Oo, ačiū, už patarimus ir nuorodą kelionės žaidimėliams, liuks
Pakeliui ilgam stodinėti (išskyrus Vengrijos baseinus) nelabai norim, nes esam priplanavę visokių objektų Bulgarijoj ir bijom, kad neužteks jiems laiko...Bet kita vertus, matomai reikia nusiteikt realistiškai - pas mus ne tik du vaikai, bet ir trečias pakeliui, tiesą sakant, nesu taip keliavusi ir kiek nerimauju. Bet kelionės atšaukti nenorim, vaikai labai laukia ir svajoja.
Domisodo - mes penkias dienas malsimės kalnuose, aštuonias - pajūryje. Jau užrezervavom viešbutuką Sinemorets, mažame pajūrio kurortėlye visai prie Turkijos sienos. Kitas viėšb. turėjo būti rezervuotas šiauriau, bet patvirtinimo iš Obzoro viešb. nesulaukėm, tai spėjam, kad teks ieškotis ir rezervuotis kažką iš naujo (nežinau tik, kur geriau - Obzor, Sozopol, Biala, Ravda?) Kalnuose tikimės pernakvot kur pasiseks, nesinori iš anksto prisiriš prie vietų-laikų. Galimų nakvynių kalnuose adresus turėsiu pasiėmus su savimi.
QUOTE(flight @ 2013 04 30, 19:51)
... Galimų nakvynių kalnuose adresus turėsiu pasiėmus su savimi.
Jei Jūs taip bandę ir Jums buvo gerai, tuomet puiku, bet aš pritariu toms, kurios nakvynę rezervuojasi iš anksto...mano nuomone nuo to ieškojimo greičiau gali pavargti nei nuo pačios kelionės, puikiai atsimenu, kaip aš būdama Jūsų padėtyje naiviai tikėjausi atvažiavusi į Zakopanę mums tinkamą nakvynę rasti-ir kaip nusivyliau kai vėliau atvažiavus neradome nei jokių žmonių su plakatais, nei aplamai apartamentų kurie tokiu laiku įsileistų, o įėjus į pirmą viešbutį ir pamačius kainas, norėjosi iš karto bėgti ...radome tokiame pensione, iš kurio jau sekantį rytą mintis buvo išsikraustyti...bet čia Jums tik pagalvojimui, Jūsų vietoje pasistengčiau viską užsisakyti, susižiūrėti medicinos įstaigas netoliese ( bent man tokius patarimus buvo davęs gydytojas kaip aš išsiruošiau besilaukianti įkalnus ir pan.
Taip, užsisakius iš anksto visas nakvynes būtų saugiau, bet...Ir neramu, taip prisirišt prie "geležinio plano" ir bandymų tilpt į grafiką. Susidariau gan tikslų kelionės planą su galimom nakvynės vietom, bet vis tiek sunku įsivaizduot, kiek laiko užims tas ar kitas obejktas (didelė dalis jų - gamtos vietovės, draustiniai, kuriuose vaikščiosim). O kaip žinot, kiek bus užtrukta vienam ar kitam taške? ...
Mes turim penkias dienas kalnuose ir 853 km per tas penkias dienas nuvažiuoti su apžiūrėjimais, iki pirmo pajūrio kurorto. Tai matomai, planas eigoje koreguosis, kažkas nusiims, kažkas pailgės (gal prireiks visos dienos laiko kuriam nors objektui ) - mėgstu susirašyt planą maksimum, o po to jau žiūrėti, kas išeis.
Kryme iš trijų nakvynių tik vieną buvom rezervavę iš anksto, kitas dvi suradom pakeliui.
Domisodo, o apie kokius miestukus nakvynei kalnuose galvojate jūs?
Mes turim penkias dienas kalnuose ir 853 km per tas penkias dienas nuvažiuoti su apžiūrėjimais, iki pirmo pajūrio kurorto. Tai matomai, planas eigoje koreguosis, kažkas nusiims, kažkas pailgės (gal prireiks visos dienos laiko kuriam nors objektui ) - mėgstu susirašyt planą maksimum, o po to jau žiūrėti, kas išeis.
Kryme iš trijų nakvynių tik vieną buvom rezervavę iš anksto, kitas dvi suradom pakeliui.
Domisodo, o apie kokius miestukus nakvynei kalnuose galvojate jūs?
Flight, gėda prisipažinti, bet planas mūsų dar tooooks jau nekonkretus. Dar tik pradinė planavimo stadija, spėju, kad bus kažkoks laiko vagis įsisukęs.
Rumunijoje planuojame apie Sibiu kažkur nakvoti, ir pravažiavus tą garsųjį kalnų kelią kažkur. Bulgarijos kalnuotoji dalis dar nesuplanuota.
O kaip jūsų?
Mes esame bandę ir neplanuodami nakvynių važiuoti - sugaišdavome labai daug laiko paieškoms, nes ir permokėt nesinori, ar vietų nėra, ar darbo valandos pasibaigusios. O jei nakvynė rezervuota, gali į ją bet kada patekti. Ar tai raktuką nuo vinuko sutartoje vietoje paėmus, ar telefonu paskambinus 3-ą ryto, kai netikėtai ilga eilė pasienyje sulaikė.
Rumunijoje planuojame apie Sibiu kažkur nakvoti, ir pravažiavus tą garsųjį kalnų kelią kažkur. Bulgarijos kalnuotoji dalis dar nesuplanuota.
O kaip jūsų?
Mes esame bandę ir neplanuodami nakvynių važiuoti - sugaišdavome labai daug laiko paieškoms, nes ir permokėt nesinori, ar vietų nėra, ar darbo valandos pasibaigusios. O jei nakvynė rezervuota, gali į ją bet kada patekti. Ar tai raktuką nuo vinuko sutartoje vietoje paėmus, ar telefonu paskambinus 3-ą ryto, kai netikėtai ilga eilė pasienyje sulaikė.
QUOTE(domisodo @ 2013 05 01, 00:28)
Mes sumastėm, kad Rumunijos važiuodami į priekį nekabinsim turistine-pažintine prasme. Pralėksim nykiom ir neišvaizdžiom jos vietom, kad tik greičiau. Per Velykas esu buvusi Rumunijoje, (ne jos dalyje Transilvanijoje, kur visi esminiai jos grožiai ir tas garsusis kelias). Tai vaizdelis nykus ir baisus, na, pralėkimui tiks.
Jei labai glaustai, tai kelioninis pukntyras toks (jei plačiau, gal kelkimės į Bulgarijos temą?), pažymėjau tik esminius taškus, kuriuose galėtų būti įmanoam nakvynė, bet nerašau lankytinų objektų prie jų, nes lb.daug vietos čia užimtų ir tiems, kam tas visai neaktualu, užgrūzintų temą :
Hajdúszoboszló (Vengrija, kur termo ir kitokie baseinai) Timisoara (Rumunija) 262 km
Timisoara Panichishte (Bulgarija) - 605 km
Panichishte - Trigrad (Devin) - 224 km
DEVIN KALOFER (arba Plovdivas)- 160 km
.
Kalofer- Veliko Tirnovo 115 km
Veliko Tirnovo-Sinemorets (pajūrio piečiausias kurortas) - apie 310 KM
Sinemorets - Obzor - 156 KM
Nesebar Vilnius - 2 009 km
Sunku dėliot logišką ir nuoseklų maršrutą, nes info tenka kapstyt iš daugelio šaltinių, po trupinį. Pirmiausiai ieškau objektų, kurie man/šeimai būtų įdomūs, na, mes labaiu orientuojamės į gamtos grožybes,vaizdus, nors bus ir kažkiek kultūrinių-istorinių objektų, kaip vienuolynai, tvirtovės. Bet nemažai gamtos - kalnai, draustiniai, urvai, kriokliai etc. Be abejo, kalnų miestukai-kaimukai. Taigi, žiūriu objektą, jo aprašymą, foto - ar verta, paskui ieškau, prie kokio miesto jis yra, žiūriu, ką dar šalia galima apžiūrėti (kad nebūtų vienišas taškelis tyruose), ar patogiai įsipaišo į maršrutą, ar nereikia daryt 100 km lanko etc. Ir taip po vieną, po vieną objektėlį kabinu į grandinę. Gatavo, paruošto maršruto "imk ir naudokis" kol kas neradau internete ...
Jei pavyks, grįžinėsim per Transilvaniją ir garsųjį kelią C7 , tik kol kas maršrutas Rumunijoje nesudėliotas. Kelioeni atgal pasiliekam daugiau laiko negu pirmyn, t.y. jei netyčia pastrigtume
Rumunijos grožybėse, nieko baisaus nenutiktų. Kita vertus, neaišku kaip bus, gal būsim labai pavargę visi ir norėsis kuo greičiau namo.
QUOTE(flight @ 2013 05 01, 10:32)
...Jei pavyks, grįžinėsim per Transilvaniją ir garsųjį kelią C7 , tik kol kas maršrutas Rumunijoje nesudėliotas. Kelioeni atgal pasiliekam daugiau laiko negu pirmyn, t.y. jei netyčia pastrigtume
Rumunijos grožybėse, nieko baisaus nenutiktų. Kita vertus, neaišku kaip bus, gal būsim labai pavargę visi ir norėsis kuo greičiau namo.
Iš savo patirties galiu pasakyti, kad grįžtant atgal, dažniausiai jau būni persisotinęs įspūdžiais, nelabai norisi dar kažką pamatyti, norisi greičiau grįžti namo. Tad siūlau neprisiplanuoti kažko daug grįžimui - gal kokį vieną objektą.
Diskutavot apie nakvynių užsakymą. Kaip jau rašiau, baltai pavydžiu visiems ala studentams, kurie gali keturiese nakvoti sedane (bandžiau vieną nakvynę - daugiau nenoriu ), arba bet kur palapinėje (su mano nugaros problemom tai ko gero būtų pirmoji ir paskutinė nakvynė kelionėje ) - jei gali sau tai lesti - puiku . Na, o man belieka aukoti laisvę ir nakvynes užsisakyti iš anksto. Tuo labiau, kad daug kur normalios nakvynės suradimui tenka paaukoti nemažai laiko , o jis kelionėje laaaabai brangus.
QUOTE(Arturas15 @ 2013 05 01, 11:06)
Na, o man belieka aukoti laisvę ir nakvynes užsisakyti iš anksto. Tuo labiau, kad daug kur normalios nakvynės suradimui tenka paaukoti nemažai laiko , o jis kelionėje laaaabai brangus.
Aš irgi jau pradėjau abejoti, gal vis tik verta užsisakyt iš anksto viską ar beveik viską. Palapinės neimsim, mašinoj vos telpam keturiese sėdėdami, ką jau ten miegot
Kita vertus, kaip tada apskaičiuoti, kiek kur užtruksi? Pagal kokius principus, kriterijus? Ar rinktis kokį tarpinį variantą, į kurį būtų įmanoma sugrįžt pernakvot, net jei nelabai pakeliui (vėlgi, gaištasi laikas ir be reikalo naudojami degalai) ?
Flight, mes irgi Vengrijoje planuojam tą Hajd.... (liežuvį nusilaužt galima...) planuojam, prieš jį PL apie Rzešov, po jo apie Sibiu, karo kelias, .... Atgal mes norime grįžti mažiau lankytinom vietom.
Jurigo, ne būtinai imti tuos viešbučius, kurie dirba visą parą. Visada galima draugiškai susitarti, kai sutartu laiku neatvyksi. Niekur nebuvo problemos. Šalia Vienos net iš anksto atsiuntė e-mail, kuriame nurodė durų kodą ir parašė, kur raktas kabės su mūsų pavarde, Vokietijoj tiesiog ant lauko durų staktos vinuko raktą pakabino, Juodkalnijoj atvažiavo specialiai mūsų sutikti... Specialiai taip nedarom, bet kelionėse visko nutinka... tenka ir vėlokai atvykti.
Jurigo, ne būtinai imti tuos viešbučius, kurie dirba visą parą. Visada galima draugiškai susitarti, kai sutartu laiku neatvyksi. Niekur nebuvo problemos. Šalia Vienos net iš anksto atsiuntė e-mail, kuriame nurodė durų kodą ir parašė, kur raktas kabės su mūsų pavarde, Vokietijoj tiesiog ant lauko durų staktos vinuko raktą pakabino, Juodkalnijoj atvažiavo specialiai mūsų sutikti... Specialiai taip nedarom, bet kelionėse visko nutinka... tenka ir vėlokai atvykti.
QUOTE(flight @ 2013 05 01, 11:14)
Aš irgi jau pradėjau abejoti, gal vis tik verta užsisakyt iš anksto viską ar beveik viską. Palapinės neimsim, mašinoj vos telpam keturiese sėdėdami, ką jau ten miegot
Kita vertus, kaip tada apskaičiuoti, kiek kur užtruksi? Pagal kokius principus, kriterijus? Ar rinktis kokį tarpinį variantą, į kurį būtų įmanoma sugrįžt pernakvot, net jei nelabai pakeliui (vėlgi, gaištasi laikas ir be reikalo naudojami degalai) ?
Jei kažko ir nematysit, tai tikrai ne bėda. O gal koks objektas iš parinktų taip patiks, kad norėsit ilgiau pabūt ir toliau nevažiuot
Užsakius nakvynes tikrai paprastai nėra bėdos, ypač jei praneši kada būsi. Dažnai net susitari kur raktą paliks ir tiek. Pasiimkit ir kontaktus, jeigu kur užtruksit, visada galima paskambinti ir pasakyti, kad atvyksit vėliau.
QUOTE(Aruna @ 2013 05 02, 09:06)
Užsakius nakvynes tikrai paprastai nėra bėdos, ypač jei praneši kada būsi. Dažnai net susitari kur raktą paliks ir tiek. Pasiimkit ir kontaktus, jeigu kur užtruksit, visada galima paskambinti ir pasakyti, kad atvyksit vėliau.
Kalnuose nakvynės būtų tik po vieną naktį, taigi, manote, kad vis tiek verta užsisakyt jas iš anksto?
Ar užsisakius per bokingą, įmanoma gauti šeimininkų tel.nr?
QUOTE(flight @ 2013 05 02, 09:12)
Ar užsisakius per bokingą, įmanoma gauti šeimininkų tel.nr?
Kontaktai bookinge visuomet būna nurodyti berods ...aš esu po booking užsakymo dar ir rašiusi tiesiogiai viešbučiai, atsakymus esu gavusi, tad manau ir Jūsų atveju problemų neturėtų būti