Įkraunama...
Įkraunama...

Po Europą automobiliu V

QUOTE(Miramax @ 2013 03 07, 15:40)
Eik jau sau, nepatikėsiu, kad tu galėjai nežinoti lotuliukas.gif

mes berods 2007 metais važiavom, tai Vengrijos-Serbijos pasieny nebuvo jokių eilių, o ir "patikrino" tik 1 auto iš mūsų 3, t.y.paprašė atidaryti bagažinę serbai. Didesnė eilė buvo įvažiuojant iš Juodkalnijos į Kroatiją...

Rimtai, nežinojau ir labai nustebau... Paskui pasiskaičiau istoriją ir viskas patapo aiškiau smile.gif Aš nemoku domėtis vis pasauliu iš kart, tai va ir siurprizų paskui būna smile.gif

Dėl eilių kaip ir dėl patikrinimų - nieks nežino bus/nebus. Tiesiog kiek skaičiau važiavusių prieš metus ar porą metų tais kraštais, kas antras mini eiles... Nuo 2007 matyt turistų padaugėjo gerokai hihihi.gif
Atsakyti
Dėl eilių įkišiu savo trigrašį - 2012 vasarą eilės iš Serbijos į Vengriją buvo nežmoniškos, kokias 8 val prastovėjome... Bevei visi kaimynai - turkiški "vokiečiai". Gal kad buvo šeštadienis? O mes Serbijoje tikrai nesijautėme nesaugiai. Sutikome dargi žmonių bėdoje padėjusių... Kažin ar tokioj situacijoj atsidūrus lietuvaičiai svetimi būt pagelbėję?
Atsakyti
QUOTE(domisodo @ 2013 03 07, 17:30)
Dėl eilių įkišiu savo trigrašį - 2012 vasarą eilės iš Serbijos į Vengriją buvo nežmoniškos, kokias 8 val prastovėjome... Bevei visi kaimynai - turkiški "vokiečiai". Gal kad buvo šeštadienis? O mes Serbijoje tikrai nesijautėme nesaugiai. Sutikome dargi žmonių bėdoje padėjusių... Kažin ar tokioj situacijoj atsidūrus lietuvaičiai svetimi būt pagelbėję?

O mes tą pat vasarą jokioje eilėje nestovėjom, net gerai nepajutom kad tai siena, tik patikrino pasus, pasienietis užėjo į svečius, patikrino kemperio tualeto kambarį (mažu gal kokį nelegalą vežam paslėpę) ir viskas. Tad turbūt tai laimės dalykas, kurio nenumatysi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamutas: 07 kovo 2013 - 20:42
Na ką, viešbučiai Bulgarijos pajūryje jau užrezervuoti, maršrutas- sudėliotas (važiuosim pro Rumuniją). Dabar galima ramiai laukt birželio smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 07 kovo 2013 - 22:04
Tam skirtoje temoje man niekas neatsake, tai perkeliu klausima i sia tema 4u.gif
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 03 06, 09:11)
Kas turit stogo bagazines, koks maksimalus greitis autostradoj? Raso, kad 110km/h, ar tai tiesa? 4u.gif

Atsakyti
Serbijoje buvome 2013 liepą. Eilių įvažiuojant pro Vengriją nebuvo. Buvo gal labai trumpa - laukėm ilgiausiai 10 min.
Patarimai:
Jei nakvosite Serbijoje kempinguose, reikia pasidaryti jų sąrašiuką, kuo daugiau, tuo geriau. Nes navigacija kempingų ten beveik neranda arba randa jau nebeveikiančius. Kempingai ten nepopuliarūs - prie Belgrado tėra tik vienas. Jei kam reikės - rašykit į pm, paieškosiu tikslias GPS koordinates.
Belgrade pernai navigacija (pilnai atnaujinta Garmin) labai vargo - serbai prisistatę daug vienpusio eismo ženklų mieste, akeitę eismą kardinaliai, navigacija liepa važiuot, ženklas draudžia..
Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 03 08, 07:51)
Tam skirtoje temoje man niekas neatsake, tai perkeliu klausima i sia tema 4u.gif

Hmmm... Mes važiavom leistinu lengvajai mašinai greičiu. Nesu mačiusi, kad būtų apribojimai su stogo bagažine g.gif
Papildyta:
QUOTE(Aruna @ 2013 03 05, 21:41)
Geriausia turėti papildomai Maestro ir nebūtinai kreditinę. Tiesiog pasidarot dar vieną kortelę surištą su ta pačia sąskaita.

Mano nuomone, kreditinę tiesiog būtina turėti. Mano patirtis tokia: Makedonijoje sugedo mūsų mašina, nebūtume turėję kreditinės, nebūtume išsinuomoję mašinos ir nuvykę į Graikiją detalės parsivežt. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(d.lineta @ 2013 03 08, 23:31)
Serbijoje buvome 2013 liepą. 

OOOooo blink.gif ...kaip matau laiku pakeliavote mirksiukas.gif 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(flight @ 2013 03 07, 12:35)
Na ką, psisprendėm - Graikijos šįkart neliesim.  smile.gif

drinks_cheers.gif jai reikia skirti tikrai daugiau laiko, tad jei norisi ir to, ir to, ir dar trečio, geriau apsispręsti galutinai ir nesiblaškyti...Graikijai skirsite kitą vasarą. Pvz. šiais metais neplanavau grįžti į Graikiją, bet taip maršrutas dėliojosi, kad vėl viskas iki jos nusitęsė ir vietoj 4 viso 7 naktys gavosi biggrin.gif
Atsakyti
Serbijoje buvome 2013 liepą. Eilių įvažiuojant pro Vengriją nebuvo. Buvo gal labai trumpa - laukėm ilgiausiai 10 min.
Patarimai:
Jei nakvosite Serbijoje kempinguose, reikia pasidaryti jų  sąrašiuką, kuo daugiau, tuo geriau. Nes navigacija kempingų ten beveik neranda arba randa jau nebeveikiančius. Kempingai ten nepopuliarūs - prie Belgrado tėra tik vienas. Jei kam reikės - rašykit į pm, paieškosiu tikslias GPS koordinates.
Belgrade pernai navigacija (pilnai atnaujinta Garmin) labai vargo - serbai prisistatę daug vienpusio eismo ženklų mieste, akeitę eismą kardinaliai, navigacija liepa važiuot, ženklas draudžia..
Papildyta:
Hmmm... Mes važiavom leistinu lengvajai mašinai greičiu. Nesu mačiusi, kad būtų apribojimai su stogo bagažine  g.gif
Papildyta:
Mano nuomone, kreditinę tiesiog būtina turėti. Mano patirtis tokia: Makedonijoje sugedo mūsų mašina, nebūtume turėję kreditinės, nebūtume išsinuomoję mašinos ir nuvykę į Graikiją detalės parsivežt.  4u.gif

Deja netinka nei Tom- Tom nei Garmin buvusiose Jugoslavijos šalyse, IGO8 geriausias variantas, nebuvo nei vieno keliuko kad nerodutų ar meluotų, i ja galima isimesti vietinių gamintojų žemėlapius kurie tiesiog idealūs

Atsinaujinti žemėlapius reikia prieš keliones, per metus būna apie 3 atnaujinimus
http://4pna.com/showthread.php?t=1094
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo roosas: 09 kovo 2013 - 11:31
QUOTE(Astra777 @ 2013 03 09, 08:59)
OOOooo blink.gif ...kaip matau laiku pakeliavote mirksiukas.gif  4u.gif
Papildyta:

blush2.gif Čia dėl to, kad ir šiais metais mane ten traukia biggrin.gif doh.gif

Esu totalioj nevilty.. jau KOVAS!!! O mes dar neapsisprendžiame dėl šių metų kelionės... Gal jūs ką patarsit? Vaikai nori jūros, maudynių. Aš - lankytinų objektų, šiek tiek smaragdinės jūros.. o vyras.. Jis važiuos ten, kur įtikinsim jį važiuoti smile.gif (jis kasmet nori traukti į šiaurės šalis, bet vis važiuojam į pietus - aplankėm Balkanų šalis)
Skaitau visus reportažus ir niekaip neišsirenku - vis mane traukia į Balkanus, atrodo, niekur nėra idealesnių pajūrių, niekur nėra gražesnių kalnų biggrin.gif
Atsakyti
Mano nuomone, kreditinę tiesiog būtina turėti. Mano patirtis tokia: Makedonijoje sugedo mūsų mašina, nebūtume turėję kreditinės, nebūtume išsinuomoję mašinos ir nuvykę į Graikiją detalės parsivežt.  4u.gif

Ačiū už patarimą, tikrai vertingas pastebėjimas 4u.gif
QUOTE(d.lineta @ 2013 03 11, 18:43)
Esu totalioj nevilty.. jau KOVAS!!! O mes dar neapsisprendžiame dėl šių metų kelionės...  Gal jūs ką patarsit? Vaikai nori jūros, maudynių. Aš - lankytinų objektų, šiek tiek smaragdinės jūros.. o vyras.. Jis važiuos ten, kur įtikinsim jį važiuoti smile.gif (jis kasmet nori traukti į šiaurės šalis, bet vis važiuojam į pietus - aplankėm Balkanų šalis)
Skaitau visus reportažus ir niekaip neišsirenku - vis mane traukia į Balkanus, atrodo, niekur  nėra idealesnių pajūrių, niekur nėra gražesnių kalnų biggrin.gif

biggrin.gif Dar TIK kovas! Važiuokit ten kur širdis traukia mirksiukas.gif Bet jei, vis tik, norisi naujovių, tai pagal visos šeimynos norus gal tiktų Prancūzijos- Ispanijos pakrantė. Žiūrėtinų objektų tiek pakeliui, tiek vietoje- marios. Va tik dėl idealaus pajūrio nesu tikra, bet gi tai irgi skonio reikalas. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shusha: 11 kovo 2013 - 18:38
QUOTE(Shusha @ 2013 03 11, 18:37)
biggrin.gif  Dar TIK kovas! Važiuokit ten kur širdis traukia  mirksiukas.gif Bet jei, vis tik, norisi naujovių, tai pagal visos šeimynos norus gal tiktų Prancūzijos- Ispanijos pakrantė. Žiūrėtinų objektų tiek pakeliui, tiek vietoje- marios. Va tik dėl idealaus pajūrio nesu tikra, bet gi tai irgi skonio reikalas. g.gif

Kokį balandį trauksim savaitgalinei kelionei į Taliną, Rygą. Bet vasaros kelionė jau kelia rimtų rūpesčių... Prancūzijos pakraštys šiek tiek neramina - Kanai, San Tropezas... Aišku, kad ten turčių pakrantė ir manau, kad ten bus arba mokami paplūdimiai, arba privatūs, o tie, kurie nemokami bus kaip skruzdėlynas... verysad.gif Nors dar reiktų pasigooglinti.
Atsakyti
QUOTE(d.lineta @ 2013 03 11, 21:53)
Kokį balandį trauksim savaitgalinei kelionei į Taliną, Rygą. Bet vasaros kelionė jau kelia rimtų rūpesčių... Prancūzijos pakraštys šiek tiek neramina - Kanai, San Tropezas... Aišku, kad ten turčių pakrantė ir manau, kad ten bus arba mokami paplūdimiai, arba privatūs, o tie, kurie nemokami bus kaip skruzdėlynas...  verysad.gif Nors dar reiktų pasigooglinti.

Pala, taigi ilga ta pakrantė, arčiau Ispanijos tikrai rastumėt žavingų ramesnių ir neprabangių vietų. Nebent jums būtent šurmulio ir prabangos reikia.
Atsakyti