Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Turiu tokia problemele, gal galit man atsakyt ax.gif
Dariau pomidorus drebuciuose, kur reikia supjaustyt pomidorus, del i stiklianius, uzpilt uzpilu su zelatina ir prieskoniais, paskui uzsukt ir pavirint (berods, tai pasterizavimu vadinama blush2.gif ). Tai va, beda ta, kad ne visi drebuciai sustingo. Padariau 8 stiklainius (litrinius), keli pavyko puikiai, o 3 visai nesustingo! Bet juk uzpilas tai visiems tas pats darytas! Kodel sitaip verysad.gif Ir ka dabar man su jais daryti? Nebus valgomi? Ismesti? Suvalgyti?

P.S. pomidorai savi, tikri is siltnamio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leksa: 09 rugsėjo 2009 - 12:51
RiMami receptas: wub.gif POMIDORAI SALDŽIAM MARINATE

Paskaičiuota 1-am trilitriniui stiklainiui. Mes uždarėme 30 tokių trilitrinių stiklainių su pomidorais – jau nei vieno nėra. Skanu iki neįmanomai. Jokių prieskonių, krapų ir česnakų nedėti!!!

Pipiras,
pomidorai,
cukrus,
obuolių actas 5%,
druska.

Ant sterilaus stiklainio dugno dedame 1 pipirą, supjaustytą į 4–6 dalis ir išvalytą nuo sėklų. Ant viryklės dedame puodą su maždaug 2 litrais vandens. Kai užvirs – dedame į jį pomidorus porai sekundžių, ištraukiame ir glaudžiai sudedame į stiklainį (aš visada „Slyvinių“ rūšies imu). Užpildytą stiklainį užpilame iki viršaus tuo vandeniu, kuriame blanširavome pomidorus. Pridengti dangteliu.
Po 20 min. vandenį nupilti į puodą, įdėti į jį 150 g cukraus, 2 v. š. druskos ir 2 v. š obuolių acto 5%. Kai užvirs – supilti į stiklainį ir užsukti.PASIDARIAU PARAGAVOM IR ISIMYLEJOM,BEPROTISKAI FANTASTISKI.RiMami aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2009 09 08, 10:18)
Vandenuko nereik.Kaitint nuo tada,kai užverda vanduo puode. Gali dėt ir į didesnį stiklainį,tik kaitint tada reiks ilgiau.

O tada jei pomidorus reikia paspausti, kad atsirastų skystimo, tai jie beveik surtinti gaunasi? Tai tik į kokius troškinius galima juos naudoti g.gif
Atsakyti
Marinuosiu ir as jau siandien paskutine pomidoru partija,po to liks tik pavalgymui.
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2009 09 09, 14:13)
O tada jei pomidorus reikia paspausti, kad atsirastų skystimo, tai jie beveik surtinti gaunasi? Tai tik į kokius troškinius galima juos naudoti g.gif

tai nespausk tai stipriai biggrin.gif paspaust reik,kad nebūtų oro tarpų-sulčių atsiranda kaitinant.Nu toki pomidorai nėra patys gražiausi,bet skanūs smile.gif ,o kad būtų lengviau-naudok mažesnius arba perpjauk perpus,prieš tai nulupus odelę. 4u.gif
Atsakyti
KECUPAS

3kg pomidoru
10 galvuciu svogunu
2 stiklines cukraus
1 stikline acto 9%
5 sauktai druskos (nubraukti)
2 arbatiniai sauksteliai pipiru
1 arbatinis saukstelis cinamono
10 vienetu gvazdikeliu

produktai sumalami, viskas sudedama ir virinama 1 val laiko. galima ant pacio galo ideti krakmolo kad gautusi tirstesne mase , manau 1-2 saukstus. saip ragavau be krakmolo liuks tik skystas!!!!!
pagal si recepta padaryta kecupa kur jus laikot? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo blakstiena5: 10 rugsėjo 2009 - 22:10
QUOTE(lututė @ 2009 09 10, 11:01)
tai nespausk tai stipriai  biggrin.gif  paspaust reik,kad nebūtų oro tarpų-sulčių atsiranda kaitinant.Nu toki pomidorai nėra patys gražiausi,bet skanūs smile.gif ,o kad būtų lengviau-naudok mažesnius arba perpjauk perpus,prieš tai nulupus odelę.  4u.gif

Dar suplanuoti pomidorai su actu ir jeigu liks pomidorų ir bus dar ūpas, reikės ir šį receptą išbandyti. ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dakora @ 2009 09 09, 13:43)
RiMami receptas: wub.gif POMIDORAI SALDŽIAM MARINATE
Paskaičiuota 1-am trilitriniui stiklainiui. Mes uždarėme 30 tokių trilitrinių stiklainių su pomidorais – jau nei vieno nėra. Skanu iki neįmanomai. Jokių prieskonių, krapų ir česnakų nedėti!!!

Pipiras,
pomidorai,
cukrus,
obuolių actas 5%,
druska.

Ant sterilaus stiklainio dugno dedame 1 pipirą, supjaustytą į 4–6 dalis ir išvalytą nuo sėklų. Ant viryklės dedame puodą su maždaug 2 litrais vandens. Kai užvirs – dedame į jį pomidorus porai sekundžių, ištraukiame ir glaudžiai sudedame į stiklainį (aš visada „Slyvinių“ rūšies imu). Užpildytą stiklainį užpilame iki viršaus tuo vandeniu, kuriame blanširavome pomidorus. Pridengti dangteliu.
Po 20 min. vandenį nupilti į puodą, įdėti į jį 150 g cukraus, 2 v. š. druskos ir 2 v. š obuolių acto 5%. Kai užvirs – supilti į stiklainį ir užsukti.PASIDARIAU PARAGAVOM IR ISIMYLEJOM,BEPROTISKAI FANTASTISKI.RiMami aciuks.gif

o koki pipira? mastau.gif paprika? g.gif
Atsakyti
QUOTE(alincikita @ 2009 09 11, 10:38)
o koki pipira? mastau.gif paprika?  g.gif

Geras klausimas,man irgi toks pirma minute buvo iskiles,bet paskui pamasciau kad paprasto pipiriuko as nesupjaustysiu i tiek daliu tongue.gif Taip tai paprika,tik as ju nelabai megstu tai dejau viena paprika ant keliu stiklainiu,bet kas megsta,tai gali ir visa supjaustyti mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos.as pries pora dienu ir dariau pomidorus drebuciuose.man ir du stilkainiai is 8 nelabai sustingo bet as i tuos 2 pamirsau cesnako idet ax.gif tai galvoju gal tas cesnakas kazka duoda nes visi kiti labai gerai sustingo thumbup.gif .pradariau viena kuris nepilnai sustingo paragaut tai skonis thumbup.gif . taip ,kaip pas mociute budavo lotuliukas.gif
Atsakyti
O aš česnako nededu,pasidariau 16 stiklainiukų,tai rytoj dar vieną partiją pasidarysiu g.gif
Atsakyti
As tai cesnaka dedu i visus marinatus.
Atsakyti