Įkraunama...
Įkraunama...

Penkiese po JAV nacionalinius parkus

QUOTE(starke @ 2012 09 17, 17:57)
Nata, o tas kalejimas dar veikiantis?  ax.gif

Jau beveik 50 metų nebeveikia. Todėl ir leidžia lankytojus kaip į muziejų 4u.gif .
Bet kaip ir sakau, netraukia mūsų tokios vietos, užteko suvenyrų krautuvės cool.gif
, kur galima dryžuotos aprangos nusipirkti ir visokių kitokių smulkmenėlių, jaučiantiems potraukį dryžiams...
Atsakyti
QUOTE(Nata* @ 2012 09 17, 12:44)
Jau beveik 50 metų nebeveikia. Todėl ir leidžia lankytojus kaip į muziejų 4u.gif .
Bet kaip ir sakau, netraukia mūsų tokios vietos, užteko suvenyrų krautuvės  cool.gif
, kur galima dryžuotos aprangos nusipirkti ir visokių kitokių smulkmenėlių, jaučiantiems potraukį dryžiams...

Suprantamas jausmas.. As pamenu kaip mes Cekijoj nuejom i viena toki muzieju, ir pataikem is karto i kankinimu kambarius, tai greitai lekem lauk is ju su vaikais. Kazkaip nepagalvojom, kad galim i tokius pakliuti. Vos tuos pora pamacius ir isgirdus garsinius efektus pykinti pradejo..
Atsakyti
QUOTE(Nata* @ 2012 09 16, 15:42)
Bet kai grynieji ėjo į pabaigą, daviau ir kortelę. Bet aš nieko nerašiau pradžioje dėl arbatpinigių į čekį, kaip minėjo Michgirl. Bet prieš išeinant palikdavau numatytą palikti sumą grynaisiais

Ačiū už info 4u.gif Man šis būdas priimtinesnis, gal tik dėl to, kad neįprasta viskas su tais arbatpinigiais. Ir man atrodo būtų paprasčiau, kad būtų fiksuota ir viskas, o jau jei nori atsidėkoti papildomai, tai ir pridedi. Bet teks prisitaikyt ir perprast g.gif
Dar norėjau paklaust, o viešbučiuose ar palikdavot arbatpinigių, klausiu apie tuos, kuriuose nakvojot tik vieną naktį.
SF neplanuojam, man toks miestas ir viskas, nėr kažko kabinančio. O jus ar sužavėjo kažkuo stipriai, ar radot tik tai, ko ir tikėjotės. Nors supratau, kad dar ne viskas, nes nebuvo tradicinės pabaigos mirksiukas.gif
Laukiu labai tęsinio, tiksliau dabar jau pakrantės 4u.gif , gal gi neskendės rūke, kaip SF.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingel: 17 rugsėjo 2012 - 21:10
QUOTE(Ingel @ 2012 09 17, 21:08)

Dar norėjau paklaust, o viešbučiuose ar palikdavot arbatpinigių, klausiu apie tuos, kuriuose nakvojot tik vieną naktį.
SF neplanuojam, man toks miestas ir viskas, nėr kažko kabinančio. O jus ar sužavėjo kažkuo stipriai, ar radot tik tai, ko ir tikėjotės. Nors supratau, kad dar ne viskas, nes nebuvo tradicinės pabaigos mirksiukas.gif
Laukiu labai tęsinio, tiksliau dabar jau pakrantės 4u.gif , gal gi neskendės rūke, kaip SF.

gal ateis dabar kas ir vėl trinktels "šlapiu maišu", bet mes buvome nekokie klientai... Išeidami uždėdavome ženkliuką "don't disturb", nes tikrai nepageidavome, kad ateitų ir užtiestų lovos užtiesalą doh.gif . Vis tiek mūsų kompanija didelė, vietos numeriuose per daug nebuvo, tad beveik visos grindys nuklotos mūsų daiktais, kompais, pakrovėjais, papildoma lova. Visiškai nenorėjau, kad valytoja vaikščiotų ir kilotų tuos mūsų daiktus.

O rankšluosčių kas vieną ar dvi dienas aš namie irgi nekeičiu blush2.gif .
Todėl ir nepalikdavome viešbučiuose nieko.
Tiesa, NY pirmą dieną palikome, bet radome nepaimta... Gal per mažai buvo? Net nebepamenu, kiek buvome palikę?.. Gal penkis?.. O gal neteisingoj vietoj padėjom?

... labai sunku jau pabaiga dėliojasi. Bet aš pažadu pioneer.gif
Atsakyti
QUOTE(Nata* @ 2012 09 16, 15:42)
Bet aš nieko nerašiau pradžioje dėl arbatpinigių į čekį, kaip minėjo Michgirl. Bet prieš išeinant palikdavau numatytą palikti sumą grynaisiais

Mes dazniausiai irgi taip darydavom, tik jei grynu neturedavom, tada ant cekio arbatpinigius rasydavom.

QUOTE(Ingel @ 2012 09 17, 22:08)
SF neplanuojam, man toks miestas ir viskas, nėr kažko kabinančio.

Man tai visai patiko - tie kalniukai, tramvajai, ir tas garsusis tiltas... viena pilna diena labai smagiai praleidom. Bet musu kelione ten prasidejo, ir norejosi ramiai atsigauti nuo jetlag. Jei tik pravaziuojant, tai gal ir neverta sustoti ilgiau.

QUOTE(Nata* @ 2012 09 17, 22:24)
Todėl ir nepalikdavome viešbučiuose nieko.

Mes matyt isvis niekam tike klientai, bet viesbuciuose niekada nieko nepaliekam, jei tik viena-dvi naktis nakvojam ax.gif
Atsakyti
nesvarbu kiek naktu nakvojat, palikti reiktu kas ryta, nes valytojos nebutinai tos pacios. Na tiesiog geras tonas ir tiek. Jei jau sugeba zmogusviesbuti apsimoket tai manau ir keleta doleriu valytojai palikti nera sunku biggrin.gif Jos dirba uz minimuma ir arbatpinigiai tikrai joms pravercia.

Nata, per mazai nebuna, tiesiog gal nepastebejo, ar dar kas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nata* @ 2012 09 17, 22:24)
gal ateis dabar kas ir vėl trinktels "šlapiu maišu", bet mes buvome nekokie klientai...

Jau trinktelėjo ax.gif mirksiukas.gif Nors iš Michgirl tokios būtent nuomonės ir laukiau smile.gif , aš ją jau su tais arbatpinigiais kitoj temoj kadaise kankinau, vis tikėdamasi pasukt viską man "palankia linkme" blush2.gif. Žodžiu, aš Nata, su tavim devil.gif
Papildyta:
QUOTE(Jurzole @ 2012 09 17, 22:53)
Mes matyt isvis niekam tike klientai, bet viesbuciuose niekada nieko nepaliekam, jei tik viena-dvi naktis nakvojam  ax.gif

Mes visada palikdavom Egipte kasdien berods ir Turkijoj palikom gal du-tris kartus per savaitę, kitur tai niekur schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2012 09 18, 01:48)
nesvarbu kiek naktu nakvojat, palikti reiktu kas ryta, nes valytojos nebutinai tos pacios. Na tiesiog geras tonas ir tiek. Jei jau sugeba zmogusviesbuti apsimoket tai manau ir keleta doleriu valytojai palikti nera sunku biggrin.gif Jos dirba uz minimuma ir arbatpinigiai tikrai joms pravercia.

Ai, zinai, as tai galvoju taip - ne mano bedos, jei amerikonai tokia sistema susigalvojo, kad viesbuciu ir restoranu personala turi islaikyti klientai, o ne darbdaviai cool.gif Gal daug kas su manim nesutiks, bet as verciau jau siek tiek daugiau uz kambari ar vakariene mokeciau, ir kad butu tie ju atlyginimai normalus. Nes butent Amerikoj vis kalama apie butinus arbatpinigius, kadangi personalas uz minimuma dirbantis. Aisku, jei gyvenciau Amerikoj, tai manau kad ir palikineciau tuos arbatpinigius viesbuciuose, kaip visi. Bet kadangi buvau vienakart kaip svecias, tai tikrai nemaciau reikalo. O Europoj mes viesbuciuose tik uz lagaminu atnesima atsilyginam, jei apsistojam tokiam viesbuty, kur juos i kambari atnesa. Arba jei ilgiau gyvenam, tada kambariu tvarkytojoms paliekam kazkiek. O jei as pajegiu susimoketi uz viesbuti, tai dar ne rodiklis, kad privalau ir arbatpinigiu duoti rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 18 rugsėjo 2012 - 19:30
na svecias sveciu, bet kaip ir sakiau tai yra tiesiog mandagumo zenklas ir padekos ir jei kazkur sveciuojiesi tai stengiesi prisitaikyti, ar tai kita salis ar tai draugu namai wink.gif. Cia aptarnaujanti personala beveik visa tipina ir tai yra kazkur valgymo, kazkur kirpimosi, kazkur taxi vaziavimo dalis. Tokia kultura, kaip ir daug kur kitur pasaulyje, netgi ir LT tam tikrose aptarnavimo srityse. O siaip tai as bet kur i nauja sali vaziuodama pasiskaitau apie tipsu etiketa, nes skirtingai priimtina, pvz meksikoj prie kasu paaugliukai delioja prekes i maisiukus ir algos jie negauna ne kiek, tik tipsus. JAV tokiu zmoniu tipsuot nereikia, o va meksikoj jau normalu kazkiek duoti. Tai pasisaityt neprosal zodziu buna.

Butent viesbuciuose Europoje labai priklauso nuo salies, nesakykit mergaites kad niekur europoj tipint viesbuciuose nereikia... net jei jus ir nepaliekat, nereiskia, kad nera tas priimta.

Vien del to kad kazkieno paslaugom apsinaudojot viena karta nereiskia, kad zmogus maziau dirbo ir nereikia jam atsidekoti.
Atsakyti
QUOTE(Nata* @ 2012 09 17, 15:24)

Tiesa, NY pirmą dieną palikome, bet radome nepaimta... Gal per mažai buvo? Net nebepamenu, kiek buvome palikę?.. Gal penkis?.. O gal neteisingoj vietoj padėjom?

dar pagalvojau, jei $5 palikot pigesniam viesbuti tai gal nepagalvojo, kad tai tipsai. Nes $5 paliekama jau prabangesniuose viesbuciuose, o paprastuose standartas yra $1-2.
Atsakyti
TĘSINYS

pamiršau papasakoti vieną bajeriuką ax.gif .
Kai ryte traukėme šiltesnius rūbus, savo lietpaltuko kišenėje užtikau sudžiuvusių ramunėlių ir vieną liepos žiedą blink.gif .

Taigi jokios augalinės ir gyvulinės kilmės produktų įvežti negalima unsure.gif .
O čia dar prieš kelionę važiavau į vieną ūkį pasiskinti braškių, tai tos ramunėlės kaip piktžolės ten augo. Pasiskyniau ir va pravežiau "kontrabandą doh.gif lotuliukas.gif
Ale kaip puoliau purtyti tas kišenes pamačiusi lotuliukas.gif . Kaži, ką būtų pasakę, jei būtų vis dėl to prisikabinę g.gif . Žolytė vis gi hihihi.gif

O mūsų ekskursija po SF tęsiasi toliau. Labai ieškojome kokios viečikės sušilti ir užkąsti.
Ne tik akys užkliuvo, bet ir patys negalėjome praeiti pro susispietusius žmones prie vienos vitrinos.
O ten pasirodo parodomoji kepykla bigsmile.gif

user posted image

Šie kepėjai dirba visų praeivių akyse

user posted image

Ir va tokiais kepiniais vilioja užeiti į pačią kepyklėlę

user posted image

Mes irgi nepraleidome progos, užėjome išgerti karštų gėrimų ir pavalgyti.

Ši kepykla priklauso jau visam tinkeliui kepyklų, vadinasi The Boudin Bakery.
Viduje galima ir pavalgyti ir šviežių bandelių, duonos nusipirkti. Čia panašiai, kaip ir NY foto parduotuvėj veikia prekių pristatymo vagonėliais sistema. Tik čia tie vagonėliai pinti. Smagu stebėti, kaip tos pintinės pakrautos pyragais bei duona važinėjasi palubėm . Taip irtiesiasi rankos pagriebti kokią pintinėlę blush2.gif .

Ta Jeffersono gatvė, einanti palei pat pakrantę pilna visokių kavinukių, suvenyrų krautuvėlių, ir gatvės artistų thumbup.gif .
Mes su vaikais nepraleidome progos vėl įlįsti į Rainforest kavinę. Pasišildyti ... ax.gif
Kas galėjo pagalvoti, kad vos prieš porą dienų kepėm karštyje, o dabar ieškosime šilumos cool.gif

Nežinau kodėl, bet gatvės foto kažkokios blankokos gavosi... Gal rankos tirtėjo nuo šalčio g.gif
Kadangi čia labai labai kalvota, tai populiarus transportas - troleibusai.

Jeffersono gatvė pasibaigė, sukame kairėn (dešinėj vanduo) į Hyde gatvę, ja prieiname aikštę. Nelabai žinojau, ką pakeliui rasime, nes mūsų tikslas - Lombard gatvės kreivoji dalis.
O pasirodo, tos aikštės pakrašty yra Cable car viena iš pradinių (galinių) stotelių.

user posted image

Papildyta:
Bet jau eilė kokia išsirikiavusi doh.gif . Na, bet gal ir smagi ta atrakcija važiuoti stovint ant laiptelių ax.gif . Tik kad ir brangi... Mums penkiems ta pramoga vieną kartą pavažiuoti būtų atsėjusi 25 doleriukus. Nieks nezyzė, kad nori, tai tik iš šono pažiūrėjom .

user posted image

Kam per sunku kopti tom žiauriai stačiom gatvėm, kai beveik nosim sieki asfaltą prieky savęs, gali važiuoti štai tokiu taksi, arba išsinuomoti tą žaislinę mašinėlę lotuliukas.gif . Kaži, ji elektra varoma, ar reikia minti pedalus? g.gif

user posted image

Kad nesakytumėte, jog vėl žmonių mano fotkėse nėra, tai sudėsiu , kur pakliuvo koks vienas-kitas abrozdėlis biggrin.gif

user posted image

Nenorėčiau pirkti mašinos iš Sanfransiskiečio schmoll.gif

user posted image

Fotoaparatą laikiau tiesiai hihihi.gif

user posted image

Šiek tiek primena kaimą tie maži mediniai nameliai, apraizgyti elektros laidais biggrin.gif

user posted image

Na gerai, gerai, turi jie ir daugiaaukščių smile.gif

user posted image

Va, kaip smagiai rieda nuo kalniuko

user posted image

O čia į kalniuką. Ir dar vietų stovėti yra!
Čia kaip taisyklė - netingėk paėjėti vieną sustojimą nuo to galutinio ir nereikės laukti šimtą metų eilėje, įlipsi iškart biggrin.gif

user posted image

user posted image

Papildyta:
Vis sustojame pagaudyti kadrų, o gal atsipūsti nuo to stataus kopimo cool.gif
Tolumoje matosi Alkatrasas

user posted image

user posted image

Įdomu, kas ten tokie startavo į visas puses?

user posted image

Na pagaliau užsiritome iki kreivosios Lombardo gatvės viršaus, galime riedėti žemyn lotuliukas.gif .
Pagalvojau, čia gyvenant tikrai virsčiau į liekną gazelę rolleyes.gif .
Ir dar mintis šovė, kad norint čia gyvenant vairuoti mašiną, reikia turbūt papildomai išsilaikyti teises, įrodant, kad mokėsi 45 laipsnių nuokalnėje pasiparkuoti šonu tarp dviejų mašinų biggrin.gif

Aha, Lombard gatvė. Čia matyt vienas iš žymesnių jos namų

user posted image

Nuo to kopimo ir staigaus atšalimo matyt sukvailiojo ir mano fotoaparatas...
Bet be vaizdelių iš šios gatvės bus nepilnas pasakojimas... Tad atleiskit šią nekokybę blush2.gif

user posted image

user posted image

Manau, kad visos čia važiuojančios mašinos - turistai, nes gi norint tiesiog nusileisti į kitą gatvę galima rinktis kurią nors gretimą gatvelę

user posted image

Kiek stovėjome ten, visi išlaikė "egzaminą", šios moteriškės dar spėjo ir pačios pafilmuoti

user posted image

Įdomus vis dėl to čia klimatas - vasarą taip vėsu, o va prašau, ir palmės želia, ir citrusiniai noksta

user posted image

Atsakyti
Galvoju, ot būtų atrakcija, jei vieną dieną, pvz. kokią balandžio 1-ą imtų ir pakeistų kryptį šioje gatvėje bigsmile.gif . Va tada tai būtų egzaminas lotuliukas.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Su ferrariu čia jau neprasilėktum... Kur nors tikrai dugną paliktum

user posted image

Arcitektūra šiaip sau, bet tas trikampis namas doh.gif

user posted image

user posted image

Grįžome prie ryte matytos bažnyčios Washington skvere.

user posted image

Visai netoliese dar internete nusižiūrėjau vieną labai jau išgirtą itališką restoranėlį-piceriją. Tony's Pizza Napolitana . Reitinguose 11-a iš 3 277-ių SF restoranų cool.gif .

Bet matyt, kad labai daug kas tai žino, todėl ten taip lengvai nepakliūsi...
Jei sutiktum sėdėti lauke, vietos atsirastų greičiau, bet gi primenu, kad ten šalta nors ir labai saulėta. Tad lauko atsisakome.
Mus užrašo ir pasako, kad turime daugiau nei valandą laisvo laiko doh.gif .
Galime stypsoti tarpdury arba galime naudingai išnaudoti laiką.
Aišku, alkaniems stovėti ten ir uostyti gardžius kvapus bei matyti kaip kiti godžiai ryja itališkus gardumynus per sunku. Todėl nusprendžiame dar pakankinti save. Kita vertus kai pavalgysime bus jau ir vėloka, o ir patys jau būsime aptingę. O dar gi visai nematėme kitos miesto pusės.

Todėl žygiuojame link downtowno.

Papildyta:
Pakeliui praeiname ir savąjį viešbutį kinų rajone. Kinų rajonas čia labai didelis!

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Čia viena iš rajono įžymybių - Kinų vartai

user posted image

Jau temo, tad fotografijos be stovo ir dar su išprotėjusiu fotoaparatu ne ką berodė.

O mes pasiekėme tik finansų rajoną su milžiniškais namais, bankais ir prabangiom krautuvėm. Iki downtowno jau ir nebenuėjome...
Jau laikas mūsų picerijon. Atgal ėjome jau "miegamosiomis" kinų gatvelėmis. Daug kur degė šviesos languose, užuolaidų praktiškai nėra. Kiek bėgant pro šalį spėjau užmatyti, tai man kažkaip labai "pakvipo" gūdžiu sovietmečiu"... Dar tie milžiniški kokio tai vado portretai ant dešimtaukščio sienos cool.gif . Ir patys namai visiškai beveidžiai... Tikrai į nejaukią gatvę pataikėm...
Ne veltui vėliau aptariant įspūdžius vyras mano pasakė, kad mažiausiai jam patiko būtent šis miestas... unsure.gif
O aš taip tikėjausi dar kartą ten nuvykti, nes mano nuomonė visiškai priešinga ax.gif .
Man labai patiko karstytis tom gatvelėm, vaikščioti pakrante.

Dabar gi mes dar ir alkani, parsirandame į restoraną. Deja, dar reikia laukti kone pusvalandį... Pagaliau įsitaisome prie jaukaus stalo. Ilgai renkamės picas. O kad kas būtų paprotinęs neimti kiekvienam po vieną doh.gif . Atnešė TOOOOOOKIAS, kad ant stalo praktiškai netilpo ... Kas be ko, suvalgėme kiekvienas mažiau nei pusę lotuliukas.gif . Gerai, kad čia gero tono ženklas - parsinešti tai, ko nesuvalgei. Nes čia ir susimokėjome brangiausiai per visą kelionę... Na, bet normalu, kai užsisakėme maisto dviem dienom lotuliukas.gif

Tačiau įspūdžiai picų nepasakyčiau, kad labai stebuklingi... Mano skoniui visos buvo per storu padu, nors rinkomės iš skirtingų variantų. Bet šiaip viskas gerai.
Prisivalgėm, dar vakarienės užtvirtinimui išgėrėm tikros skanios esspresso ir namo viešbutin.
Ilga idomi diena baigėsi. Ryt laukia vėl ilgas maratonas į šiltesnius kraštus biggrin.gif
Atsakyti