Įkraunama...
Įkraunama...

Aukštieji Tatrai (Slovakija)

QUOTE(oddity @ 2012 08 03, 09:50)
* Gal yra kokie sraigtasparniai, kurie į ta Rysi nuskraidintų blush2.gif g.gif  biggrin.gif

** Bent norisi labai išbandyti tą kopimo džiaugsmą ir vargą - užkabinai nerealiai.

* Aciudie, nera, ir tikiuosi, kad niekada ir nebus... cool.gif lotuliukas.gif

** Tikrai labai smagu girdeti, kad jau turime dar viena kalnu ligoni, ir kad butent mano reportazas ta bacila uznese... bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(oddity @ 2012 08 03, 10:50)
Iki tol dar reikia nusipirkti kalnų batus blush2.gif  biggrin.gif Bent norisi labai išbandyti tą kopimo džiaugsmą ir vargą - užkabinai nerealiai.

Kalnų batai yra gėris - aš jau ir visą šią žiemą pralaksčiau, nors rinkausi būtent vasarai thumbup.gif
Atsakyti
Nepyk, jeigu ne į temą, bet iš dalies į temą blush2.gif .
Dėl kalnų batų, jau daugiau mažiau aišku, o kaip su striukėmis reikalai? Irgi turite kažkokias spec neperšlampamas? g.gif

Ką dar svarbaus reikia įsigyti be batų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oddity: 03 rugpjūčio 2012 - 09:58
QUOTE(oddity @ 2012 08 03, 10:57)
Dėl kalnų batų, jau daugiau mažiau aišku, o kaip su striukėmis reikalai? Irgi turite kažkokias spec neperšlampamas? g.gif

Nors klausi Jurzoles, bet galiu duoti patarimą, kur Lietuvoj galima visko įsigyti - parduotuvėj "Armijai ir civiliams" - čia prekinomės visa šeima netik kalnų batus, bet ir neperšlampamas kelnes bei striukes. Aišku, jeigu būnat lenkuose, ten panašių dalykų galima įsigyti daug pigiau.
Atsakyti
QUOTE(Miramax @ 2012 08 03, 11:00)
Nors klausi Jurzoles, bet galiu duoti patarimą, kur Lietuvoj galima visko įsigyti - parduotuvėj "Armijai ir civiliams" - čia prekinomės visa šeima netik kalnų batus, bet ir neperšlampamas kelnes bei striukes. Aišku, jeigu būnat lenkuose, ten panašių dalykų galima įsigyti daug pigiau.

bigsmile.gif o, čia jau yra tekę lankytis ir apsipirkti neblogų turistavimui daiktų thumbup.gif Ačiū, apie šią parduotuvę net nepagalvojau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(oddity @ 2012 08 03, 11:01)
bigsmile.gif o, čia jau yra tekę lankytis ir apsipirkti neblogų turistavimui daiktų thumbup.gif Ačiū, apie šią parduotuvę net nepagalvojau thumbup.gif

tai jums nuo Kauno iki Suvalkų - vieni niekai - užeinat į Suwalki plaza į sporto prekių parduotuvę - ir vualia...
Atsakyti
QUOTE(oddity @ 2012 08 03, 09:57)

Neperslampama ir neperpuciama (bet lengva) striuke kalnuose - butinas reikalas. Neperslampamu kelniu as neturiu ir iki siol daugmaz apsiejau, man svarbiau, kad kelnes butu tvirtos, laisvos ir patogios. Plonas neperslampamas gal geriau atskirai tureti ir apsimauti ant virsaus, jei jau labai lyja. O jei nelabai, tai tos tikros kalnu zygiams skirtos kelnes gana greitai isdziusta. Geros kojines irgi svarbu, visokiu ju yra, pasirinkimas didelis. Svarbu, kad ne per plonos butu, ir geriau vilnones, arba is tu specialui high-tech audiniu.

Apsirengti kalnuose geriausia sluoksniuotai - pvz., maikute, marskinukai, fleece (nezinau, kaip tas reikalas lietuviskai vadinasi), jei silciau, sluoksni nusivelki, atvesus vel apsivelki. Ir geriau ilgos rankoves, nenusvilsi sauleje, ji kalnuose pikta. Kepures irg reikia, kad galva saulej neperkaistu biggrin.gif

Na ir kuprines, zinoma, reikia mirksiukas.gif Kokio dydzio, priklauso nuo to, kaip keliausi, ar nesiesi miegmaisi ir palapine su savim, ar tik i dienos zygius eisi. Mano kuprinyte tokia, tik spalva kitokia, chaki.

Rodos, nieko svarbaus nepamirsau... g.gif
Atsakyti
Ikišiu trigrašį ir aš smile.gif Visą savo kalnų aprangą pirkau ebay.co.uk wink.gif Dabar gi yra vežėjai, kaip pvz. SM Limcamcos kompanija tukis.eu, kurie atveža nusipirktus daiktus 4u.gif Aš Salomon kalnų batus už 10 sv. nusipirkau 4u.gif
Yra dar tokios parduotuvės kaip sportsdirect.com, kurios ir į LT siunčia ax.gif
Lietuvoje biški per brangu yra pirkti biggrin.gif

Šiaip dar dėl ekipuotės - turbūt ne pirmam žygiui, bet jei keliaujama pakankamai dažnai, geras daiktas yra waterpack'as, kad nesinešiot vandens buteliukų. Jei keliaujama ne vasarą ir yra tikimybė sniegui/slidžiai dangai gerai turėti bachilus ir kates ar bent jau kokius gripus.
O daugiau Juržolė pakankamai tiksliai aprašė smile.gif

Juržole, reportažas nuostabus thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bishojo: 03 rugpjūčio 2012 - 10:17
Amžinai būsiu dėkinga visiems už tiek daug geranoriškos pagalbos 4u.gif wub.gif

Jurzole, tikrai pirmi žygiai į kalnus bus tavo dėka blush2.gif 4u.gif Nors jau kuris laikas norisi išbandyti kopimą, bet vis atidėdavau geresniems laikams. O dabar...
Kiek informacijos šioje temoje daug puikios - belieka pataupyti ir viską pamažu įsigyti blush2.gif (žiemą gal net palankiau - kopimo sezonas kaip ir praėjęs) O kopdama dar kartą mintimis tau padėkosiu 4u.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Bishojo @ 2012 08 03, 10:13)
Juržole, reportažas nuostabus  thumbup.gif

Aciu smile.gif

QUOTE(oddity @ 2012 08 03, 10:18)
Kiek informacijos šioje temoje daug puikios - belieka pataupyti ir viską pamažu įsigyti blush2.gif (žiemą gal net palankiau - kopimo sezonas kaip ir praėjęs) O kopdama dar kartą mintimis tau padėkosiu 4u.gif  wub.gif

4u.gif Lauksim tavo reportazu is kalnu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 08 03, 12:15)
4u.gif Lauksim tavo reportazu is kalnu  mirksiukas.gif

Greitai irgi nepažadu, kitiems metams jau maršrutas sudarytas. Geriausiu atveju galiu pažadėti susipirkti inventorių. Finansai riboti, visko neaprėpsime 4u.gif
Tačiau, jeigu 2014m maršrutą darysiu ir bus supirktas inventorius, nelabai ir bus ką svarstyti wub.gif
Atsakyti
Ech, Jurzole, kokius atsiminimus atgaivinai wub.gif . Gatava dabar savo dičkį (jis jau užsikrėtęs kalnų liga) pasiimti ir lėkti. Tik MB stojasi piestu prieš atostogas ne visai šeimai kartu. O likusi mūsų trijulė rimtesnėms trasoms vis dar per maža...

QUOTE(oddity @ 2012 08 02, 23:23)
Klausimas profesionalams gal ir juokingas pasirodys, bet vis tiek man labai įdomu. Nuo Rysi viršūnės vaizdeliai tikrai nuodėmės verti: nuo Lenkijos pusės ar nuo Slovakijos jis greičiau pasiekiamas? Tarkime Slovakijoje į jį kopiant užtektų vienos dienos nuėjimui ir sugrįžimui? blush2.gif

Esu buvus Rysy iš abiejų pusių (tiesa, metų jau daugiau nei 10 nuo tų laikų praėjo biggrin.gif ), tai vienareikšmiškai lengvesnis variantas iš slovakiškos pusės. Statumo ir ten užtenka (aukščiau Žabie pleso), bet grandinės tik poroje vietų ir tokios simbolinės. Iš lenkų rimtesnėmis kilti teko. Iš slovakų ir su pirmąsyk kalnuose esančių kompanija suvaikščiodavome iš Štrbske Pleso į Rysy ir atgal per dieną (aišku, jau po kelių dienų apšilimo kalnuose), sakykime, Mlynicka ir Furkotska slėnių maršrutas, mano akimis daugiau jėgų pareikalauja. Dar sutrumpinti maršrutą galima nakvojant Porpradske pleso chatoje. O chatoje Pod Rysmy ir 2010-aisiais dar nebuvo nakvynės (pakeliui apie tai įspėjančius ženklus matėme), nebent paskutiniais metais atsirado. Kai ėjome į Rysy iš Lenkijos, tai nakvojome netoli Morske Oko (nelegaliai, po eglutėmis, nes Morske Oko hostelio kainos buvo ne studentiškai kišenei) ir per dieną normaliu tempu pasiekėme Štrbske pleso.

QUOTE(Jurzole @ 2012 08 02, 23:25)
Aukštai ant Ostrvos šlaito vingiuojantis takas – sakoma, viena gražiausių Tatrų magistralės atkarpų. Taip norisi nueiti iki tolimojo posūkio ir pamatyti, kas yra kitoje kalno pusėje  bigsmile.gif 

Pritariu - man ši atkarpa išties paliko įspūdį. Bet vien dėl to "juodo" serpantino nuo Popradske pleso (jis ir fiziškai, ir psichologiškai labai sunkus man, nesvarbu, kilti ar leistis), vargu, ar tebenorėčiau dar į ją sugrįžti. Ir mano įspūdžiai žvelgiant į šį serpantiną nuo Popradske pleso net ir po 10-ties metų nebuvimo Tatruose buvo visiškai priešingi Taviškiams...

Atsakyti