Svarbu Skinti agurkus reikia rytą.Ir pageidautina nevytinti ilgai
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 07 28, 15:35)
Kazkur skaiciau, kad agurku dukart marinatu pilti nerekomenduojama, nes agurkai susirauksleja. Dar kazkas sioje temoje gera patarima dave, kad pirma karta reikia pilti agurkus verdanciu vandeniu, o jau antra karta-marinatu.
Nuo to karto taip ir darau, agurkai nebuna tokie kaip isgrezti.
Nuo to karto taip ir darau, agurkai nebuna tokie kaip isgrezti.
jau daug metu tik taip darau.
Niekada nežinau kada skinti, nes pati perku agurkus, marinatu pilu vieną kartą, tik paskui verdu puode dar su stiklainiu apie 10min
O as agurku neuzpilineju kelis kartus, atradau greitesni buda. I verdanti marinata, bet dar neuzvirusi, dedu agurkus, pakaitinu kol siek tiek pakeicia spalva ir i stiklainius. Uzverda marinatas, uzpilu ir viskas.
QUOTE(ErikaN @ 2012 07 29, 15:01)
O as agurku neuzpilineju kelis kartus, atradau greitesni buda. I verdanti marinata, bet dar neuzvirusi, dedu agurkus, pakaitinu kol siek tiek pakeicia spalva ir i stiklainius. Uzverda marinatas, uzpilu ir viskas.
Patikslinkit,neleidžiat vandeniui užvirti?
Sveikos
Gal kuri turit, nerandu... kur reikia agurkus perpjauti į keturias dalis ir stačiai sudėti į slovikus... gal turit receptuką?
Gal kuri turit, nerandu... kur reikia agurkus perpjauti į keturias dalis ir stačiai sudėti į slovikus... gal turit receptuką?
QUOTE(georgiana @ 2012 07 27, 17:31)
Jolete barsiu kur receptukas
Gėda pelėda matai, dar neturiu pakankamai agurkų, tai ir receptai pamiršti
QUOTE(Lusasita @ 2012 07 27, 10:53)
siemet darau radusi dziunkos raugintus konservuotus
ir aisku marinuoju, nes man marinuoti skaniau
ir aisku marinuoju, nes man marinuoti skaniau
pagal Dziunkos recepta ir marinuoti superiniai
QUOTE(saintlina @ 2012 07 30, 10:31)
pagal Dziunkos recepta ir marinuoti superiniai
receptukas kur?
QUOTE(amarrile @ 2012 07 29, 17:31)
Patikslinkit,neleidžiat vandeniui užvirti?
Kol kaitinu agurkus, neleidžiu marinatui užvirti, bet aišku jis turi būti jau labai karštas, taip sakant ant užvirimo ribos.
saintlina,
kai apraugi agurkėlius į stiklainius, ar jie nesuputoja, kai rūgimas prasideda?
mes raugiam kibiran, paslegiu akmeniu, naudoju šulinio vandenį
kai apraugi agurkėlius į stiklainius, ar jie nesuputoja, kai rūgimas prasideda?
mes raugiam kibiran, paslegiu akmeniu, naudoju šulinio vandenį
Sveikos, pasidalinsiu savo skonio receptoriu trejetuku:
Saldziarugsciai agurkeliai (gali buti su pomidorais)
3 l vandens,
5 šaukštai druskos,
2 stiklinės cukraus,
0,5 l acto,
2 šaukštai prieskonių (gali būti pirktiniai), pipirai, lauro lapai.
Dedam daržoves į stiklainiukus, pilam marinatą, uždedam dangtelį, bet neužsukam, o tik pridengiam. Dedam stiklainiukus į puodą su vandeniu, ir kaitinam kokias 15 min. nuo užvirimo, kol agurkai pakeis spalvą. Užsukam dangtelius, apverčiam ir užklojam šilta antklode.
Be agurkų ir pomidorų,galima dėti įvairias daržoves: ir paprikas, ir cukinijas, ir šparagines pupeles ir visokias kitokias.
Uspaskicho agurkeliai
1 litrui vandens:
5 saukstai cukraus,
1 saukstas druskos,
100 g acto,
2 vysniu lapai,
2 serbentu lapai,
garstyciu grudeliu,
krapo stiebeli su nedideliu ziedynu,
6 kvepiantys pipiriukai,
lauro lapelis.
Prieskoniniai dalykai galimi ivairus. Marinata dukart uzvirint
1 litro stiklainiui reikes:
agurku
5 griezineliu morku
3 griezineliu svogunu
4 kvapiuju pipiru zirneliu
4 juoduju pipiru zirneliu
3 a. s. cukraus
2 a.s. druskos
50 g. acto
visus ingridientus dekite i stiklainio dugna, prikimskite agurku ir uzpilkite verdanciu vandeniu. sterilizuokite 10 min.
Saldziarugsciai agurkeliai (gali buti su pomidorais)
3 l vandens,
5 šaukštai druskos,
2 stiklinės cukraus,
0,5 l acto,
2 šaukštai prieskonių (gali būti pirktiniai), pipirai, lauro lapai.
Dedam daržoves į stiklainiukus, pilam marinatą, uždedam dangtelį, bet neužsukam, o tik pridengiam. Dedam stiklainiukus į puodą su vandeniu, ir kaitinam kokias 15 min. nuo užvirimo, kol agurkai pakeis spalvą. Užsukam dangtelius, apverčiam ir užklojam šilta antklode.
Be agurkų ir pomidorų,galima dėti įvairias daržoves: ir paprikas, ir cukinijas, ir šparagines pupeles ir visokias kitokias.
Uspaskicho agurkeliai
1 litrui vandens:
5 saukstai cukraus,
1 saukstas druskos,
100 g acto,
2 vysniu lapai,
2 serbentu lapai,
garstyciu grudeliu,
krapo stiebeli su nedideliu ziedynu,
6 kvepiantys pipiriukai,
lauro lapelis.
Prieskoniniai dalykai galimi ivairus. Marinata dukart uzvirint
1 litro stiklainiui reikes:
agurku
5 griezineliu morku
3 griezineliu svogunu
4 kvapiuju pipiru zirneliu
4 juoduju pipiru zirneliu
3 a. s. cukraus
2 a.s. druskos
50 g. acto
visus ingridientus dekite i stiklainio dugna, prikimskite agurku ir uzpilkite verdanciu vandeniu. sterilizuokite 10 min.