QUOTE(RiMami @ 2008 08 11, 01:06)
POMIDORAI SALDŽIAM MARINATE
Autorės žodžiai:
Paskaičiuota 1-am trilitriniui stiklainiui. Mes uždarėme 30 tokių trilitrinių stiklainių su pomidorais jau nei vieno nėra. Skanu iki neįmanomai. Jokių prieskonių, krapų ir česnakų nedėti!!!
Pipiras,
pomidorai,
cukrus,
obuolių actas 5%,
druska.
Ant sterilaus stiklainio dugno dedame 1 pipirą, supjaustytą į 46 dalis ir išvalytą nuo sėklų. Ant viryklės dedame puodą su maždaug 2 litrais vandens. Kai užvirs dedame į jį pomidorus porai sekundžių, ištraukiame ir glaudžiai sudedame į stiklainį (aš visada Slyvinių rūšies imu). Užpildytą stiklainį užpilame iki viršaus tuo vandeniu, kuriame blanširavome pomidorus. Pridengti dangteliu.
Po 20 min. vandenį nupilti į puodą, įdėti į jį 150 g cukraus, 2 v. š. druskos ir 2 v. š obuolių acto 5%. Kai užvirs supilti į stiklainį ir užsukti.
Dariau pagal sita marinata, tai visiska beskonybe

Marinatas beskonis, matyt tas actas silpnas ir jo per mazai tokiam kiekiui

Atsidarem, paragom - nusprendziau nupilti ta marinata ir uzpilti kazkuo kitu nes seimyna atsisake valgyti
QUOTE(AveM @ 2008 08 18, 11:38)
Zaliu pomidoru receptas:
4kg zaliu supjaustytu pomidoru uzpilame saltu vandeniu ir kaitiname iki uzvirimo,vos uzvirus graziai kiaurasamciu visus pomidorus isdeliojam i stiklainius.
Marinatas:
1l vandens,
1 stikline acto,
1 stikline cukraus,
3 saukstai druskos,
4 saukstai aliejaus,
Prieskoniai pagal kiekvieno skoni.
Po to reikia pakaitinti 15 min ir uzdarau.
Super

2 stiklainius ant karto suvalgem. Planuoju siuo marinatu uzpilti pries tai nepavykusiu pomidoru marinavimo partija