Įkraunama...
Įkraunama...

Aukštieji Tatrai (Slovakija)

QUOTE(oddity @ 2012 08 03, 10:50)
mega_shok.gif  scare.gif
stopkaime, grįžk sveikas ir gyvas 4u.gif ( biggrin.gif )

Gal yra kokie sraigtasparniai, kurie į ta Rysi nuskraidintų blush2.gif g.gif  biggrin.gif

Jurzole, supratau - skaitysiu dar kartą ir dėliosiuosi. Iki tol dar reikia nusipirkti kalnų batus blush2.gif  biggrin.gif Bent norisi labai išbandyti tą kopimo džiaugsmą ir vargą - užkabinai nerealiai.

Kaip negrisi, kai tu taip rupiniesi console.gif notworthy.gif ok.gif
Su sraigtasparniais sunkiau.., va vyrui ant kupros realiau new_russian.gif Nors nebutina gi i ta Rysy, ten tikrai yra daug ka pamatyt wink.gif Ir galimybiu savo nenuvertink, jau daug kartu esu isitikines, kad velnias devil.gif ne toks baisus, koki ji piesia smoke.gif Net ir su batais gal neskubek, o jei nepatiks? schmoll.gif Tarkim man, patinka, bet batu vistiek neturiu blush2.gif Su paprastais kedais kopsiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Baltike @ 2012 08 03, 12:57)
Ech, Jurzole, kokius atsiminimus atgaivinai wub.gif . Gatava dabar savo dičkį (jis jau užsikrėtęs kalnų liga) pasiimti ir lėkti. Tik MB stojasi piestu prieš atostogas ne visai šeimai kartu. O likusi mūsų trijulė rimtesnėms trasoms vis dar per maža...

4u.gif Na nieko baisaus, dar keli meteliai, ir galesite visi kartu keliauti - vaikai juk taip greitai auga... ax.gif Arba dar vienas variantas yra - eiti i trasas pakaitom, vienas is jusu su vyresneliu eina rimtesne trasa, kitas su mazesniais vaikais - lengvesne jos dalimi, o kita diena pasikeiciat vaidmenim. Bet kaip supratau, abu su vyru esat kalnu myletojai, tai gal ir nesuveiktu toks variantas... pamenu, sypsojausi skaitydama, kaip nepajeget susitarti, kuriam neiti i, berods, Predne Solisko, ir galiausiai isejot visa seima mirksiukas.gif

Esu buvus Rysy iš abiejų pusių (tiesa, metų jau daugiau nei 10 nuo tų laikų praėjo biggrin.gif ), tai vienareikšmiškai lengvesnis variantas iš slovakiškos pusės. Statumo ir ten užtenka (aukščiau Žabie pleso), bet grandinės tik poroje vietų ir tokios simbolinės.

O chatoje Pod Rysmy ir 2010-aisiais dar nebuvo nakvynės (pakeliui apie tai įspėjančius ženklus matėme), nebent paskutiniais metais atsirado.

Dekui, kad papasakojai apie marsruta i Rysy 4u.gif Ir labai naudinga zinoti, kad nelabai baisios tos grandines is slovaku puses (mes labiausiai del musu 12-mecio pergyvenom, kad jam gal per sunku butu). O del chatos - is info internete as supratau, kad 2010-aisiais ji buvo rekonstruojama, ir kad nuo 2011-uju jau vel galima ten nakvoti.

Pritariu - man ši atkarpa išties paliko įspūdį. Bet vien dėl to "juodo" serpantino nuo Popradske pleso (jis ir fiziškai, ir psichologiškai labai sunkus man, nesvarbu, kilti ar leistis), vargu, ar tebenorėčiau dar į ją sugrįžti. Ir mano įspūdžiai žvelgiant į šį serpantiną nuo Popradske pleso net ir po 10-ties metų nebuvimo Tatruose buvo visiškai priešingi Taviškiams...

Ta prasme, nesinoretu juo vel eiti? g.gif Kilti tuo serpantinu i virsu tai ir as nebenoreciau, o dar karta nusileisti zemyn - visai nieko pries. Bet matai, man nusileidimas zemyn niekad nebuna toks sunkus, kaip kilimas i virsu, nesvarbu, kokio statumo takas. Zinau, kad daug kam geriau kilti i virsu negu leistis zemyn, bet man atvirksciai, mane zudo tik status pakilimas doh.gif

QUOTE(stopkaime @ 2012 08 03, 13:07)
Net ir su batais gal neskubek, o jei nepatiks?  schmoll.gif Tarkim man, patinka, bet batu vistiek neturiu  blush2.gif Su paprastais kedais kopsiu  ax.gif

oddity, neklausyk, pirk tuos batus tongue.gif mirksiukas.gif Broliene pirma diena ejo su zomsiniais suvarstomais aulinukais (jie siaip jau skirti po dykuma vaikscioti), o antra ryta neapsikentusi nusipirko kalnu batus - sakesi iskart pajutusi skirtuma. O brolis tai matyt is tos pacios gimines kaip stopkaime - ejo su paprasciausiais zieminiais auliniais ir prisiekinejo, kad labai gerai, ir akmenu nejaucia, ir neslidu blink.gif Suprasi tuos diedus... rolleyes.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 03 rugpjūčio 2012 - 13:31
Oddity, pirk pirk batus ax.gif Ir dar būtinai su aulu, kad čiurna įtvirtinta būtų mirksiukas.gif

Stopkaime, bent elastinio binto pasiimk, jei su paprastais eisi mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bishojo: 03 rugpjūčio 2012 - 13:57
Kokia šauni čia kalnų mylėtojų kompanija susirinko, eina sau 4u.gif ir kaip gražiai visi informacija dalinas thumbup.gif . Kiek mes buvom Tatruose, vis tą Rysy atidėdavom, kažkaip galvojom, kad labai sunku, o dabar še tau, Baltikė sako, kad Mlynicka-Furkotska sunkiau doh.gif . Na, ten tikrai nelengva, bet maniau, kad Rysy - tai ohoho, išvis tik patyrusiems žygeiviams, kitą kartą reiks mąstyt rimčiau apie šitą trasą...

O dėl to serpantino nuo Popradske Pleso - mums su juo du kartus nepasisekė... verysad.gif Antrą kartą jau buvom įkopę gerokai aukščiau pusės ir užklupo tokia kalnų liutis su perkūnija, kad movėm nuo to kalno tekini, žiūėjom, tik kad nenusiverstumėm, tikrai, jau net baisu buvo - takelis pavirto į šniokščiantį kalnų upelį, virš galvos žaibai švysčioja, eina sau, ne iki juokų buvo. Bet prisiminti smagu, o vaizduo nuo perėjos iš kojų verčiantys (ačiū, Jurzole 4u.gif ), taigi, turės būti trečias kartas tongue.gif

Dėl kalnų batų - aukitės kuo norit, tik ne šliurėm ir ne sportbačiais - pastarųjų padas labai slysta blink.gif . man pirmą kartą tiko ir paprasti suvarstomi batai grubesniu padu, o vyras ėjo su sportbačiais, tai vargo turėjo. Dabar jau kalninius turim ir tuo džiaugiamės, jie gi ilgam :-). O dėl to, kur pirkti - jei norit sutaupyt - tikrai, ne Lietuvoj, paeškokit JAV, per tarpininkes ar pan.
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 08 03, 14:29)
O brolis tai matyt is tos pacios gimines kaip stopkaime - ejo su paprasciausiais zieminiais auliniais ir prisiekinejo, kad labai gerai, ir akmenu nejaucia, ir neslidu  blink.gif Suprasi tuos diedus...  rolleyes.gif  biggrin.gif

[quote=Bishojo]
Oddity, pirk pirk batus Ir dar būtinai su aulu, kad čiurna įtvirtinta būtų

Stopkaime, bent elastinio binto pasiimk, jei su paprastais eisi
[/guote]
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Kvailes jus fool.gif Nesuprantat, kad nesvarbu kokie batai, kojas vistiek kilnot reikia beee.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 08 03, 14:29)
Ta prasme, nesinoretu juo vel eiti?  g.gif Kilti tuo serpantinu i virsu tai ir as nebenoreciau, o dar karta nusileisti zemyn - visai nieko pries. Bet matai, man nusileidimas zemyn niekad nebuna toks sunkus, kaip kilimas i virsu, nesvarbu, kokio statumo takas. Zinau, kad daug kam geriau kilti i virsu negu leistis zemyn, bet man atvirksciai, mane zudo tik status pakilimas  doh.gif 

Aha, aš iš tų, kur geriau lips viršun, nei žemyn. Ten tereikia atrasti savo tempą (tegul ir labai lėtą, bet pastovų) ir nestovinėti poilsio kas 5 minutes. Ėjimas žemyn fiziškai lengvesnis, bet po to kojas kelias dienas skauda. Ir dar nuobodus tas serpantinas žiauriai leidžiantis, nes vaizdas beveik nesikeičia (šiuo atžvilgiu kilimas viršun lengvesnis, nors ir ten pasikeitimai sąlyginai nedideli).

QUOTE(Bishojo @ 2012 08 03, 14:42)
Stopkaime, bent elastinio binto pasiimk, jei su paprastais eisi  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif Ir žieminiai auliniai storais padais daug geriau nei kedai (čia iš deficito laikų, kai "Vibramos" dingo, o rimtesnių ir pigių kalninių ir lenkai dar neturėjo).
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2012 08 03, 13:59)
* Kiek mes buvom Tatruose, vis tą Rysy atidėdavom, kažkaip galvojom, kad labai sunku, o dabar še tau, Baltikė sako, kad Mlynicka-Furkotska sunkiau  doh.gif . Na, ten tikrai nelengva, bet maniau, kad Rysy - tai ohoho, išvis tik patyrusiems žygeiviams, kitą kartą reiks mąstyt rimčiau apie šitą trasą...

** O dėl to, kur pirkti - jei norit sutaupyt - tikrai, ne Lietuvoj, paeškokit JAV, per tarpininkes ar pan.

* Tai va, ir as maloniai nustebau g.gif smile.gif Kita vertus, tas sunkumas kartais gali buti labai individualus reikalas. Man pvz trasos sunkumas priklauso nuo to, kiek laiko ir kaip staciai reikes i virsu kopti. Jei zemyn - as galiu ir visa diena eiti, ir kojas paskui skaudes ne ka daugiau nei i virsu lipant. Zodziu, galima (ir labai patartina) prisiklausyti patarimu, issiaiskinti visokias technines smulkmenas, bet ar bus sunku, ar lengva, suzinosi tik tada, kai pats trasa pereisi... ax.gif

** Pirkti galima visur ir visaip, kaip geriau, bet jokiu budu nereiketu pirkti nepasimatavus, ypac jei nera taip paprasta issiusti atgal. Kalnu batai - inoringi, kartais ir dydzio kito reikia, ir plocio, ar tiesiog siaip nesmagus. O perki taigi juos ilgam...

QUOTE(stopkaime @ 2012 08 03, 14:02)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Kvailes jus  fool.gif Nesuprantat, kad nesvarbu kokie batai, kojas vistiek kilnot reikia   beee.gif

Nu va, vienu mostu susigadinai galantisko vyriskio reputacija tongue.gif biggrin.gif O jei rimtai: teko tau anksciau su kedais po rimtus kalnus vaikscioti? Kedu padai tai slidus... jei geras oras, tai dar dar, o jei ims lyti? Nezinau, nezinau... rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 03 rugpjūčio 2012 - 14:18
Po pernykštė Čekijos, kai vaikščiojom per audrą "srauniom tekančiom žemyn purvo upėm", pirmu taikymu varėm pirkt normalių batų ateinančiai vasarai, nei išpardavimų jokių nelaukėm, skubėjom tos vasaros laukt...
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 08 03, 15:17)
Nu va, vienu mostu susigadinai galantisko vyriskio reputacija  tongue.gif  biggrin.gif O jei rimtai: teko tau anksciau su kedais po rimtus kalnus vaikscioti? Kedu padai tai slidus... jei geras oras, tai dar dar, o jei ims lyti? Nezinau, nezinau...  rolleyes.gif

4u.gif (cia tas galantiskas) smile.gif
Sveicarijoje, Austrijoje tikrai neturejau problemu, manau Tatruose tikrai bus sunkiau, bet batus pirksiu tik isbandes ir isitikines ju butinybe wink.gif As tikrai nesakau, kad ju nereikia, tiesiog noriu isitikint hihihi.gif O pagrindinis argumentas-svoris.. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(stopkaime @ 2012 08 03, 15:02)
Kvailes jus  fool.gif Nesuprantat, kad nesvarbu kokie batai, kojas vistiek kilnot reikia   beee.gif

nono.gif nono.gif negalima taip blogai patarinėti... gun_bandana.gif , o jei lietutis užklups, jei ant slidžių akmenų pataikysi, tai žinai kaip su tais kedukais gali baigtis.... doh.gif

Tiesa, dar vienas patarimas...jokiu būdu nesugalvokite kopti į kalnus su džinsais doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 03 rugpjūčio 2012 - 14:42
QUOTE(stopkaime @ 2012 08 03, 15:29)
Sveicarijoje, Austrijoje tikrai neturejau problemu, manau Tatruose tikrai bus sunkiau, bet batus pirksiu tik isbandes ir isitikines ju butinybe wink.gif As tikrai nesakau, kad ju nereikia, tiesiog noriu isitikint  hihihi.gif O pagrindinis argumentas-svoris.. wink.gif

Kalnų chatose jų neparduoda biggrin.gif .

QUOTE(Astra777 @ 2012 08 03, 15:40)
Tiesa, dar vienas patarimas...jokiu būdu nesugalvokite kopti į kalnus su džinsais doh.gif

O kodėl gi ne g.gif ? Kol lietus nelija, jie net labai tinkami: tvirti, vėjo neprapučiami. Iš kitos pusės ir per lietų jie didelio diskomforto nesukėlė, nors, neabejoju, šiuolaikinės sintetinės kelnės patogesnės. Bet jei norima išsisukti su minimaliom investicijomis...
Atsakyti
Džinsai, mano manymu, tinkami kai oro temperatūra yra komfortiška biggrin.gif Nei per karšta, nei per šalta - nes kai šalta, jie visai nešildo, o kai karšta, tai tada šildo per daug biggrin.gif
Džinsų alternatyva velvetkės gali būti, nors man į trumpus dienos žygelius džinsai sueina irgi smile.gif
Atsakyti