Labai gražiai atrodo pomidorienė,manau kad ir skonis neblogas?
[quote=Nerytė,2009 09 05, 14:44]
O as gaminau pomidoru tyre ziemai.
Super bus pomidorienei bei padazams
Neryte,esu dėkinga,
už receptuką,reiks bandyti,kai turėsiu paprikų
O as gaminau pomidoru tyre ziemai.
Super bus pomidorienei bei padazams
Neryte,esu dėkinga,



dekui, merginos
tikrai neblogas receptelis
tikrai neblogas receptelis

Sveikos, merginos
Šiemet pirmą kartą bandysiu marinuoti pomidorus
Jau pasidariau kelis stiklainiukus su želatina, bet noriu pabandyti dar kitokius receptus, kad jei kuris nesigautų, nereikėtų visų išmesti
Noriu pasitikslinti
Į stiklainius dedam tik pomidorus ir nereikia pilti vandens? O galima dėti į didesnius - 0,7 L stiklainius?
O čia nuo užvirimo, tai nuo ko? kai vanduo puode užverda, ar kai užverda masė stiklainiuose? Čia irgi, kaip suprantu, vandens nereikia pilti?
Ir dar klausimas, ar taip marinuojant reikia kažkaip paruošti stiklainius? Jei reikia, tai parašykit, kaip
Aš nemoku

Šiemet pirmą kartą bandysiu marinuoti pomidorus

Jau pasidariau kelis stiklainiukus su želatina, bet noriu pabandyti dar kitokius receptus, kad jei kuris nesigautų, nereikėtų visų išmesti

QUOTE(Agnieshkan @ 2009 08 19, 10:28)
Pasidalinsiu savo receptuku...
Pomidorai savo sultyse
Labai skanu ir be jokio acto
Pomidorus nublančiruojame, supjaustome mažesnius i 4, didesnius i daugiau daliu, dedame i 0,5L stiklainiukus, reikia daug prigrūsti, ir atsiranda skystimelio, prideti iki pat viršaus , tada ideti šauksteli arbatini cukraus ir šauksteli druskos, 5 juodi pipirai ir 2 kvapnieji. Viska dedame i puoda ir kaitiname 40-50 minuciu.(geriau ilgiau)
Man tikrai labai skanu, ir darbo nedaug.
Pomidorai savo sultyse
Labai skanu ir be jokio acto

Pomidorus nublančiruojame, supjaustome mažesnius i 4, didesnius i daugiau daliu, dedame i 0,5L stiklainiukus, reikia daug prigrūsti, ir atsiranda skystimelio, prideti iki pat viršaus , tada ideti šauksteli arbatini cukraus ir šauksteli druskos, 5 juodi pipirai ir 2 kvapnieji. Viska dedame i puoda ir kaitiname 40-50 minuciu.(geriau ilgiau)


Man tikrai labai skanu, ir darbo nedaug.
Noriu pasitikslinti

Į stiklainius dedam tik pomidorus ir nereikia pilti vandens? O galima dėti į didesnius - 0,7 L stiklainius?
QUOTE(lututė @ 2009 08 20, 11:22)
Aš irgi darau panašiai ,bet kiek kitaip-mažus pomidoriukus nuplikinam,nulupam odelę,talpiai sudedam į 1/2 ltr stiklainiukus.Aš nededu nei cukraus,nei druskos,nei prieskonių-būna beveik kaip švieži.Kaitinu nuo užvirimo apie 20 min-tikrai užtenka.Stiklainiukus dar palaikau po kaldra.Vienintelis minusas-reik laikyt vėsiai...nors...sandėliuke nė nebandžiau... 

O čia nuo užvirimo, tai nuo ko? kai vanduo puode užverda, ar kai užverda masė stiklainiuose? Čia irgi, kaip suprantu, vandens nereikia pilti?
Ir dar klausimas, ar taip marinuojant reikia kažkaip paruošti stiklainius? Jei reikia, tai parašykit, kaip


QUOTE(linuke_ @ 2009 09 07, 09:51)
Sveikos, merginos
Šiemet pirmą kartą bandysiu marinuoti pomidorus
Jau pasidariau kelis stiklainiukus su želatina, bet noriu pabandyti dar kitokius receptus, kad jei kuris nesigautų, nereikėtų visų išmesti
Noriu pasitikslinti
Į stiklainius dedam tik pomidorus ir nereikia pilti vandens? O galima dėti į didesnius - 0,7 L stiklainius?
O čia nuo užvirimo, tai nuo ko? kai vanduo puode užverda, ar kai užverda masė stiklainiuose? Čia irgi, kaip suprantu, vandens nereikia pilti?
Ir dar klausimas, ar taip marinuojant reikia kažkaip paruošti stiklainius? Jei reikia, tai parašykit, kaip
Aš nemoku 

Šiemet pirmą kartą bandysiu marinuoti pomidorus

Jau pasidariau kelis stiklainiukus su želatina, bet noriu pabandyti dar kitokius receptus, kad jei kuris nesigautų, nereikėtų visų išmesti

Noriu pasitikslinti

Į stiklainius dedam tik pomidorus ir nereikia pilti vandens? O galima dėti į didesnius - 0,7 L stiklainius?
O čia nuo užvirimo, tai nuo ko? kai vanduo puode užverda, ar kai užverda masė stiklainiuose? Čia irgi, kaip suprantu, vandens nereikia pilti?
Ir dar klausimas, ar taip marinuojant reikia kažkaip paruošti stiklainius? Jei reikia, tai parašykit, kaip


kai užverda puode vanduo.
Aš stiklainius išplikau verdančiu vandeniu
QUOTE(Avocetė @ 2009 09 07, 10:05)
Ačiū

O nuo verdančio vandens nesuskyla stiklainiai

QUOTE(linuke_ @ 2009 09 07, 11:14)
Pilk po truputi ir leisk stiklui issiplest po truputi,jei sliukstelsi pilna iskart,tai didele tikimybe ,kad skils.Siaip tai esu vyrui labai dekinga ,jis man sumeistravo toki daikciuka-is skardos padare na toki dangti ir ispjove tris skyles,i kurias as istatau bet kokio dydzio stiklainius,na tiksliau ikisu tik kakliukus.tas dangtis dedamas ant didelio bet nebutinai auksto puodo,ten ipilama nedaug vandens ir taip stiklainis sterilizuojasi garu pagalba

QUOTE(Dakora @ 2009 09 07, 10:30)
Pilk po truputi ir leisk stiklui issiplest po truputi,jei sliukstelsi pilna iskart,tai didele tikimybe ,kad skils.Siaip tai esu vyrui labai dekinga ,jis man sumeistravo toki daikciuka-is skardos padare na toki dangti ir ispjove tris skyles,i kurias as istatau bet kokio dydzio stiklainius,na tiksliau ikisu tik kakliukus.tas dangtis dedamas ant didelio bet nebutinai auksto puodo,ten ipilama nedaug vandens ir taip stiklainis sterilizuojasi garu pagalba 

Bandysiu po truputį

QUOTE(Avocetė @ 2009 09 07, 10:05)
Aš stiklainius garinus ant virdulio.Nuėmus dangtelį į virdulio angą įstatau stiklainį ir psio

Kazin kodel mano nuotrauka isnyko su pomidorais
QUOTE(linuke_ @ 2009 09 07, 10:14)
Ne, aš sustatau į šiltą vandenį ant marlės ir stiklainių nesuglaudžiu

QUOTE(daivasen @ 2009 09 07, 18:49)
Kazin kodel mano nuotrauka isnyko su pomidorais
Gal ištrynei iš albumo?
QUOTE(linuke_ @ 2009 09 07, 09:51)
Noriu pasitikslinti
Į stiklainius dedam tik pomidorus ir nereikia pilti vandens? O galima dėti į didesnius - 0,7 L stiklainius?
O čia nuo užvirimo, tai nuo ko? kai vanduo puode užverda, ar kai užverda masė stiklainiuose? Čia irgi, kaip suprantu, vandens nereikia pilti?

Į stiklainius dedam tik pomidorus ir nereikia pilti vandens? O galima dėti į didesnius - 0,7 L stiklainius?
O čia nuo užvirimo, tai nuo ko? kai vanduo puode užverda, ar kai užverda masė stiklainiuose? Čia irgi, kaip suprantu, vandens nereikia pilti?
Vandenuko nereik.Kaitint nuo tada,kai užverda vanduo puode. Gali dėt ir į didesnį stiklainį,tik kaitint tada reiks ilgiau.