Įkraunama...
Įkraunama...

Po Europą automobiliu V

QUOTE(Rovy68 @ 2012 10 12, 13:20)
Oi tikrai, neatkreipiau dėmesio kas parašyta. Vaizdai užbūrė... O tas stačiausias keltuvas irgi prie Liucernos? Gal kokią nuorodą galima
Ačiū už atsakymą 4u.gif

Ji radom irgi sio forumo deka (Aciu aciu visiems) Jis yra vaziuojant link Grimsel uztvankos. Guttannen vietoveje visai salia 75 m ilgio ir 75 aukscio kabancio tilto). Nuorodos yra smile.gif (taip pat is toli pamatysit begius i kalna 90 laipsniu kampu biggrin.gif )

radau biggrin.gif http://www.grimselwe...hnen/gelmerbahn

daug nuotrauku ir informacijos taip pat galima rasti google ivedus raktini zodi Gelmerbahn
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo iingutte: 12 spalio 2012 - 14:09
QUOTE(iingutte @ 2012 10 12, 15:02)
Ji radom irgi sio forumo deka (Aciu aciu visiems) Jis yra vaziuojant link Grimsel uztvankos. Guttannen vietoveje visai salia 75 m ilgio ir 75 aukscio kabancio tilto). Nuorodos yra  smile.gif (taip pat is toli pamatysit begius i kalna 90 laipsniu kampu  biggrin.gif )

radau  biggrin.gif http://www.grimselwe...hnen/gelmerbahn

daug nuotrauku ir informacijos taip pat galima rasti google ivedus raktini zodi Gelmerbahn

Jooo... Nežinau ar užtektų drąsos šiuo keltuvu ketis g.gif Labai geras puslapis, yra visokių maršrutų pasivaikščiojimui
Ačiū labai 4u.gif Išsisaugau informaciją ateičiai.
Tiesa, jau užsisakiau lankstinukus paštu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Arturas15 @ 2012 10 07, 07:19)
Iš savo trijų kelionių patirties (nuorodas į kelionių aprašymus rasite mano paraše), galiu pasakyti tiek: jei atsisakote kempingų, turite dvi alternatyvas: arba aukoti dalį kelionės laisvės ir prisirišti prie konkrečių viešbučių, juos užsisakant iš anksto, arba dalį labai brangaus kelionės laiko skirti viešbučių paieškai vietoje. Nieko nėra geriau, kai atvažiuoji nesiblaškydamas į užsakytą viešbutį. Bet tada kelionė turi būti labai tiksliai suplanuota. Užpernai grižtant iš Prahos, ir pernai, grįžtant iš Kroatijos, viešbučiai buvo neužsakyti, tad jų teko kiekvieną kartą ilgokai paieškoti - kartais net po dvi valandas. O dar suveikia ir tpsichologija: gal dar paieškokim, gal rasim geresnį, pigesnį...

Žinoma, jei viename viešbutyje planuojate apsistoti kelioms nakvynėms, to prarasto laiko gal ir negaila, bet jei kasdien keisite dislokaciją - pagalvokite, gal verta užsisakyti viešbučius iš anksto su galimybe nemokamai atšaukti.

Aciu Arturai, mastysim dar ka daryti, jau marsruta pakeiteme siek tiek ir gana smulkiai sudeliojome dienas, tai gal vis ir pavyks taip viska susideti, kad is anksto nakvyne uzsisakytumem. Dabar klausimas del keliu mokesciu, gal kas zinote ar yra koks puslapis kur surasyta butu apie keliu mokescius Europoje, ar tiesiog man kiekviena sali atskirai googlinti reikia? Prancuzija kaip ir aisku, buvom ir zinom kur mokesim ir pan, bet mane suglumino kelias is Sveicarijos i Italija.. Uzejus i viamichelin ir ivedus marsruta Geneva - San Remo raso, kad uz tolls moketume net ~£80.00 (nezinau koks kursas dabar Lietuvoje, mazdaug 320 litu butu?), bet man tai kosmosas atrodo. Gal kas is patirties galit pasakyti kas ten tokio yra, kad tiek moket reikia ?

O dar del Zenevos susipainiojau siek tiek, ilindau pasiskaityti ar nera keliu mokesciu pas juos, kiek supratau tai kad dvieju tipu magistrales yra apmokamos, bet pagrinde rase apie metini mokesti, o kaip turistams ? Dar tame paciame puslapyje rase apie ivezamu daiktu/maisto deklaravima, vel gi - ar yra teke kam susidurti ?

Labai atsiprasau jei jums tokie klausimai skamba kvailoki ir nenoriu erzinti jusu, bet as tame esu zalia ir bet kokia info man pagelbetu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Pasaulio~Piliete*: 15 spalio 2012 - 14:40
QUOTE(*Pasaulio~Piliete* @ 2012 10 15, 15:38)
Aciu Arturai, mastysim dar ka daryti, jau marsruta pakeiteme siek tiek ir gana smulkiai sudeliojome dienas, tai gal vis ir pavyks taip viska susideti, kad is anksto nakvyne uzsisakytumem. Dabar klausimas del keliu mokesciu, gal kas zinote ar yra koks puslapis kur surasyta butu apie keliu mokescius Europoje, ar tiesiog man kiekviena sali atskirai googlinti reikia? Prancuzija kaip ir aisku, buvom ir zinom kur mokesim ir pan, bet mane suglumino kelias is Sveicarijos i Italija.. Uzejus i viamichelin ir ivedus marsruta Geneva - San Remo raso, kad uz tolls moketume net ~£80.00 (nezinau koks kursas dabar Lietuvoje, mazdaug 320 litu butu?), bet man tai kosmosas atrodo. Gal kas is patirties galit pasakyti kas ten tokio yra, kad tiek moket reikia ?

O dar del Zenevos susipainiojau siek tiek, ilindau pasiskaityti ar nera keliu mokesciu pas juos, kiek supratau tai kad dvieju tipu magistrales yra apmokamos, bet pagrinde rase apie metini mokesti, o kaip turistams ? Dar tame paciame puslapyje rase apie ivezamu daiktu/maisto deklaravima, vel gi - ar yra teke kam susidurti ?

Labai atsiprasau jei jums tokie klausimai skamba kvailoki ir nenoriu erzinti jusu, bet as tame esu zalia ir bet kokia info man pagelbetu  4u.gif

Visų pirma, kvailų klausimų nebūna, būna tik kvaili atsakymai mirksiukas.gif . Šiaip bent mane forumuose labiausiai erzina pastoviai pasikartojantys klausimai, atsakymai į kuriuos būna puslapiu atgal doh.gif (kaip pavyzdžiui Paryžiaus temoje: kaip pasiekti oro uostą, jei lėktuvas 8 val.ryto).
O jūsų klausimai kiek kitokie. Taigi: Ženeva-San Remo: Viamichelin jus veda per Monblano tunelį, kuris yra mokamas, vien ten paliksite 38.90 EUR. 5.8 EUR už Prancūzijos autostradą (bet ji tikrai gera ir graži), po to 44.60 EUR Italijos keliai - va jums ir beveik 90 EUR. O Italijoje keliai brangūs ir daug jų apmokestinta. Vidutiniškai skaičiuokite 10 km - 1 EUR.
Šveicarijoje automagistralėms reikia nusipirkti metinę doh.gif vinjetę. Tik ji galioja iki kitų metų sausio 31, kada bepirktumėte (jei šiandien nusipirksite galios 3.5 mėnesio). Ji kainuoja 40 CHF. Reikalinga tik autostradose, bet jų sunku išvengti. ČIA rasite daug info.
Dėl deklaravimo: Šveicarija ne ES šalis, tad labai laisvo sienų kirtimo nėra. Mes vasarą važinėjom su Vokietijoje nuomota mašina, tad vokiški numeriai buvo tarsi leidimas netikrinamiems važiuoti per sieną (apie tai jau rašiau savo reportaže). Prieš važiuojant buvau uždavęs panašų klausimą Šveicarijos temoje, berods Aša sakė, kad juos pakankamai stipriai kratė (lietuviški numeriai doh.gif ). Tad siūlyčiau kažkiek laikytis jų nustatytų normų.
Papildyta:
QUOTE(iingutte @ 2012 10 12, 15:02)
Ji radom irgi sio forumo deka (Aciu aciu visiems) Jis yra vaziuojant link Grimsel uztvankos. Guttannen vietoveje visai salia 75 m ilgio ir 75 aukscio kabancio tilto). Nuorodos yra  smile.gif (taip pat is toli pamatysit begius i kalna 90 laipsniu kampu  biggrin.gif )

radau  biggrin.gif http://www.grimselwe...hnen/gelmerbahn

O, Gelmerbano keltuvas. thumbup.gif Vasarą buvom ten, norėjom pasikelti, deja, birželio viduryje dar nedirbo (pradeda dirbti liepos mėn.). Tad teko apsiriboti pasivaikščiojimu kabančiu tiltu verysad.gif . Bet kiek girdėjau iš jį išbandžiusių, visi liko sužavėti.
Atsakyti
QUOTE(Arturas15 @ 2012 10 15, 15:29)
Visų pirma, kvailų klausimų nebūna, būna tik kvaili atsakymai mirksiukas.gif . Šiaip bent mane forumuose labiausiai erzina pastoviai pasikartojantys klausimai, atsakymai į kuriuos būna puslapiu atgal  doh.gif (kaip pavyzdžiui Paryžiaus temoje: kaip pasiekti oro uostą, jei lėktuvas 8 val.ryto).
O jūsų klausimai kiek kitokie. Taigi: Ženeva-San Remo: Viamichelin jus veda per Monblano tunelį, kuris yra mokamas, vien ten paliksite 38.90 EUR. 5.8 EUR už Prancūzijos autostradą (bet ji tikrai gera ir graži), po to 44.60 EUR Italijos keliai - va jums ir beveik 90 EUR. O Italijoje keliai brangūs ir daug jų apmokestinta. Vidutiniškai skaičiuokite 10 km - 1 EUR.
Šveicarijoje automagistralėms reikia nusipirkti metinę  doh.gif vinjetę. Tik ji galioja iki kitų metų sausio 31, kada bepirktumėte (jei šiandien nusipirksite galios 3.5 mėnesio). Ji kainuoja 40 CHF. Reikalinga tik autostradose, bet jų sunku išvengti. ČIA rasite daug info.
Dėl deklaravimo: Šveicarija ne ES šalis, tad labai laisvo sienų kirtimo nėra. Mes vasarą važinėjom su Vokietijoje nuomota mašina, tad vokiški numeriai buvo tarsi leidimas netikrinamiems važiuoti per sieną (apie tai jau rašiau savo reportaže). Prieš važiuojant buvau uždavęs panašų klausimą Šveicarijos temoje, berods Aša sakė, kad juos pakankamai stipriai kratė (lietuviški numeriai doh.gif ). Tad siūlyčiau kažkiek laikytis jų nustatytų normų.

Musu numeriai angliski, matysim kaip bus, pasiskaiciau nemazai apie deklaravima, jau kiek ir aiskiau del to. Tik pasirode baisokas toks sakinys, kad jeigu nera pasienyje darbuotoju, ten pats ant lapuko spec deklaruoji maista/daiktus, viena kopija imeti i dezute jiems, kita pasilieki, nes bet kada jus gali sustabdyti ir prasyti ta lapuka parodyti, kaip irodyma kad ivaziuodamas deklaracija padarei.. blink.gif grieztai, saunuoliai. Dekui uz nuoroas. Dar mastysim ka ten daryti, nes i San Remo is tikruju vaziuojame tik pernakvoti, sekanti stotele bus Monakas, bet ta savaitgali kaip tik vyks Formule 1, tai butu ten brangi nakvyne. Nebent vaziuoti zemyn per Prancuzija tiesiai i Monaka, sustoti pernakvoti kur nors pusiaukeleje ir taip isvengti Italijos. Reikes apmatyti gerai sita reikala..

Sveicarijoje busim tik Zenevoje, daugiau niekur nevaziuosim, nes musu tikslas yra pietus (pietu Prancuzija, Ispanija), bet speju i magistrale tikrai pakliusime kazkur aplink Zeneva.

Kolkas daugiau klausimu jums neturiu, bandysiu kapstytis toliau forumuose 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Pasaulio~Piliete*: 16 spalio 2012 - 15:40
QUOTE(Arturas15 @ 2012 10 15, 16:29)
O, Gelmerbano keltuvas. thumbup.gif  Vasarą buvom ten, norėjom pasikelti, deja, birželio viduryje dar nedirbo (pradeda dirbti liepos mėn.). Tad teko apsiriboti pasivaikščiojimu kabančiu tiltu  verysad.gif . Bet kiek girdėjau iš jį išbandžiusių, visi liko sužavėti.

Noriu pataisyti, kad birželį jis tikrai dirba. Gal nuo 10 d. pradeda, ne vėliau. Mes jau antrais metais buvo, pernai ir šiemet gegužės pabaiga-birželio pradžia. Ir šiemet kilom. Būtent keliom dienom vėleliau važiavom, kad jau dirbtų. Gal 6 birželio šiemet atidarė. Tikrai liepos laukti nereikia.
Tik vat viršuj, birželio pradžioj, neapeisit viso ežero, nes dar sniego daug, kranto keliuko nematyt, stačiai ežeran eina:) Šalpusniai dar tik buvo vos vos pradėję žydėt rolleyes.gif Bet vistiek yra kur palaipiot (čia man būtina, kaip kalnų ožkai doh.gif ), pasėdėt, pasigrožėt thumbup.gif

P.S. birželį jis dirba nuo 9, o liepą nuo 8. Taip pat birželį ir anksčiau užsidaro. Gal tai jus suklaidino?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _mamka_: 01 sausio 2013 - 20:01
QUOTE(_mamka_ @ 2013 01 01, 19:58)
Noriu pataisyti, kad birželį jis tikrai dirba. Gal nuo 10 d.  pradeda, ne vėliau. Mes jau antrais metais buvo, pernai ir šiemet gegužės pabaiga-birželio pradžia. Ir šiemet kilom. Būtent keliom dienom vėleliau važiavom, kad jau dirbtų. Gal 6 birželio šiemet atidarė. Tikrai liepos laukti nereikia.
Tik vat viršuj, birželio pradžioj, neapeisit viso ežero, nes dar sniego daug, kranto keliuko nematyt, stačiai ežeran eina:) Šalpusniai dar tik buvo vos vos pradėję žydėt rolleyes.gif  Bet vistiek yra kur palaipiot (čia man būtina, kaip kalnų ožkai doh.gif ), pasėdėt, pasigrožėt thumbup.gif

P.S. birželį jis dirba nuo 9, o liepą nuo 8. Taip pat birželį ir anksčiau užsidaro. Gal tai jus suklaidino?

_mamka_, dėkoju 4u.gif už pastabas. Taigi, noriu ištaisyti savo klaidas blush2.gif ir pateikti tikslią informaciją: pažiūrėjau Gelmerbano puslapį, keltuvas šiemet dirbs nuo birželio 1 iki spalio 20, darbo laikas: birželį, rugsėjį ir spalį nuo 9 iki 16 val., liepą ir rugpjūtį nuo 8 iki 17 val.
O aš pažiūrėjau, kada mes buvome prie keltuvo (pagal nuotraukos padarymo laiką) - 17 val. 30 min. Lietuvos laiku (arba 16 val. 30 min. vietos laiku). Va todėl keltuvas ir nedirbo (tą dieną visą rytą lijo, todėl iš kempingo išvažiavom tik popiet doh.gif ).
Atsakyti
QUOTE(Arturas15 @ 2013 01 01, 21:05)
(tą dieną visą rytą lijo, todėl iš kempingo išvažiavom tik popiet doh.gif ).

Labai lietinga pirma birželio pusė buvo. Mes vienąnakt palapinėj baloj prabudom doh.gif

Šiemet maršrutas trečiais metais tas pats bus:) Tik jau imsim ir vaiką. Išlaidų dėl to bus kiek daugiau. Beje, gal ir į Jungfrau šįmet pakilsim. Gaila tik, kad dėl vaiko amžiaus reikės kiek pėsčiom vaikščiojimą apribot ir antrąkart iki Trift Bridge nebenueisim, bet jei kas nebuvo ir lankysitės aplink, pasiruoškit sunkiai dienai, bet VERTA EITI!!!
http://www.tripadvis...witzerland.html
http://www.grimselwe...ft-bridge-hike/

Kelionės tikslas - Berner Oberland ir aplink. Apsistojam tik Boningene, kempinge ant ežero kranto ir iš ten planuojam dienos maršrutus. Jei kam įdomu, su dujom važiuojam, palapinėj miegam (pakeliui naktį automobilyje pripučiamą čiužinį išsitiesiam (kėdžių galinių nevežam), maistą pirmom dviem dienom imam iš LT, paskui perkam Vokietijoj, nes ir tos pačios pieniškos dešrelės už mūsų kainą, bet su mėsa būna lotuliukas.gif Prieš įvažiuojant į Šveicariją užsiperkam Lidl'e. Maistą gaminam ant "šmiliaus", į kalnus nešamės šokoladukų/sumuštinių/sauso maisto.
Su kelių mokesčiais, kuru, maistu, nakvynėm pirmais metais tilpom į 1500 Lt dviese. Antrais irgi panašiai. Dar grįžtant pakeliui Vokietijoj užsiperku skalbimo, higienos priemonių, tai ir apsipirkimo kelionė gaunasi biggrin.gif Užtrunkam apie 10 dienų.
Beje, gal kas irgi ruošiatės su dujom važiuot - dujos apie 20 proc. brangesnės, bet kaloringesnės, tad ir nuvažiuosit tais 20 ar net daugiau proc. toliau mirksiukas.gif Taip kad litro kainą su LT nelabai galima lygint. Pas mus dujos - skystaliukas.

Daug išlaidų buvo prieš pirmą kelionę važiuojant: batai, palapinė, turistavimo įranga ir pan. Bet tai vienkartinė investicija, kur amortizuosis per kelis metus. Juk ne vienkartiniai daiktai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _mamka_: 01 sausio 2013 - 21:48
Sveiki... 4u.gif

kažkaip apmirusi ši tema, keliu į viršų biggrin.gif ...nemanau, kad šiais metais nebeliko keliaujančių automobiliais, taigi kur šiais metais veda keliautojų po Europą keliai???? ...gossip.gif
Atsakyti
mes tai svagstam apie kryma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Astra777 @ 2013 02 07, 13:44)
Sveiki... 4u.gif

kažkaip apmirusi ši tema, keliu į viršų biggrin.gif ...nemanau, kad šiais metais nebeliko keliaujančių automobiliais, taigi kur šiais metais veda keliautojų po Europą keliai???? ...gossip.gif

Rumunija wub.gif blush2.gif

Planas chuliganas 2 sav.
Lietuva-Lenkija-Slovakija-Vengrija-Rumunija ir taip pat atgal...

Žadame nevažiuoti per dieną daugiau 700 km ir kuo daugiau pamatyti. Planas sudėliotas, nakvynės u-sakytos, išskyrus vieną Vengrijoje grįžtant.

Net skruzdės bėgioja nugara kaip laukiu blush2.gif
Atsakyti
Net nusijuokiau. Mūsų svajonės identiškos, tik neapsisprendžiam: Krymas ar Rumunija. Aš noriu Rumunijos, vyras Krymo.
Atsakyti