Bet vaizdai buvo vis svaigesni, kuo aukščiau lipom... norisi sakyti kaip iš paukščio skrydžio
Prieš Bystre sedlo net vasarą neištirpstančio sniego ruožas:
O toliau labai stati uolų siena, ir grandinės. Perėja ten viršuje, kur matyti dangaus plotelis tarp dviejų didžiulių uolų. Tos uolos, beje, man primena žmogaus veidą iš profiilio
Ar matote nosis? Dešinioji - su kuprele, kairioji ilga ir smaila
Ar čia tik man vaidenasi?
Prieš perėjos šturmą - paskutinis žvilgsnis į Capie pleso
Papildyta:Kopiam aukštyn siauru tarpekliu tarp dviejų uolų sienų. Šiek tiek rimtesnis grandinių ruožas negu Žaliojo ežero trasoje, bet tikrai įveikiamas, be jokio specialaus pasiruošimo ar įrangos. Tiesiog reikia stipriai laikytis už grandinės ir žiūrėti, kur koją dedi, kad nenuslystum. Ir viskas
Aikštelė perėjos viršuje tokia mažutė, kad du žmonės joje vos vos telpa. Vaizdai nuo ten turėjo būti puikūs matosi abu slėniai, Mlynicka ir Furkotska, ir aplinkui stūksančios kalnų viršūnės. Bet aš visiškai neprisimenu, ką ten viršuje mačiau
Fotoaparatą išsitraukti, stovint toje aikštelėje, net minties nekilo, galvojau tik, kaip greičiau į kitą pusę pereiti
Nusileidimas kitoje perėjos pusėje mažiau sudėtingas, bet psichologiškai sunkesnis, nes leidiesi, ir žemyn nežiūrėti neįmanoma
Bet vėlgi nieko labai baisaus ar neįveikiamo, atsisakyti šios nuostabios trasos dėl Bystre sedlo grandinių ruožo tikrai neverta. O aš jau įsidrąsinau, ir fotoaparatą iš kuprinės išsitraukiau pagaliau
Vaizdai nuo perėjos iš kojų verčiantys
Iki čia atėjome per 5.5 valandas (pagal žemėlapį priklausė eiti 3.5), bet dar tik pusė trijų, be to, likusi trasos dalis veda tik žemyn, taigi laiko turim. Susėdam aukštai ant šlaito po perėja sudoroti likusių sumuštinių ir pasigėrėti Vyšne Wahlebergovo pleso bei šį nuostabų ežerą supančiais kalnais
Palei ežerą vedantis takelis iš viršaus atrodo toks tvarkingas ir paprastas deja, kaip ir dauguma kitų Tatrų takų, tai buvo tiesiog akmenimis nusėtas kliūčių ruožas, taigi lengvos trasos ir čia neradome...
O čia štai šlaitas, kuriuo nusileidome nuo perėjos. Pati perėja spėju, ten, kur matosi dvi susiglaudusios uolos (dešinėje), su mažučiu plyšeliu prie pagrindo
Papildyta:Gražuolis ežeras - Vyšne Wahlebergovo pleso
Toliau status nusileidimas žemyn, į Furkotska slėnį, vingiuojančiu taku per akmenų sangrūdas, tarp dviejų kalnų sienų. Apačioje jau matosi Vyšne Furkotske pleso (Aukštutinis Furkotskos ežeras). Kitoje uolų sienos pusėje melsvos tolimų kalvų viršūnės. Magiška vieta tas Furkotska slėnis...
Nižne Furkotske Pleso (Žemutinis ežeras):
Orai šioje perėjos pusėje mūsų irgi nelepina, gerokai vėsu, vis pakrapnoja lietus, dangus pilkas ir apsitraukęs debesimis. Peizaže vyrauja pilka spalva, kalnai čia atrodo ypač rūstūs ir nesvetingi, maži žalumos ploteliai tik dar labiau sustiprina šį įspūdį...