prašau skubios konsultacijos!
aptepiau dviejų aukštų tortą: vieną aukštą snickers kremu (sviestas ir rududu), kitą - rafaelo kremu (kur kartu su grietinėle). Apdengiau MMG, kaip ir turėtų tikti. Bet po to kai lyginau torto šonus - pasišlapinau rankas ir tortas blizgėjo, buvo kaip apipiltas vandeniu. Prieš puošdama gėlytėm vandenį apvaliau virtuviniu rankšluosčiu, nes neišmaniau ką daryt, bet jis vis tiek nenudžiūsta galutinai ir šaldytuve "rasoja".
Patarkit, ką daryt? Krikštynos rytoj.
Iš anksto dėkoju už patarimus
O kam Jus pries dengdama rankas slapinotes???
QUOTE(Ingerele @ 2012 07 27, 11:22)
O kam Jus pries dengdama rankas slapinotes???
gal ne taip parašiau: aš masę glosčiau su šlapiom rankom, kad masės būtų lygesnis paviršius...
Neišmanau ką daryt: ar valyt, ar iš šaldytuvo išimt, ar kokia cukraus pudra barstyt....
O jūs rafaelo neaptepėt sviestiniu kremu?
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2012 07 27, 11:35)
O jūs rafaelo neaptepėt sviestiniu kremu?
norėjau pasilikti dalį sviestinio kremo dalies ir ja aptepti, bet pamiršau ir nenorėjau lėkt dėl naujo kondensuoto p. į parduotuvę. Bet prisiminiau,kad MMG tinka ir grietinėlės aptepimas...
Jau perdaryt tai be šansų dviejų aukštų 5 kg tortas, saviems labai gražus (įkelsiu paskui parodyti). Kiekvieną kartą padarius šleivą kreivą tortą su dengimo mase noriu lenkt žemai galvą prieš temos senbuves
Nu nežinau, bet manau reikėjo aptepti sviestiniu kremu , o jei turit laiko ir noro nuimkit tą masę aptepkit sviestiniu ir naujai uždengsit. bet kai lauke toks oras, ir man biški drėksta viršus išėmus iš šaldytuvo.
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2012 07 27, 11:46)
Nu nežinau, bet manau reikėjo aptepti sviestiniu kremu , o jei turit laiko ir noro nuimkit tą masę aptepkit sviestiniu ir naujai uždengsit. bet kai lauke toks oras, ir man biški drėksta viršus išėmus iš šaldytuvo.
dabar tortas pas tėvus tai tiksliai situacijos nematau, bet man atrodo, kad drėgsta ne nuo apatinio kremo, bet neišdžiūsta mano "glostymas" visas tortas šlapokas
Tai gal nusausint ir nešt į rūsį?
Jau nuimt ir perdengt nėra galimybių ir laiko...
tortas rasoja nuo perdideliu temp skirtumu.visu pirma,saldytuve padarykit kartonine sienele nuo saldytuvo sienos,visu antra-maziau darynekit saldytuvo dureles,nes kuo dazniau lysit i torta ziureti,tuo labiau jam kenksit ileisdama i saldytuva kambario karsti ir taip sukeldama saldytuve dregme.jei tortas blizga ,tai jau niekaip jus to blizgesio nepanaikinsit..jei blizga demem,tiesiog ji visa tolygiai su teptuku vandenuku nutepkit ir viskas-bus tiesiog blizgantis tortas.jei blizga tik kazkurioj vietoj,gal galima ten kazkaip pamaskuoti-kokiu pabarstuku toj vietoj paberti(aisku,kad ju spalva butu i tema:-) ) ,arba kokiu gelyciu patupdykit-betkoks trukumas gali virsti nauja torto dekoracija-privalumu
Laba diena
Cossette aš tai jusu vietoj nuo rafaelo lupčiau mase ir daryt iš naujo , ir jokiu budu nešlapinkite jo
Cossette aš tai jusu vietoj nuo rafaelo lupčiau mase ir daryt iš naujo , ir jokiu budu nešlapinkite jo
Ačiū, merginos už atsakymus daugiau jau nešlapinsiu
O gal aptept degtine? Tai būtų specialiai blizgantis ją skiesti reikia su vandeniu?
O gal aptept degtine? Tai būtų specialiai blizgantis ją skiesti reikia su vandeniu?
Nieko nelupkit, nes vistiek rasos mase... tokiais orais ner ko noret...
Laba diena šaunuolės , jetau kiek tortų nuostabių ....
eda.dita .... dingo rašymo refleksas
Nevute , kaip visada , begalinė tvarka darbuose , o ir darbai
niukse ,
erikiuxxx ,
leila10 ,
likta ,
O-RE-AR ,
dani84 ,
versaal .... ....ir kitų , ir kitų , ir kitų
------------------------------------------------------------------------
Mano , truputis .
eda.dita .... dingo rašymo refleksas