagal jusu recepta, kur i marinata dedasi cukrus ir druska, truputi per daug (man asmeniskai) cukraus, gaunasi kaip desertiniai blush2.gif 4u.gif o kur dariau tokiu pat receptu tik cukraus saukstu maziau tai pats tas ir skonis liuks 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
Taip del skonio nesigincijama,tiesiog zinosi ka kitais metais normuoti.Man patinka tiek cukraus. ax.gif
Atsakyti
O as ragauju ir galvoju,jog man dar truksta saldumo. ax.gif
Atsakyti