Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmoji pažintis su Ispanija:Alikantė

Einame tolyn link Algaro krioklių. Įėjimas jau turėtų būti atviras lankytojams -atsidaro nuo 10.00 val.
daugiau informacijos čia:

http://lasfuentesdelalgar_com/

pakeliui pamatome ant medžio augančias citrinas...

user posted image

user posted image

kitoje gatvelės pusėje mano akį patraukia graži restorano aplinka

user posted image

user posted image

user posted image

pamatome kaip natūraliai ant medžio auga avokado vaisiai

user posted image

ir štai -tuoj įėjimas

user posted image

už tvoros noksta persikai (taip mano vyrui rūpėjo bent vieną nusiskinti ir paragauti...bet susilaikėme ax.gif )

user posted image

user posted image
Papildyta:
Įėjimas suaugusiam asmeniui-4 EUR, vaikui-2 EUR.Sumokame 8 EUR ( apie 28 LT), gauname bilietą, o čia atžyma-parkas mums atviras iki 2011 m. gruodžio 31 d. thumbup.gif -tik labai gaila, kad šiuo pasiūlymu nepasinaudosime verysad.gif

user posted image

Prieš mus kalnų fone atsiveria atsiveria Algar krioklių grožis

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 20 spalio 2011 - 18:36
koooks grožis wub.gif wub.gif wub.gif negražu, bet man tai tikrai būtų nagai paniežtėję dėl vaisių blush2.gif biggrin.gif
labai fainas savaitgalis, linkiu jums daugiau tokių thumbup.gif ir sau aišku biggrin.gif
Atsakyti
user posted image

user posted image

user posted image
i
user posted image

user posted image

bevaikščiodami parku suvokiame-taip ši vieta ideali poilsiui, tinkama šeimoms. thumbup.gif Kriokliuose padarytos maudyklos...saulė iš už kalnų dar nebuvo išlindusi, tad maudytis šaltame krioklių vandenyje nesiryžome schmoll.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
keliaujame apžiūrėti kaip atrodo piknikams skirta vieta mirksiukas.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

o mano akį vis traukia man nežinomi vaisiai ir uogos

user posted image

artėjame prie nurodytos PICNIC vietos

user posted image

user posted image

Papildyta:

user posted image
o štai ir pikniko plotas

user posted image

user posted image

user posted image

apačioje sodelis su vėl man nepažįstamomis uogomis blush2.gif ...o vyrui vėl taip norisi jas nuo medžio nuraškyti...bet bijau, o jei tai bus paskutinė mūsų gyvenimo valanda unsure.gif

user posted image

user posted image

...čia labai panašu į alyvuoges g.gif

user posted image

Grįžtame atgal...o man dar būtinai reikia praeiti pro šį akmenuotą tarpą šalia krioklio...negaliu normaliu taku aukščiau praeiti lotuliukas.gif

user posted image

praeinu, bet batelių padas taip slysteli ant akmenų, kad dar kiek ...ir aš krioklyje lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

user posted image

Papildyta:
grįžę matome-čia jau pradeda rinktis lankytojai...kaip gerai, kad mes taip anksti atvažiavome thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
QUOTE(Thea! @ 2011 10 20, 19:43)
koooks grožis wub.gif  wub.gif  wub.gif  negražu, bet man tai tikrai būtų nagai paniežtėję dėl vaisių blush2.gif  biggrin.gif
labai fainas savaitgalis, linkiu jums daugiau tokių thumbup.gif  ir sau aišku biggrin.gif

Ačiū, Thea! Tik kaip gaila, kad viso grožio nuotraukos neatspindi. verysad.gif O su tais nagais...tai jie mano vyrui labiau niežtiejo lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

...ir ačiū už gražius palinkėjimus mirksiukas.gif wub.gif ...Jums noriu palinkėti to paties...visi norai po truputį pildosi thumbup.gif o praleisti puikų savaitgalį dviems nebūtina ir tiek kilometrų skristi, tikrai yra daug puikių ir gražių vietų arčiau wub.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 20 spalio 2011 - 19:22
Čia pat yra Cactus d'Algar- kaktusų parkas, tačiau mes iš karto buvome apsisprendę jo nelankyti schmoll.gif

informacija čia:

http://lasfuentesdel...s_algar_ing.htm

o vėliau įsitikinome-tiek kaktusų ir agavų pakelėse, kad spėk dairytis...o kas dar mūsų Alikantėje laukė doh.gif , tikrai nesigailėjau ten neužėjus bigsmile.gif
Kokį įspūdį paliko Algaro kriokliai???-pasakyčiau tikrai gražu, bet nėra taip jau labai labai thumbup.gif , kad ten važiuočiau antrą kartą. schmoll.gif Ieškantiems ramios ir gražios aplinkos poilsiui-vieta tinkama thumbup.gif , tačiau man įspūdį ko gero daugiau paliko pati aplinka aplink parką ir žinoma galimybė pamatyti kaip gi tie mums egzotiniai vaisiai ant tų medžių noksta thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

O dabar važiuokime atgal į Callosa d'en Sarrià:

user posted image

ir sukime Guadalest kryptimi.Vis kylame į kalną CV-755 keliu...

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

priekyje ant kalno matosi Guadalest

user posted image
Atsakyti
Štai mes ir Guadaleste (pilnas pavadinimas-El Castell de Guadalest)-mažame miestelyje su ant kalno stūksančia Saint Joseph pilimi, pastatytoje XII amžiuje.

Automobilį paliekame parkinge, esančiame mažų parduotuvėlių komplekse:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

žydi rožės...

user posted image

Parkingo kaina 2 EUR-visai dienai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

o dabar pereikime gatvelę ir leiskimės į pažintį su senamiesčiu:

user posted image

user posted image

šioje vietoje sustojame užkąsti...

user posted image

o dabar galime žingsniuoti toliau mirksiukas.gif

user posted image

Papildyta:
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 20 spalio 2011 - 21:11
na Astra 777 Jūs ir keliauninkai. Smagu stebėti jau matytus Alicante vaizdelius. Ir ten buvom ir ten.... bigsmile.gif
O tie medžiai kur promenadoj, tai aš galvojau, kad tooooooookie didžiuliai fikusai, o pasirodo, kad kaučiukmedžiai doh.gif
Laukiu labai tęsinio. Smagiai labai skaitosi Jūsų fotoreportažai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(etiu @ 2011 10 20, 22:16)
na Astra 777 Jūs ir keliauninkai. Smagu stebėti jau matytus Alicante vaizdelius. Ir ten buvom ir ten.... bigsmile.gif
O tie medžiai kur promenadoj, tai aš galvojau, kad tooooooookie didžiuliai fikusai, o pasirodo, kad kaučiukmedžiai doh.gif
Laukiu labai tęsinio. Smagiai labai skaitosi Jūsų fotoreportažai 4u.gif

Kaip malonu ...labai džiaugiuosi, kad galime abi dar kartą sugrįžti į tas pačias vietas ir kad Jums patinka wub.gif 4u.gif O Alikantės dar bus-ir manau abi praeisime dar kartelį tomis pačiomis gatvelėmis wub.gif ... ax.gif kad tik ko įdomaus nebūčiau praleidusi unsure.gif
...o dėl tų medžių-aš grįžusi dar kartą pasiskaičiau apie tą parką, sulyginau mano užfiksuotus medžio lapus su wikipedia-na tikrai kaučiuko medis thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

O dabar grožimės vis naujais prieš mus atsiveriančiais vaizdais Guadaleste wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Gaila, bet šis Stebuklų sodas uždarytas verysad.gif ...Jūs tik pasižiūrėkite kokie rankų delniukai iš kaktusų lapų thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:

user posted image

user posted image

jei norite nuotraukytės su šia gražia moteriškaite, prašom-pinigėlius į dėžutę ir foto Jūsų mirksiukas.gif

user posted image

user posted image

įeiname į pilies teritoriją...

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:

user posted image

pasižiūrėkim, kas kas ten giliai slėnyje pro medžių šakas taip žydrai mėlynuoja rolleyes.gif

user posted image

... o čia prieš akis atsiveria nuostabaus grožio turkio spalvos ežeras wub.gif Ežeras yra virš 25 metrų gylio ir 270 metrų ilgio.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
ežerą iš visų pusių pademonstravau lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif -su vyru dar žvalgėmės kelio kaip iki jo patekti, tolumoje matėsi, bet nenorėjome rizikuoti su laiku- iki 15,30 val.privalome grąžinti automobilį į oro uostą. bigsmile.gif
Tad dar pasižvalgome po apylinkes...

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

...ir grįžtame atgal.Į pačia pilį nelipame-mūsų dar laukia Santa Barbara (Šv.Barboros) pilis Alikantėje. thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
ir į vidų susimokėti... o iš čia patenkame į terasą , tiek suvenyrų-akys raibsta nuo margumo

user posted image

user posted image

....o jau dabar ramia širdimi galiu išeiti iš šio rojaus ir leistis žemyn...

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
user posted image

user posted image

prieiname nacionalinių produktų krautuvėlę...

user posted image

user posted image

...užsukame ir į čia.Apsižvalgau, nutariu paragauti vietinio SANGRIA vyno-už 1,5 lt. talpos butelį sumoku 2,60 EUR. Galime grįžti ir į automobilį. Dar šiek tiek pasižvalgome po čia pat esančias krautuvėles, nusiperku dar porą mielų daikčiukų ir važiuojame atgal... . Planavau grįžimo maršrutą šiek tiek kitu keliu, tai yra tuo pačiu, kuriuo sukome nuo Benidorm-CV-70-būtume keletą kilometrų pasigrožėję kitomis apylinkėmis...na bet apsvaigusi nuo grožio pamirštu ir kai vyras išvažiuoja iš miestelio, nusprendžiu, kad gal sukinėtis neverta.

pravažiavę Guadalest upę, stabtelime pakelės prekyvietėje

user posted image

user posted image

dar paganau akis po gražius daiktelius ir nusprendžiu nusipirkti paragauti man nežinomus du žalius kriaušės formos vaisius-kg.1 EUR. Gerai, kad pardavėjas sąžiningas buvo-jis man iš karto: "tie vaisiai nevalgomi, naudojami tik džemams gaminti"...ką gi padedu atgal ir daugiau nieko nebeperku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 20 spalio 2011 - 22:17
Astra, o kodel foto tokias dideles keli? g.gif ax.gif Man kazkaip mazesnes geriau ziurisi mirksiukas.gif
Kaip smagu, kad pasilepinote siluma ir naujais vaizdais thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Stella7 @ 2011 10 21, 09:32)
Astra, o kodel foto tokias dideles keli? g.gif  ax.gif Man kazkaip mazesnes geriau ziurisi mirksiukas.gif

Priimu pastabą 4u.gif Bet jos vėliau lyg ir susitvarko-susispaudžia pagal puslapį ax.gif
Aš perkėlusi į albumą jų dydžio nereguliuoju-vienos būna mažesnių, kitos didesnių parametrų. Kiek pastebėjau-iš didesnių foto vaizdas toks kaip "išplaukiantis" pasidaro unsure.gif Ankstesniuose reportažuose jos kažkaip greitai susitvarkė, o čia---tikrai , reikia kažką daryti g.gif -jei šios nesusitvarkys -tuomet bent pasistengsiu kitas foto pareguliuoti. wub.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 21 spalio 2011 - 08:41
Važiuojame atgal link Benidorm.Pravažiuojant pastebėjau, jog šiose vietovėse yra ne vienas ir ne du "natural parks"...šiose vietovėse ko gero būtų galima praleisti dar keletą dienų ir tikrai būtų ką pamatyti. thumbup.gif
Netoli Benidorm buvo kryptis į pramogų parką šeimai Terra Mitica
-jis pasirodo visai šalia, o važiuojant nuo Alikantės, nereikia pasiekti net Benidorm.Jei ką domina, informacija čia:

http://www.terramiti...asp?idioma=_ing

Važiuodama dar pabandau užfiksuoti Benidorm dangoraižius...

user posted image

user posted image

sparčiai artėjame prie Alikantės.Pravažiuojame El Campello, o už jo kryptis į San Juan paplūdimį g.gif Sakoma, kad jis vienas geriausių ir gražiausių Ispanijoje. Iš jo - motorinėmis valtinis ar katamaranu dar galima pasiekti Tabarkos salą (Tabarca island).Būtinai noriu pasižiūrėti kaip jis atrodo-turime dar valandžiukę-sukame į šoną, pravažiuojame apie 2 km. ir mes pakrantėje.

user posted image

Automobilį paliekame gatvėje-vietų yra thumbup.gif , parkavimasis nemokamas. thumbup.gif Oro temperatūra apie +28 laipsniai, vanduo šiltas, tikrai daugiau nei +20.Vyrui pasiūlau išsimaudyti , o aš fiksuoju gražųjį San Juan paplūdimį...paplūdimys tvarkingas, pakrantė smėlis, vanduo skaidrus, yra nedidelis bangavimas, aplink ramybė...

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 21 spalio 2011 - 09:36
QUOTE(Astra777 @ 2011 10 21, 09:38)
Priimu pastabą 4u.gif Bet jos vėliau lyg ir susitvarko-susispaudžia pagal puslapį  ax.gif
Aš perkėlusi į albumą jų dydžio nereguliuoju-vienos būna mažesnių, kitos didesnių parametrų. Kiek pastebėjau-iš didesnių foto vaizdas toks kaip "išplaukiantis" pasidaro unsure.gif Ankstesniuose reportažuose jos kažkaip greitai susitvarkė, o čia---tikrai , reikia kažką daryti g.gif -jei šios nesusitvarkys -tuomet bent pasistengsiu kitas foto pareguliuoti. wub.gif  4u.gif

Astra777, dėkui už šilumą 4u.gif . Po Jūsų fotoreportažo ir pas mus oras pasitaisė - dabar šviečia saulė biggrin.gif . Įdomu, kas čia priežastis, o kas pasekmė? g.gif

O dėl nuotraukų - niekas niekada pats nesusitvarko, jei netvarkai mirksiukas.gif - taip ir gyvenime, taip ir photobuckete. Siūlau photobuckete atsidaryti nuotrauką, jos viršuje atsiras meniu, pasirink Resize, jame 640x480 - ir tada bus viskas OK. Tik nepamiršk - taip reikia daryti su KIEKVIENA nuotrauka doh.gif . Sėkmės. Ir laukiam tęsinio.
Atsakyti
poilsiautojų tikrai nedaug...

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Štai ir viskas, metas važiuoti-iki automobilio pridavimo likę mažiau nei 30 min doh.gif
Aš negaliu įvertinti kiek gražus yra šis paplūdimys, nes nežinau kiek yra gražūs ar negražūs kiti Ispanijos paplūdimiai ax.gif Aplinka graži, visur tvarkinga, belieka džiaugtis tik jūra ir saule wub.gif

Privažiuojame Alicante ir tuo pačiu keliu skubame į oro uostą... spėjame 15,30 val. pravažiuojame automobilių nuomos parkingų užtvarą lotuliukas.gif
pastatome automobilį prie CENTAUR garažų- pridavimo aikštelėje ir užeiname į ofisą-grąžiname dokumentus, o darbuotoja tik paprašo grąžinti raktelius ir padėkoja... verysad.gif čia viskas??? mes tik apie 170 km. pravažiavome-negalėjome per parą visą kuro baką išvažinėti doh.gif pagaliau susikalbame thumbup.gif -darbuotoja pakyla patikrina automobilio išorę, užveda variklį ir pagal elektroninę kuro skalę "iš akies" primeta- kuro išvažinėta 25 %- į sąskaitą bus grąžinta nuo 77 EUR -75 % sumos.kaip ji paaiškino-per dvi dienas. Išvada:kaip ir rašiau prieš tai, nuomotis automobilį vienai parai nelabai apsimoka, bet noras pamatyti šiek tiek daugiau buvo didesnis nei kažkokių skaičių aritmetika bigsmile.gif Be to, tokiu būdu keliais eurais nukentėjome ir su kuru-pagal tokią skaičiavimo sistemą mes galėjome pravažiuoti dar maždaug apie 100 km. ir skalės rodyklė į trečią padalą dar nebūtų spėjusi įšokti. (P.S. pinigai sąskaitoje jau buvo sekančią dieną po mūsų grįžimo namo thumbup.gif )

Iš oro uosto į Alikantę grįžtame C-6 maršruto autobusu "Oro uostas-Alicante miestas". Šį maršrutą buvau gerai išsistudijavusi prieš atvykstant-viskas labai paprasta: dienos metu autobusas važiuoja kas 20 min. stoja tik į važiavęs į Alikantę. Autobusas komfortabilus, viduje yra specialios lentynos lagaminams susidėti thumbup.gif Bilieto kaina vienam asmeniui 2,70 EUR., viso mes sumokėjome 5,40 EUR. (apie 19 LT.)
Nežinojau kiek mes čia važiuosime-tad vyrui dar pasiūliau įsigytos SANGRIA paragauti mirksiukas.gif - labaiiiiii skani. O čia-15 min. ir mes jau prie Alikantės autobusų stoties ( pirmas sustojimas ), o antrame-miesto centre prie uosto jau išlipame. biggrin.gif

Patarimas: Jei planuojate laiką leisti tik Alikantėje ir nevažinėti po tolimesnes apylinkes, tikrai rekomenduoju visuomeninį transportą-paprasta, patogu ir greita ( su automobiliu ne ką greičiau pajudėsi).

Išlipame iš autobuso ir tiesiai į čia pat esantį paplūdimį...ką gi-vaizdas jau kitoks, poilsiautojų nemažai prisirinkę...

user posted image

user posted image

Pakrantė toks pat smėlis, pakankamai tvarkinga, švaru-yra tik vien kita šiukšlelė.
Įdomu-kabinų persirengimui nėra, persirenkite kaip norite, prie išėjimo takų yra kranai kojoms nusiplauti, viešieji tualetai.Be to-pastebėjau, kad dauguma moterų paplūdimyje be viršutinės maudymosi kostiumėlio dalies-taip jos kaitinasi, taip ir maudosi.

QUOTE(Arturas15 @ 2011 10 21, 10:36)
Astra777, dėkui už šilumą 4u.gif . Po Jūsų fotoreportažo ir pas mus oras pasitaisė - dabar šviečia saulė biggrin.gif . Įdomu, kas čia priežastis, o kas pasekmė?  g.gif

Džiaugiuosi, kad ir Jums galiu įnešti šiek tiek šilumos 4u.gif
...o kas dėl priežasčių ir pasekmių : šviečianti SAULĖ už lango tikrai yra mano reportažo pasekmė... o saulė- tikrai ne priežastis reportažui rašyti... schmoll.gif aš jį rašysiu bet kokiu oru !!!....taip noriu, kad visiems šviestų saulytė ir visų nuotaika būtų puiki.
P.S. kaip Jums pavydžiu, kad Jūsų kelionė tik laukia...o mūsų taip greitai pasibaigė verysad.gif

QUOTE(Arturas15 @ 2011 10 21, 10:36)
O dėl nuotraukų - niekas niekada pats nesusitvarko, jei netvarkai mirksiukas.gif - taip ir gyvenime, taip ir photobuckete. Siūlau photobuckete atsidaryti nuotrauką, jos viršuje atsiras meniu, pasirink Resize, jame 640x480 - ir tada bus viskas OK. Tik nepamiršk - taip reikia daryti su KIEKVIENA nuotrauka doh.gif .

Žinokit aš tas nuotraukas taip ir tvarkau- tokiu dydžiu... Prieš pradėdama ankstesnius reportažus aš pasinaudojau būtent Jūsų patarimu berods Thea! reportaže ...bet šį kartą jos automatiškai tokio dydžio būna ir jau nieko nespaudžiu...tada gal jau čia mažinti reikia (man idealiausiai atrodo 60 %, o dauguma matau-80 % dydžio ) P.S. peržiūrėjau pirmesnes šio reportažo nuotraukas, tik keletas jau likę didesnio dydžio-su kitomis viskas tvarkoje-kažko aš čia nesuprantu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 21 spalio 2011 - 10:21