Sveiki norėjau paklausti keliautojų. Kokias kreditines korteles naudojate keliaudami tiek atsiskaitymams, tiek bilietams, tiek viešbučiams, tiek draudimui? galvoju įsigyti kreditinę kortelę gal reiktų auksines?
QUOTE(tukas* @ 2012 08 09, 09:59)
Sveiki norėjau paklausti keliautojų. Kokias kreditines korteles naudojate keliaudami tiek atsiskaitymams, tiek bilietams, tiek viešbučiams, tiek draudimui? galvoju įsigyti kreditinę kortelę gal reiktų auksines?
Kas liečia pačią kelionę, geriausiai turėti ne vieną, o bent jau dvi.
QUOTE(tukas* @ 2012 08 09, 08:59)
Mano vyras turi kazkokia auksine, tik dabar nepasakysiu kokia tai nematau jokiu jos privalumu. Jos tik mokestis metinis didokas mano akim ziurint. O maniske paprasta, MasterCard. Tiesa sakant tai tik su ja internete ir atsiskaitinejam, vyro tik kelionese naudojam, kai reikia, automobiliu nuomai. internetu niekada nieko jis neperka. Bilietus, nakvyniu rezervacijas, automobilius rezervuojant, internetu apsipirkinejant naudoju saviske kortele.
QUOTE(Miramax @ 2012 08 09, 09:07)
Kas liečia pačią kelionę, geriausiai turėti ne vieną, o bent jau dvi.
tas tai taip Nors mes dar daugiau naudojam, tiek kreditines, tiek debetines.
QUOTE(Cobre @ 2012 08 09, 10:26)
Mano vyras turi kazkokia auksine, tik dabar nepasakysiu kokia tai nematau jokiu jos privalumu. Jos tik mokestis metinis didokas mano akim ziurint.
Cobre - turi privalumą - med.išlaidų draudimą, o ir kredito limitas turėtų būti, nu kokiam ypatingui atvejui.
QUOTE(Thea! @ 2012 08 08, 21:22)
Už visus nekalbu,tik už save. Man būtų labai labai įdomu pamatyti tai ką aš praleidau arba mačiau savo akimis žinokit tik jums taip atrodo,kad niekam neįdomu, aš irgi taip galvoju,bet žmonės sako...
QUOTE(oddity @ 2012 08 08, 22:00)
Rašyta apie vienas ar kitas šalis, bet viskas keičiasi: kainos, miestai atsinaujina - gražėja. Taigi visa nauja informacija yra aukso vertės. Jeigu tik turite laiko, tai net nedvejokite
Pritariu pritariu
Pritariu pritariu
QUOTE(Astra777 @ 2012 08 09, 08:03)
manau, kad tikrai įdomu būtų ne tik Thea!, oddity ir man ...man tai apie Juodkalniją kuo daugiau rašančiųjų tuo geriau, nes šiais metais suplanuota kelionė į ją neįvyko, gal kitais metais viskas bus gerai ir pamatysiu pagaliau aš šią šalį...be to, labai įdomus maršrutas- į Juodkalniją ir atgal per dešimt šalių Taigi, laukiame
QUOTE(Miramax @ 2012 08 09, 09:36)
rašykit rašykit, čia visus priverčia
Ačiū už padrąsinimą. O ypač smagu sulaukti iš tokių patyrusių keliautojų, įdomių pasakotojų. Savo patarimais, įspūdžiais ne kartą pagelbėjot, įkvėpėt...
Bet. Dar tik mokausi įkelti nuotraukas.
Papildyta:
http://www_fotoz_lt/...jpg?=1344510557
SVEIKI
gal galit pasidalint patirtim kas buvo užsuke i Slovenijos Postojna Cave tours.Kokius rinkotes bilietus, ar ejote ten i pili, ar lanket drugeliu ekspozicija....
ar rinkotes paprasta apžvalga.Kaip suprantu ten dar papildomai yra organizuojamos ekskursujos, kaip ir pas mus , alia akcijos - "du/trys viename.... "????
kokie ispudžiai?
gal galit pasidalint patirtim kas buvo užsuke i Slovenijos Postojna Cave tours.Kokius rinkotes bilietus, ar ejote ten i pili, ar lanket drugeliu ekspozicija....
ar rinkotes paprasta apžvalga.Kaip suprantu ten dar papildomai yra organizuojamos ekskursujos, kaip ir pas mus , alia akcijos - "du/trys viename.... "????
kokie ispudžiai?
QUOTE(Miramax @ 2012 08 09, 09:28)
Cobre - turi privalumą - med.išlaidų draudimą, o ir kredito limitas turėtų būti, nu kokiam ypatingui atvejui.
Musu abi kreditines turi draudimus ir abi limitus, tik vyro limitas didesnis. Bet cia jau nuo atlyginimo priklauso. Arba mes nesusikalbam
QUOTE(vidal @ 2012 08 09, 17:52)
SVEIKI
kokie ispudžiai?
kokie ispudžiai?
Mes ememe tik bilietus po urvus, nes nespejome su laiku. Bet yra kompleksinis bilietas urvai+pilis = nuolaida Jei laikas nespaudzia - lankykites ir ten, ir ten. Is pazystamu yra buve pilyje - tai sake ispudzio tikejosi didesnio.
Beje, atkreipkite demesi i lankomas valandas, kad nereiketu ilgai laukti, nes vasaros metu grupes kas valanda ileidziamos i tuos urvus.
QUOTE(tukas* @ 2012 08 09, 09:59)
Jeigu neturit Maestro, pasidarykit dar tokia, nes yra saliu kur Visa ir Master card neaptarnauja
QUOTE(Aruna @ 2012 08 10, 08:14)
Jeigu neturit Maestro, pasidarykit dar tokia, nes yra saliu kur Visa ir Master card neaptarnauja
kokios salys? kad siurprizu neaptureti kada nors
Bet maestro tai debetine. Prisiminiau, kad ir sita turiu Esu anksciau girdejusi, kad su visa kartais problemos buna, ne visur mazose ja priimdavo, bet ir tai pries daug metu ta esu girdejusi. bet master card pakankamai populiari, ji juk is tu paprastesniu.
QUOTE(Cobre @ 2012 08 10, 09:34)
kokios salys? kad siurprizu neaptureti kada nors
Bet maestro tai debetine. Prisiminiau, kad ir sita turiu Esu anksciau girdejusi, kad su visa kartais problemos buna, ne visur mazose ja priimdavo, bet ir tai pries daug metu ta esu girdejusi. bet master card pakankamai populiari, ji juk is tu paprastesniu.
Visa net Lidluose nepriėmė, draugė turėjo problemų. Mano Maestro - problemų nei vienoj šaly nebuvo.
Kodėl akcentuoju dėl kelių kortelių - pvz. mano brangiausiojo kortelei kažkas su čipu atsitiko, tai grįžus teko gaminti naują...
Sveiki, grįžom ir mes iš kelionės, buvome prie Konigsee ežero Vokietijoje, aukštutinėje Bavarijoje. Ši kelionė buvo labai neiįprasta mums savo spontaniškumu - sugalvojome kad tikrai važiuojame pirmadienį, o išvažiavome šeštadienį.
Gerai, kad gavome nakvynę, iš tiesų jau kelintą kartą susiduriu, kad vokiečiai angliškai nekalba, taigi mano užklausimai anglų kalba buvo matyt net neskaitomi. Netgi kai iš turizmo centro atsiuntė sąrašą keleto laisvų apartamentų, jie nieko neatsakė į mano laiškus. Taigi teko ieškoti kalbančių vokiškai, skambinti ir tokiu būdu užsisakėme nakvynę.
Buvome šešias dienas, gyvenome visai šalia ežero, Schonau am Konigsee kaimelyje, visi pėsčiųjų takai po kalnus ir pats ežeras buvo pasiekiami pėsčiomis. Iš tiesų pati vieta yra labai puiki ir dėl to, kad kokių 10 km. spinduliu yra nemažai lankytinų objektų: Konigsee ežeras, Jenner kalnas, Erelio lizdas, Rossfeld panoraminis kelias, druskų kasyklos (Hallein arba Berchtesgardeno), vasaros rogučių trasa, keltų muziejus, Salzburgas, Uberbergsbahn keltuvas (labai įspūdingas kalnas aišku su galybe pėsčiųjų takų), jaukus Ramsau kaimelis. Na, o šiek tiek toliau, už 45 km. yra Hohenwerfeno pilis ir ledo urvai.
Noriu padėkoti Arunai - už Konigsee "parodymą" bei savo įspūdžių papasakojimą. Ačiū Tas ežeras tikrai nerealus, o aidą mes girdėjome tik vieną kartą, bet įspūdis nepakartojamas.
Gerai, kad gavome nakvynę, iš tiesų jau kelintą kartą susiduriu, kad vokiečiai angliškai nekalba, taigi mano užklausimai anglų kalba buvo matyt net neskaitomi. Netgi kai iš turizmo centro atsiuntė sąrašą keleto laisvų apartamentų, jie nieko neatsakė į mano laiškus. Taigi teko ieškoti kalbančių vokiškai, skambinti ir tokiu būdu užsisakėme nakvynę.
Buvome šešias dienas, gyvenome visai šalia ežero, Schonau am Konigsee kaimelyje, visi pėsčiųjų takai po kalnus ir pats ežeras buvo pasiekiami pėsčiomis. Iš tiesų pati vieta yra labai puiki ir dėl to, kad kokių 10 km. spinduliu yra nemažai lankytinų objektų: Konigsee ežeras, Jenner kalnas, Erelio lizdas, Rossfeld panoraminis kelias, druskų kasyklos (Hallein arba Berchtesgardeno), vasaros rogučių trasa, keltų muziejus, Salzburgas, Uberbergsbahn keltuvas (labai įspūdingas kalnas aišku su galybe pėsčiųjų takų), jaukus Ramsau kaimelis. Na, o šiek tiek toliau, už 45 km. yra Hohenwerfeno pilis ir ledo urvai.
Noriu padėkoti Arunai - už Konigsee "parodymą" bei savo įspūdžių papasakojimą. Ačiū Tas ežeras tikrai nerealus, o aidą mes girdėjome tik vieną kartą, bet įspūdis nepakartojamas.