QUOTE(Salsa @ 2013 04 08, 13:04)
Artūrai, ačiū, kaip tik jūsų paraše dabar ir kapstausi - įspūdinga kelionė į Svajonę
Na, o mūsų kelionė atrodo taip:
2 arba 3 dienas kapstomės iki Genujos. Dvi dienas - jei nuspręsime važiuoti visą dieną, su minimaliais sustojimais, 3 dienas - jei kažkur darysime kokį didesnį sustojimą (mūsų atveju tikriausiai būtų Vokietija). Tai štai čia kol kas ir didžiausia mįslė - svarstom, verta kur nors stoti, ar ne. Ir ar apsimoka. Nes nakvoti turėtume kokiame hostelyje, tai, va, gal geriau vieną nakvynę pataupyti Italijai?..
Atvykstame į Genują ir imame 3 arba 4 nakvynes (3 ar 4 - čia priklausomai nuo to, kiek dienų važiuosime). Tuo metu pasimalam po Šiaurės Italiją (Venecija, pajūris).
Na, o tada iš Italijos vykstame į Lincą, Austriją - ten 4 dienas pabūsiu darbo reikalais ir tikiuosi tuos reikalus susiplanuoti taip, kad suderinsiu ir su pakeliavimu po Austriją (čia jau tikslai labai aiškūs: Alpių kelias, Viena, Zalcburgas). Na, ir jau tada 2 arba 3 dienos namo - grįžti ketiname per Čekiją, veikiausiai nakvosime Mikulove, galbūt pusdienį Prahoj pabūsim (ir aš, ir vyras ten esam buvę, tai tik vaikams kokį parkelį ir Karlo tiltą parodysim, daugiau ten neužtruksim) - ir namo.
Tai, va, tas kelias atgalios - toks daugmaž aiškus. O štai su keliu į priekį - dar svarstom: gal tiesiog gražesnis maršrutas per Čekiją? Bet gal per Vokietiją patogiau?..
Na, merginos jau kaip ir atsakė į tavo klausimus. Mano galva, Genują tikrai geriausia pasiekti per Vokietiją- tai žymiai greičiau ir patogiau. Pirmą dieną nesunkiai Lenkijos autostrada pasieksite Vokietijos pasienį (Koper pasiūlytas viešbutis tikrai neblogas
- pernai išbandžiau du kartus). Kitą dieną siūlyčiau Vokietijos autostradomis pasiekti Bavariją - ten žymiai gražiau nei šiaurinėje Vokietijos dalyje, ten galite atrasti daug ką aplankyti. Pasirinkčiau ten kažkur permiegoti ir pasiblaškyti vakare ir kitą pusdienį (kur konkrečiau - galimi įvairūs pasiūlymai, paskaitykite pvz. Arunos fotoreportažus, arba pasinaudokite Google žemėlapių nuotraukomis). Galima žinoma nakvoti ir Italijoje (pvz. kaip siūlė Koper - prie Como ežero). Bet kuriuo atveju su viena nakvyne pasiekti Genują tikrai nebus lengva
.
O va dėl Italijos man šiek tiek neaišku: kodėl Genuja? Jei tai susiję su darbu, viskas aišku. Tik gal tada reiktų atsisakyti Venecijos - iki jos 400 km (ir tiek pat atgal
), o Venecijai būtina skirti vieną dieną. Aš geriau panaršyčiau Ligūrijos pakrantę: Cinque Terre parką, pakrantės miestelius, gal dar pasiekčiau Gardos ežerą (nors iki jo tolokai).
Tai tokie mano ginčytini
pastebėjimai...
Papildyta:
QUOTE(Salsa @ 2013 04 09, 14:49)
Koper, dėkui, saugausi viešbučio nuorodą
Beje, o Genuja nesiskaito šiaurės Italija? Pagal žemėlapį tai lyg ir šiaurinėje dalyje...
Dėl Austrijos pakelės užeigų - gerai žinot tokius dalykus
Tiesa, dar vienas klausimas: jei važiuosime per Vokietiją, tai gaunasi kirsti ir Šveicariją(Chur, Lugano, Bellinzona) bei Lichtenšteiną. Gal kas žinote - ar ten yra ką įdomaus pažiūrinėti darant valandžiukės kokios sustojimą? Vis pliusiukas būtų, kad ne tik pravažiavom pro šalį, bet dar ir kokį vieną objektą matėm
Žiūriu, kol rašiau atsakymą, dėl Genujos ir pati ėmei abejoti
.
Dėl Lichtenšteino: pernai ruošiantis kelionei, domėjausi šia valstybėle, kaip supratau, ten galbūt verta aplankyti sostinės Vaduzo centrą. Šveicarijoje pralėksite autostrada - aplinkui gražūs kalnai ir tiek. Vis tik turint laiko rinkčiausi Como ežerą Italijoje.
Tiesa, pakeliui aptiksite ir Bodeno ežerą - ten galima rasti gražių vietelių
.
O dėl lankytinų vietų: aš jas dažnai randu Goggle Earth programa, apžiūrėdamas ten patalpintas nuotraukas šalia numatomo maršruto (tam galima naudoti ir Google žemėlapius).