Įkraunama...
Įkraunama...

Penkiese po JAV nacionalinius parkus

TĘSINYS
na, ir išsitęsė ši dienelė ax.gif
Nebedaug jos liko.

Ištraukiam vaikus iš baseino ir važiuojam saulės palydėti į Horseshoe Bend
Kelio - tik apie 5 kilometrai nuo mūsų viešbučio.
Tuoj pat parkuojamės ir einame link žymiojo skardžio.

user posted image

O jergutėliau doh.gif . Pamačius vaizdą mane suėmė siaubas blink.gif . JOKIŲ atitvarų, pakraštys - vien plokščios uolienos, o kad GERAI pamatyti tą Kolorado upės pasagos vingį, reikia prieiti kone prie pat krašto doh.gif blink.gif
O ten gi kanjonas! Gylis jo tikrai įspūdingas. Ir status statutėlis ...

Baisiausia man susirodė, kad aš pirma nuskuodė vienas mano vaikų ir ramių ramiausiai įsitaisė ant kraštelio cool.gif
Man net kvapą užgniaužė iš siaubo doh.gif biggrin.gif
Užrėkiau, kad kraustytųsi toliau. Tuo aišku, gerokai įžeisdama savo sūnų. Teko MB gražiai viską užglostyti... blush2.gif

MB su dukra gulė ant pilvų ant to skardžio (kaip ir dauguma kitų žmonių), kad galėtų iškišti galvą, daugiau kūno paliekant ant uolos .
Pirmoji fotkė mano fotoaparatu padaryta būtent MB gulint ant pilvo hihihi.gif

Po kiek laiko, apsipratus su aplinkiniais vaizdais, pradėjau dairytis, kur galima būtų paėjėti ir rasti geresnį regėjimo lauką. Dešinėj pamačiau keletą fotografų su stovais. Ką gi, ropščiuosi ten, gal gi tikrai geresnis vaizdas bus

user posted image

Ir kas pasakys, kad mano baimė nepagrįsta, matant štai tokius uolų įtrūkimus... unsure.gif

user posted image

user posted image

Ne visi tokie bailūs kaip aš

user posted image

user posted image

Tikrai, randame su dukra geresnę vietą, kur jautiesi gerokai stabiliau, statau fotoaparatą ant stovo, ir fotkinu, fotkinu, fotkinu. VIeną ir tą patį vaizdą, bet gi nežinai, kuriuo momentu jie gausis gražiausiai wub.gif

Objektyvo pločio vėl neužtenka, kad apkabinti visą vaizdą, tačiau, vis tiek - NEREALU

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Nata* @ 2012 08 13, 18:13)

Aš gi įdėjau ir saulėlydžio ir saulėtekio fotkes - viskas iš mūsų kiemo. Saulėlydžio metu saulė paskutiniais spinduliais rausvai-gelsvai apšviečia monumentus, o saulėtekio - rausvai nusidažo dangus būtent už Monumentų, gaunasi - Monumentai saulėtekio fone.

Man tai gražiau saulėlydžiai ax.gif Patinka tas rausvumas kalnų wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Nata* @ 2012 08 13, 19:03)

Objektyvo pločio vėl neužtenka, kad apkabinti visą vaizdą, tačiau, vis tiek - NEREALU

Šis vaizdas pas mane ant darbalaukio, tik uolos rausvos wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingel @ 2012 08 13, 21:57)
Man tai gražiau saulėlydžiai ax.gif Patinka tas rausvumas kalnų wub.gif
Papildyta:
Šis vaizdas pas mane ant darbalaukio, tik uolos rausvos wub.gif

tinkamu kampu būnant, saulėtekiai irgi labai gražiai nudažo tas rausvas uolas wub.gif

aha, įtariu, mes vėl neįvertinom, kad saulė bus per žemai, kad tinkamai apšviestų visą kanjono gylį... smile.gif
Nors šįkart buvome bene likus 1,5 val. iki saulėlydžio . cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nata*: 13 rugpjūčio 2012 - 22:25
Super Nata... labai smagu ziureti foto, ypac kai kuriu vietu kur jau pries n metu lankyta ir prisimirse vaizdai smile.gif

Norejau palikti komentara del nuomuotu auto ir prastu keliu. Pasiskaitykit nuomos sutartis pries vazinedami neasfaltuotais keliais, nes kai kurios auto nuomos kompanijos ta grieztai draudzia. Kitaip tariant jei kazkas nutiktu tokiu keliu tai draudimas neapmoketu nieko.
Atsakyti
QUOTE(Nata* @ 2012 08 13, 17:13)
Aš gi įdėjau ir saulėlydžio ir saulėtekio fotkes - viskas iš mūsų kiemo. Saulėlydžio metu saulė paskutiniais spinduliais rausvai-gelsvai apšviečia monumentus, o saulėtekio - rausvai nusidažo dangus būtent už Monumentų, gaunasi - Monumentai saulėtekio fone.

Tai va dėl to ir klausiau, nes mačiau, kad saulėtekio nuotraukose - tik siluetai, kadangi šviesa už monumentų. Man norėtųsi ir saulėtekio, ir saulėlydžio nuotraukų, kad pačios uolos būtų saulės nušviestos (jei išvis tos saulės būtų), tai ir įdomu, ar įmanoma tokioj vietoj apsistoti nakvynės, kad iš abiejų pusių tų uolų būtų - vakare vienas fotografuoji, ryte kitas g.gif

QUOTE(Nata* @ 2012 08 13, 18:03)

Tikrai kad nerealu... wub.gif O koks tavo objektyvas? Įdomu, ar maniškis 15-85 susidorotų, ar dar platesnio reiktų? g.gif

Labai laukiu vaizdų iš Zion... ax.gif
Papildyta:
QUOTE(MichGirl @ 2012 08 13, 22:53)
Norejau palikti komentara del nuomuotu auto ir prastu keliu. Pasiskaitykit nuomos sutartis pries vazinedami neasfaltuotais keliais, nes kai kurios auto nuomos kompanijos ta grieztai draudzia. Kitaip tariant jei kazkas nutiktu tokiu keliu tai draudimas neapmoketu nieko.

Taigi, būtent dėl to MB paprastai ir nepasirašo tokiais keliais važiuoti, nebent žinom, kad neilga atkarpa ir nelabai prastos būklės kelias... bet žmonės važiuoja, ne vienas ir ne du, rizikuoja.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2012 08 13, 22:53)
Super Nata... labai smagu ziureti foto, ypac kai kuriu vietu kur jau pries n metu lankyta ir prisimirse vaizdai smile.gif

ačiū 4u.gif

taip taip, tą buvau labai gerai išsistudijavusi, žinojau, kad teoriškai negalime ten važiuoti drinks_cheers.gif .
Bet savo vyro vairavimu pasitikiu 150 procentu, todėl ir važiavom cool.gif .
Daugybė panašių mašinų važiavo, nemačiau nei vienos pakliuvusios ten į bėdą.

QUOTE(Jurzole @ 2012 08 13, 22:56)
Tai va dėl to ir klausiau, nes mačiau, kad saulėtekio nuotraukose - tik siluetai, kadangi šviesa už monumentų. Man norėtųsi ir saulėtekio, ir saulėlydžio nuotraukų, kad pačios uolos būtų saulės nušviestos (jei išvis tos saulės būtų), tai ir įdomu, ar įmanoma tokioj vietoj apsistoti nakvynės, kad iš abiejų pusių tų uolų būtų - vakare vienas fotografuoji, ryte kitas  g.gif
Tikrai kad nerealu...  wub.gif O koks tavo objektyvas? Įdomu, ar maniškis 15-85 susidorotų, ar dar platesnio reiktų?  g.gif 

Labai laukiu vaizdų iš Zion...  ax.gif

Gouldings Lodge tokio varianto neturėsite, nes visas kompleksas išsidėstęs vienoje monumentų pusėje.

Galvoju, gal View viešbutyje abu variantus geriau galima pagauti g.gif

Kad paeiti kur į šoną, tai reikia jau įvažiuoti į patį slėnį, kur kiekvienas įvažiavimas yra mokamas. Na nebent dar galima būtų gerokai pavažiuoti keliu Moab link ir nuo kelio kažkur pagaudyti kadrų g.gif .

Zion dar tik po kelių dienų ir bijau nuvilti... Ten buvome labai ribotai 4u.gif

Atsakyti
pamiršau apie objektyvą...
Čia beveik visur fotografuota su 18-200 mm ant mažesnės skylės.

Net ir tą patį uždėjus ant pilno kadro, tikrai būtų užtekę...
Atsakyti
TĘSINYS

Visiškos tamsos Pasagos vingyje nelaukiame, nes ax.gif , ar dar kas pamenate, kokia šiandien diena? biggrin.gif

O gi Liepos 4-oji!!!
Tai reiškia, kad sutemus bus fejerverkai.

Grįždami link viešbučio jau matome netoliese esančio greito maisto restorano kiemą pilną žmonių, laukiančių reginio.
Mums labai pasisekė - pasirodo, kad fejerverkus stebėti tiesiog puiku bus šalia viešbučio. Tereikia paėjėti iki kelio.
Čia randame keletą suoliukų, sutupiame ir laukiame Reginio wub.gif
O kol sulauksime, visi trys ginkluoti fotoaparatais žaidžiame su šviesomis thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Mums besėdint, šalia prisėda vietinių šeimynėlė. Tuoj pasilabina ir klausia iš kur mes. Kažką paaiškiname. Dažniausiai sakydami, kad iš Lietuvos, tuoj pat pridurdavome - iš Europos biggrin.gif
Pasitaikė vienas kitas kelionėje žmogelis, žinojęs bent maždaug, kur esame, bet radome ir tokių, kurie labai tiksliai detales suvardino thumbup.gif

O dabar jūsų dėmesiui JAV Nepriklausomybės dienos fejerverkai iš Page, Arizonoje

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nata*: 14 rugpjūčio 2012 - 00:48
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Jūs jau man atleiskite, bet pusvalandį trukę nuostabūs fejerverkai užbūrė mus visus biggrin.gif

Pagaliau galime eiti miegoti. Buvo tikrai labai ilga ir gausi įspūdžiais diena.
O rytdienai mums tiesiog būtina saulė 4u.gif

Labanaktis 4u.gif
Atsakyti
wow kokios fejerverku nuotraukos geras fotoaparatas ir fotografe skirtuma dideli padaro smile.gif

QUOTE(Nata* @ 2012 08 13, 17:32)
ačiū  4u.gif

taip taip, tą buvau labai gerai išsistudijavusi, žinojau, kad teoriškai negalime ten važiuoti  drinks_cheers.gif .
Bet savo vyro vairavimu pasitikiu 150 procentu, todėl ir važiavom  cool.gif .
Daugybė panašių mašinų važiavo, nemačiau nei vienos pakliuvusios ten į bėdą.

As visgi geriau patarciau, issinuomuoti auto is tokios kompanijos, kuri nedraudzia vazineti neasfaltuotais keliais jei tokie yra planuojamam marsrute. nes tiesiog niekad nezinai. Gali but pats geriausias ir atsargiausais vairuotojas pasaulyje, bet jei i tave koks zioplys ivaziuos, tai bus kruva nemalonumu, nes jeigu net ir kalte ne jusu bet vazinejate ten kur negalima draudimas tikrai ne cento nepadengtu. Maziausias kabliukas kazkur ir jie nusiplauna rankas. Tas pats ir jei i avarija papuolama isgerus, gali buti kito vairuotojo 100% kalte, bet jeigu policija nustato fakta, kad ir tu isgeres buvai, tai draudimas nedengs nieko...
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2012 08 14, 06:09)
wow kokios fejerverku nuotraukos geras fotoaparatas ir fotografe skirtuma dideli padaro smile.gif
As visgi geriau patarciau, issinuomuoti auto is tokios kompanijos, kuri nedraudzia vazineti neasfaltuotais keliais jei tokie yra planuojamam marsrute. nes tiesiog niekad nezinai.

Tas pats ir jei i avarija papuolama isgerus, gali buti kito vairuotojo 100% kalte, bet jeigu policija nustato fakta, kad ir tu isgeres buvai, tai draudimas nedengs nieko...

ačiū 4u.gif . Ta fotografė ne tokia jau ir gera... Buvau pamiršusi vienus nustatymus pakeisti, tai ir fejerverkuose sakyčiau toli iki tobulumo, bet labių labiausiai apmaudu, kad tie nustatymai liko ir Antilopei verysad.gif .

Dar pasiūlyčiau kitą sprendimą - išsinuomoti tik tai vienai dienai džipuką, jais leidžiama paprastai važiuoti bekele ir važiuoti drąsiai.

O su vairavimu išgėrus tai čia jokių diskusijų - NIEKADA!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nata*: 14 rugpjūčio 2012 - 09:10
Fantastiškai saliutais papuošei reportažą wub.gif , dabar jau į Antilopę nekantraujam ax.gif 4u.gif
Atsakyti