labas aš jau irgi pradėjau marinavimo sezoną. prisidariau uspakicho, kitus darau pagal šį (praeitais metais labai patiko tas receptas):
7 stiklinės vandens
1 stiklinė cukraus
1stiklinė acto
1 su kaupu šaukštas druskos
pipiras, lauro lapas. tris kartus nupilt.
Turbūt ir 2 k užtektų.
Skonis panašus kaip uspakicho, saldžiai rūgštūs
dėl stiklainių paruošimo - tik išplaunu karštu vandeniu, apžiūriu kakliukas ar švarus, dangtelius taip pat, tik išplaunu. Kažkaip laikosi
kaisa ar imi braiunuotos stiklines na rusiskos "mierka"?
juste taip kaip buna moteriskos dienos niekada niekada negalima nei agurku nei kitu jokiu konvervu gaminti ziemai, issaudo
juste taip kaip buna moteriskos dienos niekada niekada negalima nei agurku nei kitu jokiu konvervu gaminti ziemai, issaudo
QUOTE(juste10 @ 2012 08 06, 17:37)
Merginos,gal turit isbandytu receptu peraugusiu agurku?(misraine,konservuoti)
dar ne i tema-ar tiesa.kad negalima agurku det,kai yra PMS?mano drauge kategoriskai nusistacius,sako visi agurkai pabala,arba nusaudo
dar ne i tema-ar tiesa.kad negalima agurku det,kai yra PMS?mano drauge kategoriskai nusistacius,sako visi agurkai pabala,arba nusaudo
Visa gyvenima vakuoju per moteriskas dienas ir niekas nesaudo. Gal del to, kad pati tuo netikiu.
QUOTE(juste10 @ 2012 08 06, 17:37)
Merginos,gal turit isbandytu receptu peraugusiu agurku?(misraine,konservuoti)
dar ne i tema-ar tiesa.kad negalima agurku det,kai yra PMS?mano drauge kategoriskai nusistacius,sako visi agurkai pabala,arba nusaudo
dar ne i tema-ar tiesa.kad negalima agurku det,kai yra PMS?mano drauge kategoriskai nusistacius,sako visi agurkai pabala,arba nusaudo
Peraugusius agurkus galima pjaustyti isilgai, siek tiek nupjauti peraugusias seklas ir marinuoti iprastai kaip paprastus. As dar peraugusius pjaustau storais griezineliais, taip 2-3 cm storumo, tik tada neina isimti seklu, bet man kazkaip netrukdo.
Kas tikti prietarais tas turbut didziaja savo laiko daly kazko nes negali daryti Atleiskit, absurdiskai skamba, netikiu niekuom. Nescia buvau kriksto mama, o cia baisiausia pagal prietarus ka galejau padaryti taciau jeigu tiki tas prietaras ir veikia, kadangi as netikiu tai man turbut ir neveikia
Papildyta:
QUOTE(georgiana @ 2012 08 06, 17:59)
Nors ne manes klausiat, bet as neturiu tos vadinamos rusiskos stiklines, todel viska matuoju tomis kuriomis turiu, tiesiog kadangi recepte viskas iskyrus druska numatuota stiklines tiesiog naudoji ta pacia ir tiek, tiesiog atitinka proporcijos. jetau kazin ar aiskiai parasiau
QUOTE(Averita @ 2012 08 06, 11:53)
Gal kas esate dėjusios agurkai, pomidorai, svogūnai su žele, nu niekaip nerandu recepto, nors užsimušk Žinau, kad dėdavau į 7 puslitrinius stiklainius, ir kaitindavau, nei nete nerandu
Visad imdavau is internetao ir kiek pagooglinau randu panasias proporcijas marinato
1 l vandens, 2 saukstai zelatino, 1 saukštas druskos, 1 saukštas acto ir 2 šaukštai cukraus
arba
2 l vandens, 5 šaukštai želatinos, 2 šaukštai druskos, 4 šaukštai cukraus, 1 šaukštas acto arba šiek tiek citrinos rūgštelės
Visada dedu gvazdikėlių, kvapiųjų ir karčiųjų pipirų žirnelių, lauro lapelių.
Pasterizuoti 10 min pridengtais dangteliais, paskui uzdaryti, laikyti šaldytuve
QUOTE(georgiana @ 2012 08 06, 17:59)
juste taip kaip buna moteriskos dienos niekada niekada negalima nei agurku nei kitu jokiu konvervu gaminti ziemai, issaudo
Nesamone niekad dar neissaude, tfu tfu tfu. Tai tik prietaras, kaip ir kiti, kuriais esi isitikines, ir tai ivyksta.
QUOTE(juste10 @ 2012 08 06, 16:37)
Merginos,gal turit isbandytu receptu peraugusiu agurku?(misraine,konservuoti)
dar ne i tema-ar tiesa.kad negalima agurku det,kai yra PMS?mano drauge kategoriskai nusistacius,sako visi agurkai pabala,arba nusaudo
dar ne i tema-ar tiesa.kad negalima agurku det,kai yra PMS?mano drauge kategoriskai nusistacius,sako visi agurkai pabala,arba nusaudo
Čia jau dauguma oparašė, bet pasakysiu savo nuomonę ir aš. Nesąmonė tikra Man kažkas sakė, kad ir laukiantis nieko daryti negalima, tipo panašiai kaip ir per tas dienas, bet visada viską darau ir nežiūriu
Na taip cia tik nuomone as savaja issakiau, kiekviena vadovaujasi savo gaminimo ypatybemis
vakar uzvakvau 8 litrus su garstyciu kosele...kazkodel man jie patys paciausi, dar lakia eile su medumi
vakar uzvakvau 8 litrus su garstyciu kosele...kazkodel man jie patys paciausi, dar lakia eile su medumi
QUOTE(georgiana @ 2012 08 07, 07:42)
Na taip cia tik nuomone as savaja issakiau, kiekviena vadovaujasi savo gaminimo ypatybemis
vakar uzvakvau 8 litrus su garstyciu kosele...kazkodel man jie patys paciausi, dar lakia eile su medumi
vakar uzvakvau 8 litrus su garstyciu kosele...kazkodel man jie patys paciausi, dar lakia eile su medumi
Gal galetumet imesti agurku su medumi recepta? Turiu viena uzsirasiusi, bet jis eksperimentinis, nebandytas. Gal kokiu isbandytu jau turite?
AGURKAI SU MEDUMI:
1-am litrui marinato:
2 šaukštai druskos;
1,5 stiklinės cukraus;
1 stiklinė acto;
1 arbatinis šaukštelis ciberžolės;
2 šaukštai medaus;
Į stiklainį:
Agurkai;
Juodųjų ir kvapniųjų pipirų, krapų, česnako, lauro lapelis.
Išvirti marinatą. Agurkus stambiai juostelėmis supjaustyti, dėti į stiklainį, tarpuose berti pipiriukus, dėti krapus, česnaką, lauro lapelį. Užpilti verdančiu marinatu ir pridengus palaikyti, kol atvės stiklainiai, apie 1 valandą. Tada pakaitinti stiklainius apie 10min. ir užsukti. P.S. pabandykite kelis stiklainiukus gal nepatiks
1-am litrui marinato:
2 šaukštai druskos;
1,5 stiklinės cukraus;
1 stiklinė acto;
1 arbatinis šaukštelis ciberžolės;
2 šaukštai medaus;
Į stiklainį:
Agurkai;
Juodųjų ir kvapniųjų pipirų, krapų, česnako, lauro lapelis.
Išvirti marinatą. Agurkus stambiai juostelėmis supjaustyti, dėti į stiklainį, tarpuose berti pipiriukus, dėti krapus, česnaką, lauro lapelį. Užpilti verdančiu marinatu ir pridengus palaikyti, kol atvės stiklainiai, apie 1 valandą. Tada pakaitinti stiklainius apie 10min. ir užsukti. P.S. pabandykite kelis stiklainiukus gal nepatiks
Bet medaus gi negalima kaitinti. Atsiranda nuodingų junginių.