Įkraunama...
Įkraunama...

Po Europą automobiliu V

QUOTE(AŠA @ 2013 06 05, 08:32)
Jei situacija nepasikeitė, tai Slovakijoj mokamos tik magistralės, Vengrijoj mokama 'ant sienos', apie kitus nežinau 4u.gif

Neseniai žiūrinėjau Slovakijos tinklalapį apie kelius, tai jei teisingai supratau, tai dabar pas juos magistralėse reikia mokėti už nuvažiuotas atkrapas, tai taip gautųsi, kad gal net geriau, nei vinjetę pirkti už kelis kilometrus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Astra777 @ 2013 06 05, 07:35)
Neseniai žiūrinėjau Slovakijos tinklalapį apie kelius, tai jei teisingai supratau, tai dabar pas juos  magistralėse reikia mokėti už nuvažiuotas atkrapas, tai taip gautųsi, kad gal net geriau, nei vinjetę pirkti už kelis kilometrus  g.gif

Oho, čia nuo kada? ir kada jie tuos postus sugebėjo įrengt? vasarį dar vinjetės buvo unsure.gif
už atkrarpas gerai, kai reikia mažai važiuot, bet mažai labai retai reikia, jei jau tranzitu varai, pvz., Lenkijoj, tai tų atkarpų šitiek, kad tik spėk mokėt, tai tokiu atveju labiau norėtųsi vinječių ax.gif bet kiek aš susidūriau su savo važiavimo poreikiais man vinjetės labiau patinka blush2.gif išskyrus gal tik Šveicariją, kur visiem metam ir niekaip kitaip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2013 06 05, 08:39)
Oho, čia nuo kada? ir kada jie tuos postus sugebėjo įrengt? vasarį dar vinjetės buvo unsure.gif
už atkrarpas gerai, kai reikia mažai važiuot, bet mažai labai retai reikia, jei jau tranzitu varai, pvz., Lenkijoj, tai tų atkarpų šitiek, kad tik spėk mokėt, tai tokiu atveju labiau norėtųsi vinječių ax.gif bet kiek aš susidūriau su savo važiavimo poreikiais man vinjetės labiau patinka blush2.gif išskyrus gal tik Šveicariją, kur visiem metam ir niekaip kitaip smile.gif

Reikės pasitikrinti, gal ten kokį projektą tik perskaičiau unsure.gif ...o Lenkijoje mums taip dar ir nepavyko niekur mokėti biggrin.gif ..žinau, kad link vokiečių ten daugiau mokėjimų, bet pirma keliauju pasitikrinti tą ką aš ten skaičiau 4u.gif
na dabar randu, kad tik vinjetės doh.gif ...tai ką aš ten tuomet prieš porą savaičių buvau suradus cool.gif ...bet ir kaina kaip šoktelėjus schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 05 birželio 2013 - 07:46
QUOTE(Astra777 @ 2013 06 05, 07:41)
Reikės pasitikrinti, gal ten kokį projektą tik perskaičiau unsure.gif ...o Lenkijoje mums taip dar ir nepavyko niekur mokėti biggrin.gif ..žinau, kad link vokiečių ten daugiau mokėjimų, bet pirma keliauju pasitikrinti tą ką aš ten skaičiau 4u.gif

link vokiečių Kaovicų magistralė visada buvo mokama, tai ta dar pusė velnio, bet dabar padarė nemažai kitų gerų magistralių (ir dar daro), ir už jas pernai dar nieko neėmė, o šiemet jau yra postų ir jų vis daugėja (mums link Slovakijos važiuojant jau buvo mokama), aišku, yra alternatyva nemokamai, bet žinant, kiek ten traktorių, o ir šiaip... bet atsibosta po 11, 13 ir pan. zlotų mokėt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2013 06 05, 08:46)
link vokiečių Kaovicų magistralė visada buvo mokama, tai ta dar pusė velnio, bet dabar padarė nemažai kitų gerų magistralių (ir dar daro), ir už jas pernai dar nieko neėmė, o šiemet jau yra postų ir jų vis daugėja (mums link Slovakijos važiuojant jau buvo mokama), aišku, yra alternatyva nemokamai, bet žinant, kiek ten traktorių, o ir šiaip... bet atsibosta po 11, 13 ir pan. zlotų mokėt doh.gif

pernai rudenį važiuojant mačiau, kad buvo ten daug visko remontuojama, tai dabar net įdomu būtų ax.gif ...iki Slovakijos važiuojant per Varšuvą, Krokuvą kiek tokių postų pridaryta, tuomet mums paskaičiuotos išlaidos kelių mokesčiams kažkiek padidėja, noriu viską pasiskaičiuoti ir žinoti...kažkaip per Lubliną antrą kartą jau nesinorėtų važiuoti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Zilvinas75 @ 2013 06 05, 08:04)
Tai vat kad visa šita kelionė gaunasi didelis ekspomtas. Nusibraižėm nesudėtingą kelią, o tada dairėmės, ką šalia jo pamatyti. Sirmione gaunasi maždaug per vidurį maršruto Como ežeras - Venecija. Tai kaip tu sakai, bus kur kojas pramankštinti, o ir iš kelio išsuksim tik ~10 km į šoną. Mintis tokia: pernakvojam prie Como, sekančia dieną judam link Venecijos. Tai dalį dienos gal liksim prie Como pasidairyti, dalį prie Gardos, Sirmione... Tada nakvot nuvažiuosim šalia Venecijos.  Sekanti diena Venecijoj... Na, žodžiu improvizuosim pagal aplinkybes, orus, nuotaikas  biggrin.gif Milano nebus visai, apvažiuosim.
Einu googlyti, kur yra Portofino ir Cinque Terre  4u.gif Pradžioj norėjau daugiau Italijos, bet išgasdino kelių mokesčiai. O kai pirmas išgastis praėjo, planai jau buvo nuvingiavę į Kroatiją.

as jusu vietoje buciau emusi Aidlukos varianta ir vaziavusi ne prie Como, o i Cinque Terre, ten pamiegojusi, o is jos sovusi i Venecija. o duotuoju atveju, tai ko gero skirciau diena Como ezerui, o vakare vaziuociau i Venecija. Arba atvykciau ne i Como, o i Bergama, vakare dar po ji pasivaiksciociau, tada is ryto vaziuociau prie Gardos ezero ir apvaziuociau ji. o tada i venecija. bet jei liekate prie savo planau, tada vistik antra varianta imciau, sirmione gal nelabai vaziuociau, nebent tie griuvesiai jums patiktu, bet jie nera tokie ispudingi, ypac, jei neesi griuvenu megejas. as megeja, tai man patiko.
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2013 06 05, 09:33)
as jusu vietoje buciau emusi Aidlukos varianta ir vaziavusi ne prie Como, o i Cinque Terre, ten pamiegojusi, o is jos sovusi i Venecija. o duotuoju atveju, tai ko gero skirciau diena Como ezerui, o vakare vaziuociau i Venecija.  Arba atvykciau ne i Como, o i Bergama, vakare dar po ji pasivaiksciociau, tada is ryto vaziuociau prie Gardos ezero ir apvaziuociau ji. o tada i venecija.  bet jei liekate prie savo planau, tada vistik antra varianta imciau, sirmione gal nelabai vaziuociau, nebent tie griuvesiai jums patiktu, bet jie nera tokie ispudingi, ypac, jei neesi griuvenu megejas. as megeja, tai man patiko.

Jeigu važiuoti iki Cinque Terre, mums prisidėtu papildomi 200 km prie ir taip tai dienai numatytų 700, tai man jau per daug blush2.gif Nes be važiavimo dar ir pasižvalgymų tądien bus. Bet pasižymių savo ateities svajonių žemėlapyje 4u.gif
O kuo nakvynė Bergame geresnė už nakvynę prie Como ežero ? Turiu viešbutį užsirezervavęs ant Como kranto Argegno miestelyje. Bet žinai, kaip gerai yra booking.com: kažkas paprotina geresnę vietą, tai vieną viešbutį atšauki, kitą užsirezervuoji biggrin.gif
Apvažiavimą aplink Gardos ežerą įtraukiu į planą, puikiai tinka sekančiai dienai thumbup.gif aciuks.gif
Atsakyti
Visą info apie kelių vinjetes galima rasti:

http://www.dalnicni-znamky.com/en/

Atsakyti
QUOTE(Zilvinas75 @ 2013 06 05, 08:56)
Jeigu važiuoti iki Cinque Terre, mums prisidėtu papildomi 200 km prie ir taip tai dienai numatytų 700, tai man jau per daug  blush2.gif Nes be važiavimo dar ir pasižvalgymų tądien bus. Bet pasižymių savo ateities svajonių žemėlapyje  4u.gif
O kuo nakvynė Bergame geresnė už nakvynę prie Como ežero ? Turiu viešbutį užsirezervavęs ant Como kranto Argegno miestelyje. Bet žinai, kaip gerai yra booking.com: kažkas paprotina geresnę vietą, tai vieną viešbutį atšauki, kitą užsirezervuoji biggrin.gif
Apvažiavimą aplink Gardos ežerą įtraukiu į planą, puikiai tinka sekančiai dienai  thumbup.gif    aciuks.gif

nakvyne niekuo, tiesiog mano supratimu, tai reiktu apvaziuoti kazkiek arba Como, arba Gardos ezera. As rinkciausi Gardos. todel jei marsrutas eina pro ta Como puse ir neimanoma kazkaip tiesiau link Gardos, tada nakvociau Bergame. Kiek suvokiu, tai tose apylinkese planuojate atvykti i vakara? Tai man vakare Bergame grazu - apsviesta siena, vartai, vaizdas i apacioje esanti vakarini Bergama, pavakarojimas kokioje kavinukeje senamiestyje. Pilnai vakaro uzteks tam, o tada jau visa sekancia diena ramiai skirciau Gardos ezerui apvaziuoti.
Atsakyti
QUOTE(Astra777 @ 2013 06 05, 07:50)
pernai rudenį važiuojant mačiau, kad buvo ten daug visko remontuojama, tai dabar net įdomu būtų ax.gif ...iki Slovakijos važiuojant per Varšuvą, Krokuvą kiek tokių postų pridaryta, tuomet mums paskaičiuotos išlaidos kelių mokesčiams  kažkiek padidėja, noriu viską pasiskaičiuoti ir žinoti...kažkaip per Lubliną antrą kartą jau nesinorėtų važiuoti doh.gif

vasarį kai važiavom į SK, tai dalį nemokamais, dalį mokamais PL mynėm, bijau meluot, bet mokamais į vieną pusė ar 2, ar 3 kartus mokėjom po 11 arba 13 zl unsure.gif jei rasiu namie užrašus - parašysiu, arba gal kas spės pirmiau parašyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2013 06 05, 10:37)
nakvyne niekuo, tiesiog mano supratimu, tai reiktu apvaziuoti kazkiek arba Como, arba Gardos ezera. As rinkciausi Gardos. todel jei marsrutas eina pro ta Como puse ir neimanoma kazkaip tiesiau link Gardos, tada nakvociau Bergame. Kiek suvokiu, tai tose apylinkese planuojate atvykti i vakara? Tai man vakare Bergame grazu - apsviesta siena, vartai, vaizdas i apacioje esanti vakarini Bergama, pavakarojimas kokioje kavinukeje senamiestyje. Pilnai vakaro uzteks tam, o tada jau visa sekancia diena ramiai skirciau Gardos ezerui apvaziuoti.

teks šaukti šeimos Tarybą pasitarimui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zilvinas75 @ 2013 06 05, 12:10)
teks šaukti šeimos Tarybą pasitarimui smile.gif

jums geriau matyt. juk kas vieniems atrodo gera mintis, tas kitiems visiskas absurdas smile.gif jus kai nekempinginiai, tai jums sudetingiau su marsrutu - maziau laisves.
Atsakyti