Įkraunama...
Įkraunama...

Aukštieji Tatrai (Slovakija)

QUOTE(Jurzole @ 2012 08 19, 19:29)
Ačiū  4u.gif Net įdomu, o ką ne taip įsivaizdavai?  g.gif

Eidama pažymėtom trasom, kalnuose tikrai nepasiklysi, jei tik seksi ženklus, ypač sankryžose ir ten, kur takas nelabai ryškus. Kiekviena trasa pažymėta tam tikra spalva ar ženklu (pvz raudonas ir baltas brūkšniai, mėlynas apskritimas, ir t.t.), ir kas tam tikrą atstumą tuos ženklus galima rasti palei trasą - ant akmenų, medžių, specialių lentučių, kuoliukų, etc. Sankryžose dar būna ir taip, kad prie to takelio, į kurį nereikia sukti, nupieštas kryžiukas tos trasos spalvomis - tai reiškia, kad reikia atidžiai apsidairyti ir rasi kitą takelį, kuris bus pažymėtas kaip reikiamos trasos tęsinys. Žodžiu, pasiklysti trasose gal ir įmanoma, bet šiaip jau gana sudėtinga  mirksiukas.gif

Isivaizdavau viska paprasciau - kad eini sau graziais vos ne asfaltuotais takiukais lotuliukas.gif Bet as kaip suprantu, jus cia ejot marsruta nuo pat masinu stovejimo aiksteles, t.y. ir i kalna savo kojytem, keltuvais nesikelet? O jei uzsikelt keltuvais, ir tik zemyn eiti? Tada tos visos ikalnes butu, ar ne?

Del zymejimo supratau - viskas kaip ir ziema trasose smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Klajone @ 2012 08 20, 16:41)
Isivaizdavau viska paprasciau - kad eini sau graziais vos ne asfaltuotais takiukais  lotuliukas.gif  Bet as kaip suprantu, jus cia ejot marsruta nuo pat masinu stovejimo aiksteles, t.y. ir i kalna savo kojytem, keltuvais nesikelet? O jei uzsikelt keltuvais, ir tik zemyn eiti? Tada tos visos ikalnes butu, ar ne?

Na jau, asfaltuotais takiukais... save gerbiantis zygeivis tokiu takiuku vengia kaip velnias kryziaus lotuliukas.gif Neidomu gi jais eiti... ax.gif biggrin.gif

Mes visaip darem, ir keltuvais irgi naudojomes, kur galimybe buvo - pvz i Skalnate Pleso kelemes ir nuo ten jau toliau ejom, nes eiti nuo apacios iki Skalnate Pleso nuobodu, lipi i virsu, ir tiek, tik pavargsti, o nieko labai nepamatai.

Nesu tikra, ar gerai supratau klausima apie ikalnes, bet pakilimu siaip gali buti ir zemyn vedancioj trasoj, jei apie tai klausi. Nors Tatruose, kiek pamenu, tos zemyn vedancios trasos be ikalniu buvo. Tik velgi - idomiau yra kazkiek auksciau uzlipti (savom kojytem), o tik paskui zemyn leistis mirksiukas.gif

Jei nori lengvos trasos, be rimtesniu ikalniu, tai musu pirmosios dienos trasa pats tas butu pabandymui 4u.gif Tik einanciu ja be galo daug - butent todel, kad lengva rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 20 rugpjūčio 2012 - 16:59
Jurzole, aš ko tai amą praradau... g.gif Tamstos foto be žodžių, bet gi kad ir pasakojimo stilius toks, kad sugrąžinai mane šešetą metų atgal wub.gif Viešpatie šventas, jaučiuosi kaip po kalnų žygio. Jaučiu tas niekur eit nebenorinčias kojas, matau tuos beprotiškai fantastiškus vaizdus... wub.gif AČIŪ tau už paraginimą plepesiukuose skaityt ne tik Stopkaime reportažą. Tikrai buvo verta 4u.gif

P.S. Nėjau tik paskutinės dienos jūsų pasirinkta trasa. Visos kitos (ir dar daugiau) įveiktos, tik, kaip bebūtų keista, priešinga kryptim g.gif
Iš tiesų Prečne sedlo yra vienpusis. Juo lipama nuo Terio trobelės link Zbojnicka. Ši perėja man iš visų paliko didžiausia įspūdį. Sedlo Prelom - dvipusis. Irgi nelengvas, bet Prečne man pasirodė sudėtingesnis. Rysyj nebuvau blush2.gif Buvo tik MB. Po Prečne Rysyj ir jam įspūdžio nepaliko. Ėjo iš slovakų pusės...

NORIU Į TATRUS doh.gif blush2.gif wub.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ziulyte @ 2012 09 26, 20:45)
Jurzole, aš ko tai amą praradau...  g.gif Tamstos foto be žodžių, bet gi kad ir pasakojimo stilius toks, kad sugrąžinai mane šešetą metų atgal  wub.gif

NORIU Į TATRUS  doh.gif  blush2.gif  wub.gif  verysad.gif

Ačiū 4u.gif Smagu, kad gražius prisiminimus atgaivinau mirksiukas.gif

Kad tu žinotum, kaip aš noriu... laukiu nesulaukiu kitos vasaros doh.gif bigsmile.gif
Atsakyti
kaip gerai, kad šiandien mažai darbo turėjau blush2.gif
prarijau visą temą wub.gif

Fantastiškos nuotraukos, smagus aprašymas! wub.gif
ir dar viena „užkrėsta“ kopimo į kalnus virusu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nata* @ 2012 10 11, 17:23)
Fantastiškos nuotraukos, smagus aprašymas!  wub.gif
ir dar viena „užkrėsta“ kopimo į kalnus virusu  ax.gif

Aciu smile.gif Smagu, kad patiko, ir dar smagiau, jei tikrai uzkreciau kalnu virusu... lotuliukas.gif
Atsakyti