Šį receptą galite taikyt bet kokiom daržovėm ir net grybams .
Taigi prireiks 1 litrui vandens:
1. 50 g. rupios be jodo druskos (galima bandyt ir su jodu bet turi būt rupi druska)
2. 100 g. cukraus
3. 100 ml 9 % maistinio acto ( aš acto pilu mažiau, tik 80-90 ml, švelniau gaunas)
Vanduo užverda, sudedi visus ingridientus, užverda, ir pilstai sau an daržovių.
Žinoma, daržovės prieš sudedant į stiklainius reik tinkamai paruošt. 1. Nuplaut gerai, 2. sterilizuot su 80-90 laipsniu karščio virintu vandeniu. O va tada jau pilt marinatą, uždengt iškaitintu dangteliu ir uždaryt. Viskas...
Prieskonius dedu šiuos: juodų pipirų grūdeliais iš akies, kvepiančių pipirų 2-3 vnt., česnako, krapų, kalendros grūdelių, lauro lapų, dar jei turiu tai baziliko šakelę įdedu
O jei reikia pvz.: pasterizuot, tada jau marinatą gaminkite su 100-90 ml acto, nes kaitinant actas praranda savo stiprumą va.
Gaunas labai gerai, jau va 10 metų taip gaminu, nė karto nepadarė babachhhh.... , o skonis tai neapsakomas ir tinka šis receptėlis ir agurkam ir kitom įvairiom daržovėm ir grybams, tik grybus reik pasterizuot.
Labai skanūs ir paprastas receptukas pomidorams.
Pomidorus reikia nulupti ir sudėti į stiklainius, taip pat įdėti česnako skiltelę. Po to į tą patį stiklainį dedi 1 arbat. šaukštelis druskos ir 1 arbat. šaukštelis cukraus (1 litrui). Dedi kaitinti į puodą kol temperatūra pakyla iki 90 laipsnių. Tikrai paprasta ir laba skanu. Ir tas skystimėlis būna labai skanus, kaip pomidorų sultys. Pabandykit neapsiriksite.
Pomidorus reikia nulupti ir sudėti į stiklainius, taip pat įdėti česnako skiltelę. Po to į tą patį stiklainį dedi 1 arbat. šaukštelis druskos ir 1 arbat. šaukštelis cukraus (1 litrui). Dedi kaitinti į puodą kol temperatūra pakyla iki 90 laipsnių. Tikrai paprasta ir laba skanu. Ir tas skystimėlis būna labai skanus, kaip pomidorų sultys. Pabandykit neapsiriksite.
QUOTE(groovy_chick @ 2006 04 28, 12:26)
Labai labai megstu marinuotus pomidorus, tokia skani rugstele... Bet koki marinata daryt? Turiu omenyje nepjaustytus pomidorus su skurele. Perku, bet noriu pati ismokti
Aš marinuoju agurkų marinate,galiu teigti LIUX.
o gal kas zinot kaip paruost pomidorus,kad jie drebuciuose butu?vaikystej tevai darydavo, pomidorai drebuciuose plius svogunai,kazkas tokio..
QUOTE(Erdve @ 2006 08 08, 11:49)
o gal kas zinot kaip paruost pomidorus,kad jie drebuciuose butu?vaikystej tevai darydavo, pomidorai drebuciuose plius svogunai,kazkas tokio..
Va kokį receptuką radau
MARINUOTI POMIDORAI ŽELATINOJE
1 l vandens
1,5 pakelio želatinos (2,5 šaukšto)
2 nubraukti šaukštai druskos
3,5 nubraukti šaukštai cukraus
0,5 nubraukti šaukštai acto asencijos
pipirai, lauro lapeliai, svogūnai,pomidorai
Šaltam 0,5 l vandens išbrinkinti želatiną, iš likusio išverdame marinatą, supilame želatiną, truputį paverdame, įdedame pipirus, cukrų, druską, acto asenciją, lauro lapelius.
Supjaustome pomidorus, svogūnus, juos sudedame į 0,5 stiklainius, užpilame užvirusį marinatą ir uždėjusios dangtelius, įstatome į indą su vandeniu. Kaitiname 15 min. Po to užsukame dangtelius.
QUOTE(Erdve @ 2006 08 08, 11:49)
o gal kas zinot kaip paruost pomidorus,kad jie drebuciuose butu?vaikystej tevai darydavo, pomidorai drebuciuose plius svogunai,kazkas tokio..
Aš kaip tik šiuo metu darau antrą tokių pomidorų partiją.
3l vandens
10 šaukštų su kaupu želatinos
4kg pomidorų
1kg svogūnų
3 šaukštai druskos
8 šaukštai cukraus
1 stiklinė (250ml) acto
Į puodą supilu 2,5l vandens, o kitame 0,5 litro išbrinkinu želatiną, o jei reikia ir truputį pakaitinu, kad ištirptų. Tą 2,5 litrus vandens užverdu, įmetu juodų ir kvepiančių pipirų, lauro lapų, cukrų, druską, actą, užverdu... Tada supilu tą išbrinkintą želatiną, vėl užverdu. Šį marinatą atšaldau (kadangi tingiu ilgai laukt, tai atšaldau tik truputį ).
Supjaustytus pomidorus ir svogūnus sudedu į 0,5 l stiklainius, užpilu ant jų atvėsusį marinatą. Tada kišu stiklainius į šalto vandens puodą, ant dugno pastačius rankšluostuką ir pakaitinu nuo vandens užvirimo (tame puode) 15-20 min. Stiklainiuose temperatūra turi būti maždaug apie 60 laipsnių, bet neturiu termometro ir nekvaršinu sau galvos. Na ir užsuku dangteliais- galima paprastais užsukamais, galima ir su tais su aparatėliu.
Valgyti rekomenduojama min po 10 dienų, kad visas tas skonis į pomidorus ir svogūnus pereitų... O aišku skaniausia tai žiemos sulaukt
O sakykit, kas žinot, kaip skaniai užmarinuot žalius pomidorus?
QUOTE(Meila @ 2006 08 11, 13:17)
O sakykit, kas žinot, kaip skaniai užmarinuot žalius pomidorus?
Ypatingo recepto as neturiu, bet galima padaryti su paprika, ji duoda savita skoni
Sveikos mergytės, gal kuri turit konservuotų pomidorų savo sultyse receptuką
Būčiau labai dėkinga
Būčiau labai dėkinga
Ką tik užkonservavau pomidorus pagal šį receptuką:
Pomidorai meduje
1 l vandens,
2 v š druskos (nubrauktos)
1,5 v š medaus
Pomidorų viršūnėles nupjauti ir įbesti česnaką bei petražolių lapelius. Sudėti į indus ir užpilti užvirusiu marinatu. Palaukti apie 10 minučių, marinatą nupilti, dar kartą užvirti ir užpilti pomidorus. Indus užsukti.
Ir tik dabar susivokiau, kad actas čia nenaudojamas. Tai ar jie nesurūgs? Kas čia man gausis kaži?
Pomidorai meduje
1 l vandens,
2 v š druskos (nubrauktos)
1,5 v š medaus
Pomidorų viršūnėles nupjauti ir įbesti česnaką bei petražolių lapelius. Sudėti į indus ir užpilti užvirusiu marinatu. Palaukti apie 10 minučių, marinatą nupilti, dar kartą užvirti ir užpilti pomidorus. Indus užsukti.
Ir tik dabar susivokiau, kad actas čia nenaudojamas. Tai ar jie nesurūgs? Kas čia man gausis kaži?
Mielos mamytės,
Skubiai reikia recepto pomidorai drebučiuose. Padėkite
Skubiai reikia recepto pomidorai drebučiuose. Padėkite