Įkraunama...
Įkraunama...

Penkiese po JAV nacionalinius parkus

QUOTE(Ingel @ 2012 08 25, 20:34)
Sunku planuot man JAV, šalis didžiulė, pamatyt tiek visko noris, o laiko tiek tam mažai...

tikra tiesa drinks_cheers.gif . šalis labai didelė, reikia teisingai pasverti, ko jums patiems norisi labiausiai

QUOTE(Jurzole @ 2012 08 25, 21:19)
Su maudymuku, sakai?  g.gif Nu gal ir nieko... bet batu tai man gaila butu, juolab mano naujieji kalnu batai odiniai, tai kol isdzius paskui...  doh.gif Nebent tada tuos specialius isigyt, neopreno, ar kaip ten jie. Bet ne, jauciu, apsieisiu as be tos vandens trasos, Zione ir taip yra ka veikti, o man ir siaip idomiau aukstai eiti...
Uztersim mes Natos reportaza savo planais...  blush2.gif

* As del to trasu baisumo/sudetingumo isvis kiek abejoju - galvoju, gal ten ir perdedama kiek, juk Amerika, jie del bet kokio nieko i teisma lekia, tai gal del to taip jau viskas dramatizuojama? Nata, kaip tau pasirode tie dalykai (ne tik Zione, apskritai)?  Maciau, del Narrows trasos irgi kazka panasaus rasei, kad ne toks velnias baisus, koki ji paiso...  g.gif

*** Planuot tikrai sunku, bet as jau apsisprendziau - geriau maziau vietu aplankyt, bet daugiau laiko kiekvienoj praleist. Nes paskui lieka tik nepasitenkinimas ir gailestis, kai po keliu valandu reikia isvaziuoti ir dar tiek daug lieka nepamatyta. Aisku, kai kuriu vietu ir per savaite neapziuresi, bet pora dienu vis geriau nei pora valandu...  ax.gif

Cia tai geras  biggrin.gif  thumbup.gif Nepapildet kolekcijos savo suslapusiais batais?  mirksiukas.gif

matei, buvau įdėjusi savo batus parodyti. Jie pritaikyti vaikščioti vasaros trasom, tame tarpe ir vandeniu thumbup.gif . Išdžiuvo karštoj mašinoj labai greitai .

Jei tik nelenksite manęs , tai rašykit kiek tik norit thumbup.gif . Sakau gi, kad papildyta informacija ir kitoks požiūris tik didelis pliusas planuojantiems thumbup.gif .

Taip taip, ką ir anksčiau rašiau, amerikiečiai stengiasi perspėti apie viską, kas tik galėtų nutikti, kad po to nebūtų iškelta byla teisme, kaip tie atvejai apie moteriškę, džiovinusią katę mikrobangėj, kai nebuvo instrukcijoje parašyta, kad draudžiama tai daryti doh.gif

Planuoti važiuojant tik dviese, ar tik suaugusiems yra viena, o suderinti didesnės kompanijos norus , kai toj kompanijoj yra ir vaikų, jau visai kas kita.
Ypač jei nežinai, ar dar kada atvažiuosi čia...
Tada ir griebi daug, nors ir paviršutiniškai. Nors manau, kad Yellowstone ir Monument Valley mes pamatėme tikrai neblogai .

O vėliau, jei dar nukris iš dangaus dar tokia galimybė nuvažiuoti į JAV, irgi planuosiu nedidelį atstumą, bet išsamiau ir ramiau ...

oi, nea, tokių gerų ir patogių (brangių) batų nepalikom. Tikiuosi, kad tarnaus dar bent keliuose žygiuose thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nata* @ 2012 08 26, 11:36)
* matei, buvau įdėjusi savo batus parodyti. Jie pritaikyti vaikščioti vasaros trasom, tame tarpe ir vandeniu  thumbup.gif . Išdžiuvo karštoj mašinoj labai greitai .

** Planuoti važiuojant tik dviese, ar tik suaugusiems yra viena, o suderinti didesnės kompanijos norus , kai toj kompanijoj yra ir vaikų, jau visai kas kita.
Ypač jei nežinai, ar dar kada atvažiuosi čia... Tada ir griebi daug, nors ir paviršutiniškai.

* Nu parupo man dabar ta vandens trasa... biggrin.gif O kaip su kojinem, reikia ju, per vandeni brendant, ar geriau be? Kalnuose tai slapios kojines pora kartu pusles ant kulnu yra pritryne... bet gal kai istisai slapia, tai ne problema?

** Tai be abejo, kiekvieno savi motyvai ir savas keliavimo budas, as tik apie save kalbejau smile.gif Kazkada bandem taip keliauti, vienoj kelionej daug uzgriebti, visur po truputi, ir isitikinom, kad mums netinka. O draugai nuolat taip keliauja, ir vargo nemato. Jiems, atvirksciai nei mums, nusibosta ilgai vienoj vietoj buti ax.gif

Man dabar labai smalsu, kur jus toliau keliausit, po Zion. Galeciau sugrizti i reportazo pradzia ir pasiziureti marsruta, bet nenoriu - laukiu, kol papasakosi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 08 26, 16:25)
* Nu parupo man dabar ta vandens trasa...  biggrin.gif O kaip su kojinem, reikia ju, per vandeni brendant, ar geriau be? Kalnuose tai slapios kojines pora kartu pusles ant kulnu yra pritryne... bet gal kai istisai slapia, tai ne problema?

** O draugai nuolat taip keliauja, ir vargo nemato. Jiems, atvirksciai nei mums, nusibosta ilgai vienoj vietoj buti  ax.gif

Man dabar labai smalsu, kur jus toliau keliausit, po Zion. Galeciau sugrizti i reportazo pradzia ir pasiziureti marsruta, bet nenoriu - laukiu, kol papasakosi  mirksiukas.gif

nepamenu, kaip kiti komandos nariai darė g.gif , bet aš tikrai be jokių kojinių ėjau. Kam tos kojinės? biggrin.gif
O ir šiaip dėl didelio karščio nusprendžiau net ir sausuma vaikščioti be kojinių.
Iš tiesų tai nelabai tinkamas kojines nusipirkau internetu - jos per storos, nors rašė "cooling". Ir man anei kiek netrynė. O dukrai be kojinių šiek tiek trynė užkulnius. Čia matyt kaip kieno anatomija drinks_cheers.gif

Tai va ir mano komandai kai kur jau buvo pradėję atsibosti...

Bandysiu kantrybę biggrin.gif
Atsakyti
TĘSINYS
keliaujame toliau. biggrin.gif
Irgi važiuojant priekin pastebėjome kažkokią įdomią užeigą, tad grįžtant atgal įtempę akis ieškojome, kur tai buvo.
Pradžioje norinčių išlipti net nebuvo, bet aš iššokau trumpam apsidairyti, pamačiau, kad yra gyvūnų aptvaras, dar šis tas įdomaus, tai pavargę atslinko ir mano kompanjonai thumbup.gif .
Iš tiesų žmonės gal ir kičiškai viską įrengę, bet vis tiek smagu ir vilioja sustoti.
Tik gaila, kad pasivaikščioti po šį dirbtinį miestelį, kaip ir iš arti pamatyti gyvūnėlius (asiliukus, arkliukus, dar gal ką... nematėm iš toliau nieko), reikia susimokėti papildomai unsure.gif , o mes visai jau buvome nenusiteikę daug vaikščioti ir už kelias minutes mokėti tai jau ačiū!..

Tad vaizdeliai tik iš už spygliuotos tvoros

user posted image

user posted image

user posted image

O čia prie įėjimo į taverną-suvenyrų parduotuvę

user posted image

Kad priviliotų klientus pas juos ir pavalgyti, lauko terasoje įrengtas drėkinimas

user posted image

Mums pakako tiesiog pastovėti po tais garais, nieko ten nevalgėme, gi ką tik užkandžiavome cool.gif .
Tad keliaujame tolyn, gamta vis tuštėja... dykuma vis dėl to.

user posted image

Labai netikėtai šiame peizaže pamačiau Joshua medžius! Pradžioje tik šiaip grožėjausi pro langą, o paskui suvokiau, kad man reikia juos įamžinti, bet sustoti ten ne visur patogu. Vieną nerealaus dydžio ir grožio tokį kaktusinį medelį pravažiavome, aš pavėluotai sureagavau stabdyti vairuotoją, o paskui gaila, bet nebemačiau tokio grožio, ir liko jis nebeįamžintas... verysad.gif . Bet rašau tam, kad žinotumėt, jog galite ir čia išvysti šiuos išskirtinius augalus, jei jau nebus jums pakeliui Joshua parkas 4u.gif .

Tiesa, gal kas planuos keliones irgi su paaugliais, tai kils klausimų, kaip gi jie ištveria tokius ilgus keliavimus? Mūsiškiai jau labai įpratę keliauti toli ir be sustojimų, nes ir taip kiekvienais metais po du kartus būtinai nukeliaujame 2000 km kelią pirmyn ir 2000 atgal. Tad jie jau išmokę užsiimti kažkuo mašinoje - skaito, žaidžia kompiuterinius žaidimus, žiūri filmus per kompiuterį. Aišku, idealu būtų tie ant sėdynių tvirtinami dvd, bet mes kažkaip pragyvenome iki šiol be jų.
O kai jau ypač pavargstame ir viskas pabosta, tada imame dainuoti bigsmile.gif , dar kartais kokius žodžių žaidimus žaidžiame ir t.t...

Tiesa, MUZIKA. Labai pasitikėjau kažkieno reportažu, kur rašė, kad visą kelionę turėjo nuostabią radijo stotį su gera muzika. Deja, mums taip neišdegė... Nemažai keliavome klausydamiesi tik informacijos apie vietinius kelius ir orus... Arba šiaip kokią be ryšio radijo stotį su šnypštimais. Gal kad nemažai keliavome tarp aukštų uolų bei dykynėse, kur mažai radijo bangų tepraeina... Tad labai pasigailėjome, kad nepasiėmėme muzikos iš namų.

Dykuma aplink, tik ne smėlio... Saulė jau vėl prie laidos

user posted image

Mes Arizonoj
user posted image

user posted image

Papildyta:
Visur tie saulėlydžiai kitokie

user posted image

user posted image

Las Vegaso žiburius pamatome jau visiškoje tamsoje

user posted image

Man buvo labai netikėta, kad šis miestas toks didelis! Kai atvažiuoji iš rytų pusės, išvysti miestą nuo kalno. Ir ten matosi kaip ant delno visa ta platuma. Ir važiuoji, važiuoji, o šviesos vis neartėja...

Pasirodo, buvau praleidusi vieną raidę viešbučio adrese, tad „boba“ mus nuvedė nežinia kur... Bet kadangi mačiau kažkur netoliese Stratosferos viešbučio bokštą, tai nelabai ir dvejojome, kol atsidūrėme kažkokiame neaiškiame užkampyje ...

Vienam iš mūsų labai prireikė į wc, radome kažkokią nedidelę parduotuvę prie degalinės, nuėjo mūsų keliautojas vienas, o grįžęs nėrė mašinon, pasakęs, kad aplinka viduj labai nejauki unsure.gif ... Buvom galvoję eiti ten pasiklausti kelio, bet po to jau persigalvojome. Vis gi suveikė savisaugos instinktas nelįsti kur nereikia... Nusprendėme geriau pasiskambinti į viešbutį.
Tarp kitko, mums labai pravertė mano padaryta trumpa kelionės santrauka su visais viešbučių adresais bei telefonais ir apytikriais atstumais bei lankytinom vietom. Viskas tilpo sumašintu šriftu į vieną dvipusį lapą.
Viešbučio tarnautojas patikslino adresą... aha... nutolome kažkur 8 km nuo reikiamos vietos !
Jei irgi pasiklysite Las Vegase, tai žinokite, kad navigacijoj nėra tokios Strip gatvės, ji vadinasi Las Vegas Boulevard!

Lekiam dabar jau kur reikia . Ir pagaliau išvystame JĮ - Las Vegas tokį, kokį ir įsivaizdavome, nors iš tiesų, tai neįsivaizdavome TOKIO!

Kai įsukome į Strip gatvę, tai visiems stalčiai ir atsidarė bigsmile.gif
Nekreipdami dėmesio į didžiulį karštį, atsidarėme langus, kad pajustume tuos garsus!
Tikrai didžiulis įspūdis, vaikams ypač! thumbup.gif

Labiausiai nepasisekė vairuotojui, nes vakare ten didelis eismas, daug juostų. Na ir man teko reguliuoti, kur sukti, tad nedaug mačiau.
Bet fotoaparatų jau netraukėme, kur gi doh.gif , navigacijos iš rankų nepaleidau.

Mūsų viešbutis statmenai į Strip atsiremiančioje gatvėje, labai ramioje vietoje. Netrukus prisiparkuojame. Vaikai nusivilia, nes mūsiškis viešbutis nežiba tokiom šviesom, kaip tie, Strip gatvėje, be to palyginus mažutis, gal tik 8 aukštai... Be to - jokio restorano viduje ir jokio lošimų automato schmoll.gif ...

Bet gavome dviejų kambarių apartamentus su virtuvėle! Tik penktam lovą teko susikurpti patiems tongue.gif ...
Pradžioje manėme, kad pajėgsime dar šį vakarą pasivaikščioti, bet kol išsipakuojame, kol pageriame arbatą su savo maistais, vaikai iškrenta kaip lapai...

Trumpam iškišame nosį laukan mudu su vyru.
Iškart pritrenkia karštis blink.gif ... net vėlų vakarą... Kelios minutėlės ir mes jau Strip. O čia - veiksmas bigsmile.gif ! Policija, antrankiai, pora jaunuolių sulaikyta, kažką policija aiškinasi su jais, nuo žioplių užtverta geltona juosta... Taaaip, čia Amerika!.. cool.gif
Mes tai pradžioj pagalvojom, kad filmuoja ką nors biggrin.gif , bet paskui vis dėl to supratome, kad tai tikra. unsure.gif
Neužsibuvome. Čia pat randame prekybcentrį, kur pilna maisto produktų, nors viešbuty mums sakė, kad to ieškoti reikia kažkur už miesto...

Dar prasieiname šiek tiek gatve, bet karštis ir nuovargis įveikia ir mudu, tad grįždami užsukame pasipildyti maisto atsargų, ir grįžtame atgal į mūsų tylų, ramų viešbutuką Carriage House . Tiesa, turiu pasakyti, kad kainavo jis mums irgi labai nedaug, o įvertinimus turi nuostabius!

Mums laikas ilsėtis. Ryt visa diena čia biggrin.gif
Atsakyti
SEPTYNIOLIKTOJI DIENA - Liepos 9 d.

Visa diena LAS VEGASE!!!
Turbūt kiekvienas buvęs ar net nebuvęs čia turi savo nuomonę apie šį miestą. Tiksliau apie turistinę jo dalį.
Girdėjome ir mes įvairių nuomonių nuo besibaisinčių šia vieta iki dievinančių. Ir matyt tie kas aplankė, neliko abejingi.
O ir veiklos čia tiek galima prisigalvoti - nuo tiesiog pasivaikščiojimo gatve, lošimų kazino iki įvairių šou žiūrėjimų ar net skrydžio virš Didžiojo Kanjono.

Mes tai ką... ax.gif mišri komanda. Kažkaip niekas nesusigundė jokiais šou, kurie ten irgi brangūs. Gal dar nuo karščio smegenėlės mūsų pasilydė, tai nepajėgė kažką rimto sumąstyti. O aš iš anksto planuodama irgi nieko ypatingo nenumačiau.
Ir gerai!

Pirmiausia mes išsimiegojome iki soties.

Viešbutyje pusryčių nėra, tad dengiamės stalą tuo, ką turim ir ko vakar prisipirkom. Šiaip neradom „teisingų“ maisto krautuvių savo kely. Matyt, reikia gerai žinoti, ko ieškoti, nes įeini į milžinišką parduotuvę, o maisto ten tik gal koks dešimtadalis, nors jei atmesti visus konservus ir pakuotes bei gėrimus, tai išvis lieka baisiai mažai. Na, gal dėl daržovių nesiskųsčiau. Bet labiausiai vargome ieškodami kokio normalesnio valgomo daikto pusryčiams - dešrytės ar kokio tikro kumpiuko, o jau su sūriais tai išvis nieko gero... Vienoj parduotuvėj, tiesa, radome kokį tai a la Itališką kampelį, tai ten tikrai labai neblogų produktų pirkom.
Bet šiaip pažiūrėjus į daugumą pirkėjų, kur mes pataikėme, tai gal tikrai nėra paklausos tokiems produktams, tai jie ir neveža.

Tiek ilgai nevalgėme, kiek aš čia "kurpiau" biggrin.gif . Tiesa, visada pusryčiams pirkome storus riestainiukus vietoj „vatinės“ bulkos. Nors ir čia negaliu skųstis - visur buvo skyrelis su šviežia duona, neblogas pasirinkimas.

Po pusryčių paeiliui dalijomės kompą.
A, tikrai gal trumpai įterpsiu čia, kaip mes vertėmės su technika. Taigi, turėjome vis dėl to vieną mažiuką kompiuterį, į kurį galėjome perkelti foto ir vaizdo įrašus bei vieną kitą fotkytę sukelti snukiaknygėn, kad„užsiregistruotume“, jog mums viskas gerai!
Amerikonišką adapteriuką mūsų europiniams prietaisams turėjome irgi vos vieną! Bet su vienu fotiku gavome vietinį laidą, kuriuo galėjome jungti ir kompiuterį. Ir neįtikėtina, bet Europoj pirktas kitas fotikas turėjo IR amerikietišką jungtį.
Keli telefonai krovėsi nuo kompiuterio, tad taip ir išsivertėm su vienu naujai pirktu kištuku.
Bet jau tik įkeldavom koją į viešbutį, pirmas darbas būdavo ką nors jungti krauti cool.gif . Ir taip pamainom per naktį iki ryto.

Išsiuntėm vieną žvalgą „pauostyti“ orą... Grįžo, pranešė, kad siaubinga pirtis, vos išbuvo savo tradicines 5 minutes... blink.gif
Tad nusprendėme dar patinginiauti viešbutyje. Seniai jau netinginiavome, jaučiamės jau ir pavargę, o čia dar toooks karštis. Va, ta proga, pagavome namiškius skype, pabendraujame smile.gif , o jaunimas išlekia į baseiną... Per langą matau anuos besipliuškenančius. Viešbutis turi ir sporto aikštelę. Bet nesuprantu, kas galėtų tokiame karštyje žaisti kašį???
Po kiek laiko žiūriu - mūsų vaikai GALI! biggrin.gif
Jau šiek tiek pradedu pergyventi, kuo jiems baigsis tas žaidimas 40-yje laipsnių?.. Negana to, jie jau lauko tenisą žaidžia !

Košmaras. Bet pasirodo, jie stiprūs♥ biggrin.gif Labai stiprūs.
Bet... grįžta gerokai išsisunkę. Vėl dengiam stalą, nes kol nueisim kur nors, gali ir kristi nelygioj kovoj su alkiu unsure.gif .

O ką, papildomas puodelis kavos - labai gerai! drinks_cheers.gif
Na, vis dėl to reikia krapštytis lauk. Vis dėl to Las Vegase ne kasdien būnam :B .

Siaubeli.... KAIP KARŠTA blink.gif ... Dar kartą su siaubu pagalvoju, kaip tie mūsų vaikiai pajėgė bėgioti žaisdami unsure.gif ...

Šiaip ne taip nušliaužiame iki Strip. Ant kampo pasitinka Harley Davidson kavinė. Sukam kairėn, galvojam per dieną padaryti ratuką mieste.

Kaip gerai, kad čia pilna visokių parduotuvių, kur galima užeiti atsivėdinti, įkvėpti tegu ir nešviežio, bet vėsaus oro, be grėsmės uždegti plaučius biggrin.gif .

Pirmiausia neriam į m&s-ų parduotuvę.

user posted image

O čia jau lauke. Vaikai pamatę karuseles, pradžioj džiugiai sušuko: „lekiam“, bet pasitarėm, kad tokiame karštyje karuselės lauke ne mums, ir einame toliau....

user posted image

Nuo m&s-ų pereinam gatvę ir žygiuojame jau kita puse

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Nata* @ 2012 08 27, 10:59)

Viešbutyje pusryčių nėra, tad dengiamės stalą tuo, ką turim ir ko vakar prisipirkom. Šiaip neradom „teisingų“ maisto krautuvių savo kely. Matyt, reikia gerai žinoti, ko ieškoti, nes įeini į milžinišką parduotuvę, o maisto ten tik gal koks dešimtadalis, nors jei atmesti visus konservus ir pakuotes bei gėrimus, tai išvis lieka baisiai mažai. Na, gal dėl daržovių nesiskųsčiau. Bet labiausiai vargome ieškodami kokio normalesnio valgomo daikto pusryčiams - dešrytės ar kokio tikro kumpiuko, o jau su sūriais tai išvis nieko gero... Vienoj parduotuvėj, tiesa, radome kokį tai a la Itališką kampelį, tai ten tikrai labai neblogų produktų pirkom.

Bet šiaip pažiūrėjus į daugumą pirkėjų, kur mes pataikėme, tai gal tikrai nėra paklausos tokiems produktams, tai jie ir neveža.

Tiek ilgai nevalgėme, kiek aš čia "kurpiau"  biggrin.gif  . Tiesa, visada pusryčiams pirkome storus riestainiukus vietoj „vatinės“ bulkos. Nors ir čia negaliu skųstis - visur buvo skyrelis su šviežia duona, neblogas pasirinkimas.

wow, nu suriai tai tikrai cia ne problema... pasirinkimas milziniskas g.gif gal kur jus kokiam specifiniam tinkle pagrinde apsipirkinejot ir taip sutapo kad neuzmatet ar labai mazose convenience stores. Bet net ir paprastuose eiliniuose supermarketuose yra deli kur pjausto tiesiai nuo dideliu gabalu riekutem jusu pageidaujamo storio ir surius ir desras ir mesytes kitokias. Ir dar salia buna skyrelis su visokiais reciau sutinkamais suriais, nuo visokiu minkstu brie, iki avies, ozkos suriu, iki fondiu suriu ir visokiausiu kitokiu. Net ir su prieskoniais pilna, su krapais, chili, garstyciom, sampinjonais ir dar bile ko.

Cia ne mano foto, is interneto pasiskolinau, bet va kaip atrodo suriu skyrelis ten kur as apsipirkineju, tikrai pasirinkimas didelis. Ir dar cia nesimato salia esantis skyrelis, kur yra kruvos surio lazdeliu, jau sutarkuoto surio, ar kvadratais supjaustyto ant sumustiniu det. Sakyciai apie 50 rusiu suriu tai tikrai turi, gal ir daugiau. ir tai visoj JAV esantis tinklas.

user posted image
Atsakyti
Cha biggrin.gif , taip ir tikėjausi, kad ateis MichGirl 4u.gif
Oi, tikrai neradome arba nematėme nieko panašaus... g.gif
Na,, žinai labiausiai regimas ir mes beveik visada užtaikėm Wallmart-ą... Tai ten daugybė rūšių tų nesąmoningų riekutėm suvyniotų a la sūrių, kur į hamburgerius deda, o šalia viena ar dvi-trys rūšys kitokių, normalesnių, o jau brie schmoll.gif .

Bet kaip dabar pagalvoju, tai jooo, buvo kai kur skyrius, kur žmonės aptarnauja, bet man pasirodė, kad ten tik pusgaminiai ...
Na, bet negaliu garantuoti, nes vis dėl to parduotuvėse mes bėgte bėgdavom blush2.gif . Laiko buvo gaila... Tad ypatingai išsamiai ir po kelis kartus tikrinome lentynas-šaldytuvus.

Jei jau apie parduotuves, tai vienas toks "bajeriukas".
Nekenčiu rūkalų, bet taip jau nutiko, kad teko (galvoju, kad pirmą kartą gyvenime) pirkti cigarečių... savo vyrui doh.gif . Čia šalia viso maisto.
Taigi, stovim eilutėj. Cigaretes parduoda TIK vienoj kasoj... Bestovint ten jau viską išskaičiau, išnagrinėjau, tuo pačiu ir skelbimą, kad žmonės, atrodantys jauniau nei 40-ties, gali būti paprašyti parodyti asmens dokumentą, jei nori įsigyti cigaretes cool.gif
Kas čia per nesąmonomė??? blink.gif Tai nuo kelių galima čia rūkyti ir pirkti cigaretes?.. g.gif .Aš tik nebepamenu, kokioj čia valstijoj buvo.

Žodžiu, kiek man džiaugsmo buvo, kai paprašė to dokumento bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nata* @ 2012 08 27, 12:22)
Cha biggrin.gif , taip ir tikėjausi, kad ateis MichGirl  4u.gif
Oi, tikrai neradome arba nematėme nieko panašaus...  g.gif
Na,, žinai labiausiai regimas ir mes beveik visada užtaikėm Wallmart-ą... Tai ten daugybė rūšių tų nesąmoningų riekutėm suvyniotų a la sūrių, kur į hamburgerius deda, o šalia viena ar dvi-trys rūšys kitokių, normalesnių, o jau brie  schmoll.gif .

Bet kaip dabar pagalvoju, tai jooo, buvo kai kur skyrius, kur žmonės aptarnauja, bet man pasirodė, kad ten tik pusgaminiai ...
Na, bet negaliu garantuoti, nes vis dėl to parduotuvėse mes bėgte bėgdavom blush2.gif . Laiko buvo gaila... Tad ypatingai išsamiai ir po kelis kartus  tikrinome lentynas-šaldytuvus.

Jei jau apie parduotuves, tai vienas toks "bajeriukas".
Nekenčiu rūkalų, bet taip jau nutiko, kad teko (galvoju, kad pirmą kartą gyvenime) pirkti cigarečių... savo vyrui  doh.gif . Čia šalia viso maisto.
Taigi, stovim eilutėj. Cigaretes parduoda TIK vienoj kasoj... Bestovint ten jau viską išskaičiau, išnagrinėjau, tuo pačiu ir skelbimą, kad žmonės, atrodantys jauniau nei 40-ties, gali būti paprašyti parodyti asmens dokumentą, jei nori įsigyti cigaretes  cool.gif
Kas čia per nesąmonomė??? blink.gif Tai nuo kelių galima čia rūkyti ir pirkti cigaretes?.. g.gif .Aš tik nebepamenu, kokioj čia valstijoj buvo.

Žodžiu, kiek man džiaugsmo buvo, kai paprašė to dokumento bigsmile.gif

oi tai walmart gi nera maisto normali parduotuve smile.gif daugelis ju is vis turi tik minumum maisto, ant greituju nusipirkti uzsukus ten kitu prekiu (visokiu krekeriu, makaronu, ketchupu ir vienos rusies pieno ar sviesto kokio). Ten aisku surio kokia 1-2 rusys, ir to surio, kur neaisku is ko padarytas smile.gif Yra super walmarts dar, kur maisto daugiau, bet nemanau, kad pas juos suriu normaliu irgi yra, daugiau tik cheddar, mozzarella ir tiek. Siaip kas keliauti dar tik ruosiasi, tai is vis pasiulyciau vengti walmarto maisto apsipirkimui, nes pasirinkimo mazai, o laiko ten susigaista daug. Parduotuve didele, eiles amzinai ilgos, vien del maisto ten jokiu budu neapsimoka vaziuot. smile.gif

Del amziaus, rukalus galima pirkti nuo 18 metu. Bet baudos yra labai dideles jei parduoda jaunesniems tai todel daznai ir buna parasyta, kad jei pardavejui atrodai jaunesnis nei 35 ar 40, tai turi pilna teise paprasyti dokumentu ir neparduoti jei neparodai. Apsidraudzia taip, nes dabar kartais jaunimas atrodo vyresni 10metu smile.gif Tiesiog parduotuvei nesinori visam laikui prarasti licenzija prekybai tai ir tikrina. Manes beveik visada papraso dokumento alkoholi perkant, o man 31-i smile.gif

Cigaretes daznai parduoda tik vienoj kasoj, arba is vis tik klientu aptarnavimo skyriui. Cia i rukyma truputi kitoks poziuris ir nera jis toks populiarus. Mano tete cia prabuves savaite, sako man, kaip keista dar ne vieno rukancio nemaciau isskyrus vienus kaimynus musu:) Degalinese tai visose parduoda, arba 7 eleven parduotuvelese.
Atsakyti
QUOTE(Nata* @ 2012 08 26, 12:36)
tikra tiesa  drinks_cheers.gif . šalis labai didelė, reikia teisingai pasverti, ko jums patiems norisi labiausiai

Tai beveik garantuota esu, kad daugiau ten nebenuvyksim, todėl ir noriu visko. Tas labiausiai man kaip netinka šiai šaliai, nes vis daugėja tų labiausiai, o išbraukt ką nors doh.gif Žinau, kad noooooriu Yelowstone (tu čia kaltininkė ax.gif mirksiukas.gif ), turėsiu kažką aukot dėl to g.gif
Dar noriu tų akmenų iš Zion, kaip išryškint ar juos galima vežti g.gif Tiesiog tokių suvenyrų jau daugėja pas mus.
Dėkui, kad dėl muzikos parašei ir apie techniką jau būčiau klausus, ar ėmėt kompą, kai tokią galybę paminejai fotkių.
Dar paklausiu- apie degalus nieko neminėjai, kaip ten dykumoj reikalai g.gif Ir ar buvo kelių mokamų Jutoj, Arizonoj (kaip ir prisakei, nebėgu į priekį, kad klausčiau apie kitas valstijas 000189.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingel: 27 rugpjūčio 2012 - 20:04
QUOTE(MichGirl @ 2012 08 27, 18:48)
oi tai walmart gi nera maisto normali parduotuve smile.gif daugelis ju is vis turi tik minumum maisto, ant greituju nusipirkti uzsukus ten kitu prekiu (visokiu krekeriu, makaronu, ketchupu ir vienos rusies pieno ar sviesto kokio). Ten aisku surio kokia 1-2 rusys, ir to surio, kur neaisku is ko padarytas smile.gif  Yra super walmarts dar, kur maisto daugiau, bet nemanau, kad pas juos suriu normaliu irgi yra, daugiau tik cheddar, mozzarella ir tiek. Siaip kas keliauti dar tik ruosiasi, tai is vis pasiulyciau vengti walmarto maisto apsipirkimui, nes pasirinkimo mazai, o laiko ten susigaista daug. Parduotuve didele, eiles amzinai ilgos, vien del maisto ten jokiu budu neapsimoka vaziuot.

fu, nuraminai, kad dar ne visai žiopli esam 4u.gif .
Bet greitai grįžk ir tautai pranešk, gali net didesnėm raidėm, kaip vadinasi maisto parduotuvių tinklai, kad pvz. navigacijoj susivedus rasti būtų galima drinks_cheers.gif . Nes tikrai , kai nežinai, ko ieškoti, tai ir nesupranti...
Nors va kaip tik važiuojant iš Zion parko pataikėme tikrai į kažkokią kitą parduotuvę, tai lyg daugiau maisto buvo g.gif
O šiaip tai mes ir buvom smulkūs pirkėjai - gerti pirkom bei šio to pusryčiams...

Dar prie to paties, jau pamiršau, ar rašiau g.gif . Ai, nepakenks, jei ir pasikartosiu 4u.gif , kad stipresnio alkoholio reikia ieškoti taip vadinamose "Likerinėse". Mes taip ir neužsukome į jas, tik kai ieškojome į svečius ko nors nusivežti, tai nieko ir nepešėm, nes nežinojom nieko apie tokių likerinių egzistavimą...

QUOTE(Ingel @ 2012 08 27, 19:50)
Tai beveik garantuota esu, kad daugiau ten nebenuvyksim, todėl ir noriu visko. Tas labiausiai man kaip netinka šiai šaliai, nes vis daugėja tų labiausiai, o išbraukt ką nors  doh.gif Žinau, kad noooooriu Yelowstone (tu čia kaltininkė ax.gif mirksiukas.gif  ), turėsiu kažką aukot dėl to

Dar noriu tų akmenų iš Zion, kaip išryškint ar juos galima vežti g.gif Tiesiog tokių suvenyrų jau daugėja pas mus.
Dėkui, kad dėl muzikos parašei ir apie techniką jau būčiau klausus, ar ėmėt kompą, kai tokią galybę paminejai fotkių.
Dar paklausiu- apie degalus nieko neminėjai, kaip ten dykumoj reikalai g.gif Ir ar buvo kelių mokamų Jutoj, Arizonoj (kaip ir prisakei, nebėgu į priekį, kad klausčiau apie kitas valstijas 000189.gif )

oi ax.gif atsiprašau blush2.gif
gal dar kur nors paskaityk, gal kiti pasakys, kad ten nieko nėr gero 4u.gif .

gal yra kur nors, pvz. muitinės psl. g.gif
Mes šeimoj tai išvis turim didelį akmenų mėgėją, tik jis iškart nusiteikė, kad neveš nieko unsure.gif

Degalų neturėjom niekur problemų. Aišku, nevažiavom iki paskutinio lašo.
Daug brangiau visose turistinėse vietose, ypač parkuose...

Nea, nepataikėm ant mokamų kelių thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingel @ 2012 08 27, 19:50)
Žinau, kad noooooriu Yelowstone (tu čia kaltininkė ax.gif mirksiukas.gif  ), turėsiu kažką aukot dėl to g.gif

QUOTE(Nata* @ 2012 08 27, 20:39)
oi  ax.gif atsiprašau  blush2.gif
gal dar kur nors paskaityk, gal kiti pasakys, kad ten nieko nėr gero  4u.gif .

biggrin.gif As ateinu pasakyti, kad i Yellowstone butina uzsukti drinks_cheers.gif Ypac jei tai bus vienintele kelione i Amerika, ir jei akcentas - gamta ir nacionaliniai parkai, tai neuzsukti i Yellowstone - na beveik nusikaltimas ax.gif lotuliukas.gif Tiesa, mes mirksiukas.gif dar irgi nebuvom, bet mes Amerika po gabaliuka "jamam", tai dar eile neatejo...
Atsakyti
QUOTE(Nata* @ 2012 08 27, 14:39)
fu, nuraminai, kad dar ne visai žiopli esam  4u.gif .
Bet greitai grįžk ir tautai pranešk, gali net didesnėm raidėm, kaip vadinasi maisto parduotuvių tinklai, kad pvz. navigacijoj susivedus rasti būtų galima  drinks_cheers.gif . Nes tikrai , kai nežinai, ko ieškoti, tai ir nesupranti...
Nors va kaip tik važiuojant iš Zion parko pataikėme tikrai į kažkokią kitą parduotuvę, tai lyg daugiau maisto buvo  g.gif
O šiaip tai mes ir buvom smulkūs pirkėjai - gerti pirkom bei šio to pusryčiams...

Dar prie to paties, jau pamiršau, ar rašiau  g.gif . Ai, nepakenks, jei ir pasikartosiu  4u.gif , kad stipresnio alkoholio reikia ieškoti taip vadinamose "Likerinėse". Mes taip ir neužsukome į jas, tik kai ieškojome į svečius ko nors nusivežti, tai nieko ir nepešėm, nes nežinojom nieko apie tokių likerinių egzistavimą...
oi  ax.gif atsiprašau  blush2.gif
gal dar kur nors paskaityk, gal kiti pasakys, kad ten nieko nėr gero  4u.gif .

gal yra kur nors, pvz. muitinės psl.  g.gif
Mes šeimoj tai išvis turim didelį akmenų mėgėją, tik jis iškart nusiteikė, kad neveš nieko  unsure.gif

Degalų neturėjom niekur problemų. Aišku, nevažiavom iki paskutinio lašo.
Daug brangiau visose turistinėse vietose, ypač parkuose...

Nea, nepataikėm ant mokamų kelių  thumbup.gif

As tai rekomenduociau Trader Joe's maisto apsipirkimui. tikrai pasirinkimas geras, daug organikos ir svieziu gaminiu, pvz kas ryta kepama duona, bet pacios parduotuves nera dideles, tai greit apsisuki (laikas musu keliauninkams cia pasakojantiems kaip matau yra labai svarbus - nes daug pamatyti planuojat visko). O didziuju supermarketu tinklu pavadinimai skiriasi priklausomai nuo valstijos. Cia vakarinese, ir kai kuriose kitose yra Albertsons - tai didziulis supermarketas, bet pesirinkimas jame geresnis nei kituose panasiuose. nors irgi priklauso nuo rajono, kur prastesnis rajonas, zmones labiau gal tradiciniai tai ir pasirinkimas ju parduotuvese truputi mazesnis. Yra daug ir suriu ir mesyciu ir alaus gero labai didelis asortimentas (mazu darykleliu, ne to sysiuko Bud Light biggrin.gif ) Is tu didziuju tai normaliausias supermarketas, bet as prekinuosi visad pirmoj paminetoj parduotuvej smile.gif

Whole Foods - beveik viskas organika, truputi brangiau. Bet pasirinkimas puikus tu paciu cia apsneketu suriu, sokoladu visokiausiu, net ir svieziai padaryto sveriamo ir t.t. Dar yra Sprouts - velgi daugiau vakarinese valstijose - panasus i whole foods, tik ne tiek daug gal organikos, bet labai pigus vaisiai pas juos lyginant su kitom parduotuvem. Taip pat nebrangus yra sveriami riesutai, riesutu mishiniai, dziovinti vaisiai - patogu kelionems pasiimti. Jei megstat riesutini sviesta, tai ten parduoda sviezuteli ka tik padaryta smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Nata* @ 2012 08 27, 14:39)

Dar prie to paties, jau pamiršau, ar rašiau  g.gif . Ai, nepakenks, jei ir pasikartosiu  4u.gif , kad stipresnio alkoholio reikia ieškoti taip vadinamose "Likerinėse". Mes taip ir neužsukome į jas, tik kai ieškojome į svečius ko nors nusivežti, tai nieko ir nepešėm, nes nežinojom nieko apie tokių likerinių egzistavimą...

tas priklauso nuo valstijos konkrecios. Kai kuriose supermarketai is vis neparduoda alkoholio, kitose tik vyna ir alu, o dar kitose viska. Aisku likerinese pasirinkimas paprastai buna didesnis. Kalifornijoj yra visas tinklas BevMo vadinasi... gerimu supermarketas, sunku butu ivardint ko jie neturi biggrin.gif As ten nuolat apsilankau kaip vyno megeja, nes daznai paleidzia gerus vyrus 2 uz 1 kaina, tai pasipildau savo nemenkas ir taip atsargas lotuliukas.gif
Atsakyti