Įkraunama...
Įkraunama...

Penkiese po JAV nacionalinius parkus

biggrin.gif biggrin.gif nepazistu as tu draugu schmoll.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(akcent @ 2012 11 26, 00:21)
Negi nežinote aktoriaus Vino Dieselio? biggrin.gif

Nugi ne blush2.gif Pažiūrėjau jo filmografija ir aišku kodėl, mačiau tik "Gelbstint eilinį Rajaną". Matyt ne taip išrodė tada, kad nebepažįstu.
Atsakyti
ech, labai sunku pabaigti...
Taip, ten Vin Diesel thumbup.gif . Man jis labiausiai įstrigo filme "Auklė" (The Pacifier) ir "Greiti ir įsiutę" .
Ir deja foto tik vaškinė figūra biggrin.gif
Pabaigsiu tikrai, tik nežinau, kada unsure.gif
Atsakyti
DVIDEŠIMT TREČIOJI DIENA - Liepos 15 d.

Šios dienos fotoreportažas bus be foto... Įspūdžiui ir emocijoms nors kiek perteikti bei iliustruoti įkelsiu vaizdelių iš youtube .
Nes visą šią dieną praleidome atrakcionų parke SixFlags Magic Mountain .

Atsikelti labai anksti šiandien jau niekaip nepavyko, vis dėl to nuovargis ir daugybė įspūdžių iš Universal Studios labai pasijuto. Bet vis tiek keliamės su žadintuvu, po truputį pakuojamės būtiniausius daiktelius į krepšį ant juosmens, jungiam navigaciją ir pirmyn į adrenalino nasrus biggrin.gif .
Čia dar kartelį pasidžiaugiu, kad viešbutis puikioje strategiškai vietoje - mums visiškai nereikia važiuoti miestu, esame tame Los Angelo pakreštyje, kur ir atrakcionai, nors šiandien važiuoti jau teko toliau nei vakar, bet užtrukę apie 40 minučių kelyje, pasiekiame tikslą.
Jau iš tolo pamatome visus tuos dangų remiančius kalnelius thumbup.gif .

Prie įvažiavimo eilių nėra, tačiau eismo reguliuotojai nukreipia važiuoti į parkingo pakraštį... Nusimename, kad dar ilgai teks kulniuoti iki įėjimo. Tačiau pasirodo, čia kursuoja parko autobusas thumbup.gif . Kaip tik pataikome ateiti ir po kelių minučių mes jau prie vartų. O atstumas ten tikrai didelis... Būtume kulniavę nemažiau pusvalandžio . Kažkaip tikrai šioje kelionėje kad ir smulkmenose, bet mus lydėjo sėkmė thumbup.gif

Pro vartus įėjome net nepajutome, nes ir šio parko bilietus pirkome internetu. Jei neklystu, kaina žmogui 40 dolerių. Nesigundėme tais FlashPass, kai eini be eilės.
Ir tikrai buvo teisingas sprendimas thumbup.gif .

Aha, mes jau vaikų ir jaunimo (ir dar kokių išprotėjusių vyresnėlių) rojuje cool.gif .
Vos spėjame nugriebti informaciniame stende parko planus, o vaikai jau tempia į atrakcioną, apie kurį ilgiausiai buvo svajota.
Vakarykštė diena turėjo mane perspėti ką tai reiškia „išsvajotasis atrakcionas“, tačiau aš irgi esu atrakcionų mėgėja, tad savisaugos instinktas kažkur buvo išėjęs tuo tarpu...

Papildyta:
Prie atrakciono eilė, tačiau kadangi jis parko gilumoje, tad ne visi lankytojai bėgo tiesiu taikymu iki jo, tad eilė ne tragiško ilgumo.
Beje šiame parke laukiantiems ne tik pastatytos pavėsinės, bet ir smulkiu lietučiu lyjantys fontanėliai, kurie tikrai stipriai lengvino laukimą thumbup.gif . Be to nemažai geriamo vandens kranelių ar gaiviųjų gėrimų automatų . Diena pasitaikė karštoka, tad visi šie patogumai labai pravertė.
Na, o mes pradžioje burbėję, kad eilė didelė, artėdami prie įsėdimo, vis labiau pradėjome gąsdintis...
Košmaras, net dabar va rašau, o pulsas padažnėjo blink.gif .
Pagaliau mes jau sėdamės. Mūsų kompanija - 5, tad vienam mūsų (vyrui) teko vienišiaus dalia. Širdis kulnuose, bet kol kas nieko neįprasto - visuomet taip būna atrakcionuose, kuriais važiuoju pirmą kartą.
Pradžioj mus kelia viršun atbulus, kas šiaip žvygauja, kas juokauja, kas bajeriukus mėto.
O tada doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif . Nežinau, kokį veidelį beuždėti, kad išreikščiau tai, kas nutiko tuomet... blink.gif joooo, dabar net rankos drebėt pradėjo.

Žodžiu, įsivaizduokit, kad sėdit palaidom kojom, prispausti per pečius ir šonus stipriom atramom (kas gali garantuoti, kad jos neatsidarys netyčia g.gif ) ir atrakcionas pradeda kristi žvėrišku greičiu parvertęs jus žemyn galva...
Pradžioj iš siaubo užsimerkiau ir klaikiai žviegiau.
Paskui kažkaip pagalvojau „nė velnio, turiu žinoti nuo ko žūsiu“ lotuliukas.gif , ir atsimerkiau.

Pasigrožėkit, nors joks vaizdas neatkurs tų pojūčių... X2 atrakcionas

Eikit sau, kaip buvo baisu... Mėtė kaip galėjo, sukiojo aukštyn žemyn. Bet nebūčiau mama... Šalia manęs sėdėjo jaunėlis mūsų, kuris irgi ėmė žviegti "mama! mama! gelbėk" ir visaip panašiai. Tai pasidarė baisu dėl jo.
O dar vienu momentu pamačiau iš paskos sėdinčių kojas. Ir vietoj savo vyro kojų išvydau dvi poras jaunų kojelių... blink.gif Būčiau nieko nepamačius, tai nežinau... O dabar faktas, kad jis neišvažiavo kartu. Tik kodėl?..
Taigi, gal ne taip ir baisu viskas buvo, kaip atrodė, jei dar sugebėjau pašalinėm mintimis užsiimti.
Bet jau kaip džiaugiausi, kai viskas pasibaigė...
Svarbiausia, kad po viso to žviegimo, visi vis dėl to griūdami bė jėgų, dėl emocijų pertekliaus, sugebėjome žvengti thumbup.gif
Bet tuoj susizgribome, kad vieno mūsų pakeleivio vis dėl to trūksta... jei atsisakė važiuoti, tai kodėl nelaukia ?.. Vėliau vis dėl to pamatėme ateinantį. Pasirodo, jam neleido važiuoti su tuo krepšiu-diržu, mat tokiu atveju tvirtinimai blogai prispaudžia. Todėl tuo kartu jį išlaipino, liepė pasidėti į rakinamą spintelę, ir jis važiavo visai vienas, kitu važiavimu. Bet pas mus atėjo anei kiek nelinksmas... Matyt jam nelabai patiko g.gif lotuliukas.gif

Nepykit, kad tiek jūsų laiko užėmiau vieno atrakciono pasakojimu, bet patikėkit, jis to vertas thumbup.gif .

Bet jau iškart po to nusprendėm kiek nuraminti emocijas ir tiesiu taikymu patraukėme kavinės link.

O paskui jau nieko panašaus ir nebepatyrėme.
Turintys didesnę aukščio baimę išsiprašė, kad eitume į vandens atrakcioną, kai susėdi po aštuonis į apvalią guminę valtį ir pasileidi „kalnų upe“. Esam panašiom kitur važiavę, tad įspūdžio didelio nebuvo, negana to dar mane, kaip ir keletą kitų užpylė nuo galvos iki kojų. Išlipome žliugsintys. Va tokie „bajeriukai“ manęs visai nedžiugina... Nesmagu, teko eiti į tualetą ir gręžti rūbus lotuliukas.gif .
Ir kas keisčiausia prie šio atrakciono laukėme eilėje ilgiausiai. Tad nusivylimas buvo didelis.

Visų atrakcionų neišbandėme. Jei būtume buvę dviese su dukra, tai įtariu, kad būtume, bet kiti tokiu azartu netryško. Vienu metu net gi išsiskyrėme, nes mudvi norėjome išbandyti laisvą kritimą iš 100 metrų aukščio. Kiti to nepageidavo, todėl išsirinko paprastesnį atrakcioną.
O mudvi nuėjom į šį
Goliath

Baisus, bet proto ribose thumbup.gif . Svarbiausia, nemeta žemyn galva žemėn. Tiesiog užkelia į maždaug 100 aukštį, ir pasileidžia traukinukas 61 laipsnio kampu, maždaug 160 km/h greičiu žemyn ir apačioj neria į juodą tunelį . Va tokius tai tikrai mėgstu - daug adrenalino, bet širdis nestoja.
Parėjusios tiek džiūgavom, kad ir mūsų vyrukai patikėjo ir pasirašė pravažiuoti. Na o mums kliuvo ta laimė antrą kartą.
Dar važiavome Vipper, Ninja, gal dar kokiu, bet labiausiai dukra norėjo įkalbinti mane išbandyti aukščiausią pasauly vertikalų atrakcioną, kur pakelia statmenai į 400 pėdų aukštį, ir po maždaug pusės minutės paleidžia žemyn.
Po ilgokų įkalbinėjimų jau buvau kaip ir sutikusi važiuoti, tačiau belaukdamos kito atrakciono eilėje pamatėme, kad karts nuo karto žmonės pakyla aukštyn ir kabo gal 15 minučių blink.gif blink.gif . Aina sau, va tokio siaubelio, kai nežinai, ar tave nuleis, ar numes, ar tiesiog jau kris ir viskas, tai ne tik aš, bet ir dukrelė nenorėjo patirti. Tad dar vino ypač ekstremalaus atrakciono nebesirinkome.

Oi, greitai eina laikas atrakcionų parkuose, kai reikia eilutėse palaukti, o ir pavalgyti nors kartą reikia smile.gif .

Įspūdžių visiems buvo tikrai labai daug, bet turiu prisipažinti, kad man šiek tiek buvo gaila visos dienos, nes pabaigoje vyrukai jau tik vaikštinėjo ir žiūrinėjo kaip krepšinį žaidžia, ar dar kokį kitą atrakcioną.
Na, ir man daug labiau būtų patikę pvz. pliaže... Bet ką padarysi, buvom taip nutarę, tad nėr ko gręžiotis atgal.

Į viešbutį grįžome palyginti anksti, tad vaikai dar spėjo sušokti į baseiną.

Taip palengva dienelė ir baigėsi...
Rytoj bus daugiau vaizdų ir jau sakysime vakarams sudie...
Iki!
Atsakyti
Man beziurint ta jusu pirma kalneli, net supykino, tai jau su tokiu tikrai nekilciau, o MB su dukra tai tikriausiai isbandytu thumbup.gif
Jei buvo dienos per daug, galejot kur nors i miesta lekti pasibastyti ax.gif
Atsakyti
Ui man vien nuo pasakojimo apie tai silpna darosi smile.gif Nebegaliu pakesti as tu visu atrakcionu... va praeita savaite buvom Disneylande su dicke savo, tai vaikiskais kalneliais pravaziavom - ten nuo kokiu 3metu vaikai jau gali eiti.. tai kai pasidare bloga turejau prisesti, ir paskui dar kelias valandas toks sleikstulys buvo doh.gif Idomiausia, kad anksciau nebuvo to, cia po antro nestumo nuo visko pykina mane... net i cia netoli esancius kalnus vaziuojant kiekviena akrt supykina nuo keliuku ten, ko niekada anksciau gyvenime nebuvo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2012 11 27, 00:58)
Ui man vien nuo pasakojimo apie tai silpna darosi smile.gif Nebegaliu pakesti as tu visu atrakcionu... va praeita savaite buvom Disneylande su dicke savo, tai vaikiskais kalneliais pravaziavom - ten nuo kokiu 3metu vaikai jau gali eiti.. tai kai pasidare bloga turejau prisesti, ir paskui dar kelias valandas toks sleikstulys buvo  doh.gif  Idomiausia, kad anksciau nebuvo to, cia po antro nestumo nuo visko pykina mane... net i cia netoli esancius kalnus vaziuojant kiekviena akrt supykina nuo keliuku ten, ko niekada anksciau gyvenime nebuvo  rolleyes.gif

hm... kaip idomu...
Atsakyti
QUOTE(Almera @ 2012 11 28, 19:34)
hm... kaip idomu...

lotuliukas.gif drinks_cheers.gif

sorry, žinau, kad moderatorei pridarau darbo, ale nesusilaikiau lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kapsė: 29 lapkričio 2012 - 00:12
QUOTE(Almera @ 2012 11 28, 12:34)
hm... kaip idomu...

cool.gif
Atsakyti
DVIDEŠIMT KETVIRTOJI DIENA - Liepos 16 d.

Ech, kad ir kaip būtų gaila, mūsų viešnagė vakaruose priartėjo prie finišo tiesiosios.
Ryte atidžiai pakuojamės daiktus, nes vakare jau priduosime oro uoste mašiną ir skrisime atgal į Niujorką.
Šiai dienai mūsų pagrindinis planas - pasivaikščioti Holivude, pagaliau įmerkti kojas į Ramųjį vandenyną ir laiku nuvažiuoti iki oro uosto mašinų nuomos aikštelės.

Pirmiausia viešbučio registratūroje pasiklausiame, kur reikėtų važiuoti, kad galėtume įamžinti garsųjį ženklą . Tokiu klausimu nieko nenustebinsi biggrin.gif . Jie tuo pat paduoda iš interneto atspausdintą žemėlapiuką, kuriame pažymėta, kur važiuoti, kur sustoti.
Mums visai netoli, tad iškart ten ir patraukiame.

Štai jis biggrin.gif .
user posted image

user posted image

Kitų keliautojų atsiliepimuose buvau skaičiuosi, kad nėra reikalo bandyti pakliūti prie pat ženklo, tad ir mes nesigaišiname.
Pašaudome kadrų su mumis ir be, ilgai nelaukę "sukame ienas" link Holivudo bulvaro.
Įvairių nuomonių buvome prisiklausę ir prisiskaitę apie tą gatvę. Daugiausia - negatyvių, neva ten bomžų okupuota gatvė, kuriuos išveža tik premjerų metu... unsure.gif
Bet būti ten, ir neišvysti savo akimis, būtų didesnė nesąmonė.

Ir ką gi, be jokių kamščių po kelių minučių įsukame į Holivudo bulvarą. Pirmas rūpestis - rasti kur pastatyti mašiną. Gatvė labai ilga, o norėtųsi pataikyti į "įvykių sūkurį".
Laimė lydi mus ir čia thumbup.gif . Pataikome pasistatyti į prekybos ir laisvalaikio centro požeminį garažą, visai netoli Kinų teatro, kuriame vyksta premjerų pristatymai. Valio! Žygiuojame į Starbucksą kavos ir priešpiečių. Gauname parkavimui nemokamą bilietėlį, jei apsisuksime per dvi valandas.
Terasoje prie kavinės mūsų laukia siurprizas - matome tą patį vaizdelį, tik šiek tiek tolėliau nei gatvėje, kur specialiai važiavome lotuliukas.gif . Stipriau "pazūmini" ir voila:

user posted image

Pats centras įdomus - ant žemės įžymybių citatos

user posted image

Čia pat ir veiksmas

user posted image

user posted image

user posted image

O paskui žaidėme pėdsekius doh.gif lotuliukas.gif . Kur tu čia per dvi valandas apsisuksi, kai ant žemės viena už kitą mielesnės žvaigždės

user posted image

user posted image

Gatvės vaizdelis - taip, kičinis, bet ir pats Holivudas toks (iš dalies), tad viskas ten gerai. Bet gi palmės wub.gif .

Papildyta:

Bomžų ne daugiau nei kokiam kitam mieste, net mažiau, sakyčiau. Man tai jie iš vis nesimatė cool.gif

user posted image

Ir kaip čia atrinkti, kurias žvaigždes rodyti?...

user posted image
Prie daugelio senųjų žvaigždžių įsiamžinti norėjo ir mūsų paaugliai thumbup.gif . Žavu
user posted image
Atiduodame duoklę klasikinei muzikai ir garbiai profesijai
user posted image
Kai kur praverčia dukros žinios - Titaniko režisieriaus žvaigždė
user posted image
Dar vienas žymus muzikas-dirigentas
user posted image
vienas iš labai mėgstamų aktorių
user posted image
Kaip gi be džiazo karalienės
user posted image
na, irgi nieko dainininkas biggrin.gif
user posted image
Va, ir rusų senosios kultūros atstovas su mano šešėliu
user posted image

Papildyta:

Va kaip blizga žvaigždės žvaigždė
user posted image

Na, gal jau laikas akis ir aukštyn pakelti

user posted image

Tinkamiausia matyt vieta ir tokiam muziejui, kur suregistruojami ne tik "normalūs", bet ir patys keisčiausi rekordai

user posted image

Trumpam įkišam nosis į keistenybių muziejaus foje

user posted image

Vaikai sakė, kad yra tokia laida. Tad čia galima pamatyti nemažai eksponatų, bet mums užteko ir foje vaizdelio. Neturime daugiau laiko...

user posted image

Trumpam pakeičiu regėjimo kryptį

user posted image

Toliau bedam nosis žemyn
user posted image
Parodysiu daugiau neįprastų žvaigždžių, nes populiarias visi "pleškina"...

dar viena džiazo ikona
user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
Kultinė kavinė, kurią čia jau aplenkiame...

user posted image

user posted image

Mes arba patys griuvinėjom ant šaligatvio, kad įsiamžinti šalia žvaigždės arba tiesiog pačią žvaigždę fotkinom, o va žmogelis savo šuniuką prie Tom Cruise nusprendė įamžinti lotuliukas.gif
user posted image

Garsusis raudonojo kilimo teatras, kurį dabar dar praeiname, grįšime pakeliui atgal

user posted image

user posted image

Ką tik žiūrėjau Juodąją gulbę...
user posted image
Mylim mes džiazą wub.gif
user posted image
Oi, kokių tik pozų mūsų jaunimas nesugalvojo, pozuodami prie Johny Depp, Chuck Norris lotuliukas.gif
Yra čia ir animacinių veikėjų žvaigždžių
user posted image

Labai patinka ši aktorė
user posted image
Kultinis serialas
user posted image

Papildyta:
du skirtingi, bet abu savaip žavūs
user posted image
user posted image
Pamatau šią pavardę, ir iškart iškyla vaizdas iš siaubo filmo Paukščiai
user posted image

Neįmanoma sustoti "pleškinti" žvaigždžių, kai čia jų tiek daug... Atrodo, viena už kitą mielesnės...
user posted image
user posted image

Sunku buvo ištaikyti nuo svetimų kojų laisvą momentą prie šios žvaigždės... Na, bet už tai mano šešėlis vėl gerai įsipaišė
user posted image

O čia priėjome aikštę, kur plytos didelės, ir čia žvaigždės įsiamžinę savo batų, delnų atspaudais bei autografais
user posted image
Taip, tai Kinų teatras
user posted image
user posted image
Daug rankų čia išsimatavom
user posted image

Papildyta:
Paprastai bjauroką arba keistą tipą vaidina, bet vien dėl vaidmens "Skrydyje virš gegutės lizdo" mano favoritų sąraše
user posted image
user posted image
Na, jau nors kiek lietuviško kvapo jutom, tai tikrai nepraėjom pro šalį, juolab, kad Atgal į ateitį net ir dabar su nostalgija pažiūrim
user posted image

Na, manau, ir jums , ir man pertrauka būtų neprošal mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nata* @ 2012 12 03, 18:06)

Na, manau, ir jums , ir man pertrauka būtų neprošal  mirksiukas.gif

Tai, kad mums gal ne lotuliukas.gif Norim įmerkt kojas į Ramųjį 4u.gif
Dabar tik atkreipiau dėmesį, kad muzikos žvaigždžių žvaigždės su plokštele, o kino-su kamera ax.gif .
Nata, o M. Jacksono žvaigždė netoli to Kinų teatro, ar sunkiai randama? Šiaip ta gatvė man tokia patriušus pasirodė, jei ne tos palmės...
Atsakyti
o F. Mercury zvaigzde iamzinot rolleyes.gif biggrin.gif
Atsakyti