QUOTE(joli77 @ 2014 08 20, 16:04)
norėčiau pasiklausti dėl tinginio agurkų, nes tik juos daba valgau kiti laukia žiemos
skonis jų man saldokas, bet traškumas tai super.
Ar gerai padariau, kad nupyliau (išpyliau lauk) visą atsiradusį skystį nuo agurkų ir užpiliau tik marinatu? nes man skysčio užpilus ant agurkų truko (ne iki viršaus užsipylė stiklainiai)
Ar niekas nebandėt mažinti cukraus kiekio? gal net per puse?
Šį savaitgali bandysiu tą kitą receptą kur irgi nereikia virti marinato, nors ten irgi cukraus labai daug
gal galima mažinti?
Laukiu jūsų patarimų
Jei nesunku parašyk kuriame pusl. tų tinginio agurkų ieškoti
Nematau recepto, tai negaliu komentuoti.
Aš gaminau agurkus kinietiškai, marinatas taip pat neverdamas. Cukraus tikrai daug dedasi, bet kadangi kinietiškai, tai šiai virtuvei būdingas saldžiai aštrus skonis. Tiksliau, turi būti visi keturi skoniai: saldu- sūru-rūgštu-aitru. Tuose agurkuose taip ir yra
.
Nors agurkai neužpilami karštu marinatu, bet pastovėję vėsiai (rusyje) po kelių dienų uždaryti stiklainių dangteliai "prisitraukia". Tad, jie gali laikytis ilgą laiką. Dar, kadangi marinato man liko, o išpilti tokį nuostabų (bent jau man) skonį buvo gaila, aš jį užvirinau ir užkonservavau jame paprikas (prieš tai jas paprastai apvirusi).
Agurkai kinietiškai
2.5 kg. agurkų,
3 v.š. druskos,
8 v.š. aliejaus,
3 a.š. čili paprikos miltelių,
3 didelės galvos česnakų,
0.5 l. acto 9 %,
1 kg. cukraus.
Supjaustyti agurkus į 4 dalis (skiltelėmis). Užpilti druska ir palaikyti 6 val. vis pamaišant. Po 6 val. atsiradusį skystį išpilti (jis nebereikalingas). Užvirti aliejų ir užpilti ant agurkų. Sudėti supjaustytus česnakus ir užberti čili pipirų. Pakaitinti actą su cukrumi kol jis ištirps ir užpilti taip pat ant agurkų. Laikyti 24 val. ir po to supilstyti į sterilizuotus stiklainius.