Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(sena pažįstama @ 2014 08 11, 04:28)
Atsakau dar karta: visi iki vieno agurko tinkami konservavimui drinks_cheers.gif Tik ilgieji konservavimui netinkami del to, kad reikia pjaustyti gabalais, kaip kokia cukinija, tiesiog nepatogu fiziskai. drinks_cheers.gif
Isbandziau, nesaude niekas, tik daugiau ta daryti atsisakiau, nes mes is viso mazuliukus valgom, pjaustytu nemegstam. Ju skonis marinate tampa kitoks.

Tai uzvakuoti galima visaka,tik ar skanus jie po to,tai cia jau kitas klausimas.Tai kam bereikalingai vargti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *AMRI*: 11 rugpjūčio 2014 - 09:28
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 08 11, 09:14)
Sterilizuoti, reiskia, kad supilat ir dar statot su visu stiklainiu i puoda su vandeniu, verdat 10 minuciu.
Kadangi man nepatinka toks procesas, kai reikia virti dar ir stiklainius doh.gif tai pasitobulinau pagal save:darau du uzpylimus, viena-su paprastu verdanciu vandeniu, palaikau, kol atvesta, tada nupilu ir uzpilu jau verdanciu marinatu, uzsuku stiklainius ir kisu po kaldra. Nera nusove per 20 vekavimo metu ne vienas thumbup.gif


Ačiū, bandysim patobulintu variantu biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2014 08 11, 10:26)
Tai uzvakuoti galima visaka,tik ar skanus jie po to,tai cia jau kitas klausimas.Tai kam bereikalingai vargti?

Skonis skiriasi, nes visu pjaustytu ir marinuotu agurku skiriasi(didesniu, kurie vadinami ne siltnaminiai, bet pjaustyti nera tokie skanus, kaip maziukai ir traskus)-tas tiesa drinks_cheers.gif Bet jei zmones siais metais neturi normaliu agurku, o tik tuos ilguosius, tai be problemu gali marinuoti ir juos, juk apie tai klausimas ir buvo 4u.gif
Atsakyti
8 stiklines vandens (200 gr)
1 stikline acto (9 proc.)
3 valg. šaukštu druskos
5 valg. šaukštai cukraus
sudedu į stiklainius užpilu užkaitintu vandeniu,nupilu sudedu viska išskirus acta,jis į pabaigą.prieskonius kokius tik norit galit dėti,aš dar į kai kurios sloikus aštru pipiriuka ipjaunu po gabaliuka.Užpilu marinadu ir uždarau ir po kaldrom išstovi nakti,diena (apie 12 val) šiltai.Pagal recepta reiktu sterilizuoti 15-20 minučiu,bet niekada to nedariau man per dau žaidimo.
receptas p. Julianos S.S.
Atsakyti
QUOTE(Anistėja @ 2013 08 20, 22:58)
Parašysiu tokį "tinginio agurkų" receptėlį.


Prisiskaičius jūsų receptų ir patarimų prisigaminau šiemet agurkų: bulgariškai, su pomidorų padažu, aštrių griežinėliais ir tinginio smile.gif

norėčiau pasiklausti dėl tinginio agurkų, nes tik juos daba valgau kiti laukia žiemos smile.gif skonis jų man saldokas, bet traškumas tai super.
Ar gerai padariau, kad nupyliau (išpyliau lauk) visą atsiradusį skystį nuo agurkų ir užpiliau tik marinatu? nes man skysčio užpilus ant agurkų truko (ne iki viršaus užsipylė stiklainiai)
Ar niekas nebandėt mažinti cukraus kiekio? gal net per puse?

Šį savaitgali bandysiu tą kitą receptą kur irgi nereikia virti marinato, nors ten irgi cukraus labai daug smile.gif gal galima mažinti?

Laukiu jūsų patarimų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(joli77 @ 2014 08 20, 16:04)
norėčiau pasiklausti dėl tinginio agurkų, nes tik juos daba valgau kiti laukia žiemos smile.gif skonis jų man saldokas, bet traškumas tai super.
Ar gerai padariau, kad nupyliau (išpyliau lauk) visą atsiradusį skystį nuo agurkų ir užpiliau tik marinatu? nes man skysčio užpilus ant agurkų truko (ne iki viršaus užsipylė stiklainiai)
Ar niekas nebandėt mažinti cukraus kiekio? gal net per puse?

Šį savaitgali bandysiu tą kitą receptą kur irgi nereikia virti marinato, nors ten irgi cukraus labai daug smile.gif gal galima mažinti?

Laukiu jūsų patarimų smile.gif


Jei nesunku parašyk kuriame pusl. tų tinginio agurkų ieškoti ax.gif Nematau recepto, tai negaliu komentuoti.
Aš gaminau agurkus kinietiškai, marinatas taip pat neverdamas. Cukraus tikrai daug dedasi, bet kadangi kinietiškai, tai šiai virtuvei būdingas saldžiai aštrus skonis. Tiksliau, turi būti visi keturi skoniai: saldu- sūru-rūgštu-aitru. Tuose agurkuose taip ir yra smile.gif .
Nors agurkai neužpilami karštu marinatu, bet pastovėję vėsiai (rusyje) po kelių dienų uždaryti stiklainių dangteliai "prisitraukia". Tad, jie gali laikytis ilgą laiką. Dar, kadangi marinato man liko, o išpilti tokį nuostabų (bent jau man) skonį buvo gaila, aš jį užvirinau ir užkonservavau jame paprikas (prieš tai jas paprastai apvirusi).

Agurkai kinietiškai

2.5 kg. agurkų,
3 v.š. druskos,
8 v.š. aliejaus,
3 a.š. čili paprikos miltelių,
3 didelės galvos česnakų,
0.5 l. acto 9 %,
1 kg. cukraus.

Supjaustyti agurkus į 4 dalis (skiltelėmis). Užpilti druska ir palaikyti 6 val. vis pamaišant. Po 6 val. atsiradusį skystį išpilti (jis nebereikalingas). Užvirti aliejų ir užpilti ant agurkų. Sudėti supjaustytus česnakus ir užberti čili pipirų. Pakaitinti actą su cukrumi kol jis ištirps ir užpilti taip pat ant agurkų. Laikyti 24 val. ir po to supilstyti į sterilizuotus stiklainius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dalelė: 21 rugpjūčio 2014 - 08:15
QUOTE(Dalelė @ 2014 08 21, 09:12)
Jei nesunku parašyk kuriame pusl. tų tinginio agurkų ieškoti  ax.gif Nematau recepto, tai negaliu komentuoti.


tinginio agurkai 37 psl.
labai panašus ir jūsų receptas, tik kad pas jus dedasi dar aliejus.

aš pabijojau nešti i rusį tuos agurkus, nes kaip rašiau skystis neužsipylė iki viršaus, tai sudėjau į šaldytuvą.

darysiu ir šį savaitgalį, nes rasiu perraugusių agurkų smile.gif
bet man norėtųsi, kad nors kiek ne taip saldu būtų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(joli77 @ 2014 08 21, 11:07)
tinginio agurkai 37 psl.
labai panašus ir jūsų receptas, tik kad pas jus dedasi dar aliejus.

aš pabijojau nešti i rusį tuos agurkus, nes kaip rašiau skystis neužsipylė iki viršaus, tai sudėjau į šaldytuvą.

darysiu ir šį savaitgalį, nes rasiu perraugusių agurkų smile.gif
bet man norėtųsi, kad nors kiek ne taip saldu būtų smile.gif


Pabandyk su aliejumi, aliejus juk konservantas. Gal būt dėl jo agurkai stiklainiuose išsilaiko ilgai. Žinoma, jei neatidarai ir nepradedi valgyti lotuliukas.gif Be to aliejus konservuojant suteikia tam tikrą, gan gerą poskonį.
Atsakyti
O aš kelis stiklainius pabandžiau užmarinuoti su mineraliniu,kelias dienas palauksiu ir bandysiu ragaut.Kažko abejoju skoniu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(joli77 @ 2014 08 20, 16:04)
Prisiskaičius jūsų receptų ir patarimų prisigaminau šiemet agurkų: bulgariškai, su pomidorų padažu, aštrių griežinėliais ir tinginio smile.gif

norėčiau pasiklausti dėl tinginio agurkų, nes tik juos daba valgau kiti laukia žiemos smile.gif skonis jų man saldokas, bet traškumas tai super.
Ar gerai padariau, kad nupyliau (išpyliau lauk) visą atsiradusį skystį nuo agurkų ir užpiliau tik marinatu? nes man skysčio užpilus ant agurkų truko (ne iki viršaus užsipylė stiklainiai)
Ar niekas nebandėt mažinti cukraus kiekio? gal net per puse?

Šį savaitgali bandysiu tą kitą receptą kur irgi nereikia virti marinato, nors ten irgi cukraus labai daug smile.gif gal galima mažinti?

Laukiu jūsų patarimų smile.gif


As tikrai dejau maziau cukraus ir viskas ok.Rasote kad truko marinato,as tai smarkiai suspaudziu kad daugiau tilptu.Kai lieka marinato,as su juo esu marinavusi visokiausiu darzoviu .Man patiko tas skonis marinuotu,o ypac patisonai.
Atsakyti
QUOTE(aneta23 @ 2014 08 25, 12:36)
As tikrai dejau maziau cukraus ir viskas ok.Rasote kad truko marinato,as tai smarkiai suspaudziu kad daugiau tilptu.Kai lieka marinato,as su juo esu marinavusi visokiausiu darzoviu .Man patiko tas skonis marinuotu,o ypac patisonai.

Man marinato žiauriai aug liko. Bet gal tai prklauso nuo agurkų supjaustymo? Aš pjausčiau skiltelėmis.
Atsakyti
QUOTE(joli77 @ 2014 08 20, 16:04)
norėčiau pasiklausti dėl tinginio agurkų, nes tik juos daba valgau kiti laukia žiemos smile.gif skonis jų man saldokas, bet traškumas tai super.
Ar gerai padariau, kad nupyliau (išpyliau lauk) visą atsiradusį skystį nuo agurkų ir užpiliau tik marinatu? nes man skysčio užpilus ant agurkų truko (ne iki viršaus užsipylė stiklainiai)
Ar niekas nebandėt mažinti cukraus kiekio? gal net per puse?


Teisingai viską padarėte - atsiradusį skystį reikia visą nupilti ir tada užpilti karštu marinatu smile.gif O kad marinato pritrūko, tai neįtikėtina... Numanau tik vieną priežastį - greičiausiai agurkus į stiklainius sudėjote labai laisvai, o reikia pagrūsti. Tada ir agurkų daugiau į stiklainį susideda, ir marinato dar daaaaug daaaug atlieka biggrin.gif

O kad saldūs, taip taip - jie saldoki. Galima mažinti cukrų, bet tik jokiu būdu ne per pusę, nes tada nestovės schmoll.gif Aš asmeniškai dedu ne 1kg, o 800g. Juk cukrus yra natūralus konservantas.
Dėl aliejaus... Aš iš viso nededu aliejaus pagal tas receptų normas, nebent šlakelį (išskyrus grybus su pomidorų padažu ir svogūnais). Juk konservuotas daržoves ir taip valgome kaip garnyrą prie mėsos, tai kam dar tos papildomos kalorijos... 4u.gif
Atsakyti