QUOTE(xxkamane @ 2009 10 01, 09:52)
O kaip dziovinate pomidorus su prieskoniais? apibarstote ir apipilate aliejumi ar mirkote jame? labai skaniai nuskambejo sis receptukas
Xxkamane
Pomidorus perpjauni į keturias dalis,išimi sėklas
Ketvertukus sudedi ant popierinio ,rankšluosčio,kad susigertų sultys
Pomidorų gabalėlius aptepi aliejumi{tepiau alyvų aliejumi}išmaišytu su prieskoniais{baziliku dž. čiobreli,raudonėliu.
Kadangi aš,turiu blėkutė su grotelėmis man buvo paprasčiau.
Pomidorus barstome druska,tokiu kiekiu kaip barstome salotoms.
Pomidorus džioviname orkaitėje100- 100 C. apie 8val.{man tiek nebereikėjo}
Durelės tur būti tik privertos,o neuždarytos.
Paskui sudedame į nedidelius stiklainiukus,užpilame aliejiumi,tinka ,kaip rašiau alyvuogių,apvarčiame palaikome ,pakratome.
Tiesa skaičiau,,kad darant gurmanų pomidorus,išd-iovinti pamidorai pamerkiami kelioms sekundėms į užvirtą baltą vynuogių actą {išdžiovinti},taip pat pamerkiama česnako galvutė ir drauge sudedama į pomidorus,ir užpilama aliejumi.