QUOTE(erika_daug @ 2012 08 04, 10:35)
Labukas visoms. Skaitinėjau Jūsų temelę ir visvien neaišku.. Kodėl bąla agurkai konservuoti. Baigiu isproteti, vargstu ir bereikalo.. Pusę agurkų pabalo. druska naudoju be jodo, agurkus iskaitinu kol pakeičia spalvą, stiklainius isplaunu su soda ir isgarinu virs virdulio. Dangtelius isvalau su actu. Kaip manote, ką vertėtų daryti kitaip? Jei galit patarkit labai laukiu patarimų
Kiek daug vargstate ir kam taip
As stiklainius isplaunu indaploveje ir nieko daugiau nedarau. Dangtelius valau ne su actu o su degtine. Jeigu neturite indaploves, kada ir pati neturejau isplautus iskaitindavau mikrobangeje tam kad isdziutu. Virs virdulio jeigu garinate jie juk vistiek turi likti dregni gal tai blogai
Gal paprasciausiai konservuojant naudojate oer mazai acto ar citrinos rugsties. Buna kad kitus stiklainius kai isplaunu indaploveje, uzdarau dangtuku ir poto papildomai konservuojant net neplaunu ir nieko, nei vienais metais nepabalo
Konservuoju daug, tai stengiuosi pasilengvinti ir pasigreinti darba, neapsisunkinu ir nei vienais metais nei nusaude nei pabalo. Receptus visus imu is pirmo puslapio temos. Pagrinde naudoju abejus bulgariskus, saldziarugscius, Uspaskicho ir su citrinos rugstele.
Papildyta:
QUOTE(amarrile @ 2012 08 02, 12:36)
Kai rauginu,vyšniu lapus dedu,bet raugiu į kubilą,dedu labai daug žolių,į stiklainius perdedu tik agurkus ir sūrimą.Anais metais pasibaisejau,nuskynus daug paskutinių agurkų,laiko trukumas,suraugiau staigiai,paskui ,po kekių dienų,ramiai suvakavau dešimt trilirtrinių..Patiko,ir MB,ir žentukui
Va sitas budas mane labai domina. Sakykit raugiat i ta kubila saltu vandeniu uzpilat? Kiek teko skaityti litras vandens sauksas druskos. Kokias zoles dedat? Ar suvakavus i stiklainius reikia laikyti saldytuve?
Papildyta:
QUOTE(erika_daug @ 2012 08 05, 09:30)
Agurkus kaitinu keletą minučių verdančiame vandenyje, po to dedu į sterilizuotus stiklainius. Tada užvirusį marinatą užpilu ir užvakuoju (gal dabar bus aiskiau
). Įdomu tai, kad bąla kai kurie slovikai, kurie buvo vaakuoti užsukamais dangteliais ir kai kurie su metalinias, kur naudojam aparatą metalui užspausti. Tuoj pabandysiu atidaryti vieną sloviką kaip amarrile rasė, gal aparatas blogai daro. ErikaN sakėt pakeitėte vaakavimo eigą, gal pasidalintumėte, nes visvien kažką reiks kaisti vaakavime ir man.
As visiems receptams jeigu ir raso kaitinti naudoju toky agurku nuplikymo buda. Uzpilu verdanciu vandeniu, palaiku kazkiek, isgriebu, dedu i stiklainius ir uzpilu verdanciu marinatu. Niekad nekaitinu stiklainiuose ir neapkloju uzpylus, nes tada suminksteja. O peraugusius agurkus supjaustau stambiais storais griezineliais arba isilgomis skitelemis nupjaudama stambias seklas, tada stiklainius tik uzpilu verdanciu marinatu ir uzkloju siltai, irgi nekaitinu ir puikiai laikosi