QUOTE(madrugada @ 2012 07 22, 21:37)
madrugada, 22 Lie 2012 - 21:37, para�ė:
madrugada, 22 Lie 2012 - 21:37, para�ė:
pagauli tai pagauli, bet žodynas rusų k. man per platus
daug grožių, niuansų lieka nesuprastų.
pagauli tai pagauli, bet žodynas rusų k. man per platus

daug grožių, niuansų lieka nesuprastų.
Prieš n metų rusų kalbą jaukintis pradėjau skaitydama F.Dostojevskio "Nusikaltimą ir bausmę" t.y. iš karto ėmiausi sunkiosios artilerijos.

Maniau, kad nepajėgsiu, bet taip įsitraukiau, kad perskaičiau visus turimus Dostojevskio kūrinius. Pradžioje buvo sunkoka, bet tokių išsireiškimų prisigaudžiau, kad net aplinkiniai rusai stebėjosi, kodėl gi šneku tokia gražia ir turtinga kalba. madrugala, išdrįsk ir bandyk, - Dostojevskis tikrai turėtų Tave įsiurbti į savo sudėtingą ir tamsų pasaulį. Jo knygos (bent jau man)yra ir buvo pats geriausias detektyvas.
--------------------------
V. Grainytės "Pekino dienoraščius" rekomenduoju. Gražiai rašo mergaitė - gaiviai ir originaliai kuria savo autentišką matymą: netikėti palyginimai, metaforos, sąskambiai. Nežinojau jos ligšiol. Pasirodo, kad ji - poetė, eseistė ir didžėjė (nežinau kaip parašyt moterišką DJ giminę

).
Jei žmoguje nebūtų jokios amžinosios sąmonės, jei visko pagrindas būtų tik laukinė judinančioji galia, kuri, raitydamasi tamsiose aistrose, sukurtų visa kas didu ir kas nereikšminga, jei už visko slėptųsi bekraštė, niekad nepasotinama tuštuma, kas būtų gyvenimas, jei ne nusivylimas?
S. Kierkegaard