QUOTE(erika_daug @ 2012 08 04, 09:35)
Labukas visoms. Skaitinėjau Jūsų temelę ir visvien neaišku.. Kodėl bąla agurkai konservuoti. Baigiu isproteti, vargstu ir bereikalo.. Pusę agurkų pabalo. druska naudoju be jodo,
agurkus iskaitinu kol pakeičia spalvą, stiklainius isplaunu su soda ir isgarinu virs virdulio. Dangtelius isvalau su actu. Kaip manote, ką vertėtų daryti kitaip? Jei galit patarkit labai laukiu patarimų
Ką reiškia šie žodiai?.Koks čia rodiklis?Tu juos užpylineji ar kaitini-sterelizuoji?
Atleiskit,apie stiklainių sterelizavimus baikit spangti. jei sterelizuojasi produktas kaitinant ar užpilinejant,tai sterelizuosis ir indai-stiklainiai,dangteliai. kitas reikalas,kai pilam,fasuojam gatavą produktą,kokią mišraine.
tada ir indai turi buti gatavai paruošti
Uždarinejant metaliniais dangteliais,kur naudojam užspaudimą metalo,butina patikrinti nors cezono pradžioj,ar sandariai uždarinejama. nesijuokit,pabandau rankom atidaryti užsuktą dangtelį pirmą-jis neturi atsidaryti,jei pasistengus atidarai be atidarytuvo,o taip buvo ir šią vasarą-reiškia,prastai dirba,išsiderino uždarytuvas.
Jei čia nerasim bėdų-temperatūroje,kaitinime,tada reiks žiūret į konservantų kiekį-receptūrą ir teisingą matavimą kiekių...