QUOTE(*Pasaulio~Piliete* @ 2012 10 15, 15:38)
Aciu Arturai, mastysim dar ka daryti, jau marsruta pakeiteme siek tiek ir gana smulkiai sudeliojome dienas, tai gal vis ir pavyks taip viska susideti, kad is anksto nakvyne uzsisakytumem. Dabar klausimas del keliu mokesciu, gal kas zinote ar yra koks puslapis kur surasyta butu apie keliu mokescius Europoje, ar tiesiog man kiekviena sali atskirai googlinti reikia? Prancuzija kaip ir aisku, buvom ir zinom kur mokesim ir pan, bet mane suglumino kelias is Sveicarijos i Italija.. Uzejus i viamichelin ir ivedus marsruta Geneva - San Remo raso, kad uz tolls moketume net ~£80.00 (nezinau koks kursas dabar Lietuvoje, mazdaug 320 litu butu?), bet man tai kosmosas atrodo. Gal kas is patirties galit pasakyti kas ten tokio yra, kad tiek moket reikia ?
O dar del Zenevos susipainiojau siek tiek, ilindau pasiskaityti ar nera keliu mokesciu pas juos, kiek supratau tai kad dvieju tipu magistrales yra apmokamos, bet pagrinde rase apie metini mokesti, o kaip turistams ? Dar tame paciame puslapyje rase apie ivezamu daiktu/maisto deklaravima, vel gi - ar yra teke kam susidurti ?
Labai atsiprasau jei jums tokie klausimai skamba kvailoki ir nenoriu erzinti jusu, bet as tame esu zalia ir bet kokia info man pagelbetu
Visų pirma, kvailų klausimų nebūna, būna tik kvaili atsakymai
. Šiaip bent mane forumuose labiausiai erzina pastoviai pasikartojantys klausimai, atsakymai į kuriuos būna puslapiu atgal
(kaip pavyzdžiui Paryžiaus temoje: kaip pasiekti oro uostą, jei lėktuvas 8 val.ryto).
O jūsų klausimai kiek kitokie. Taigi: Ženeva-San Remo: Viamichelin jus veda per Monblano tunelį, kuris yra mokamas, vien ten paliksite 38.90 EUR. 5.8 EUR už Prancūzijos autostradą (bet ji tikrai gera ir graži), po to 44.60 EUR Italijos keliai - va jums ir beveik 90 EUR. O Italijoje keliai brangūs ir daug jų apmokestinta. Vidutiniškai skaičiuokite 10 km - 1 EUR.
Šveicarijoje automagistralėms reikia nusipirkti metinę
vinjetę. Tik ji galioja iki kitų metų sausio 31, kada bepirktumėte (jei šiandien nusipirksite galios 3.5 mėnesio). Ji kainuoja 40 CHF. Reikalinga tik autostradose, bet jų sunku išvengti.
ČIA rasite daug info.
Dėl deklaravimo: Šveicarija ne ES šalis, tad labai laisvo sienų kirtimo nėra. Mes vasarą važinėjom su Vokietijoje nuomota mašina, tad vokiški numeriai buvo tarsi leidimas netikrinamiems važiuoti per sieną (apie tai jau rašiau savo reportaže). Prieš važiuojant buvau uždavęs panašų klausimą Šveicarijos temoje, berods Aša sakė, kad juos pakankamai stipriai kratė (lietuviški numeriai
). Tad siūlyčiau kažkiek laikytis jų nustatytų normų.
Papildyta:
QUOTE(iingutte @ 2012 10 12, 15:02)
Ji radom irgi sio forumo deka (Aciu aciu visiems) Jis yra vaziuojant link Grimsel uztvankos. Guttannen vietoveje visai salia 75 m ilgio ir 75 aukscio kabancio tilto). Nuorodos yra
(taip pat is toli pamatysit begius i kalna 90 laipsniu kampu
)
radau
http://www.grimselwe...hnen/gelmerbahn
daug nuotrauku ir informacijos taip pat galima rasti google ivedus raktini zodi Gelmerbahn
O, Gelmerbano keltuvas.
Vasarą buvom ten, norėjom pasikelti, deja, birželio viduryje dar nedirbo (pradeda dirbti liepos mėn.). Tad teko apsiriboti pasivaikščiojimu kabančiu tiltu
. Bet kiek girdėjau iš jį išbandžiusių, visi liko sužavėti.