Įkraunama...
Įkraunama...

Po Europą automobiliu V

QUOTE(Petr@ @ 2013 02 07, 23:07)
ar yra vaziavusiu cekija-vokietija marsrutu?plamuojame neilgas atostogas apie savaite, gal 10d, noretusi aplankyti cekijos sveicarija-saksonijos sveicarija,Berlyna  g.gif dar tik patys griauciai keliones, viska susideliosim palengva  biggrin.gif bus musu pirmas eurotripas automobiliu, ar protingas marsrutas  g.gif

Čekiją ir šiaurinę ir pietinę esam panaršę, bet mes paskui į Vokietiją link Bavarijos traukiam - mums ten gražiausia biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Shusha @ 2013 02 08, 00:33)

Ir kanjoną užsnigtą rasim, ir Juodąjį ežerą, ir pan.  unsure.gif Kažkaip nedidis džiaugsmas iš šaltos LT į dar didesnes pusnis įpulti...  cry.gif O vien pajūris irgi nedžiugina - ten, kaip suprantu, žiūrėtinų gamtos objektų mažiau nei miestų.
Pagal pirminę viziją norėjosi kokias tris dienas praleisti Žabljake ir pavaikštinėti aplink ežerą, paieškoti taros kanjono vaizdų ir t.t., o kitas tris -pajūriui ir

Mes gegužės pradžioj per sniegą bridom apie Juodąjį ežerą. Ir Žablijake sniego daaaug buvo. Bet iš esmės taip net įdomiau, nes kitur trumpom rankovėm vaikščiojom, o ten patekom į ankstyvą pavasarį biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Mergiona @ 2013 02 08, 09:56)
Sveiki, as visiska naujoke  4u.gif

Turiu klausima del nakvynes: kaip tai daroma? Uzsakoma i prieki? Taigi is esmes turi buti tikslus marsrutas ir zinai kasdien kiek ir kur nuvaziuosi? O taip kad tiesiog pavaziavai-patiko-sustojai vasara turbut didele rizika likt be pastoes nakciai arba tik labai brangiai gaut?

Žiūrint keliese važiuojat ir kur. Kai kur tikrai paskui labai daug gali sugaišti nakvynės paieškoms, tad kitą kartą geirau iš anksto užsisakyti, kad būtų rami galva ir nereiktų gaišti laiko
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aruna: 08 vasario 2013 - 09:12
QUOTE(Mergiona @ 2013 02 08, 09:56)

Turiu klausima del nakvynes: kaip tai daroma? Uzsakoma i prieki? Taigi is esmes turi buti tikslus marsrutas ir zinai kasdien kiek ir kur nuvaziuosi? O taip kad tiesiog pavaziavai-patiko-sustojai vasara turbut didele rizika likt be pastoes nakciai arba tik labai brangiai gaut?

Labai visaip daroma. 4u.gif Ir nuo keliautojų pomėgių/nervų biggrin.gif / priklauso, ir nuo situacijos.
Vasarą didesnė rizika rast tik brangią, ypač jei vietovė kokia labai populiari. Betgi tuomet gal galima apsidrausti ir palapinę įsimesti.
Mano šeimyna esam tikslumo mėgėjai, tai dažniausiai keliaujam užsisakę nakvynes, bent jau ten, kur įmanoma apskaičiuoti, numatyti iš anksto proto ribose. Tik pirmosioms ir paskutinėms kelionių dienoms paprastai nieko neužsakinėjam- nežinia kiek laiko susigaiš Lenkijos keliuose. O be to kokioj Lenkijoj ar Čekijoj tikrai nėra bėdos su nakvynėm.
Atsakyti
Tik nesijuokit is manes blush2.gif nes sudietis musu nelabai kokia unsure.gif As, dvi panos (5 ir 3 metai) ir senas masiniukas (kurio negaliu keist del nesibaigiusiu skyrybu). Taigi siu metu planai butu visai artimas uzsienis, kad jei kas- galeciau grizt per nakti arba prisikviest pagalbos is LT. Latvija ir Lenkija su vandens parkais, ir kitom vaikam skirtom pramogom. Patirties mazai Esu vaziavus iki Kroatijos, bet buvau su vyru, vaziavom non-stop, ten jau buvo uzsakyta nakvyne. Dabar, kadangi vaikai mazi reikia tikslumo...

O nuo ko praktiskai reiktu pradet planuot marsruta? Numatyt taskus, kurios nori aplankyt (ar yra koks saitas kur butu visa info apie LV ir PL kokia suprantama kalba? (anglu/ rusu) Tada ziuret atstumus ir galvot apie nakvyne. O kaip randama nakvyne is LT? To miestelio psl reikia ziuret?

Atsiprasau uz patyrusiems keliautojams idiotiskus klausimus, labai tikiuosi turesit kantrybes man padet 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2013 02 08, 08:56)

Labas rytas.
Yra keletas nakvynių pasirinkimo būdų. Pirmasis - kelionė su kemperiu: čia viskas aišku, nes keliaujama su "namu", tereikia susirasti kempingą.
Antras būdas - nakvynės palapinėje (galite daug apie tokias keliones pasiskaityti Aidlukos nuostabiuose wub.gif reportažuose Kelionių reportažų temoje). Privalumas - absoliuti kelionės laisvė. Trūkumai - praktiškai kiekvieną vakarą reikia statyti palapines, na ir palapinėje komforto tikrai nedaug biggrin.gif , o pavyzdžiui man su nugaros problemom kaži kaip ryte būtų g.gif ? Praėjusią vasarą kempinge Šveicarijoje ant Brienz ežero kranto buvome užsisakę namelius. Žiauriai lijo, be to, ir nešilta buvo. Kempingo teritorijoje buvo keletas palapinių. Įdomu, kaip jiems ten per visą naktį lijusį lietų g.gif ? Aišku - laisvė turi savo kainą biggrin.gif .
Kitas būdas - iš anksto rezervuojamos nakvynės vietos. Mes dažniausiai naudojame šį būdą. Žinoma, paaukoji daug keliavimo laisvės, bet išloši komfortą, be to, gerai atlikus namų darbus ir protingai susiplanavus maršrutą, nakvynės netampa kelionės kliūtimi.
Na, o keliaujant nieko neužsisakius, nakvynę praktiškai visada rasi, bet kaip rašiau savo reportažuose, dažniausiai labai gaila laiko, paskirto nakvynės paieškai: reikia nusiteikti tam aukoti apie porą valandų, priklausomai nuo Jūsų norų. Be to, pavyzdžiui Austrijoje, nakvynės paieškas reikia pradėti jau apie 17 val., vėliau galite turėti problemų. O užsisakius gali atvažiuoti į viešbutį labai vėlai vakare, jokių problemų nebus thumbup.gif .
Dar vienas būdas, kurį dažniausiai sau gali leisti jauni žmonės: kai pagalvė - kumštis, o antklodė - dangus ax.gif . Man belieka jiems pavydėti blush2.gif .
Tokie tad mano pastebėjimai. Žinoma, labai daug kas priklauso nuo šalies, nuo nakvynės laikotarpio. Pvz. kempingų namukuose sezono metu dažniausiai galima apsistoti ne trumpiau kaip savaitei, apie Austriją jau minėjau, Kroatijoje ne sezono metu (gegužės - birželio mėn.) apartamentus rasite be problemų, sezono metu gali tekti pasinaudoti paskutiniu mano paminėtu nakvynės būdu biggrin.gif .
Gal kiek padėjo šie mano pastebėjimai g.gif ?
Atsakyti
Mes nakvynę visada užsisakom. Nes tada ramu, sutaupai laiko, nereikia ieškoti. O ir finansiškai labiau apsimoka. Pvz. kelionę susiplanuoju maždaug 4-6 mėn į priekį. Per booking nereikia net avanso jokio. O jau keli mėn prieš tokio pigumo nakvynių nebėr... Ir kai važiuojame 4, gan sudėtinga vieną numerį gauti, o jei imti 2x2, brangiai gaunasi...
Papildyta:
QUOTE(Mergiona @ 2013 02 08, 10:25)

Važiuokit iki Čekijos ar Slovakijos mirksiukas.gif Jei vairuosi viena, pasitaupyk. Net mes abu nevažiuojam daugiau 700 km per dieną. Toje pačioje Lenkijoje gali pernakvoti ir tuo pačiu kažką gražaus pamatyti. Ir dar. VISUR GYVENA ŽMONĖS. Taip visada vyrui sakau, kai jis pradeda stradalinti, kad suges mašina, susirgsim, nesusikalbėsim ir t.t. O kai nuvažiuoji, pamatai kaip stengiasi visi padėt, nuoširdžių žmonių visur yra, net jei yra kalbos barjeras ir pats moki tik jes ir nou biggrin.gif Turėk su savimi telefoną. Tai svarbiausia.

Nakvynės per booking.com

Maršrutas - supermamos fotoreportažai, kiti kelionių aprašymai ir gooogle maps biggrin.gif Taip padirbi savaitėlę vakarais ir turi nuostabų vinigretą savo šeimai. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Aruna @ 2013 02 08, 10:14)
Mes gegužės pradžioj per sniegą bridom apie Juodąjį ežerą. Ir Žablijake sniego daaaug buvo. Bet iš esmės taip net įdomiau, nes kitur trumpom rankovėm vaikščiojom, o ten patekom į ankstyvą pavasarį  biggrin.gif
Papildyta:

Įdomumas tai gal ir nieko, bet kovą, bijau, kad ne šiaip sniego paežerėj ar ant takų rasim, bet ir keliai sunkiai pravažiuojami bus. unsure.gif
Atsakyti

O nuo ko praktiskai reiktu pradet planuot marsruta? Numatyt taskus, kurios nori aplankyt (ar yra koks saitas kur butu visa info apie LV ir PL kokia suprantama kalba? (anglu/ rusu) Tada ziuret atstumus ir galvot apie nakvyne. O kaip randama nakvyne is LT? To miestelio psl reikia ziuret?

Mes paprastai marsruta pasideliojma per maps.google.com - susivedi tasku ir matai kilometraza ir per kiek laiko mazdaug gali nuvaziuoti.
Tokiu puslapiu, kad butu susisteminta informacija apie sali ir norima kalba, tai nelabai rasit. biggrin.gif Yra daug atskiru puslapiu. Jei norit geros keliones teks gerokai pagooglinit ir pasiieskoti inofrmacijos visokiomis kalbomis. Google, salia paieskomu lauku yra vertejai, taip, kad isvers, nors ir netiksliai. Taciau bent jau tikrai galima suprasti apie ka kalba.
O ka lankyt ar Lenkija ar Latvija, tai nuspreskit, nes tike ten, tiek ten tikrai yra ka paziureti ir aplankyti. pasiskaitykit kitu keliautoju kelioniu aprasymus, apsilankykit keliautoju puslapiuose.
Nakvyniu , jei norite pigesniu neieskokite viesbuciuose . Tam geriau tinka pensionai, butai, Lenkijoj agroturystika. As asmeniskai nakvyniu ieskau ivedus kokrecia vietove ir rasau tiesiai, o ne per bendras uzsakymo sistemas. Taip daznai buna dar pigiau. Avansu kol kas nei Lenkijoj, nei Latvijoj neteko moketi uz uzsakymus. Lenkijoj ieskant nakvynes, iveskit vietove ir paieskos zodzius Tanie noclegi.
Atsakyti
Tik nesijuokit is manes  blush2.gif nes sudietis musu nelabai kokia  unsure.gif As, dvi panos (5 ir 3 metai) ir senas masiniukas (kurio negaliu keist del nesibaigiusiu skyrybu). Taigi siu metu planai butu visai artimas uzsienis, kad jei kas- galeciau grizt per nakti arba prisikviest pagalbos is LT. Latvija ir Lenkija su vandens parkais, ir kitom vaikam skirtom pramogom. Patirties mazai Esu vaziavus iki Kroatijos, bet buvau su vyru, vaziavom non-stop, ten jau buvo uzsakyta nakvyne. Dabar, kadangi vaikai mazi reikia tikslumo...

Atsiprasau uz patyrusiems keliautojams idiotiskus klausimus, labai tikiuosi turesit kantrybes man padet  4u.gif

Pirmąjai kelionei Latvija, ar kaip Jūsų Didenybė siūlė, Čekija, Slovakija- tikrai geras variantas. Latvijoje- Gaujos nac. parkas- galima tiek ir tiek žiūrėjimo, pramogų rasti.
Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2013 02 08, 10:34)

Taip padirbi savaitėlę vakarais ir turi nuostabų vinigretą savo šeimai.  mirksiukas.gif

Tik savaite??? bigsmile.gif Mums tai mazokai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2013 02 08, 09:25)

Atsiprasau uz patyrusiems keliautojams idiotiskus klausimus, labai tikiuosi turesit kantrybes man padet  4u.gif

Siūlau paskaitinėti kelionių reportažų temas, ypač Aidlukos, Arunos, ziulyte, Aša, Thea!, Stella7, Astra777 reportažus (na, galite ir mano reportažus pasklaidyti) - čia rasite daug atsakymų apie automobilines keliones. Na o apie Latviją daug prirašė oddity.
Sėkmės planuojant keliones 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Shusha @ 2013 02 08, 10:34)
Įdomumas tai gal ir nieko, bet kovą, bijau, kad ne šiaip sniego paežerėj ar ant takų rasim, bet ir keliai sunkiai pravažiuojami bus.  unsure.gif

Keliai tikrai gali buti sunkiai pravaziuojami, todel paziurinekit kitus variantus, nes Juodkalnijoj tikrai labai graziu vietu
Papildyta:
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2013 02 08, 10:34)

Važiuokit iki Čekijos ar Slovakijos  mirksiukas.gif

Gal pirmai pradziai cia kiek ir toloka, juo labiau, kad toj pacioj Lenkijoj tiek visokiu idomiu vietu yra. Galu gale, kad ta pati Mozurija su savo ezerais, zole traukiamu laivu, pilimis ir t.t.
Atsakyti
Shusha, čia jau kaip pasiseks. Praeitais metais spalį važiavome aplankyti auksinio Čekijos rudens - Ardšpaduose bridom per sniegą iki kelių. Tiksliau, kai pradėjome eiti , kai sniego buvo iki kauliukų, bet taip drėbė doh.gif Buvo tokia pūga, kad baisu doh.gif Visi kelio ženklai užnešti sniegu, info jokios nematyti. Turėjom pasikliauti džipiesu, o tas vedė toookiais šunkeliais ir kalnais, anksti temo, slidumas neišpasakytas doh.gif Kadangi dieną vairavo vyras, pavakare pradėjau vairuoti aš. Per vakarienę jis alučio kavinėj mauktelėjo ir kelis butelaičius mašinoje dar ketino suvartoti. Tai kai stirnos prieš kelis metrus iš sniego košės iššoko, jau balsu rėkė, kad alaus jam mažai, tik degtinė čia gali padėt laugh.gif Kaip viena nakvynės šeimininkė sakė, tokiu metu tai big anomalnošč biggrin.gif Važiavom per miškus kalnuose tuneliais - auksiniai medžių lapai apnešti sniegu, tai medžiai nusvirę kone iki žemės. Tarpais ir aš meldžiausi biggrin.gif Bet mūsų paauglys sakė, kad labai fain ir daug fainiau nei kad vasarą būtume važiavę lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Aruna @ 2013 02 08, 10:39)
Tik savaite???  bigsmile.gif Mums tai mazokai  biggrin.gif

Čia tik apmatai tongue.gif O paskui jau mezginukus darau, siuvinėju - surandu visokias smulkmenas, net kurioj pusėj bus durys ir kaip ten įeiti lotuliukas.gif

Nors tas kruopštumas kartais atsisuka prieš mane pačią - stovim svetimoje šalyje už 1000 km nuo namų, o diedas bamba, kad nežinau į kurį posūkį įsukt. Tada būna aiškinamasis darbas, kad aš čia, žinote, irgi pirmąkart lotuliukas.gif
Atsakyti