aš taip dariau pomidorus, kas valgė sakė, kad skanu. Želės dėti geriau daugiau. ir uždarytus stiklainius laikyti šaldytuve.
Skanaus.
Pomidorai su žele
Pomidorus ir svogūnus supjaustyti riekutėmis, sluoksniuotai sudėti į stiklainius ir užpilti marinatu, ir pasterizuoti 5-10 min., po to užsuktu metalinais dangteliais. 1l. marinato pakanka 3,5l. paruoštų daržovių užpilti.
Marinatas:
3valg. šaukštai želatinos 40 min. brinkinti 1 stiklinėje šalto virinto vandens. 1 litrui marinato paruošti reikia 1 valg. šaukšto druskos, 3 valg. šaukštų cukraus, 9 lauro lapai, 0,5 arb. šaukšt. cinamono, 6 pipirų, gvazdikėlių. Viską sudėti į 1 l. verdančio vandens ir pavirinus 5 min. nukošti. Į karštą skystį supilti išbrinkusią želatiną. Šiek tiek ataušus marinatui supilti 0,5 stiklinės acto. Po to užpilti daržoves.
Pries pora dienu atsidariau pomidorus, darytus pagal Gandi recepta. Ar mano skonis kitoks, ar man nepavyko, bet per druska valgyt neimanoma
. Nu, nerealiai surus


Gal kam idomu,galiu ideti savo,tik zaliu marinuotu pomidoru receptuka,jau statau 4m.ir labai man skanu
1.I kiekviena pomidora ideti skiltele cesnako.
2.Marinatas-I verdanti vandeni,pvz.5litrai vandens ideti 400gr.cukraus.,200gr. druskos, ir 200gr. acto(5 pipirus i 3l. bonke).
3.Uzpilti i paruostus pomidorus.
4.Sterilizuoti10-15min.Sterilizuojant i puoda ideti servetele medziagine,pastatyti bonke ir uzdengti sterilizuotu dangteliu.Na as taip sterilizuoju...
5.Is karto uzsukti
Skanaus

1.I kiekviena pomidora ideti skiltele cesnako.
2.Marinatas-I verdanti vandeni,pvz.5litrai vandens ideti 400gr.cukraus.,200gr. druskos, ir 200gr. acto(5 pipirus i 3l. bonke).
3.Uzpilti i paruostus pomidorus.
4.Sterilizuoti10-15min.Sterilizuojant i puoda ideti servetele medziagine,pastatyti bonke ir uzdengti sterilizuotu dangteliu.Na as taip sterilizuoju...

5.Is karto uzsukti
Skanaus

QUOTE(eimi @ 2006 07 01, 22:43)

papasakokit, o kur ir kaip tuos kaitinimo procesus atlikinėjat

jei kaitinat, sustačiusios stiklainius į puodą, tai vanduo tikriausiai užverda? o stiklainiuose esantis marinatas, kaip?- irgi užverda? nelabai įsivaizduoju į ką orientuotis, kad suprastum, kad to kaitinimo pakaks

as darau marinata kaip agurkams,tik rugsties maziau dedu-1l vandens,1 valg saukstas druskos ir 1 cukraus,1 arb saukstelis citrinos rugsties,kvep.pipirai,lauro lap.Pomidorus i stiklainius,krapu,paprikos,jei turi ,uzpilu verdanciu marinatu,pastovi,kol praausta,nupilu,uzvirinu vel.Dar karta uzpilu ir iskart uzsuku.Statau ant dangtelio ir uzkloju

QUOTE(Beatti @ 2007 03 16, 13:50)
Gal kam idomu,galiu ideti savo,tik zaliu marinuotu pomidoru receptuka,jau statau 4m.ir labai man skanu
1.I kiekviena pomidora ideti skiltele cesnako.

1.I kiekviena pomidora ideti skiltele cesnako.
Į kiekvieną prapjovus sukišti

Sveikos...
Na receptuku daug visokiu idomiu, reiks butinai pabandyti...
Bet va, kazkas jau klause, bet taip ir neradau atsakymo del zaliu pomidoru
Gal kas pasidalins patirtim, kaip skaniai zalius pomidorus vakuoti?
Aciu
Na receptuku daug visokiu idomiu, reiks butinai pabandyti...


Gal kas pasidalins patirtim, kaip skaniai zalius pomidorus vakuoti?


o mane dar domintu ir dziovintu pomidoru receptukas. laabai jau skanus tas dalykelis...
QUOTE(zazu @ 2007 07 20, 09:24)
Sveikos...
Na receptuku daug visokiu idomiu, reiks butinai pabandyti...
Bet va, kazkas jau klause, bet taip ir neradau atsakymo del zaliu pomidoru
Gal kas pasidalins patirtim, kaip skaniai zalius pomidorus vakuoti?
Aciu 
Na receptuku daug visokiu idomiu, reiks butinai pabandyti...


Gal kas pasidalins patirtim, kaip skaniai zalius pomidorus vakuoti?


Apie žalių pomidorų marinavimą ką tik parašė Beatti, paskaityk viršuje

O džiovintų pomidorų receptuką iš tikrųjų būtų fainiai gauti...

kaip tik ruošiuosi pomidorų marinavimo laikotarpiui

QUOTE(Kokere @ 2006 08 08, 16:12)
Va kokį receptuką radau
MARINUOTI POMIDORAI ŽELATINOJE
1 l vandens
1,5 pakelio želatinos (2,5 šaukšto)
2 nubraukti šaukštai druskos
3,5 nubraukti šaukštai cukraus
0,5 nubraukti šaukštai acto asencijos
pipirai, lauro lapeliai, svogūnai,pomidorai
Šaltam 0,5 l vandens išbrinkinti želatiną, iš likusio išverdame marinatą, supilame želatiną, truputį paverdame, įdedame pipirus, cukrų, druską, acto asenciją, lauro lapelius.
Supjaustome pomidorus, svogūnus, juos sudedame į 0,5 stiklainius, užpilame užvirusį marinatą ir uždėjusios dangtelius, įstatome į indą su vandeniu. Kaitiname 15 min. Po to užsukame dangtelius.

MARINUOTI POMIDORAI ŽELATINOJE
1 l vandens
1,5 pakelio želatinos (2,5 šaukšto)
2 nubraukti šaukštai druskos
3,5 nubraukti šaukštai cukraus
0,5 nubraukti šaukštai acto asencijos
pipirai, lauro lapeliai, svogūnai,pomidorai
Šaltam 0,5 l vandens išbrinkinti želatiną, iš likusio išverdame marinatą, supilame želatiną, truputį paverdame, įdedame pipirus, cukrų, druską, acto asenciją, lauro lapelius.
Supjaustome pomidorus, svogūnus, juos sudedame į 0,5 stiklainius, užpilame užvirusį marinatą ir uždėjusios dangtelius, įstatome į indą su vandeniu. Kaitiname 15 min. Po to užsukame dangtelius.
Vakar dėjau pomidorus pagal šį receptuką, atvėsusius sudėjau į šaldytuvą ir jau 10 valandų jie šaldytuve, bet marinatas tebėra skystas. Ar reikia dar ilgiau laukti, ar taip ir liks skystas?

QUOTE(Linyt @ 2007 07 30, 17:52)
Vakar dėjau pomidorus pagal šį receptuką, atvėsusius sudėjau į šaldytuvą ir jau 10 valandų jie šaldytuve, bet marinatas tebėra skystas. Ar reikia dar ilgiau laukti, ar taip ir liks skystas? 

Aš preitą vasarą dariau pagal šitą receptai tai irgi kažkaip skystai gavosi

QUOTE(peledziuke @ 2006 09 08, 08:40)
LUX pomidorai
Gaminu siuos pomidorus jau kokie sesi metai, jei ne daugiau.Seima 1l stiklaini ''sunaikina'' vienu kartu, o ir sveciai visada paklausia recepto.Labai paprasta, pigu ir laaaaaabai skanu.
Marinatas
1litrui vandens:
1 saukstas druskos
3 saukstai cukraus.
Gaminu siuos pomidorus jau kokie sesi metai, jei ne daugiau.Seima 1l stiklaini ''sunaikina'' vienu kartu, o ir sveciai visada paklausia recepto.Labai paprasta, pigu ir laaaaaabai skanu.



Marinatas
1litrui vandens:
1 saukstas druskos
3 saukstai cukraus.
Ar acto deti nereikia

oi tas marinavimo metas, aš tai žalius pomidorus marinuoju saldžiarūgščiame marinate tikrai labai skanu ir gerai išsimarinuoja
