Įkraunama...
Įkraunama...

Penkiese po JAV nacionalinius parkus

QUOTE(Blueta @ 2012 08 21, 22:47)
Nata,labai įspūdingos kelionės nuotraukos. Vau!

ačiū! 4u.gif man pačiai labai sunku atrinkti, gal ir per daug panašių kraunu... g.gif

QUOTE(Miramax @ 2012 08 22, 12:15)
kelionę aprašyti gal dar sunkiau, negu ją suplanuoti.
Ačiū, kad dalinatės informacija, vaizdais ir nepakartojamais savo įspūdžiais wub.gif

na ne, nėra taip sunku, kai yra vaizdinė medžiaga. Planavimas tikrai daug daug ilgiau užtruko ax.gif

QUOTE(Vasariukas76 @ 2012 08 22, 12:51)
Į Ameriką šiaip visai nevilioja, kažkaip viskas svetima ten atrodo  g.gif  Yra tik kelios vietos, kurias labai norėčiau nors kartą gyvenime pamatyti - Uoliniai kalnai, Didysis kanjonas ir Niagaros krioklys smile.gif

na va, kaip skiriasi pomėgiai 4u.gif
Nors taip, yra ten svetimų dalykų, bet aš keliauju su labai labai pozityvia nuostata ir kelionėse mane išmuša tik apgavystės arba vagystės, kol kas pasitaikiusios tik Egipte ir Turkijoj bei... briusely, oro uoste po skrydžio iš Amerikos...
O visus kitus potyrius, reginius aš priimu gal net perdėtai teigiamai, nes man iš principo be galo patinka kelionės wub.gif
Uolinių kalnų visai netraukiau į maršrutą, tik labai iš tolo matėme. Dėl Niagaros irgi nesiverčiau per galvą. Schaffhauseno kriokliai Šveicarijoje irgi labai įspūdingi thumbup.gif tik daug arčiau biggrin.gif . Jei jau rinktis krioklius, tuomet jau Viktoriją arba tiesiai - Iguasu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 08 22, 13:57)
Nata, kokie vaizdai...  thumbup.gif  Antilopes kanjonas ypac, sviesa tiesiog stebuklinga  wub.gif Jau ir as ten noriu, nors buvau ketinusi praleisti si kanjona 

O saulelydziai Didziajam Kanjone tikrai fantastiski, mes du matem, ir abu buvo nuostabus, ir visiskai skirtingi wub.gif
O man dar toks klausimas kilo - jei  butume dviese, ir vienas nori rimtai pafotografuoti, kitas ne, tai kaip tada? I skirtingas ekskursijas vaziuoti, ar kaip? Ar galima dviems su vienu fotoaparatu, ir su nuolaida?  tongue.gif 
Paskraidymas virs kanjono yra tikrai nuostabus dalykas, bet ir kainuoja nemazai, jei didesne seima, tai gana smarkiai per kisene uztvos ta ekskursija  rolleyes.gif O siaip, man rodos, svarbiausia ten bunant neskubeti, pasimegauti kanjonu, pasedeti ramiai, pasirinkus kokia grazesne vieciuke, ir butinai praleisti ten bent viena pilna diena, kad pamatyti, kaip keiciasi spalvos nuo ryto iki vakaro. Nes man pvz is pradziu irgi nusivylimas buvo, bet po keliu valandu, kai laukem saulelydzio ir saule zaide ant kanjono uolu, jau galvojau kitaip  bigsmile.gif

Ai, dar truputi supavydejau jums Bright Angel Trail - mes tik visai nedaug praejom, nes labai jau nesinorejo per toki karsti (buvom birzelio pradzioj) vel kopti aukstyn. Nors pasivaiksciojimas kanjono pakrasciu - irgi nebloga alternatyva, mes ejom nuo centrinio punkto iki Hermit's Rest, ir paskui autobusu atgal grizom.

Siaip tai man geriausiai patiktu variantas pesciom leistis iki Phantom Ranch, o paskui kad kokiu malunsparniu atgal parskraidintu...  blush2.gif  smile.gif

aš irgi noriu į Antilopę wub.gif dar kartą rolleyes.gif
Manau, kad tikrai pakanka ir tos ekskursijos "teisingu" laiku. Fotografų ekskursija vyksta lygiai tuo pat metu, tik grupės mažesnės ir laiko skiria šiek tiek daugiau. Bet kaip ir rašiau, ir mūsų grupėje gidas labai stengėsi padėti tiems, kurie turėjo rimtesnius fotoaparatus. Kai kuriose vietose mano vaikams padėjo teisingu kampu nufotkinti kai kurias vietas, kurios ten kažką ypatingesnio reiškia thumbup.gif . Nors man su trikoju vis burbėjo, kad bus sunku prasisukti, nors pvz. fotografų grupėje net pataria turėti stovą... Matyt, mūsiškis bijojo, kad trukdysiu grupės laiką cool.gif
Dėl nuolaidų nežinau ax.gif Gal ir pavyktų antrą žmogų pigiau "prastumti" mirksiukas.gif

Dėl to Bright Angel Trail tai per daug ir nesgigraužkite, nes man atrodo, čia svarbiau buvo ne vaizdai - jie ten ne per daug ir keitėsi, o pats faktas, kad kopėme drinks_cheers.gif . Taip, karštis liepos pradžioje jau buvo tikrai nemažas. O žemyn lipant dar didesnis... Tas tikrai nelengvino užduoties.
O nuo Fantomo rančos gi galima grįžti įsitaisius ant mulo nugaros thumbup.gif .

Net pasitikslinau - oho! taigi Hermit's Rest jau kraštinis punktas thumbup.gif . Mes taip toli ir nebuvome... Neabejoju, kad vaizdų pamatėte irgi daug ir įspūdingų!

teko pratrinti šypsenėles..........

Atsakyti
PENKIOLIKTOJI DIENA - Liepos 7 d.

Šios dienos planas gerokai beprotiškas ax.gif
Planuodama kelionę ir rinkdamasi viešbučius padariau klaidą ir tik gerokai vėliau supratau, kad Bryce kanjonas lieka labai nuošaly... Dar likus mėnesiui iki kelionės pradžios pabandžiau rasti viešbutį ties Bryce, tačiau nieko gero neradau - tai kainos stipriai kandžiojosi, tai atsiliepimai tragiški doh.gif . Taip ir palikau paskutinės minutės apsisprendimui cool.gif .
O galutinai apsispresti mums padėjo Antilopės kanjone sutiktas vokietukas (pamenat, rašiau). Kai jo paklausiau: jei jis turėtų rinktis tarp Zion ir Bryce, sakė, kad sunku, bet fotografo akimis žiūrint jis rinktųsi būtent Bryce. Be to jis pasakė, kad ten visi gražiausi vaizdai yra labai koncentruotai ir pakanka 2-3 valandų, kad pamatytum tai, kas gražiausia.
Tad būdami Didžiajame kanjone susiskaičiuojam laiką ir nusprendžiam, kad mes tikrai įveiksime, ir kad mums būtinai ten reikia nuvykti cool.gif
Taigi pirmiausia mes turime pasiekti Bryce kanjoną. Mes aišku, pasirenkame šiek tiek lėtesnį nors ir trumpesnį kelią, bet nebenorime grįžti iki pat Page, norime kyštelti nosį į Kaibab nacionalinį mišką bei pamatyti kitokį peizažą ax.gif Todėl čia atstumas 460 km, bet važiuoti apie 6h15...
Na, o po to mums dar reikės nukakti iki viešbučio St George kuris jau pravažiavus Zion nacionalinį parką, link Las Vegas. Čia irgi pasirinkome trumpesnį, bet įdomesnį kelią per Kedrų kanjoną. Apie 220 km, bet važiuoti bene 3h00 ...

Diena labai ilga, todėl keliamės su žadintuvu, mat vakar dar kas baseine vakare nardė, kas biliardą lošė blush2.gif , o paskui sugulę dar eilinius juoko vakarėlius rengė doh.gif biggrin.gif .
Prisikemšam pilvelius sočių pusryčių - čia tikrai palyginus daug ko galima pasirinkti valgyti, susikrauname mantą ir į kelią.
Dar kartą pravažiuojame Didžiojo kanjono ruoželiu

user posted image

Atsisveikinimui išvystame šiuos gražuoliukus

user posted image

Iki pasimatymo,Kanjonų karaliau

user posted image

Man ir dabar širdis sąla nuo tokių vaizdų wub.gif

user posted image

Vėl sustojimas. Pasirodo, jie net draudžia šokinėti nuo tiltų g.gif laugh.gif

user posted image

Įspūdingam tiltui įspūdinga lenta cool.gif

user posted image

Štai ji, Kanjonų karalienė - Kolorado upė wub.gif

user posted image

Šitie tai gerai prajuokino lotuliukas.gif . Visa eskadrilė tokių vaivorykštinių vaikėjų ten plaukiojo

user posted image

Stovime ant vieno tilto, o šalia dar kitas

user posted image

user posted image

Papildyta:
user posted image
Papildyta:
Prie šito tilto greitai papiknikavom, kol mūsų sumuštiniai neiškepė ant saulės ir traukėm toliau smile.gif

user posted image

user posted image

Neįspūdingas vaizdas, bet matosi indėnų pakeleivingi suvenyrų kioskeliai. Tik kad mes buvom "blogi" turistai - anei stojom ten anei domėjomės... ax.gif

user posted image

Lyg būtume vieni tokiose platybėse wub.gif

user posted image

Spalvos vėl keičiasi

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Čia ir raudonos ir baltos uolienos

user posted image

Atsakyti
user posted image

Tie uolienų bokšteliai - kažkas irgi iš fantastikos srities wub.gif

user posted image

Netikėtai pakliūnam į mišką bigsmile.gif

user posted image

Įtariu, kad žmonės čia paprastai dar ir sustoja... Bet mūsų planuose sustojimo nėr...

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Neatsilaikau fotografuoti iš mašinos...

user posted image

Tiesiog arkų kelias

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Nata* @ 2012 08 21, 15:52)
Tačiau! renkantis ekskursiją 11, 12 arba 13-ą valandą reikės mokėti dvigubai!

Na čia nustebinai, pirmąkart apie tai girdžiu verysad.gif Man atrodo tu irgi skaitei to Andriaus aprašymą kur aplink Ameriką keliavo, tai ir saulės jis ten pagaudė, bet už tą mažesnę kainą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingel: 22 rugpjūčio 2012 - 18:06
QUOTE(Ingel @ 2012 08 22, 18:04)
Na čia nustebinai, pirmąkart apie tai girdžiu verysad.gif Man atrodo tu irgi skaitei to Andriaus aprašymą kur aplink Ameriką keliavo, tai ir saulės jis ten pagaudė, bet už tą mažesnę kainą.

ten, kur įdėjau nuorodą, irgi yra tos kainos 4u.gif .
Taip, skaičiau Andriaus, bet jis keliavo jau prieš kiek metų? g.gif Gal pasikeitė tvarka.
Nes šviežiausiai skaičiau rusų ir vokiečių aprašymus, kuriuose būtent rašo taip, kaip ir radome - skirtingomis kainomis.
Pamiršau, kaip vadinasi ANdriaus aprašymas? Eičiau dar jo foto pažiūrėt
Atsakyti
QUOTE(Nata* @ 2012 08 22, 14:30)
Manau, kad tikrai pakanka ir tos ekskursijos "teisingu" laiku.

O nuo Fantomo rančos gi galima grįžti įsitaisius ant mulo nugaros  thumbup.gif .

Net pasitikslinau - oho! taigi Hermit's Rest jau kraštinis punktas  thumbup.gif . Mes taip toli ir nebuvome... Neabejoju, kad vaizdų pamatėte irgi daug ir įspūdingų!

Aciu uz patikslinima, ko gero, teks taip ir daryti, rinktis ta "sauletaja" ekskursija, be foto privilegiju, nes MB jau purkstauja, girdi, nemokesias indenams sitokiu pinigu, vien tam, kad kelias sekundes ilgiau fotografuot galetume doh.gif biggrin.gif

Jei dar kada grisim i Didiji Kanjona, tai gal tikrai reikes pameginti ta varianta - pesciom zemyn, o paskui ant mulo aukstyn. Nors kai prisimenu, kaip Petroj jojom ant asilo i Al-Deir... blink.gif Nulipusi prisiekiau daugiau tokiu avantiuru nedaryti - nu bet... tas kanjonas tai dar gilesnis cool.gif biggrin.gif

Vaizdai einant i Hermit's Rest tikrai puikus, verta eiti tuo taku. Nors velgi, tiek jau daug nepasikeicia tie vaizdai - kanjonas gi toks didziulis, reiktu labai jau toli nueiti, kad kazka labai kitokio pamatyti. Geriau tada masina vaziuoti.

Labai laukiu Bryce kanjono bigsmile.gif Tikiuosi, parasysi, kokiu marsrutu ten vaziuoti, kad sutilpti i tas kelias valandas ir viska, kas graziausia, pamatyti 4u.gif As dabar viska konspektuojuosi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nata* @ 2012 08 21, 18:02)

Pagaliau pasiekiame apdainuotąjį legendinį Grand Canyon / Didįjį Kanjoną  wub.gif

GC nuotraukos wub.gif wub.gif wub.gif Man taip gražu, kad vos nežliumbiu, kaip noriu ten. Norėjau paklausti ar specialiai rinkotės Bright Angel, kad ten yra vandens ir lyg ne taip statu į viršų kilti. Man kažko labiau traukia ir esu pasižymėjus South Kaibab dėl 360 laipsnių panoramos. Gal ką patarsi šiuo klausimu 4u.gif
O va manęs tas pasiskraidymas virš GC netraukia visai, net negaliu pasakyti kodėl ax.gif
Ir dar klausimėlis-Meteor Crater nesvarstėt aplankyt, ar buvo ne pakeliui, ar permokėt kaip už tokį reginį manėt neverta ?
Papildyta:
QUOTE(Nata* @ 2012 08 22, 15:01)
man pačiai labai sunku atrinkti, gal ir per daug panašių kraunu...  g.gif

Krauk ir kuo daugiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 08 22, 18:13)
Aciu uz patikslinima, ko gero, teks taip ir daryti, rinktis ta "sauletaja" ekskursija, be foto privilegiju, nes MB jau purkstauja, girdi, nemokesias indenams sitokiu pinigu, vien tam, kad kelias sekundes ilgiau fotografuot galetume  doh.gif  biggrin.gif

Jei dar kada grisim i Didiji Kanjona, tai gal tikrai reikes pameginti ta varianta - pesciom zemyn, o paskui ant mulo aukstyn. Nors kai prisimenu, kaip Petroj jojom ant asilo i Al-Deir...  blink.gif Nulipusi prisiekiau daugiau tokiu avantiuru nedaryti - nu bet... tas kanjonas tai dar gilesnis  cool.gif  biggrin.gif

Vaizdai einant i Hermit's Rest tikrai puikus, verta eiti tuo taku. Nors velgi, tiek jau daug nepasikeicia tie vaizdai - kanjonas gi toks didziulis, reiktu labai jau toli nueiti, kad kazka labai kitokio pamatyti. Geriau tada masina vaziuoti.

Labai laukiu Bryce kanjono  bigsmile.gif  Tikiuosi, parasysi, kokiu marsrutu ten vaziuoti, kad sutilpti i tas kelias valandas ir viska, kas graziausia, pamatyti  4u.gif As dabar viska konspektuojuosi  ax.gif

nu ir teisingai drinks_cheers.gif . Svarbu, užsisakykit iš ten aukščiau saulėtą orą blush2.gif . Kitu atveju, tikrai neverta mokėti anei tų 40...

Aš irgi apie tai galvoju, kad pirma - nuo jojimo mulais gali tekt poto bent dvi dienas išsiskėtus vaikščioti doh.gif lotuliukas.gif . Kita vertus ko gero baisu g.gif . Vis gi ne pati stovi savom kojom ant žemės. Bet gal rimtai rizikuoti verta g.gif . Bet vėl gi, pamenu kad kainos tokios "ekskursijos" mane lengvai šokiravo...

Rimtai, gal vertėtų į šiaurinę pusę nuvažiuoti? 4u.gif . Va, mes važiuodami į Bryce matėme nuorodą, ir pagal žemėlapį mačiau, kad visai netoli nuo mūsų kelio. Bet... būtume kitko nespėję...

Labai pasistengsiu kuo išsamiau aprašyti ir patį kelią 4u.gif

QUOTE(Ingel @ 2012 08 22, 18:17)
GC nuotraukos wub.gif  Man taip gražu, kad vos nežliumbiu, kaip noriu ten.  Norėjau paklausti ar specialiai rinkotės Bright Angel, kad ten yra vandens ir lyg ne taip statu į viršų kilti. Man kažko labiau traukia ir esu pasižymėjus South Kaibab dėl 360 laipsnių panoramos. Gal ką patarsi šiuo klausimu 4u.gif
O va manęs tas pasiskraidymas virš GC netraukia visai, net negaliu pasakyti kodėl ax.gif
Ir dar klausimėlis-Meteor Crater nesvarstėt aplankyt, ar buvo ne pakeliui, ar permokėt kaip už tokį reginį manėt neverta ?

Dėl Bright Angel paklausiau reindžerio patarimo, kuris sakė, kad tas maršrutas ne toks status, be to - nemažai kelio bent šioks toks šešėlis. Liepos mėnesio karštyje tai buvo tikrai stipriai lemiantis veiksnys ...

Meteor Crater trumpai svarsčiau, bet visko neįmanoma aprėpti, nes ir taip programa per intensyvi. Na, ir pamenu, kad skaičiau kažkieno nusivylusius atsiliepimus, kad lėkė, važiavo, o ten atseit nieko įspūdingo.. . Taip ir suabejojau ir palikau. Nors šioje kelionėje ne kartą supratau, kad kitų nuomonė gali visiškai neatitikti maniškės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nata* @ 2012 08 22, 19:11)
ten, kur įdėjau nuorodą, irgi yra tos kainos  4u.gif .
Taip, skaičiau Andriaus, bet jis keliavo jau prieš kiek metų?  g.gif Gal pasikeitė tvarka.
Nes šviežiausiai skaičiau rusų ir vokiečių aprašymus, kuriuose būtent rašo taip, kaip ir radome - skirtingomis kainomis.
Pamiršau, kaip vadinasi ANdriaus aprašymas? Eičiau dar jo foto pažiūrėt

Pernai keliavo. To pavadinimo gerai nebepamenu, turiu atsispausdinus kelias vieteles, bet pavadinimo nėr. Jam ten smėlio tai jau nepylė nieks, nebet nerašė ar nefotkino g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nata* @ 2012 08 22, 18:30)
Aš irgi apie tai galvoju, kad pirma - nuo jojimo mulais gali tekt poto bent dvi dienas išsiskėtus vaikščioti  doh.gif  lotuliukas.gif . Kita vertus ko gero baisu  g.gif . Vis gi ne pati stovi savom kojom ant žemės. Bet gal rimtai rizikuoti verta  g.gif . Bet vėl gi, pamenu kad kainos tokios "ekskursijos" mane lengvai šokiravo...

Rimtai, gal vertėtų į šiaurinę pusę nuvažiuoti?  4u.gif . Va, mes važiuodami į Bryce matėme nuorodą, ir pagal žemėlapį mačiau, kad visai netoli nuo mūsų kelio. Bet... būtume kitko nespėję...

Man tai butent baisu buvo doh.gif Rasiau apie tai savo Jordanijos reportaze - kai pradeda tas asiliukas paciu tako krastu eiti, o apacioj status skardis driekiasi, tai eina sau... schmoll.gif O kokios ten tos kainos, gal prisimeni?

Siaurinej pusej tai yra tokia nedidele problema - didziaja dienos dali saule tiesiai priesais, nei matai ka, nei fotografuoti gali rolleyes.gif Todel pietine puse ir yra daug gausiau lankoma. Nors sauletekio ir saulelydzio metu tai turetu grazu buti ir siaurinej pusej, bet laiko tada tikrai susigaista papildomai - klausimas, ar verta... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 22 rugpjūčio 2012 - 18:54
Nors Amerika nėra ta šalis, kuri stovėtu norų dešimtuke, tačiau negali likti abejingas jos gamtos grožiui. Kažkurį vakarą su MB žiūrėjom šito reportažo nuotraukas, tai jam vienintelis dalykas -jeigu važiuot, tai mėnesiui ir netrumpiau doh.gif
Atsakyti