Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Labai labai megstu marinuotus pomidorus, tokia skani rugstele... blush2.gif Bet koki marinata daryt? Turiu omenyje nepjaustytus pomidorus su skurele. Perku, bet noriu pati ismokti ax.gif
Atsakyti
prasom ax.gif

Nuplautus pomidorus ( tinka ir zali ir raudoni, tik visi turi buti kieti) sumetu i iskaitintus stiklainius, pridedu lauro lapo, kvep. pipiru zirniukais, ziedais pjaustytu svogunu, ant ju uzpilu verdanti marinata, po5min. ji nupilu atgal i puoda ir dar karta uzverdu. Tada vel uzpilu ant pomidoru( jie nuo karscio jau buna susirauksleje, bet neissigask) ir greitai uzdarau iskaitintais dangteliais. Uzkloju silta antklode, o ryte sudedu i saldytuva, kad gerai atsaltu.

Marinatas:6l vandens, 1 stikline druskos, 0.5 stiklines cukraus, 1 stikline acto.
Sis receptas labai geras ir agurku marinavimui. Sekmes
Atsakyti
Gandi, aciukas. 4u.gif Tikrai isbandisiu tavo receptuka si vasara. Kaip manai, gal vertetu dar idet cesnako trupuciuka?
Atsakyti
QUOTE(Gandi @ 2006 04 28, 16:12)
prasom  ax.gif

Nuplautus pomidorus ( tinka ir zali ir raudoni, tik visi turi buti kieti) sumetu i iskaitintus stiklainius, pridedu lauro lapo, kvep. pipiru zirniukais, ziedais pjaustytu svogunu, ant ju uzpilu verdanti marinata, po5min. ji nupilu atgal i puoda ir dar karta uzverdu. Tada vel uzpilu ant pomidoru( jie nuo karscio jau buna susirauksleje, bet neissigask) ir greitai uzdarau iskaitintais dangteliais. Uzkloju silta antklode, o ryte sudedu i saldytuva, kad gerai atsaltu.

Marinatas:6l vandens, 1 stikline druskos, 0.5 stiklines cukraus, 1 stikline acto.
Sis receptas labai geras ir agurku marinavimui. Sekmes

Aš dar dedu gvazdikėlių, krapų ir česnako. ax.gif O kai tingiu rinkti viską, tai perku parduotuveje universalų mišinį marinavimui blush2.gif Kainuoja apie 1,5-2 Lt
Atsakyti
QUOTE(Chikipiki @ 2006 04 30, 09:57)
Gandi, aciukas.  4u.gif Tikrai isbandisiu tavo receptuka si vasara. Kaip manai, gal vertetu dar idet cesnako trupuciuka?

Zinoma galima, jei nemegsti svogunu, gali ju visai nedeti, vien tik cesnakus. Ka idesi i stiklaini, tas ir tiks. O sis marinatas tiesiog puikus. As pagal ji ir agurkus marinuoju, ir paprikas ir sparagines pupeles, ir visada gaunas thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(Gandi @ 2006 04 28, 15:12)
prasom  ax.gif

Nuplautus pomidorus ( tinka ir zali ir raudoni, tik visi turi buti kieti) sumetu i iskaitintus stiklainius, pridedu lauro lapo, kvep. pipiru zirniukais, ziedais pjaustytu svogunu, ant ju uzpilu verdanti marinata, po5min. ji nupilu atgal i puoda ir dar karta uzverdu. Tada vel uzpilu ant pomidoru( jie nuo karscio jau buna susirauksleje, bet neissigask) ir greitai uzdarau iskaitintais dangteliais. Uzkloju silta antklode, o ryte sudedu i saldytuva, kad gerai atsaltu.

Marinatas:6l vandens, 1 stikline druskos, 0.5 stiklines cukraus, 1 stikline acto.
Sis receptas labai geras ir agurku marinavimui. Sekmes

O kada jau galesiu valgyti? As per ziema ar panasiai neislauksiu tokiu gardesiu essen.gif
Atsakyti
QUOTE(groovy_chick @ 2006 05 02, 21:33)
O kada jau galesiu valgyti? As per ziema ar panasiai neislauksiu tokiu gardesiu essen.gif

Galima valgyti jau po savaites, bet geriau, kad pastovetu koki menesi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(groovy_chick @ 2006 05 02, 22:33)
O kada jau galesiu valgyti? As per ziema ar panasiai neislauksiu tokiu gardesiu essen.gif

Nu ir as manau, kad savaitele pakentek, nes nespes prisitraukti pomidorai marinato skonio. O jau tada- i sveikata! drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(valiute @ 2006 04 30, 13:17)
Aš dar dedu gvazdikėlių, krapų ir česnako.  ax.gif O kai tingiu rinkti viską, tai perku parduotuveje universalų mišinį marinavimui blush2.gif Kainuoja apie 1,5-2 Lt

Kazkada bandziau siuos misinius ,marinuojant agurkus, tai nelabai patiko, nes ten buna ideta kardamono, ar dar kokio velnio, o jie priduoda specifini prieskoni. Bet siaip jie geri, jei kas megsta tokius prieskonius.
Dabar i marinatus dedu tik lauro lapelius, pipirus zirneliais ir krapu sakeliu( ju tai negailiu), marinatas gaunasi be jokio pasalinio prieskonio ir neuzgozia pagrindinio produkto, o gvazdikelius dedu tik virdama kompotus( ziemai), jie man kazkaip su saldziais produktais asocijuojasi.
Atsakyti
Turiu super receptuka pomidorams, kai pabandziau- tai dabar jau ketvirti metai vis taip pat ir taip ir niekaip nenusibosta smile.gif

Pomidorus sudedu i puodą ir užpilu verdantį vandeni,kad apsemtu..Palaikau kelias minutes ir nulupu odeles- kai uzplikau - jos labai lengvai nusiima....Tada pomidorus dedu i stiklainius, idedu krapu, cesnaku ir uzpilu verdanti marinata....marinatui - 1 ltr vandens 1 valgomas saukstas druskos smile.gif taip - ir jokio acto smile.gif tada stiklaini pakaitunu - 1ltr -10 min, 2ltr -20 min, 3ltr - apie pusvalandi ir viskas biggrin.gif uzdarau ir laukiu bent jau rudens, kad galeciau megautis super pomidoriukais smile.gif

Verta pabandyt thumbup.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nike @ 2006 06 23, 09:28)
Turiu super receptuka pomidorams, kai pabandziau- tai dabar jau ketvirti metai vis taip pat ir taip ir niekaip nenusibosta  smile.gif

Pomidorus sudedu i puodą ir užpilu verdantį vandeni,kad apsemtu..Palaikau kelias minutes ir nulupu odeles- kai uzplikau - jos labai lengvai nusiima....Tada pomidorus dedu i stiklainius, idedu krapu, cesnaku ir uzpilu verdanti marinata....marinatui - 1 ltr vandens 1 valgomas saukstas druskos smile.gif taip - ir jokio acto smile.gif tada stiklaini pakaitunu - 1ltr -10 min, 2ltr -20 min, 3ltr - apie  pusvalandi ir viskas  biggrin.gif uzdarau ir laukiu bent jau rudens, kad galeciau megautis super pomidoriukais smile.gif

Verta pabandyt  thumbup.gif  mirksiukas.gif


4u.gif įdomu, o tie pomidorai ko gero kaip švieži gaunasi...o ar neištįžta?
papasakokit, o kur ir kaip tuos kaitinimo procesus atlikinėjat ax.gif
jei kaitinat, sustačiusios stiklainius į puodą, tai vanduo tikriausiai užverda? o stiklainiuose esantis marinatas, kaip?- irgi užverda? nelabai įsivaizduoju į ką orientuotis, kad suprastum, kad to kaitinimo pakaks blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(eimi @ 2006 07 01, 23:43)
4u.gif įdomu, o tie pomidorai ko gero kaip švieži gaunasi...o ar neištįžta?
papasakokit, o kur ir kaip tuos kaitinimo procesus atlikinėjat ax.gif
jei kaitinat, sustačiusios stiklainius į puodą, tai vanduo tikriausiai užverda? o stiklainiuose esantis marinatas, kaip?- irgi užverda? nelabai įsivaizduoju į ką orientuotis, kad suprastum, kad to kaitinimo pakaks blush2.gif


pomidorus dazniausiai imu kietesnius- raudonus, bet kietesnius - neistysta tikrai.....

kaip kaitinu????? i dideli puoda itiesiu ranksluosteli, sustatau stiklainius , ant stilainio uzdedu dangteli, bet jo neuzsuku ir kaitinu.....as kaitinimo laika matuoju nuo vandenio puode uzvirimu...ka zinau- taip jau darau 6 metus ir nieks nenusaudo - viskas thumbup.gif

gal kitos kitaip daro..... g.gif


visada ieskojau paprastesnio recepto, nes tingiu zaist su nupylinejimais ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nike: 03 liepos 2006 - 11:30
O aš atradau gerą receptuką pomidoram, ir mum labai patiko - juos užpilu verdančiomis obuolių sultimis ( 1l reikia 1 šaukšto druskos),paskaui dar pakaitinu verdančiam vandeny, ir užsuku. o skonis tai tikrai labai geras nuo sulčių gaunasi thumbup.gif
Atsakyti