Aukštai ant Ostrvos šlaito vingiuojantis takas sakoma, viena gražiausių Tatrų magistralės atkarpų. Taip norisi nueiti iki tolimojo posūkio ir pamatyti, kas yra kitoje kalno pusėje Bet tam, deja, irgi nebeturime laiko, nes jau beveik šešios, ir mums laikas leistis žemyn... aš per ilgai užtrukau kopdama į perėją
Skaudama širdim dar sykį pažvelgiu į Tatrų magistralę, į Koprovsky štit, ir dabar jau tikrai metas grįžti atgal prie ežero Leistis žemyn daug greičiau negu kopti į viršų, bet vis dėlto užtrunkame beveik valandą. Palei ežerą susitinkame su apačioje paliktais kompanjonais jie, pasirodo, irgi šiek tiek palypėjo šlaitu aukštyn, nepaisant mūsų mažėlio nuovargio ir skaudančios kojos, ir turėjo galimybę pasigrožėti puikia panorama. Taigi, visi daugmaž patenkinti, bet ir kažkiek gaila planuotos, bet taip ir neįveiktos trasos....
Skaudama širdim dar sykį pažvelgiu į Tatrų magistralę, į Koprovsky štit, ir dabar jau tikrai metas grįžti atgal prie ežero Leistis žemyn daug greičiau negu kopti į viršų, bet vis dėlto užtrunkame beveik valandą. Palei ežerą susitinkame su apačioje paliktais kompanjonais jie, pasirodo, irgi šiek tiek palypėjo šlaitu aukštyn, nepaisant mūsų mažėlio nuovargio ir skaudančios kojos, ir turėjo galimybę pasigrožėti puikia panorama. Taigi, visi daugmaž patenkinti, bet ir kažkiek gaila planuotos, bet taip ir neįveiktos trasos....
QUOTE(oddity @ 2012 08 02, 22:12)
Paskutinė trasa man kažkodėl tokia limpanti. Kadangi dar nei į vieną kalną neteko užkopti, belieka seilę varvinti ir labai norėti pamatyti nors vieną kalnų ežerą
Pamatysi, jei tik noro turėsi - ir tvirtus kalnų batus, vaikščioti akmenuotais Tatrų takais O trasos man ten beveik visos limpančios atrodė, bet šitos tikrai nepeikčiau Tik gal geriau būtų ja eiti kita kryptim, kaip tie mūsų sutikti vaikinai, ir nuo Ostrva perėjos leistis žemyn - kopimas į viršų tikrai nelengvas
QUOTE(oddity @ 2012 08 02, 22:23)
Nuo Rysi viršūnės vaizdeliai tikrai nuodėmės verti: nuo Lenkijos pusės ar nuo Slovakijos jis greičiau pasiekiamas? Tarkime Slovakijoje į jį kopiant užtektų vienos dienos nuėjimui ir sugrįžimui?
Nežinau, kaip greičiau, bet lengviau užlipti iš Slovakijos pusės (ne taip statu). Per dieną nueiti ir sugrįžti nepatyrusiems ėjikams kaži ar pavyktų Ir tikrai nesiūlyčiau nuo Rysy pradėti, apšilimui geriau būtų kokią lengvesnę trasą pasirinkti. Einant iš Slovakijos pusės, patariama apsinakvoti chatoje Pod Rysmi ir kopti į viršūnę kitą dieną. Bet štai stopkaime planuoja per dieną iš Lenkijos į Slovakiją per Rysy ateiti - teks palaukti jo pasakojimo
Šiame puslapyje yra daug ir detalios informacijos apie kopimą į Rysy (anglų kalba)
Vaizdai Jetau, kaip aš noriu tokių pasibastymų po kalnus
QUOTE(oddity @ 2012 08 02, 23:23)
Klausimas profesionalams gal ir juokingas pasirodys, bet vis tiek man labai įdomu. Nuo Rysi viršūnės vaizdeliai tikrai nuodėmės verti: nuo Lenkijos pusės ar nuo Slovakijos jis greičiau pasiekiamas? Tarkime Slovakijoje į jį kopiant užtektų vienos dienos nuėjimui ir sugrįžimui?
Tai labai priklauso no tavo fizines bukles ir nusiteikimo, siaip tiek is Slovakijos, tiek is Lenkijos puses laikas turbut butu panasus, ir pirmyn-atgal oficialiai yra laikoma sunkiu, bet vienos dienos zygiu, bet turi pati vertint savo galimybes. Kopimas is Lenkijos puses turi viena dideli privaluma-pakeliui yra Morske Oko
QUOTE(Jurzole @ 2012 08 02, 23:25)
Skaudama širdim dar sykį pažvelgiu į Tatrų magistralę, į Koprovsky štit, ir dabar jau tikrai metas grįžti atgal prie ežero Leistis žemyn daug greičiau negu kopti į viršų, bet vis dėlto užtrunkame beveik valandą. Palei ežerą susitinkame su apačioje paliktais kompanjonais jie, pasirodo, irgi šiek tiek palypėjo šlaitu aukštyn, nepaisant mūsų mažėlio nuovargio ir skaudančios kojos, ir turėjo galimybę pasigrožėti puikia panorama. Taigi, visi daugmaž patenkinti, bet ir
Dar viena labai viliojanti trasa. Vaizdai atrodo dieviskai. Todėl skauda sirdį kartu su jumis, kad nepasiseke jums nueiti tolyn. Bet dar bus kiti kartai, ar ne?
Ėjau iki Poprado ežero simbolinių kapinėlių žuvusiems kalnuose. Tas kelio gabaliukas labai patiko. Nesudėtinga ir vaizdai .
QUOTE(Vasariukas76 @ 2012 08 03, 06:51)
Vaizdai Jetau, kaip aš noriu tokių pasibastymų po kalnus
Suprantu tave labai - ir man jau norisi grizti ir dar pasibastyti...
QUOTE(stopkaime @ 2012 08 03, 07:19)
Kopimas is Lenkijos puses turi viena dideli privaluma-pakeliui yra Morske Oko
Morske Oko ir as labai noreciau pamatyti... Nors siaip Lenkijos Tatrai nelabai traukia, susidariau ispudi is kitu pasakojimu, kad slovakiskieji aukstesni, grazesi ir didesni... ir kadangi didesni, tai maziau pilni zmoniu. Bala zino, kaip ten is tiesu yra, gal tu grizes papasakosi
QUOTE(linole @ 2012 08 03, 07:19)
* Dar viena labai viliojanti trasa. Vaizdai atrodo dieviskai. Todėl skauda sirdį kartu su jumis, kad nepasiseke jums nueiti tolyn. Bet dar bus kiti kartai, ar ne?
** Ėjau iki Poprado ežero simbolinių kapinėlių žuvusiems kalnuose. Tas kelio gabaliukas labai patiko. Nesudėtinga ir vaizdai .
** Ėjau iki Poprado ežero simbolinių kapinėlių žuvusiems kalnuose. Tas kelio gabaliukas labai patiko. Nesudėtinga ir vaizdai .
* Jei tik nuo manes priklausys, tai tikrai bus tie kiti kartai
** Buvom ir mes ten, dar papasakosiu apie tai. Nueiti tikrai nesudetinga, o stai vaizdu neprisimenu - gal kad jau pavarge buvom?
Jurzole, stopkaime, dėkui už atsakymus.
Man bežiūrint žemėlapius irgi pasirodė, kad Slovakijoje ne tokia stati trasa link viršūnės Bet, jaučiu, ne man skirta pamatyti abu Lenkijos kalnus nuo viršūnės (nesu patyrusi kopikė, nors kai reikia ir kalnus nuverčiu ), bet Popradske Pleso irgi mane pilnai nudžiugintų iš aukščiau Kitaip sakant trasoje nors vienas kalnų ežeras turi būti ir man jau bus nokautas iš laimės
Man bežiūrint žemėlapius irgi pasirodė, kad Slovakijoje ne tokia stati trasa link viršūnės Bet, jaučiu, ne man skirta pamatyti abu Lenkijos kalnus nuo viršūnės (nesu patyrusi kopikė, nors kai reikia ir kalnus nuverčiu ), bet Popradske Pleso irgi mane pilnai nudžiugintų iš aukščiau Kitaip sakant trasoje nors vienas kalnų ežeras turi būti ir man jau bus nokautas iš laimės
QUOTE(oddity @ 2012 08 03, 09:08)
Jurzole, stopkaime, dėkui už atsakymus.
Na jau na jau... kas cia per pesimistines gaideles, "ne man skirta"? Jei labai noresi, kada nors tikrai pamatysi, gal net per pirmaja kelione i Tatrus, nors ir ne pirmaja diena O jei nori kalnu ezero - kuo bloga Zaliojo ezero trasa? Trasa nera lengva, bet nera ir labai sunki, vaizdai dieviski, ezeras fantastiskas, o jei eisi ik galo musu nueitu marsrutu, tai net ne viena, o visus tris kalnu ezerus pamatysi
QUOTE(Jurzole @ 2012 08 03, 10:18)
O jei nori kalnu ezero - kuo bloga Zaliojo ezero trasa? Trasa nera lengva, bet nera ir labai sunki, vaizdai dieviski, ezeras fantastiskas, o jei eisi ik galo musu nueitu marsrutu, tai net ne viena, o visus tris kalnu ezerus pamatysi
Pasirodė man ji ypatingai sunki Čia ta kur su grandinėmis?
Dėkui už reportažą, ypatingai geras ir labai pravers. Kai laiko bus, dar bent keletą kartų jį skaitysiu ir pasižymėsiu visą info.
QUOTE(oddity @ 2012 08 03, 09:30)
Pasirodė man ji ypatingai sunki Čia ta kur su grandinėmis?
Tai ir i Rysy kopiant grandines bus O tos grandines Zaliojo ezero trasoje - juoku darbas, gi jau rasiau apie tai Tikrai nesunku, tikrai iveikiama, ir butent pradinukams labai tinkama rimtesne trasa, grandiniu prasme irgi.
Nors jei norisi nelabai sunkios trasos su kalnu ezerais, tai Ostrva pereja ir Poprad ezeras - irgi puikus pasirinkimas, tik, kaip jau minejau, gal lengviau butu ateiti iki perejos nuo Hrebienok (ten, kiek supratau, nieko sudetingo nera) ir leistis zemyn iki Popradske Pleso. As kada nors tikrai ismeginsiu si varianta!
QUOTE(Jurzole @ 2012 08 03, 10:47)
Tai ir i Rysy kopiant grandines bus O tos grandines Zaliojo ezero trasoje - juoku darbas, gi jau rasiau apie tai Tikrai nesunku, tikrai iveikiama, ir butent pradinukams labai tinkama trasa, grandiniu prasme irgi.
stopkaime, grįžk sveikas ir gyvas ( )
Gal yra kokie sraigtasparniai, kurie į ta Rysi nuskraidintų
Jurzole, supratau - skaitysiu dar kartą ir dėliosiuosi. Iki tol dar reikia nusipirkti kalnų batus Bent norisi labai išbandyti tą kopimo džiaugsmą ir vargą - užkabinai nerealiai.