Labai labai megstu marinuotus pomidorus, tokia skani rugstele... Bet koki marinata daryt? Turiu omenyje nepjaustytus pomidorus su skurele. Perku, bet noriu pati ismokti
prasom
Nuplautus pomidorus ( tinka ir zali ir raudoni, tik visi turi buti kieti) sumetu i iskaitintus stiklainius, pridedu lauro lapo, kvep. pipiru zirniukais, ziedais pjaustytu svogunu, ant ju uzpilu verdanti marinata, po5min. ji nupilu atgal i puoda ir dar karta uzverdu. Tada vel uzpilu ant pomidoru( jie nuo karscio jau buna susirauksleje, bet neissigask) ir greitai uzdarau iskaitintais dangteliais. Uzkloju silta antklode, o ryte sudedu i saldytuva, kad gerai atsaltu.
Marinatas:6l vandens, 1 stikline druskos, 0.5 stiklines cukraus, 1 stikline acto.
Sis receptas labai geras ir agurku marinavimui. Sekmes
Nuplautus pomidorus ( tinka ir zali ir raudoni, tik visi turi buti kieti) sumetu i iskaitintus stiklainius, pridedu lauro lapo, kvep. pipiru zirniukais, ziedais pjaustytu svogunu, ant ju uzpilu verdanti marinata, po5min. ji nupilu atgal i puoda ir dar karta uzverdu. Tada vel uzpilu ant pomidoru( jie nuo karscio jau buna susirauksleje, bet neissigask) ir greitai uzdarau iskaitintais dangteliais. Uzkloju silta antklode, o ryte sudedu i saldytuva, kad gerai atsaltu.
Marinatas:6l vandens, 1 stikline druskos, 0.5 stiklines cukraus, 1 stikline acto.
Sis receptas labai geras ir agurku marinavimui. Sekmes
Gandi, aciukas. Tikrai isbandisiu tavo receptuka si vasara. Kaip manai, gal vertetu dar idet cesnako trupuciuka?
QUOTE(Gandi @ 2006 04 28, 16:12)
prasom
Nuplautus pomidorus ( tinka ir zali ir raudoni, tik visi turi buti kieti) sumetu i iskaitintus stiklainius, pridedu lauro lapo, kvep. pipiru zirniukais, ziedais pjaustytu svogunu, ant ju uzpilu verdanti marinata, po5min. ji nupilu atgal i puoda ir dar karta uzverdu. Tada vel uzpilu ant pomidoru( jie nuo karscio jau buna susirauksleje, bet neissigask) ir greitai uzdarau iskaitintais dangteliais. Uzkloju silta antklode, o ryte sudedu i saldytuva, kad gerai atsaltu.
Marinatas:6l vandens, 1 stikline druskos, 0.5 stiklines cukraus, 1 stikline acto.
Sis receptas labai geras ir agurku marinavimui. Sekmes
Nuplautus pomidorus ( tinka ir zali ir raudoni, tik visi turi buti kieti) sumetu i iskaitintus stiklainius, pridedu lauro lapo, kvep. pipiru zirniukais, ziedais pjaustytu svogunu, ant ju uzpilu verdanti marinata, po5min. ji nupilu atgal i puoda ir dar karta uzverdu. Tada vel uzpilu ant pomidoru( jie nuo karscio jau buna susirauksleje, bet neissigask) ir greitai uzdarau iskaitintais dangteliais. Uzkloju silta antklode, o ryte sudedu i saldytuva, kad gerai atsaltu.
Marinatas:6l vandens, 1 stikline druskos, 0.5 stiklines cukraus, 1 stikline acto.
Sis receptas labai geras ir agurku marinavimui. Sekmes
Aš dar dedu gvazdikėlių, krapų ir česnako. O kai tingiu rinkti viską, tai perku parduotuveje universalų mišinį marinavimui Kainuoja apie 1,5-2 Lt
QUOTE(Chikipiki @ 2006 04 30, 09:57)
Gandi, aciukas. Tikrai isbandisiu tavo receptuka si vasara. Kaip manai, gal vertetu dar idet cesnako trupuciuka?
Zinoma galima, jei nemegsti svogunu, gali ju visai nedeti, vien tik cesnakus. Ka idesi i stiklaini, tas ir tiks. O sis marinatas tiesiog puikus. As pagal ji ir agurkus marinuoju, ir paprikas ir sparagines pupeles, ir visada gaunas .
QUOTE(Gandi @ 2006 04 28, 15:12)
prasom
Nuplautus pomidorus ( tinka ir zali ir raudoni, tik visi turi buti kieti) sumetu i iskaitintus stiklainius, pridedu lauro lapo, kvep. pipiru zirniukais, ziedais pjaustytu svogunu, ant ju uzpilu verdanti marinata, po5min. ji nupilu atgal i puoda ir dar karta uzverdu. Tada vel uzpilu ant pomidoru( jie nuo karscio jau buna susirauksleje, bet neissigask) ir greitai uzdarau iskaitintais dangteliais. Uzkloju silta antklode, o ryte sudedu i saldytuva, kad gerai atsaltu.
Marinatas:6l vandens, 1 stikline druskos, 0.5 stiklines cukraus, 1 stikline acto.
Sis receptas labai geras ir agurku marinavimui. Sekmes
Nuplautus pomidorus ( tinka ir zali ir raudoni, tik visi turi buti kieti) sumetu i iskaitintus stiklainius, pridedu lauro lapo, kvep. pipiru zirniukais, ziedais pjaustytu svogunu, ant ju uzpilu verdanti marinata, po5min. ji nupilu atgal i puoda ir dar karta uzverdu. Tada vel uzpilu ant pomidoru( jie nuo karscio jau buna susirauksleje, bet neissigask) ir greitai uzdarau iskaitintais dangteliais. Uzkloju silta antklode, o ryte sudedu i saldytuva, kad gerai atsaltu.
Marinatas:6l vandens, 1 stikline druskos, 0.5 stiklines cukraus, 1 stikline acto.
Sis receptas labai geras ir agurku marinavimui. Sekmes
O kada jau galesiu valgyti? As per ziema ar panasiai neislauksiu tokiu gardesiu
QUOTE(groovy_chick @ 2006 05 02, 21:33)
O kada jau galesiu valgyti? As per ziema ar panasiai neislauksiu tokiu gardesiu
Galima valgyti jau po savaites, bet geriau, kad pastovetu koki menesi
QUOTE(groovy_chick @ 2006 05 02, 22:33)
O kada jau galesiu valgyti? As per ziema ar panasiai neislauksiu tokiu gardesiu
Nu ir as manau, kad savaitele pakentek, nes nespes prisitraukti pomidorai marinato skonio. O jau tada- i sveikata!
Papildyta:
QUOTE(valiute @ 2006 04 30, 13:17)
Aš dar dedu gvazdikėlių, krapų ir česnako. O kai tingiu rinkti viską, tai perku parduotuveje universalų mišinį marinavimui Kainuoja apie 1,5-2 Lt
Kazkada bandziau siuos misinius ,marinuojant agurkus, tai nelabai patiko, nes ten buna ideta kardamono, ar dar kokio velnio, o jie priduoda specifini prieskoni. Bet siaip jie geri, jei kas megsta tokius prieskonius.
Dabar i marinatus dedu tik lauro lapelius, pipirus zirneliais ir krapu sakeliu( ju tai negailiu), marinatas gaunasi be jokio pasalinio prieskonio ir neuzgozia pagrindinio produkto, o gvazdikelius dedu tik virdama kompotus( ziemai), jie man kazkaip su saldziais produktais asocijuojasi.
Turiu super receptuka pomidorams, kai pabandziau- tai dabar jau ketvirti metai vis taip pat ir taip ir niekaip nenusibosta
Pomidorus sudedu i puodą ir užpilu verdantį vandeni,kad apsemtu..Palaikau kelias minutes ir nulupu odeles- kai uzplikau - jos labai lengvai nusiima....Tada pomidorus dedu i stiklainius, idedu krapu, cesnaku ir uzpilu verdanti marinata....marinatui - 1 ltr vandens 1 valgomas saukstas druskos taip - ir jokio acto tada stiklaini pakaitunu - 1ltr -10 min, 2ltr -20 min, 3ltr - apie pusvalandi ir viskas uzdarau ir laukiu bent jau rudens, kad galeciau megautis super pomidoriukais
Verta pabandyt
Pomidorus sudedu i puodą ir užpilu verdantį vandeni,kad apsemtu..Palaikau kelias minutes ir nulupu odeles- kai uzplikau - jos labai lengvai nusiima....Tada pomidorus dedu i stiklainius, idedu krapu, cesnaku ir uzpilu verdanti marinata....marinatui - 1 ltr vandens 1 valgomas saukstas druskos taip - ir jokio acto tada stiklaini pakaitunu - 1ltr -10 min, 2ltr -20 min, 3ltr - apie pusvalandi ir viskas uzdarau ir laukiu bent jau rudens, kad galeciau megautis super pomidoriukais
Verta pabandyt
QUOTE(Nike @ 2006 06 23, 09:28)
Turiu super receptuka pomidorams, kai pabandziau- tai dabar jau ketvirti metai vis taip pat ir taip ir niekaip nenusibosta
Pomidorus sudedu i puodą ir užpilu verdantį vandeni,kad apsemtu..Palaikau kelias minutes ir nulupu odeles- kai uzplikau - jos labai lengvai nusiima....Tada pomidorus dedu i stiklainius, idedu krapu, cesnaku ir uzpilu verdanti marinata....marinatui - 1 ltr vandens 1 valgomas saukstas druskos taip - ir jokio acto tada stiklaini pakaitunu - 1ltr -10 min, 2ltr -20 min, 3ltr - apie pusvalandi ir viskas uzdarau ir laukiu bent jau rudens, kad galeciau megautis super pomidoriukais
Verta pabandyt
Pomidorus sudedu i puodą ir užpilu verdantį vandeni,kad apsemtu..Palaikau kelias minutes ir nulupu odeles- kai uzplikau - jos labai lengvai nusiima....Tada pomidorus dedu i stiklainius, idedu krapu, cesnaku ir uzpilu verdanti marinata....marinatui - 1 ltr vandens 1 valgomas saukstas druskos taip - ir jokio acto tada stiklaini pakaitunu - 1ltr -10 min, 2ltr -20 min, 3ltr - apie pusvalandi ir viskas uzdarau ir laukiu bent jau rudens, kad galeciau megautis super pomidoriukais
Verta pabandyt
įdomu, o tie pomidorai ko gero kaip švieži gaunasi...o ar neištįžta?
papasakokit, o kur ir kaip tuos kaitinimo procesus atlikinėjat
jei kaitinat, sustačiusios stiklainius į puodą, tai vanduo tikriausiai užverda? o stiklainiuose esantis marinatas, kaip?- irgi užverda? nelabai įsivaizduoju į ką orientuotis, kad suprastum, kad to kaitinimo pakaks
QUOTE(eimi @ 2006 07 01, 23:43)
įdomu, o tie pomidorai ko gero kaip švieži gaunasi...o ar neištįžta?
papasakokit, o kur ir kaip tuos kaitinimo procesus atlikinėjat
jei kaitinat, sustačiusios stiklainius į puodą, tai vanduo tikriausiai užverda? o stiklainiuose esantis marinatas, kaip?- irgi užverda? nelabai įsivaizduoju į ką orientuotis, kad suprastum, kad to kaitinimo pakaks
papasakokit, o kur ir kaip tuos kaitinimo procesus atlikinėjat
jei kaitinat, sustačiusios stiklainius į puodą, tai vanduo tikriausiai užverda? o stiklainiuose esantis marinatas, kaip?- irgi užverda? nelabai įsivaizduoju į ką orientuotis, kad suprastum, kad to kaitinimo pakaks
pomidorus dazniausiai imu kietesnius- raudonus, bet kietesnius - neistysta tikrai.....
kaip kaitinu????? i dideli puoda itiesiu ranksluosteli, sustatau stiklainius , ant stilainio uzdedu dangteli, bet jo neuzsuku ir kaitinu.....as kaitinimo laika matuoju nuo vandenio puode uzvirimu...ka zinau- taip jau darau 6 metus ir nieks nenusaudo - viskas
gal kitos kitaip daro.....
visada ieskojau paprastesnio recepto, nes tingiu zaist su nupylinejimais
O aš atradau gerą receptuką pomidoram, ir mum labai patiko - juos užpilu verdančiomis obuolių sultimis ( 1l reikia 1 šaukšto druskos),paskaui dar pakaitinu verdančiam vandeny, ir užsuku. o skonis tai tikrai labai geras nuo sulčių gaunasi