Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Radau inete tokį receptuką padažo, gaminau, patiko:

POMIDORU PADAZAS:
• 3 v. š. alyvuogių aliejaus
• 1 svogūnas
• 2 skiltelės česnako
• 800 g šviežių, prinokusių pomidorų
• 1 a. š. cukraus
• didelė sauja (dar geriau 2 saujos) šviežių bazilikų
• druskos, šviežiai maltų pipirų
• 400 ml vandens
Jei naudojate šviežius pomidorus, juos reikia įmesti į verdantį vandenį 15 sekundžių, išgriebti ir nulupti odelę bei susmulkinti.
Svogūną ir česnaką nulupti, susmulkinti ir pakepinti alyvogių aliejuje, kol suminkštės. Sudėti pomidorus su visomis sultimis į puodą su česnakais ir svogūnais, suberti smulkintus baziliko lapelius, pabarstyti druska, šviežiai maltais pipirais, supilti vandenį ir užvirti. Kuomet visa graži raudona košė užvirs, sumažinti ugnį ir troškinti 20-30 minučių, kol vanduo išgaruos, o padažas sutirštės. Sukrėsti į paruoštus stiklainius ir uždaryti.
Atsakyti
Italiskas pomidoru padazas
2 kg pomidoru
1 zalia saldzioji paprika
8 cesnako skilteles
200 ml pomidoru sulciu
1 svogunas
1 a.s. maltu j. pipiru
1 a.s. citrinos sulciu
1 a.s. medaus
50 g druskos
lauro lapelis
2 v.s. baziliko

Susmulkinti darzoves . Sudet i puoda .Supilt sultis . Uzvirus sudet prieskonius , druska , medu . Virti minimum 1 valanda .Kuo ilgiau virs , tuo skanesnis bus padazas . Isvirus is padazo isimt lauro lapa . Padaza supilstyt i stiklainius ir uzsukt dangteliais .
Atsakyti
Gal kas turite receptuka zaliu marinuotu pomidoru, taciau noriu kad juos butu galima marinuoti sveikus, nepjaustytus. Turiu mazuliuku grazuciu pomidoriuku, nenoriu ju pjaustyti. Keleta receptu radau, taciau be komentaru, noretusi kad butu kas nors jau juos iabande ax.gif
Atsakyti
[quote=Semile,2009 09 20, 12:

Laba,

Aš irgi dariau įvairaus pomidorų padažo ir pastos, tačiau jis man nesutirštėjo, nors viriau apie1,5 val. Ką dariau gal negerai...
Atsakyti
[quote=abc12355,2009 09 21, 11:56]
[quote=Semile,2009 09 20, 12:

Laba,

Aš irgi dariau įvairaus pomidorų padažo ir pastos, tačiau jis man nesutirštėjo, nors viriau apie1,5 val. Ką dariau gal negerai...
[/quote]

Pomidorai turetu buti gerai prinoke, gal dar nuo rusies priklauso, jei labai sultingi gal reiktu nedeti viduriu su seklom. Be to kai atvesta buna tirstesnis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shrilanka @ 2009 09 21, 12:16)
Pomidorai turetu buti gerai prinoke, gal dar nuo rusies priklauso, jei labai sultingi gal reiktu nedeti viduriu su seklom. Be to kai atvesta buna tirstesnis smile.gif

Aš,dariau pomidorų naminį padažą,bet,kai pastovėjo ,atveso gavosi normalus.
Tai priklauso ne tik nuo pomidorų rūšies,bet ir nuo to , 4u.gif kaip jūs jį rušiate.
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2006 04 28, 13:26)
Labai labai megstu marinuotus pomidorus, tokia skani rugstele... blush2.gif  Bet koki marinata daryt? Turiu omenyje nepjaustytus pomidorus su skurele. Perku, bet noriu pati ismokti ax.gif

labutis as tai darau paprastai ir labai skanei gaunasi 1 ltr vandens 2 saukstai druskos 5 saukstai cukraus ir 100ml acto
Atsakyti
Na as i pomidorus nededu acto. ax.gif
Atsakyti
Vakar pirma kart dejau "cielus " pomidorus i stiklainius. Ziuresim kas gausis. Dejau zalius, tikiuos nebus kartoko skonio unsure.gif
Atsakyti
Aš,šiandiena sudėjau džiovinti pomidorus,antrą padėklą.
Vieni jau stovi stiklainyje.
Pirkau labai įdomią formą pamidorų,pailgi,ir džiaugiuosiu,nes mažai sėklų. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 09 28, 17:11)

Pirkau labai įdomią  formą pamidorų,pailgi,ir džiaugiuosiu,nes mažai sėklų. 4u.gif

ar ne tusciaviduriai?
Atsakyti
QUOTE(bumbasi @ 2009 09 28, 22:59)
ar ne tusciaviduriai?

Bumbasi 4u.gif aš,juos pirkau valgymui,bet pažiūrejau,kad jie neturi daug labai sėklų,tai aš juos išdžiovinau su prieskoniais{baziliku,čiobreliu,raudonėliu,aryvų aliejus druska} 4u.gif
Atsakyti