QUOTE(etiu @ 2011 10 24, 14:55)
Ačiū Astra777, labai fainas reportažas. Jūs ir toliau keliaukit ir džiuginkit kelionių aprašymais.....
QUOTE(akcent @ 2011 10 24, 14:56)
Astra777, buvo labai smagu su jumis pakeliauti. Labai informatyvus reportažas, daug gražių vaizdų įkėlėte. Ačiū
Ačiū, etiu, akcent ...džiaugiuosi, kad patiko ...kaip gaila, kad negalima keliauti ištisus metus...jau dabar tikrai reikės ilgokai palaukti-iki kitos vasaros.Už mėnesiuko grįžtu į darbą-reikės viską derinti ir planuoti ne tik su vyru, bet dar ir darbdaviais. Bet laiko planavimui ir lankymuisi čia tikrai pakaks
O Jums abiems gražių akimirkų ir neužmirštamų kelionių.
Pastebėjau, kad aš ne taip kaip dauguma forumo dalyvių-apie išlaidas stengiausi paminėti reportažo pradžioje Vakar pasistengiau viską subendrinti ir dabar galiu parašyti konkrečiai ir su kai kuriais paaiškinimais:
1.Lėktuvo bilietai Kaunas-Alikantė-Kaunas dviems asmenims tik su rankiniu bagažu-780LT.
2.Viešbutis 3 naktims 147 EUR. (507 LT.) su vienu maitinimu per dieną (pasirinkimas 13.00-16.00 val. arba 20.00-23.00val.).Į šią kainą pusryčiai nebuvo įskaičiuoti. O dabar noriu šiek tiek dar paaiškinti, apie tai jau buvau užsiminusi Cobre reportaže:
-prieš užsisakydama lėktuvo bilietus, viešbutį Goya buvau nusižiūrėjusi kaip vieną iš pigiausių variantų Alikantėje, buvo dar šiek tiek pigiai 1 žv. arba hosteliai.
-visuomet viešbučius užsisakau su pusryčiais-tai tikrai gera dienos pradžia Kaina per booking.com 3 naktims su pusryčiais buvo 141 EUR, oficialiame viešbučio puslapyje kaina buvo ta pati, rezervavimo tvarka ta pati-be išankstinio apmokėjimo ir su atšaukimo galimybe prieš 1 d.
čia jų puslapis :http://www.hotelgoyadealicante.es/#
-tik gavusi skrydžio užsakymą iš makalius.lt.-liepos pabaigoje, įėjusi į viešbučio psl. ketinau jį rezervuoti su pusryčiais...o čia tą dieną raudonai užsižiebė spec. pasiūlymas-mums reikalingai datai dvivietis kambarys "Half board"-147 EUR. ( kiek pamenu šis pasiūlymas švietė gal dar dvi tris dienas )buvau įsitikinusi, kad maitinimas "HB"visur vienodas. Pasirinkau šį pasiūlymą , nes kažkaip jau labai pigus atrodė.
-Rezervuota buvo per šią sistemą
reservas@centrotel.es
-užpildytą ir patvirtintą rezervacijos formą gavau iš karto;
-Prieš savaitę bandžiau rašyti laišką elektroniniu paštu ar viskas tvarkoje su mūsų rezervacija (nepamirškime-rezervuota debetine kortele), tačiau atsakymo negavau nei į tą, nei į kitą laišką.
-išvykdama buvau susirašiusi dar kelis viešbučius jei mūsų niekas nepriimtų į šį viešbutį...bet jie tikrai nebuvo pigesni...kaina panašiai 131-146 EUR su pusryčiais.
-viešbutyje pateikėme tik rezervacijos lapą, ir mums iš karto paaiškino kada gausime maitinimą.Iškilus šiam nesusipratimui, sąlygas pakeisti užsakymą turėjome-galėjome gauti viešbutį be maitinimo arba su pusryčiais , tačiau su pusryčiais kaina buvo panaši ir per rezervacinę sistemą- 141 EUR. Jei su pusryčiais ir vakariene kaina būtų buvusi 3 naktims-180 EUr. ( tarp kitko prieš atostogas aš atsidariusi viešbučio puslapį eilinei kontrolei -pamačiau, jog degė super pasiūlymas FULL BOARD-180 EUR-dar pagalvojau, nieko gal variantas, bet trijų maitinimų tai mums tikrai nereikia )-ką gi Full Board čia yra pusryčiai ir vakarienė.
Na jau čia ir prirašiau, bet kaina sakyčiau vis viena buvo gera.Vakarienė mums viešbutyje taip pat labiau apsimokėjo nei mieste- tokių pietų, kokius davė mums-mieste dar už 20 EUR gerokai paieškoti reikėtų.Tarp kitko, po to net gailėjomės, kad vienų pusryčių nepasiėmėme-skaičiuojant, ar perki parduotuvėje ką nors ar čia su visomis sultimis, arbatomis ir kavomis panašiai gaunasi.O patys dar kartą įsitikinome-daugiau abejonių nekils-viešbutį imti su pusryčiais ar be ( tų abejonių tiksliau man jau nebuvo likę, bet vyras kartas nuo karto pasvarstydavo apie tai-ar verta?) O žinant, kad visiškai ne sezonu (vasario mėnesį) už panašaus lygio viešbutyje tik su pusryčiais už parą Nicoje mokėjome 200 LT., tai čia visai normali kaina buvo.
3.Automobilio stovėjimas Kauno oro uosto aikštelėje-40 LT.
4.Mano minėtas kelionių draudimas-28 LT.
5.Automobilio nuoma Alikantės oro uoste parai- 43,50 EUr.+20 EUR draudimas/ 63,50 EUR. 220 LT.+ nuskaitytas kuras apie 80 LT., viso apie 300 LT. nepamirškime-automobilio nuoma vienai parai iš tikrųjų neapsimoka, kuo ilgesnis laikas, tuo geriau.Be to, dar prisiminiau-kaina savaitgalį taip pat buvo šiek tiek aukštesnė.
6.Bilietai autobusui ( 2 kartai po 5,40 EUR)-10.80 EUR (37 LT.)
7. Apsilankymas Algar krioklių parke 8 EUR ( 28 LT.)-bilietai dviems dar galioja iki 2012 gruodžio 31 d.-gal kas ruošiatės keliauti, galiu padovanoti
Taigi, privalomos išlaidos šioje kelionėje buvo -1720 LT.
8.Kiti pinigai išleisti suvenyrams ir lauktuvėms.Suvenyrų kainos sakyčiau padorumo ribose...(aišku pigesnių nei Graikijoje dar netekę pirkti), iš kiekvienos kelionės sūnui vežame arba jis parsiveža pakabukus raktams-čia jų kaina buvo 3 EUR.O vienoje vietelėje buvo visi po 2 EUR.-ką gi, š permokėjau. Viso suvenyrams ir lauktuvėms išleista apie 75 EUR.(260 LT.)
9. apie 100 EUR (345 LT.) išleista gėrimams, užkandžiams ir panašiai ( pasirodys gal keista-kodėl šios išlaidos prie neprivalomų-bet aš vadovaujuosi tokia taisykle: gerti ir valgyti namuose taip pat reikia, tik gal šiek tiek mažesnėmis išlaidomis)
Ko gero jau nieko nepamiršau. Gerų kelionių visiems čia užsukantiems