Įkraunama...
Įkraunama...

Po Europą automobiliu V

Sveiki, senokai keliavom automobiliu, planuojam pradėti pažindintis su Europa. Šįmet neturim labai daug laisvo laiko (10 dienų), dalį jų norisi praleisti mūsų pajūry. Kelias dieneles norėčiau skirti kitoms šalims. Gal verta aplankyti Rygą ir Taliną? Vyras buvęs labai daug kur, aš Europoj buvus tik keliose šalyse, todėl man viskas be galo įdomu. Važiuotume su kemperiu ax.gif Ką verta pamatyti aplink Rygą ir Taliną? Ačiū
Atsakyti
QUOTE(Kali Kalifornija @ 2013 07 09, 18:12)
Sveiki, senokai keliavom automobiliu, planuojam pradėti pažindintis su Europa. Šįmet neturim labai daug laisvo laiko (10 dienų), dalį jų norisi praleisti mūsų pajūry. Kelias dieneles norėčiau skirti kitoms šalims. Gal verta aplankyti Rygą ir Taliną? Vyras buvęs labai daug kur, aš Europoj buvus tik keliose šalyse, todėl man viskas be galo įdomu. Važiuotume su kemperiu ax.gif Ką verta pamatyti aplink Rygą ir Taliną? Ačiū

Žinoma verta smile.gif. Pamėginkit pasiskaityti atskirose Latvijos, Estijos ar fotoreportažų temose, manau rasit labai daug informacijos ir išsirinksit kas įdomiau.
Neparašėte kas labiau jus domina- architektūra, gamta? Aš, kaip gamtos objektų gerbėja, labai rekomenduočiau Gaujos nacionalinį parką. Vien ten galima keletą dienų klaidžioti, tuo labiau, kad yra visko- ir gamtos, ir pilių. O jei esat baidariautojai- turėtų būti nuostabi atrakcija praplaukti Gaujos upe bent porą dienų ( vis niekaip neišsipildanti mano svajonė rolleyes.gif ).
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Shusha, ačiū. Man patinka ir gamta, ir architektūra. Mėginsiu paskaityti temas, nors poryt jau teks atsisveikinti su internetu, į kelionę imsiu tik telefoną. Reikia kažkada ir nuo technologijų pailsėti. Dėl to norėtųsi pasidėlioti konkretesnį maršrutą kuo greičiau. Nors pas mus dažnai viskas ekspromtu, ir pavyksta puikiai.
Atsakyti
QUOTE(Kali Kalifornija @ 2013 07 09, 19:53)
Shusha, ačiū. Man patinka ir gamta, ir architektūra. Mėginsiu paskaityti temas, nors poryt jau teks atsisveikinti su internetu, į kelionę imsiu tik telefoną. Reikia kažkada ir nuo technologijų pailsėti. Dėl to norėtųsi pasidėlioti konkretesnį maršrutą kuo greičiau. Nors pas mus dažnai viskas ekspromtu, ir pavyksta puikiai.

Jei domina technika ir šiaip visokios įdomybės labai siūlau Tartu (Estija) - Ahha mokslo centras, senamiestis, alaus gamykla - tikrai veiklos dienai užteks, tik reikėtų darbo laikus susižiūrėti, aišku, Rakverė Estijoj man be komentarų patiko, kriokliai (jei nebus išdžiūvę), apie Taliną nekalbėsiu - mano Baltijos šalių meilė, visiškai kitokie vaizdai su dar juntamu senuoju palikimu Narvoj ir aplink ją, ne per toliausiai esančios kasyklos ir dar galybė visokiausių įdomybių, jei keliaujat su vaikais ir jiems reikia veiklos.
Latvijoj, kaip jau rašė, Gaujos NP, Araišiai, Kolka, Ventspilis, Kūlgrinda, oi, ir mėnesio mažai viskam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(domisodo @ 2013 07 09, 14:31)
Na, o mes jau namie.... Trumpas kelionės reziume: 22 nakvynės (4 iš jų kempinguose palapinėje, kitos - viešbučiuose, moteliuose, etc), 23 dienos kelyje, nuvažiuota 5700 km, aplankyta SK, HU, BG, RO, kopta į kalnus, juose praeitas 1 gan sudėtingas maršrutas, maudytasi jūroje, lankyti miesteliai, vienuolynai, kiti įdomesni objektai (1 urvas, keltasi 2 vietose keltuvais, važiuota traukiniu kalnuose, keletas pilių, pravažiuota garsiuoju karo keliu), maudytasi 3 terminių vandenų aquaparkuose,  ragautas vietinis maistas ir vynas... Smaguma. wub.gif
Dabar reikia grįžt realybėn  cool.gif

Skamba įspūdingai wub.gif Ypač domina traukinys kalnuose...Laukiu fotoreportažo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Astra777 @ 2013 06 29, 09:31)
Grįžome mes vakar po savo atostogų. thumbup.gif Tik šį kartą važiuojant per Lubliną paryčiais kelias Bialystoke pradėjo kimštis, ten remonto darbai atkarpoje link Augustowo vykdomi , tad  palyginus kaip mes sekmadienį  Lenkiją įveikėme puikiai, tad šį kartą darbo dieną ir ryte jau buvo trukdymų, bet nežiūrint to nuo Mostaro namus pasiekėme per parą ir dar su keletu sustojimų ir nesugebėjome net pavargti. Be to, kelias per Bosniją iki Slavonski Brod pasienio punkto yra geras,  yra mokama kelio atkarpa ir dar tiesiami nauji keliai su mokėjimo postais, tad po poros metų šia atkarpa Juodkalniją gal greičiau ir pigiau bus galima pasiekti nei  kitais keliais. thumbup.gif

Sveika su grįžus drinks_cheers.gif
ar ilga atkarpa vykdomų remonto darbų ?
Atsakyti
Prisiduodu ir aš biggrin.gif

14 cielų dienų kelionės, nuvažiuota 5200 km, aplankyta Lenkija, Slovakija, Vengrija, Rumunija (pagrindinis kelionės tikslas) ir kelios valandos Bulgarijoje (nepatiko mums visiškai ten biggrin.gif ), Visos nakvynės pensionuose, kelios (PL) kempinguose, nameliuose su patogumais. Aplankėm 2 parkus Vengrijoje, 1 kartą kėlėmės keltuvu į kalnus, maudėmės jūroje, pravažiavome Transfegerešanu, daug maisto, dar daugiau vyno blush2.gif , abrikosai tiesiai nuo medžio, žodžiu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(vidiga @ 2013 07 12, 20:24)
Sveika su grįžus  drinks_cheers.gif
ar ilga atkarpa vykdomų remonto darbų ?

Ačiū 4u.gif

Tikrai ne, toleruoti dar galima...bet vis tik gailėjomės, kad bent 1 val. anksčiau į Bialystoką nepatekome, kaip tik papuolėme į tą metą, kai žmonės į darbus važiuoja rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Astra777 @ 2013 07 12, 22:27)
Ačiū 4u.gif

Tikrai ne, toleruoti dar galima...bet vis tik gailėjomės, kad bent 1 val. anksčiau į Bialystoką nepatekome, kaip tik papuolėme į tą metą, kai žmonės į darbus važiuoja rolleyes.gif

mes planuojame išvykti iš kauno apie 6-7 val. ir pasiekti Košitska Bela nakvynei iš vengiant mokamo kelio
ar šioje atkerpoje turėtumne planuoti laiko sugaišimą dėl kelių remonto?
Atsakyti
Šiandien kirtom Bialystoką apie 3 val popiet PL laiku. Strigom gal valandai...
Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2013 07 12, 23:07)
Šiandien kirtom Bialystoką apie 3 val popiet PL laiku. Strigom gal valandai...

visa informacija labai padeda planuojant 4u.gif
Atsakyti
Mes irgi mynėm nemokamais keliais. Tiesa, Slovakijoje įsirovėm į austradą doh.gif Už kokių 5 km jau stovėjo policija su žiūronais doh.gif Bet vyras kažkaip sugebėjo užsislėpt antra juosta už tranzito, policininkas net atsisuko pažiūrėt, bet mes kūrėm ir nukūrėm. Kur tik galėjom, bėgom iš greitkelio lauk laugh.gif
Atsakyti