Na ir vis dėl to tikri stebuklai su tomis nuotraukomis -atsidarau šiandien savo temutę-nuotraukos visos įkeltos tuo pačiu dydžiu pagal visas rekomendacijas-o čia tik pažiūrėkit-dydžio kokio tik norit.Na gal tai vis dėl to nesugadins viso reportažo
Keliaujame tolyn. Paliekame spalvingąjį de la Ereta parką
.... ir greičiau prie jūros.
Taip noriu panirti į Viduržemio jūrą- vakar čia vanduo buvo šiltutėlis, o šiandien vėl-ir oras, ir vanduo (P.S. pamiršau paminėti -šeštadienio dieną grįžę iš oro uosto mes ne tik pasivaikščiojome paplūdimiu prie pilies, bet ir buvome panirę į vandenėlį, tik gaila daug laiko neturėjome pliuškentis).
O dabar praleidžiame čia apie pora valandų-pasikaitiname saulutėje, maudomės.
Papildyta:
Išėjus iš paplūdimio mus pasitinka "tikrieji" gatvės prekeiviai su didžiuliais maišais rankinių ir šiaip visokių niekučių-vieni jau prekes išsidėstę, kiti dar tik pakuojasi
Gyvenimas ne verda, o tiesiog "burbuliuoja"...
Pasivaikščiokime dar kartą gražiąja promenada La Explanada de España -reikia ir šiek tiek lauktuvių nusipirkti.
Gyvenimas čia taip pat daug intensyvesnis nei penktadienio vakarą...
...o dabar grįškime į viešbutį-šiai dienai pietus užsisakėme 14.00 val.-gana to naktinio valgymo, vakare ką nors lengviau užvalgysime-anksti ryte mūsų jau laukia skrydis namo .
Papildyta:
Pietūs mūsų tikrai sotūs- pasta su mėsos padažu, žuvies kepsnys, vanduo ir vynas, desertui-ledai su karameliniu užpilu ir plakta grietinėlė
Po tokių sočių pietų galime leistis toliau į dar detalesnę pažintį su Alikante.Dabar praeisime visą senamiestį-nepaliksime nė mažiausio kampelio nepamatyto.(šį kartą pasiimu net miesto žemėlapį, kad ko nepražiopsočiau )
o medeliai pasirodo ir čia ant stogų auga
toliau vaikščiojame siauromis vingiuotomis miesto gatvelėmis...
gaila, kad neturiu šio bokšto nuotraukos naktį-įspūdingai atrodo varpinės apšvietimas
Papildyta:
prieš mus Plaza de Carmen -iš jos leisimės į pažintį jau ne su Santa Barbara pilimi, o su iš viena įspūdingiausių ( ...bent man ) vietų Alikantėje -Bario de la Santa Cruz su spalvotais mažais nameliais išsidėsčiusiais pilies kalne...
...kai vyras pamatė kokiomis gatvelėmis ir kiemais aš pradėjau pravedinėti-iš karto pareiškė "tokiais šabakštynais aš neisiu", o aš sakau-" ne naktis gi-vėlai vakare gal ir aš čia neužklysiu, bet tą grožį turime būtinai pamatyti" Sutiko ir po to tikrai nesigailėjo...
čia siauros gatvelės, kurias puošia vėliavos ir kubilai gėlių, gražu
Papildyta:
tilteliu virš namo stogo yra praėjimas į Santa Barbara pilį- įdomu kaip ten gyventojai jaučiasi kai kiekvieną dieną jiems žmonės virš galvos vaikščioja
Papildyta:
Užlipę į viršų randame uoloje įsitvirtinusią bažnyčią Santa Cruz...
iš čia atsiveria nuostabūs vaizdai į miestą
Gaila, bet nei šios, nei kitų bažnyčių durys mums šį sekmadienį nebuvo atvertos...
leidžiamės atgal ir keliaujame toliau Santa Cruz gatvelėmis...
kaip matote iš iškabos-tuoj mes vėl pateksime į Santa Barbara pilį juosiantį de la Ereta parką...
Papildyta:
Mes ir vėl parke-pasigrožėkime dar kartą įspūdinga jo augmenija...
realybėje labai gražiai atrodo iš raudonais žiedais gėlių padarytas "skėtis" virš bortelio...ten galima prisėsti pailsėti...
leidžiamės atgal ir keliaujame toliau Santa Cruz gatvelėmis...
kaip matote iš iškabos-tuoj mes vėl pateksime į Santa Barbara pilį juosiantį de la Ereta parką...
Papildyta:
Mes ir vėl parke-pasigrožėkime dar kartą įspūdinga jo augmenija...
realybėje labai gražiai atrodo iš raudonais žiedais gėlių padarytas "skėtis" virš bortelio...ten galima prisėsti pailsėti...
...išvydę šią vietelę su vyru pamąstome-tokia ramybė, tokie vaizdai-o mes nieko su savimi neturime , na bent kokio vyno būtų smagu čia pagurkšnoti...
būtinai reikia nusileisti į apačią iki pirmos sekmadienį visą parą dirbančios parduotuvės (tokių parduotuvių čia tikrai netrūko)
Papildyta:
leidžiamės jau per kitą pusę...
čia mandarinų medžių alėja
...kieno čia bokštas ?
....patikriname-tai bazilika San Roque...ji taip pat uždaryta
leidžiamės toliau
o jau šią vietą tikriausiai atpažįstate-pirmą vakarą mes čia buvome atklydę, o antrą vakarą čia atklydus labai norėjau tais laipteliais toliau į viršų palipti, bet vyras perkalbėjo-kur tu ten-kelio ko gero nėra, o dar tokia tamsa buvo -nesipriešinau.O dabar dienos šviesoje pamatėme kur šis grožis nuveda
Praeiname aikštę su stūksančia didinga 15-18 amžiaus S.Nicolas katedra-pagrindine Alikantės bažnyčia ir Vyskupo vieta Bet čia sustojame tik akimirkai... ( prieš tai vakarą šiek tiek detaliau ją apžiūrėjome)
Nusileidžiame iki centrinės gatvės ir čia pat esančioje krautuvėlėje nusiperkame Sangria vyno ir vėl į viršų -vyras juokėsi kokiu greičiu mes suvaikščiojome dėl to vyno-kad ir dėl kitų dalykų taip skubėtume
P.S. naudinga informacija rūkantiems: kadangi vyras rūko, tai įgijome ir čia šiokios tokios patirties perkant cigaretes.Mieste nemažai specializuotų tabako parduotuvių "TABACIA" ar "TABACERIA"- na kažkaip panašiai rašosi.Galvojome, kad jo galima įsigyti tik čia ...sekmadienį keliaujant į SANTA CRUZ kvartalėlį, vyrui prireikė cigarečių, tad pradėjome dairytis veikiančių šių parduotuvėlių...na niekas nedirba , neiškentusi vieno gatvės barmeno paklausiu, kur galima įsigyti cigarečių , jis mus nukreipia į už kampo visą parą veikiančią krautuvėlę.Dairomės... na ir čia nieko nematyti, klausiame pardavėjos, o ši taip-prašom ir atidaro iš po kasos pilną stalčių cigarečių...pasirodo čia taip jos visur pardavinėjamos- kodėl taip yra nežinome, tik galima spėti, kad gal galioja kokie teisės aktai draudžiantys viešai reklamuoti cigaretes ne specializuotose parduotuvėse, manau taip masiškai tikrai niekas mokesčių neslepia
O dabar užlipę į viršų galime ir šiek tiek ramiai pasėdėti:
... mūsų planus šiek tiek pakoreguoja lietutis-tenka slėptis su savo vyneliu po tą dieną nedirbusio muziejaus stogine - pasirodo mes ne vieni čia slepiamės.
išgėrę skanios SANGRIA ir besibaigiant lietučiui nutariame, kad jau metas lįsti iš šio parko.Ko gero pamatėme jį visą .... jei liko koks lopinėlis nepamatytas, tai labai mažas... Leidžiamės žemyn kita puse link senamiesčio...
štai čia kokia scena įrengta...
mane ir vyrą labai sudomina šie vaismedžiai
-kas čia per vaisiai auga
kvapas labai panašus į džiovintų datulių...bet ne- čia tikriausiai ne datulės
Nusileidžiame iki centrinės gatvės ir čia pat esančioje krautuvėlėje nusiperkame Sangria vyno ir vėl į viršų -vyras juokėsi kokiu greičiu mes suvaikščiojome dėl to vyno-kad ir dėl kitų dalykų taip skubėtume
P.S. naudinga informacija rūkantiems: kadangi vyras rūko, tai įgijome ir čia šiokios tokios patirties perkant cigaretes.Mieste nemažai specializuotų tabako parduotuvių "TABACIA" ar "TABACERIA"- na kažkaip panašiai rašosi.Galvojome, kad jo galima įsigyti tik čia ...sekmadienį keliaujant į SANTA CRUZ kvartalėlį, vyrui prireikė cigarečių, tad pradėjome dairytis veikiančių šių parduotuvėlių...na niekas nedirba , neiškentusi vieno gatvės barmeno paklausiu, kur galima įsigyti cigarečių , jis mus nukreipia į už kampo visą parą veikiančią krautuvėlę.Dairomės... na ir čia nieko nematyti, klausiame pardavėjos, o ši taip-prašom ir atidaro iš po kasos pilną stalčių cigarečių...pasirodo čia taip jos visur pardavinėjamos- kodėl taip yra nežinome, tik galima spėti, kad gal galioja kokie teisės aktai draudžiantys viešai reklamuoti cigaretes ne specializuotose parduotuvėse, manau taip masiškai tikrai niekas mokesčių neslepia
O dabar užlipę į viršų galime ir šiek tiek ramiai pasėdėti:
... mūsų planus šiek tiek pakoreguoja lietutis-tenka slėptis su savo vyneliu po tą dieną nedirbusio muziejaus stogine - pasirodo mes ne vieni čia slepiamės.
išgėrę skanios SANGRIA ir besibaigiant lietučiui nutariame, kad jau metas lįsti iš šio parko.Ko gero pamatėme jį visą .... jei liko koks lopinėlis nepamatytas, tai labai mažas... Leidžiamės žemyn kita puse link senamiesčio...
štai čia kokia scena įrengta...
mane ir vyrą labai sudomina šie vaismedžiai
-kas čia per vaisiai auga
kvapas labai panašus į džiovintų datulių...bet ne- čia tikriausiai ne datulės
Pažvelgiame žemyn...o, mes šioje aikštėje buvome jau pirmą vakarą...čia ant suolelio palipusi tas palmes fotografavau taip čia atrodo dieną...
...žinot-dabar pagalvojau-ta palmė su vaisiais, kurią aš čia tiek naktį stengiausi nufotografuoti iš visų pusių- ne datulė , tie vaisiai labai panašūs į datulinio finiko (Phoenix dactylifera) vaisius .( bandžiau lyginti su Vikipedijos informacija, labai panašu)...
palyginkite... ...na gal ir ne
o dabar jau "oficialiai" paliekame de la Ereta parką
-čia prie įėjimo ant plytelių štai toks kompasas....gaila, kad jo negalima pasiimti su savimi
ir žemėlapis
Čia buvo mūsų kelionės po parką pabaiga , bet ši vieta gali tapti daugeliui tik kelionės pradžia į šį žaliuojantį parką su nuostabia augmenija ir kalno viršuje stūksančia Santa Barbara pilimi.
Papildyta:
Mes vėl senamiestyje
Galiausiai ramiai galime pasižvalgyti Plaza de Santa Maria-gražiame istoriniame kvadrate , kuriame yra du seniausi Alikantės pastatai- nuostabioji gotikos bažnyčia Santa Maria ir modernaus meno galerija Museu Colecci Menas del Segle XX, kurioje yra Picasso, Miro ir Dali kūrinių.(Deja, šios galerijos lankymas nebuvo įtrauktas į mūsų planus)
...aš ko gero neužfiksavusi nors vienų jaunavedžių...negaliu ramiai palikti šalies ...tuoj prieiname tą pačią aikštę Mediterranea Plaza Alicante su "šokančiais fontanais"-o čia jau kitų jaunavedžių fotosesija vyksta...
Papildyta:
palikime jaunavedžius ramybėje ir nueikime dar šiek tiek pasigrožėti Viduržemio jūra...
P.S. jaunavedžius mes dar kartą sutikome-jie labai linksmai žingsniavo promenada-buvo tokie jauni ir laimingi, o nuotakos paprastumas mane pribloškė
....besigrožint jūra pradeda temti... atsisveikiname su ja ir užklyskime dar šiek tiek į senamiestį pasigrožėti naktiniu gyvenimu...kaip gaila, bet mūsų atostogos artėja į pabaigą
...žinot-dabar pagalvojau-ta palmė su vaisiais, kurią aš čia tiek naktį stengiausi nufotografuoti iš visų pusių- ne datulė , tie vaisiai labai panašūs į datulinio finiko (Phoenix dactylifera) vaisius .( bandžiau lyginti su Vikipedijos informacija, labai panašu)...
palyginkite... ...na gal ir ne
o dabar jau "oficialiai" paliekame de la Ereta parką
-čia prie įėjimo ant plytelių štai toks kompasas....gaila, kad jo negalima pasiimti su savimi
ir žemėlapis
Čia buvo mūsų kelionės po parką pabaiga , bet ši vieta gali tapti daugeliui tik kelionės pradžia į šį žaliuojantį parką su nuostabia augmenija ir kalno viršuje stūksančia Santa Barbara pilimi.
Papildyta:
Mes vėl senamiestyje
Galiausiai ramiai galime pasižvalgyti Plaza de Santa Maria-gražiame istoriniame kvadrate , kuriame yra du seniausi Alikantės pastatai- nuostabioji gotikos bažnyčia Santa Maria ir modernaus meno galerija Museu Colecci Menas del Segle XX, kurioje yra Picasso, Miro ir Dali kūrinių.(Deja, šios galerijos lankymas nebuvo įtrauktas į mūsų planus)
...aš ko gero neužfiksavusi nors vienų jaunavedžių...negaliu ramiai palikti šalies ...tuoj prieiname tą pačią aikštę Mediterranea Plaza Alicante su "šokančiais fontanais"-o čia jau kitų jaunavedžių fotosesija vyksta...
Papildyta:
palikime jaunavedžius ramybėje ir nueikime dar šiek tiek pasigrožėti Viduržemio jūra...
P.S. jaunavedžius mes dar kartą sutikome-jie labai linksmai žingsniavo promenada-buvo tokie jauni ir laimingi, o nuotakos paprastumas mane pribloškė
....besigrožint jūra pradeda temti... atsisveikiname su ja ir užklyskime dar šiek tiek į senamiestį pasigrožėti naktiniu gyvenimu...kaip gaila, bet mūsų atostogos artėja į pabaigą
Labai čia pas Jus jauku Ačiū, kad dalinatės šiluma
QUOTE(k** @ 2011 10 22, 18:49)
Labai čia pas Jus jauku Ačiū, kad dalinatės šiluma
Džiaugiuosi, kad Jums patinka. Ačiū
Na su foto keista tikrai Man kai jos didelės, darbe sunkiai užkrauna reportažą, net pakibęs darbinis kompas buvo
Kaktusai As taip troškau Portugalijoj jais pasigrožėti, bet tai ir neteko
QUOTE(Stella7 @ 2011 10 23, 18:11)
Na su foto keista tikrai Man kai jos didelės, darbe sunkiai užkrauna reportažą, net pakibęs darbinis kompas buvo
...atsiprašau už trikdžius darbe
Kaktusai realybėje dar įspūdingiau atrodo...tikiu, kad Jūsų svajonė pamatyti tokius kaktusus išsipildys... visos svajonės pildosi, o ši ...tokia mažytė
o dabar atėjo metas užbaigti šį mūsų trumpų atostogų reportažą jau ir taip užtruko ilgiau nei pačios atostogos
paskutinis mūsų vakaras praėjo vaikštinėjant po senamiestį...man jis vakare toks gražus, gaila, kad nuotraukomis to negaliu perteikti ...praėjome daug jau matytų ir išvaikščiotų gatvelių, bet sugrįžę tamsoje į tik dienos metu matytą Mediterranea Plaza Alicante, likome sužavėti-čia taip smagu sėdėti ir grožėtis fontanų spalvų žaismu...tokia ramybė, žmonių vos vienas kitas...
...o po to susiradus senamiesčio ramioje vietoje taverną , prisėsti ir gurkšnoti vyną su užkandėle...
(šią vietelę buvome jau prieš tai vakarą nusižiūrėję-čia labai ramu, nėra turistų antplūdžio, o ir aptarnauja grynakraujai ispanai, nekalbantys jokia kita kalba tik ispanų ... )
o po to belieka grįžti į viešbutį, ryte turime keltis anksti-lėktuvas skrydžiui turi pakilti 7.00 val.
2011 m. spalio 17 d.
Galima sakyti iki paskutinės kelionės dienos dvejojome kokiu būdu pasiekti Alikantės oro uostą - autobusu ar taksi. Taksi kiek skaičiau kainuoja 18-22 EUR. Autobusas, kaip jau rašiau -2,70 EUR asmeniui. Mūsų svarstymai baigėsi po to, kai gavome įlaipinimo talonus-skrydis Alikantė -Kaunas buvo 7.00 val., kai užsisakant bilietus skrydis buvo numatytas 6,40 val. Taigi, galime šiek tiek pataupyti ir surizikuoti į oro uostą važiuodami pirmuoju autobusu-iš miesto centro jis išvažiuoja 5,30 val.Jis kaip tik sustoja stotelėje netoli viešbučio -prie Plaza de Los Luceros .
Viešbutį paliekame apie 5,20 ir autobusas prie mūsų sustoja 5,35 val.
O čia paskutinė nuotrauka Alikantėje
Oro uostą mes pasiekiame apie 5.55 val. ir nors 7.00 val. numatyta gal 4-5 skrydžiai, žmonių daug, tačiau greitai praeiname pasienio ir muitinės kontrolę ir 6.10 val. jau stovime prie vartų į lėktuvą.
Keleiviai sulaipinami laiku, skrydžiui lėktuvas pasiruošia nevėluodamas -7.00 val....ir dar keletą minučių riedame pakilimo taku ir štai mes padangėje...
Galima sakyti visą skrydžio laiką dangus buvo giedras, jokio debesėlio, tad galėjau dar užfiksuoti keletą kadrų...
čia būtinai noriu parodyti kokio raudonumo dangus buvo prieš patekant saulei...(atsiprašau už nuotraukos kokybę, na bet vis viena gal ką įžiūrėsite...)
iš nakties miego bundanti žemė
...ir neapsakomo grožio snieguotos Alpių viršukalnės
Nusileidimo laikas numatytas 12.10 val....tačiau į oro uostą pro duris mes įžengiame šiek tiek anksčiau-11.50 val.
MŪSŲ ATOSTOGOS BAIGĖSI...mums jos buvo puikios.
Pabaigai norėčiau parašyti šiek tiek apie skrydį su Ryanair:
1. skridome su rankiniu bagažu- abu su vyru turėjome po vieną kelioninį sportinio stiliaus krepšį.Vyro krepšio parametrai buvo didesni nei reikalaujami 55x40x20, tačiau išėmus dugną ir krepšį neperpildžius jį gali suformuoti kokių tik nori parametrų ,o mano krepšys viršijo 1 cm. 20 cm. parametrą ( mano neišsiėmė dugnas). Abu krepšius pati oro uoste patikrinau- juos net talpinti nereikėjo į padėtą patikrinimo dėžę-tiek vienas, tiek kitas galima sakyti patys sukrito į ją.
2. Pasvėrus mūsų bendras svoris buvo 10 kg....matote, su kiek mažai daiktų mes skridome.
3.Kremus ir kt. skysčius buvau susidėjusi reikalaujamose talpose- ne didesnėse nei 100 ml., tačiau paprastame maišelyje-niekas ten jų netikrino, specialių maišelių nereikėjo pirkti.
4.Įlaipinant į lėktuvą iš mūsų nereikalavo krepšius dėti į Ryanair rankinio bagažo parametrų patikrinimo dėžes .Kiek pastebėjau darbuotojai peržvelgdavo kiekvieno su savimi turimą krepšį ir tik keletui liepė talpinti.
5.Grįžtant atgal ne tik krepšių niekas niekur netalpino, bet ir net nesvėrė
O dabar žinote ką pagalvojau -man sąžinė neleidžia palikti Jus reportažo pabaigoje klaidžioti tamsoje ir leisti sušalti snieguotose Alpių viršūnėse-Jūs tikėjotės šilumos...o aš pabaigai tik šaltį paskleidžiau
Bandau ištaisyti šią klaidą ir parodysiu dar keletą šiltesnių nuotraukų iš pasivaikščiojimo po Algaro krioklių parką
man patikę vaismedžiai...tik gaila, kad nežinau kokia čia rūšis
Papildyta:
PABAIGA.
Ačiū visiems keliaujantiems kartu su manimi ir besidalinančiais savo pastebėjimais ir patirtimi.
Ačiū Astra777, labai fainas reportažas. Jūs ir toliau keliaukit ir džiginkit kelionių aprašymais.....