Pirmą kartą darysiu beze tad toks klausimas būtų:tortą aptepti sviestu ar būtinai sviestiniu kremu???
Ačiūūūū
QUOTE(ramune.v @ 2012 08 03, 13:56)
Mingailiux puikus tortukai , cia tos baltos gelytes virsutiniam su rozyciu formyte ar gelyciu (kur isspaudziamos) darytos? tokios nemazos atrodo
Aciu uz mano tirtuku ivertinima (ypac malonu tai girdeti is Adrijos)
O gelytes tai su tokia formele:
http://www.sal2.pusl...meles/no.24.jpg
Ir cia daryta ne su didziausia
QUOTE(Daisy33 @ 2012 08 03, 13:57)
Pirmą kartą darysiu beze tad toks klausimas būtų:tortą aptepti sviestu ar būtinai sviestiniu kremu???
Ačiūūūū
Ačiūūūū
Na ant sumuštinio tinka sviestas , o va tortui geriau kremas , kuris plakant palengvėja , jo padaugėja , nuo kondencuoto pieno jis tampa saldus , o nuo aramatizatorių kvapnus ir skanus ir ne toks riebus , kaip grynas sviestas .
[quote=smailyttte,2012 08 03, 07:58]
[/quote]
fainas
[quote=likta,2012 08 03, 09:00]
[/quote ]
kaip grazu
[quote=@adrij@,2012 08 03, 13:22]
[/quote]
labai patiko su pakalnutem ir paukstukai
[quote=Mingailiux,2012 08 03, 13:43]
[/quote]
fainuoliai
[/quote]
fainas
[quote=likta,2012 08 03, 09:00]
[/quote ]
kaip grazu
[quote=@adrij@,2012 08 03, 13:22]
[/quote]
labai patiko su pakalnutem ir paukstukai
[quote=Mingailiux,2012 08 03, 13:43]
[/quote]
fainuoliai
Perzvelgiau greit kelis puslapius, aisku visu tortukai nuostabus, bet pamaciusi Adrijos jau kai zenysiuos, tai tikrai bandysiu prasibrauti per visas eiles pas Adrija kad toki grozi tureciau tie paukstukai
Einu apziuresiu dar tortukus visu
Ikeliu kelis savo darbelius
Einu apziuresiu dar tortukus visu
Ikeliu kelis savo darbelius
QUOTE(Nevute @ 2012 08 03, 15:02)
kokie visi faini
Ačiū mergaitės už pastabas ir įvertinimą
@adrij@, kaip visada- didingas tortų paradas , tik vienas mažytis pastebėjimas, gal paukštukus reikėjo patupdyti t.y. pilnai įkišti į tortą, vos vos mediniai iešmeliai menkina torto didingumą
Šiandien taip pat karšta, Jūs vėl su megztiniu dirbate
Drįsčiau paprieštarauti, kodėl negalima tokios puokštės uždėti ant torto
Mingailiux labai dailūs spalvingi tortukai
Nevute superiniai keksiukai ir be abejo tortukai
@adrij@, kaip visada- didingas tortų paradas , tik vienas mažytis pastebėjimas, gal paukštukus reikėjo patupdyti t.y. pilnai įkišti į tortą, vos vos mediniai iešmeliai menkina torto didingumą
Šiandien taip pat karšta, Jūs vėl su megztiniu dirbate
QUOTE(@adrij@ @ 2012 08 03, 13:53)
Ne , ne tortas - puokštė ... padariau aguonas , nes reikėjo tortui , bet galvoju , kam vis tik va tokios puokštės , dėl kurių taip alpstama , reikalingos , ant torto tokios neuždėsi ...
Drįsčiau paprieštarauti, kodėl negalima tokios puokštės uždėti ant torto
Mingailiux labai dailūs spalvingi tortukai
Nevute superiniai keksiukai ir be abejo tortukai
QUOTE(@adrij@ @ 2012 08 03, 14:07)
Na ant sumuštinio tinka sviestas , o va tortui geriau kremas , kuris plakant palengvėja , jo padaugėja , nuo kondencuoto pieno jis tampa saldus , o nuo aramatizatorių kvapnus ir skanus ir ne toks riebus , kaip grynas sviestas .
Geras atsakymas Ačiū labai
o toks ar tiktu?
200 g sviesto
200 g cukraus pudros
1 v. šaukšto romo ar amareto (ar kitokio mėgstamo aromato alkoholio; ar, jei mėgstate dirbtinius aromatus, galima dėti jų)
1 kiaušinio trynio (pagal situaciją galima dėti 2)
Minkštą sviestą reikia išsukti iki baltumo, dalimis įmaišyti cukraus pudrą. Įkulti trynį, išsukt masę iki purumo, tada supilti aromatines medžiagas ir gerai išmaišyti. Viskas!
Nevute visi visi , bet tas su keksiukais ir zuikiu
likta , nežinau kaip pas kitas , o aš niekada nieko nekeičiu žmonių išsirinktuose pvz. ten dar turėjo būti ale tipo šiaudai aplink pagaliukus ( lizdelis ) , bet pagaliukai matosi , ir dar daugiau nei mano torte , šiaudų jie nenorėjo -atmetė ( o be reikalo ) , o va pagaliukai jiems tiko , aš turiu plastmasinius baltus , skirtus saldainiams daryti , siūliau juos , bet jiems jie netiko , tai jei norės , įsikiš iki torto apačios , jei ne , liks kaip originale pagal kurį dariau .
Dėl didingumo .... tai ne tokio tipo tortas , aguonos ( ramunės , ir kitos lauko - pievų gėlės ) , nėra didinga gėlė , ir tortas tikrai ne iš tos kategorijos .
Mano skoniui , tokio dydžio puokštė netinka tortui , liktų tik graužti gėles ir ieškoti torto ( ji jį užgožtų ) , nebent tortas būtų gero pusmetrio skersmens , arba pusantro metro aukščio , kad jas nukabinti nuo viršaus į apačią , bet vėlgi tas bet .... aguonų puokštė niekada nenuleidžiamos žemyn ( kas daroma su orchidėjoms ir dar kai kuriomis puokštėmis ) , jos turi kilti į viršų , tai jeigu įsmeigti į torto viršūnę .....dar geras 40 cm. ant pusantro metro torto .
Daisy33 , nuostabus .
likta , nežinau kaip pas kitas , o aš niekada nieko nekeičiu žmonių išsirinktuose pvz. ten dar turėjo būti ale tipo šiaudai aplink pagaliukus ( lizdelis ) , bet pagaliukai matosi , ir dar daugiau nei mano torte , šiaudų jie nenorėjo -atmetė ( o be reikalo ) , o va pagaliukai jiems tiko , aš turiu plastmasinius baltus , skirtus saldainiams daryti , siūliau juos , bet jiems jie netiko , tai jei norės , įsikiš iki torto apačios , jei ne , liks kaip originale pagal kurį dariau .
Dėl didingumo .... tai ne tokio tipo tortas , aguonos ( ramunės , ir kitos lauko - pievų gėlės ) , nėra didinga gėlė , ir tortas tikrai ne iš tos kategorijos .
Mano skoniui , tokio dydžio puokštė netinka tortui , liktų tik graužti gėles ir ieškoti torto ( ji jį užgožtų ) , nebent tortas būtų gero pusmetrio skersmens , arba pusantro metro aukščio , kad jas nukabinti nuo viršaus į apačią , bet vėlgi tas bet .... aguonų puokštė niekada nenuleidžiamos žemyn ( kas daroma su orchidėjoms ir dar kai kuriomis puokštėmis ) , jos turi kilti į viršų , tai jeigu įsmeigti į torto viršūnę .....dar geras 40 cm. ant pusantro metro torto .
Daisy33 , nuostabus .
QUOTE(Olesta @ 2012 08 03, 08:39)
Labai gražūs tortai, SZ
iki 3 kg 2 aukštų??? nu vakar kepiau juodą mišką be šokolado sluoksnio iš 3 biskvitų ir antram aukštui kriaušinis karamelinis, tai 3,5 kg... jei imtum medutį, apelsininį suflė, kriaušinį karamelinį, tada padarytum, bet tada imk kokis 21-16 cm ne daugiau...dar žiūrint kaip puoši
iki 3 kg 2 aukštų??? nu vakar kepiau juodą mišką be šokolado sluoksnio iš 3 biskvitų ir antram aukštui kriaušinis karamelinis, tai 3,5 kg... jei imtum medutį, apelsininį suflė, kriaušinį karamelinį, tada padarytum, bet tada imk kokis 21-16 cm ne daugiau...dar žiūrint kaip puoši
Aciu Jums labai, Olesta
Nevutes kokie grazuoliai zuikiai.Abu tortukai su zuikiais labai labai
O tos violetines geles su kokia formele darytos? Cia gal su herberinemis, o vidus su mazesnemis ramunemis?
O tos violetines geles su kokia formele darytos? Cia gal su herberinemis, o vidus su mazesnemis ramunemis?
as eilini karta apakinta tortu grozio, merginos jus mane be akiu paliksite ir tyliai slenku i virtuve toliau puost torta,tiesiog torta