Merginos, o gaminant agurkėlius pagal paskutinę nuorodą, na, tuos aštriai marinuotus, kur be kaitinimo, tai geriau agurkėliai didesni, labiau į peraugimą, ar mažesni? Aš nusipirkau tokių gražučių, nelabai didelių, ir dabar suabejojau... na, kas bus, tas bus, vis tiek teks juos sumarinuoti....
QUOTE(Fėja* @ 2013 08 25, 13:18)
Merginos, o gaminant agurkėlius pagal paskutinę nuorodą, na, tuos aštriai marinuotus, kur be kaitinimo, tai geriau agurkėliai didesni, labiau į peraugimą, ar mažesni? Aš nusipirkau tokių gražučių, nelabai didelių, ir dabar suabejojau... na, kas bus, tas bus, vis tiek teks juos sumarinuoti....
as visoms misrainems (kur reikia pjaustyti agurkus) dedu tik peraugusius, kurie marinavimui nelabai tinkami, bet manau skonis tikrai nepasikeis jei jus desite maziukus
QUOTE(Fėja* @ 2013 08 25, 13:18)
Merginos, o gaminant agurkėlius pagal paskutinę nuorodą, na, tuos aštriai marinuotus, kur be kaitinimo, tai geriau agurkėliai didesni, labiau į peraugimą, ar mažesni? Aš nusipirkau tokių gražučių, nelabai didelių, ir dabar suabejojau... na, kas bus, tas bus, vis tiek teks juos sumarinuoti....
Tikrai nieko tokio,nes as kartais is mazesniu darau,kai nebereikia marinuoti.Gali drasiai daryti.
Na,va,padariau ir as
agurku tinginiu:)is 3 kg isejo 3 puslitriniai stiklaineliai:)
agurku tinginiu:)is 3 kg isejo 3 puslitriniai stiklaineliai:)
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 08 21, 07:26)
Uzvirinus marinata uzpilti, maisyti, sudeti i stiklainius? Ir nereikia ju dar karta perkaitinti? Ar ne taip supratau?
Skamba skaniai, bet nepatikimai O kai simet tu agurku ir taip nebuvo, tai be virinimo nedrisciau rizikuoti.
Skamba skaniai, bet nepatikimai O kai simet tu agurku ir taip nebuvo, tai be virinimo nedrisciau rizikuoti.
Viskas teisingai
Agurkai marinuoti garstyčiose
Ieškojau senai recepto, bet nuotraukose taip nefotogeniškai atrodo, kad vis atidėdavau, kol neperskaičiau komentaro "ne sekcijoj laikyt juk reiks, svarbu skonis geras" ) ir tikrai skonis marinato puikus !
7 po 0.5 l. stiklainiams reikės:
Agurkų nepasvėriau kiek sunaudojau, bet priklauso ir nuo dydžio, galima pjaustyti ir riekelėm ir išilgai į keturias dalis. Mano mažučiai tai pjausčiau tik per pusę.
1.5 l. vandens
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė acto
4 su kaupu šaukštai druskos
1 indelis garstyčių naudojau grūdėtas angliškas spilvos
pipirų, česnako
Išverdame marinatą ir užpilame ant supjaustytų agurkų,viskas,nieko kaitint ir nupilineti nereikia, sandariai užsukame ir laikome vėsiai.
Skanaus
Ieškojau senai recepto, bet nuotraukose taip nefotogeniškai atrodo, kad vis atidėdavau, kol neperskaičiau komentaro "ne sekcijoj laikyt juk reiks, svarbu skonis geras" ) ir tikrai skonis marinato puikus !
7 po 0.5 l. stiklainiams reikės:
Agurkų nepasvėriau kiek sunaudojau, bet priklauso ir nuo dydžio, galima pjaustyti ir riekelėm ir išilgai į keturias dalis. Mano mažučiai tai pjausčiau tik per pusę.
1.5 l. vandens
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė acto
4 su kaupu šaukštai druskos
1 indelis garstyčių naudojau grūdėtas angliškas spilvos
pipirų, česnako
Išverdame marinatą ir užpilame ant supjaustytų agurkų,viskas,nieko kaitint ir nupilineti nereikia, sandariai užsukame ir laikome vėsiai.
Skanaus
man labai patiko sis receptelis is SM nares vasarema
2 kg agurkėlių, supjaustytų 0,5 cm griežinėliais
4 v.š. druskos
Išmaišius palaikyti 6 val ir tada sudėti: 700 gr cukraus (dėjau kiek mažiau); 1,5 stiklines obuolių acto (irgi mažiau dėjau); 7 v. šaukš. aliejaus; 1 v.š aštriosios paprikos miltelių (dėjau čili pipiriuką); 2 GALVUTES česnako.
recepte buvo :viską sudėjus išmaišyti ir laikyti 12 val, tada sugrūsti į indelius ir uždaryti.
aš dariau taip: nupyliau (ne visą, kad per sūru nebūtų) skystį nuo agurkų, sudėjau visus ingredientus, užviriau ir užpyliau ant agurkų. Po 12 (ar 24 val, kaip išėjo), viską nupyliau, dar kartą užviriau ir užpyliau ant stiklainiuose sudėtų agurkų. Uždariau užsukamais dangteliais.
darysiu dar antra partija
2 kg agurkėlių, supjaustytų 0,5 cm griežinėliais
4 v.š. druskos
Išmaišius palaikyti 6 val ir tada sudėti: 700 gr cukraus (dėjau kiek mažiau); 1,5 stiklines obuolių acto (irgi mažiau dėjau); 7 v. šaukš. aliejaus; 1 v.š aštriosios paprikos miltelių (dėjau čili pipiriuką); 2 GALVUTES česnako.
recepte buvo :viską sudėjus išmaišyti ir laikyti 12 val, tada sugrūsti į indelius ir uždaryti.
aš dariau taip: nupyliau (ne visą, kad per sūru nebūtų) skystį nuo agurkų, sudėjau visus ingredientus, užviriau ir užpyliau ant agurkų. Po 12 (ar 24 val, kaip išėjo), viską nupyliau, dar kartą užviriau ir užpyliau ant stiklainiuose sudėtų agurkų. Uždariau užsukamais dangteliais.
darysiu dar antra partija
O aš užskaitau receptą ala Uspaskicho agurkėliais. Kadangi dariau pagal 3 receptus,o šis ir buvo 3 bandomasis, tai tą užvadinau "3U" - ant dangtelių pats tas tokį trumpą kodą rašyti
Kitus du nepamenu kokie, bet vienas su ryškiai per daug druskos - (gerai, kad pasižymėjau tuos kelis stiklainiukus) išbrokavau ir išbraukiuua raudonai amžiams.
O MB daro vyriškai - 1 litrui žalio vandens 1,5 šaukšto druskos + visi žalumynai. Užpila sukištus agurkus+ žalumynus į stiklainį, uždaro plastikiniu dangteliu ir į psio - bet ir gaunasi jam garantuotai. O man nekyla rankos taip daryt
Kitus du nepamenu kokie, bet vienas su ryškiai per daug druskos - (gerai, kad pasižymėjau tuos kelis stiklainiukus) išbrokavau ir išbraukiuua raudonai amžiams.
O MB daro vyriškai - 1 litrui žalio vandens 1,5 šaukšto druskos + visi žalumynai. Užpila sukištus agurkus+ žalumynus į stiklainį, uždaro plastikiniu dangteliu ir į psio - bet ir gaunasi jam garantuotai. O man nekyla rankos taip daryt
QUOTE(syri @ 2013 09 19, 21:20)
O aš užskaitau receptą ala Uspaskicho agurkėliais. Kadangi dariau pagal 3 receptus,o šis ir buvo 3 bandomasis, tai tą užvadinau "3U" - ant dangtelių pats tas tokį trumpą kodą rašyti
Kitus du nepamenu kokie, bet vienas su ryškiai per daug druskos - (gerai, kad pasižymėjau tuos kelis stiklainiukus) išbrokavau ir išbraukiuua raudonai amžiams.
O MB daro vyriškai - 1 litrui žalio vandens 1,5 šaukšto druskos + visi žalumynai. Užpila sukištus agurkus+ žalumynus į stiklainį, uždaro plastikiniu dangteliu ir į psio - bet ir gaunasi jam garantuotai. O man nekyla rankos taip daryt
Kitus du nepamenu kokie, bet vienas su ryškiai per daug druskos - (gerai, kad pasižymėjau tuos kelis stiklainiukus) išbrokavau ir išbraukiuua raudonai amžiams.
O MB daro vyriškai - 1 litrui žalio vandens 1,5 šaukšto druskos + visi žalumynai. Užpila sukištus agurkus+ žalumynus į stiklainį, uždaro plastikiniu dangteliu ir į psio - bet ir gaunasi jam garantuotai. O man nekyla rankos taip daryt
vat ir as galvojau taip daryti, tik klausimas kur laikyti ziema, rusys po namu siltas eina nuo peciaus vamzdziai, garaze, bet jei paspaus ir persaltgali
QUOTE(syri @ 2013 09 19, 21:20)
O MB daro vyriškai - 1 litrui žalio vandens 1,5 šaukšto druskos + visi žalumynai. Užpila sukištus agurkus+ žalumynus į stiklainį, uždaro plastikiniu dangteliu ir į psio - bet ir gaunasi jam garantuotai. O man nekyla rankos taip daryt
Siais metais del laiko stokos ir man taip netycia gavosi uzmarinuoti agurkus. Dabar jau valgom, tai skanesniu dar nesam ragave . Kitais metais tik tokius ir darysiu, skanu,pigu,greita
QUOTE(l@n@ @ 2013 09 20, 08:15)
Siais metais del laiko stokos ir man taip netycia gavosi uzmarinuoti agurkus. Dabar jau valgom, tai skanesniu dar nesam ragave . Kitais metais tik tokius ir darysiu, skanu,pigu,greita
o kur laikote
QUOTE(georgiana @ 2013 09 20, 07:01)
vat ir as galvojau taip daryti, tik klausimas kur laikyti ziema, rusys po namu siltas eina nuo peciaus vamzdziai, garaze, bet jei paspaus ir persaltgali
kur tau peršals, jei vamdžiai eina . Jei rūsys nuo kažko šyla, tai gal bandyk nešti į vėsiausią kampą ant grindų ar prie durų. Rauginti nesandariai mėgsta būti vėsiau, na, kaip obuoliai, bulvės - vėsiai.
QUOTE(l@n@ @ 2013 09 20, 08:15)
Siais metais del laiko stokos ir man taip netycia gavosi uzmarinuoti agurkus. Dabar jau valgom, tai skanesniu dar nesam ragave . Kitais metais tik tokius ir darysiu, skanu,pigu,greita
tai ne marinavimas, tai - rauginimas .