Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(bumbasi @ 2009 09 28, 23:59)
ar ne tusciaviduriai?

San Marzano tikrai yra tuščiaviduriai. Kaip tik pjaustau. Jie ne tik forma, bet ir vidumi panašūs į saldžią papriką.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 09 29, 08:18)
Bumbasi 4u.gif  aš,juos pirkau valgymui,bet pažiūrejau,kad jie neturi daug labai sėklų,tai aš juos išdžiovinau su prieskoniais{baziliku,čiobreliu,raudonėliu,aryvų aliejus druska} 4u.gif



O kaip dziovinate pomidorus su prieskoniais? apibarstote ir apipilate aliejumi ar mirkote jame? labai skaniai nuskambejo sis receptukas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(xxkamane @ 2009 10 01, 09:52)
O kaip dziovinate pomidorus su prieskoniais? apibarstote ir apipilate aliejumi ar mirkote jame? labai skaniai nuskambejo sis receptukas ax.gif

Xxkamane 4u.gif
Pomidorus perpjauni į keturias dalis,išimi sėklas
Ketvertukus sudedi ant popierinio ,rankšluosčio,kad susigertų sultys
Pomidorų gabalėlius aptepi aliejumi{tepiau alyvų aliejumi}išmaišytu su prieskoniais{baziliku dž. čiobreli,raudonėliu.
Kadangi aš,turiu blėkutė su grotelėmis man buvo paprasčiau.
Pomidorus barstome druska,tokiu kiekiu kaip barstome salotoms.
Pomidorus džioviname orkaitėje100- 100 C. apie 8val.{man tiek nebereikėjo}
Durelės tur būti tik privertos,o neuždarytos.
Paskui sudedame į nedidelius stiklainiukus,užpilame aliejiumi,tinka ,kaip rašiau alyvuogių,apvarčiame palaikome ,pakratome.
Tiesa skaičiau,,kad darant gurmanų pomidorus,išd-iovinti pamidorai pamerkiami kelioms sekundėms į užvirtą baltą vynuogių actą {išdžiovinti},taip pat pamerkiama česnako galvutė ir drauge sudedama į pomidorus,ir užpilama aliejumi. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 10 01, 09:16)
Xxkamane 4u.gif
Pomidorus perpjauni į keturias dalis,išimi sėklas
Ketvertukus sudedi ant popierinio ,rankšluosčio,kad susigertų sultys
Pomidorų gabalėlius aptepi aliejumi{tepiau alyvų aliejumi}išmaišytu su prieskoniais{baziliku dž. čiobreli,raudonėliu.
Kadangi aš,turiu blėkutė su grotelėmis man buvo paprasčiau.
Pomidorus barstome druska,tokiu kiekiu kaip barstome salotoms.
Pomidorus džioviname orkaitėje100- 100 C.  apie 8val.{man tiek nebereikėjo}
Durelės tur būti  tik privertos,o neuždarytos.
Paskui sudedame į nedidelius stiklainiukus,užpilame aliejiumi,tinka ,kaip rašiau alyvuogių,apvarčiame palaikome ,pakratome.
Tiesa skaičiau,,kad darant gurmanų pomidorus,išd-iovinti pamidorai pamerkiami kelioms sekundėms į užvirtą baltą vynuogių actą {išdžiovinti},taip pat pamerkiama česnako galvutė ir drauge sudedama į pomidorus,ir užpilama aliejumi. 4u.gif


Aciu labai, 4u.gif o stiklainius laikyti galima kambario temperaturoje, sterilizuoti nereikia?
Atsakyti
QUOTE(xxkamane @ 2009 10 01, 11:31)
Aciu labai,  4u.gif o stiklainius laikyti galima kambario temperaturoje, sterilizuoti nereikia?

Xxkamane 4u.gif ,aš,dar laikau kambario temperatūroje,ne kaitint nebereikia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(xxkamane @ 2009 10 01, 11:31)
Aciu labai,  4u.gif o stiklainius laikyti galima kambario temperaturoje, sterilizuoti nereikia?

Kaip skaniai cia skamba.
Atsakyti
Atsidariau viena sloikiuka pomidoru zaliu marinuotu. Nu visai skanu, bet man rodos ne tusciaviduriai pomidorai butu buve skaniau. ax.gif Bet sueis ir sitie rolleyes.gif
Atsakyti
Siandien pamarinavau keleta stiklainiuku pomidoru su parikomis. ax.gif
Atsakyti
Kadangi siandien atsidareme ir paragavome viena stiklainely zaliu pomidoru, skonis labai patiko, todel receptu dalinuosi su visomis 4u.gif


ZALIU POMIDORU KONSERVAVINAS

Zaliu pomidoru (neklauskit kiek, nei recepte buvo parasyta, nei sveriau kiek paemiau pati, is akies kaip sakant).
Prieskoniu misinio agurku konservavimui

Marinatas:
4l vandens
8 saukstai druskos
8 saukstai curkaus
0,5l acto


Recepte rase kad pomidorus sudeti i stiklainius ir uzpylus verdanciu vandenu palaikyti jame 20min. Taciau as sudejau visus pomidorus i puoda, uzpyliau verdanciu vandeniu, palaikiau 10min, nupyliau ta vandeny ir dar karta uzpyliau verdanty vandeny ir vel palaikiau 10min. Tada i 1l stiklainius dejau po kupina sauksta misinio agurku koncervavimui, papildomai truputi ipjausciaus cesnako, sudejau pomidorus ir uzpyliau verdanciu marinatu. Uzsukau dantelius, ir per nakty laikiau siltai apklotus.
Dariau juos pries 3 sav., jau dabar marinatas pilnai issigyres. Jeigu kazkas nemegstat drusko, dekite jos maziau, nes man asmeniskai suriai nera, taciau druska jauciasi. Visumoje skonis geras - rekomenduoju 4u.gif Isisvaizduoju taip galima konservuoti ir raudonus pomidorus 4u.gif

Esu pagal kitoky recepta konservavusi ir raudonu ir zaliu pomidoru kartu, taciau dar neragavom. Kai paragausim - pasidalinsiu receptu. Vakar sukirtom visa 0,5l stiklainiuku pamidoru drebuciuose. Skonis kaip is vaiksytes thumbup.gif
Atsakyti
Mes dar neragaujam. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 10 08, 20:41)
Mes dar neragaujam. biggrin.gif


Mes jau ragaujam, ir sekmingai ragaujam doh.gif Nesulauks ziemos mano pomidorai lotuliukas.gif
Atsakyti
Na as dabar ruosiu vis dar sviezias darzoves,tai marinuotos ramiai stovi rusyje. biggrin.gif
Atsakyti