Įkraunama...
Įkraunama...

Po Europą automobiliu V

Taigi jūs važiuosit, o ne supermamos. Darykit kaip jūs labiausiai to norite ir turėsit pačias geriausias atostogas thumbup.gif
Mums asmeniškai neįdomu trintis vienoj vietoj dvi savaites,todėl lekiam pralekiam ir mes esam labai laimingi thumbup.gif taip pralėkus žinom kuriai šaliai kitą kartą skirti daugiau laiko, o kurią smagiau būtų apvažiuoti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 03 06, 00:42)
Sveiki, autokeliauninkai  smile.gif

kaip vertintumėt tokį maršrutą?  Kelionei skirtos trys savaitės plius dvi dienos nenumatytiems ekspromtams, Birželio vidurys - liepos pradžia. Važiuosime su vaikais.
Lietuva- Lenkija-Slovakija-Vengrija (tarpinė nakvynė, plius diena, praleista termo baseinuose ir gal dar kur nors) -Rumunija - Bulgarija (pajūrio kurortai - šalies giluma, kalnai, ir iš ten- ) - Graikija (Kavala ir apylinkės, maudynės Egėjo jūroje)
ir tada namo per :
Makedoniją - Serbiją visą išilgai (ar saugu ten??), Vengriją-SLovakiją-Lenkiją - Lt.

g.gif

tikrai ne karta vaziuota per Serbija ,manau saugiau nei pas mus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trintuks: 06 kovo 2013 - 17:38
QUOTE(Thea! @ 2013 03 06, 18:14)
Taigi jūs važiuosit, o ne supermamos. Darykit kaip jūs labiausiai to norite ir turėsit pačias geriausias atostogas thumbup.gif

Taip, tik svarbu žinoti niuansus - kaip pvz., Serbijos ir Vengrijos sienos ypatumai, nebūčiau pagalvojus. Tie, kurie keliauja automobiliu jau seniai ir daug, tikrai turi daugiu patirties už mane, o mokytis iš savų klaidų - nesinorėtų.

Dabar sėdint prie kompo, žiūrinėjant nuotraukas ir google maps, viskas atrodo vienaip. O kelionėje gali atrodyti visai kitaip. Pvz., net neįsivaizduoju, kokie keliai Bulgarijos gilumoje, kalnuose - gal juose labai lėtas eismas, gal tamsiu metu neįmanoma važiuoti etc. Taigi, gal iki tos Graikijos tiesiog fiziškai nepakaktų laiko - būtent tokius niuansus ir tikiuosi sužinoti čia, forume. Prisvaičioti galiu daug ką (šeiimoje būtent aš esu idėjų generatorius ir visų kelionių organizatorius nuo- iki), bet būtų gerai maždaug orientuotis ir realiame kontekste.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 03 06, 18:11)
Tie, kurie keliauja automobiliu  jau seniai ir daug, tikrai turi daugiu patirties už mane, o mokytis iš savų klaidų - nesinorėtų.

Ei, ei, nevisažiniai visi. Ir visi prie tų pačių kompiuterių sėdi ir informaciją renkasi. Aš va vakar sužinojau diiiidelę naujieną - Juodkalnijos piniginis vienetas - euras blink.gif
Jei jau sėdi prie kompiuterio, paskaityk prašau primygtinai Aidlukos porą reportažų (nuorodas sudėjau apačioj). Gal foto ir nevisas rodys, bet info ten pilna - kokie keliai Rumunjoj, Serbijoj, Juodkalnijoj ar Bulgarijoj. Ir ne tik... Reportažuose daug info, be to juk žinai žmogų, visad yra až mirksiukas.gif
Daugiau pasitikėjimo savo jėgomis 4u.gif

Aidlukos Rumunija, Bulgarija (dar ir Turkija, bet toliau gali neskaityt) 2012
Aidlukos Juodkalnija, Serbija n kitų šalių

Sarlatane777 Rumunija, Bulgarija

Thea Balkanai

Ašos Balkanai (įvažiuota pro Serbiją)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziulyte: 06 kovo 2013 - 18:40
Na pirmą kartą važiuojant ir aš labai dėl visko jaudinausi,bet išvažiavus jau viskas pasisuko atostogų linkme ir tiesiog plaukėm pasroviui. O kadangi nesam prisirišę prie jokių kempingų ir viešbučių,tai visko būna, ir kalnų serpantinais paryčiais tamsoj vinguriavom, ir miškais, ir žvyrkeliais,bet užtai smagu prisiminti thumbup.gif O kelių būna visokių, atrodo važiuoji normalia europietiška magistrale, o išsuki į visai kokį žmonių pamirštą,karvių nuvaikščiotą darinį. Pasižiūrinėk google mapse, su street view jei įmanoma pravažiuok ir daugmaž pamatysi. Ir nesijaudink taip,tobulai vistiek nepasiruoši biggrin.gif
Ir dar vienas patarimas, pasakysiu kaip ir Ziulyte, skaityk fotoreportažus,visus iš eilės, nes tai skirtingi žmonės su skirtingom nuomonėm, daug nuotraukų iš lankytinų vietų, keliai ir visa kita svarbi informacija,man tai naudingiausi šaltiniai būna ruošiantis kelionei thumbup.gif sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ziulyte @ 2013 03 06, 19:37)
Jei jau sėdi prie kompiuterio, paskaityk prašau primygtinai Aidlukos porą reportažų (nuorodas sudėjau apačioj).

Perskaičiau, VAU.... wub.gif

Aidulka turi dovaną - užkabinti skaitytojus tiek pasakojimu, tiek nuotraukomis. Net užsimaniau į Rumuniją, ir dar Turkiją, ir, ir... biggrin.gif
Nustebino gerąja prasme - kai yra noras keliauti, kiek nedaug tereikia. Aš va rūpinuosi, kad viešbučiai būtų su baseinais (nes vaikams dar toks amžius, kai labai aktualu po ekskursijų pasiturkšt), kad paplūdimys geras būtų ir visas komfortas apartamente (net skalbyklė), o čia žmonės keliauja sau su palapine, ir TIEK nuvažiuoja, tiek pamato. thumbup.gif Jau audžiu mintį po metų-dvejų, irgi bandyt palapininį-kempinginį variantą. O ir finansiškai jis - gerokai priimtinesnis...

Eisiu skaityt kitų reportažų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 06 kovo 2013 - 20:04
Na ką, psisprendėm - Graikijos šįkart neliesim. smile.gif
Atsakyti
Aš vakar vietoj knygos prieš miegą perskaičiau Aidulkos pavasarinį Krymą. Ir man susijaukė viskas galvoje: planavom Krymą šį rugsėjį, dabar aš jau nebenoriu - noriu tik pavasarį!!! Aidulka tikrai turi talentą ir būtų puiki apžvalgininkė kelionių žurnale.
Atsakyti
QUOTE(kaleda @ 2013 03 07, 12:49)
Aidulka tikrai turi talentą ir būtų puiki apžvalgininkė kelionių žurnale.

drinks_cheers.gif Kelionių agentūroje - irgi. Staigiai pritrauktų klientūrą į bet kokią šalį biggrin.gif

Galvoju, o kur gražiau, Rumunijoj ar Bulgarijoj (kalnuose)? Turbūt Rumunijoj g.gif Svarstau net, o gal padaryti taip - apvažiuot Rumunijos grožybes (Transilvaniją), o pajūriui rinktis Bulgariją? įdomu, kaip orai Rumunijoje birželį?

Nors, va, Balkanai Bulgarijoje, irgi gražu (tik kaip iki to grožio prisikapstyt..):

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 07 kovo 2013 - 12:30
QUOTE(kaleda @ 2013 03 06, 11:27)
Tikrai - kodėl Serbijoj nesaugu? Viskas ten normaliai. Gal stereotipai veikia?

Sūnus važiavo su šokiu kolektyvu į serbiją gyveno šeimose, vėlai vakare sumaste su vietiniais nueiti į biliardinę, maniškis pasiėmė su savim dujų balionėlį, tai serbiukas klausia: " kam jo reik pas mus taika"
Atsakyti
biggrin.gif:D:D:D:D Reikejo sakyti - per TV lietuvoje taikos nesimato biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 03 07, 13:12)
drinks_cheers.gif  Kelionių agentūroje - irgi. Staigiai pritrauktų klientūrą į bet kokią šalį  biggrin.gif

Galvoju, o kur gražiau, Rumunijoj ar Bulgarijoj (kalnuose)? Turbūt Rumunijoj g.gif  Svarstau net, o gal padaryti taip - apvažiuot Rumunijos grožybes (Transilvaniją), o pajūriui rinktis Bulgariją?  įdomu, kaip orai Rumunijoje birželį?

Nors, va, Balkanai Bulgarijoje, irgi gražu (tik kaip iki to grožio prisikapstyt..):

Rumunijoj tikrai gražu, o ir kainos daug geresnės nei Bulgarijoj. Ir pajūris Rumunijoj yra thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(ziulyte @ 2013 03 06, 19:37)
Ei, ei, nevisažiniai visi. Ir visi prie tų pačių kompiuterių sėdi ir informaciją renkasi. Aš va vakar sužinojau diiiidelę naujieną - Juodkalnijos piniginis vienetas - euras  blink.gif

Eik jau sau, nepatikėsiu, kad tu galėjai nežinoti lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Astra777 @ 2013 03 06, 15:02)
drinks_cheers.gif mes tų eilių ir labiausiai baiminomės, tačiau gal nemažai kas ir nuo savaitės dienų priklauso, ir į priekį važiuodami, ir atgal eilėse užtrukome max 5 min., tačiau savo akimis mačiau kai grįžinėjome kokio ilgio eilė buvo  prie vengrijos-Serbijos pasienio iš Vengrijos pusės, į tokią tikrai nenorėčiau šiais metais papulti...

mes berods 2007 metais važiavom, tai Vengrijos-Serbijos pasieny nebuvo jokių eilių, o ir "patikrino" tik 1 auto iš mūsų 3, t.y.paprašė atidaryti bagažinę serbai. Didesnė eilė buvo įvažiuojant iš Juodkalnijos į Kroatiją...
Atsakyti