Sveikos, ar gali kas nors pasakyti kiek acto reikia, jeigu noriu ji deti vietoj citrinos rugsties? Cia iprastam agurku marinatui
Na pvz ant litro vandens dedu 1 arbat.sauksteli citrinos rugsties, tai kiek butu acto?
Aciu kas atsakys
QUOTE(delfinarija @ 2013 08 11, 14:36)
Ar tikrai cia 1 litrui vandens reikia tiek cukrus?
Agurkai su garstyciomis (kosele):
1 ltr. vandens reikia:
1 stiklines cukraus,
1 stiklines acto,
3 saukstu druskos,
5 saukstu garstysciu,
kvapieji pipirai, pirkti prieskoniai ir cesnakas.
Agurkai su garstyciomis (kosele):
1 ltr. vandens reikia:
1 stiklines cukraus,
1 stiklines acto,
3 saukstu druskos,
5 saukstu garstysciu,
kvapieji pipirai, pirkti prieskoniai ir cesnakas.
Tikrai
dzigute - paprastai litrui vandens pakanka 100 ml acto 9 proc. , galima ir mažiau. laikosi ir yra traškūs.
išbandytos proporcijos (šių metų mano mėgiamiausios:
1 l vandens
1 š. druskos
5 š. cukraus
100 ml acto
mano anytos senas receptas (irgi daug metų dariau):
viskas kaip aukščiau, tik cukraus 2 šaukštai
išbandytos proporcijos (šių metų mano mėgiamiausios:
1 l vandens
1 š. druskos
5 š. cukraus
100 ml acto
mano anytos senas receptas (irgi daug metų dariau):
viskas kaip aukščiau, tik cukraus 2 šaukštai
QUOTE(vija zemaite @ 2013 08 12, 00:47)
dzigute - paprastai litrui vandens pakanka 100 ml acto 9 proc. , galima ir mažiau. laikosi ir yra traškūs.
išbandytos proporcijos (šių metų mano mėgiamiausios:
1 l vandens
1 š. druskos
5 š. cukraus
100 ml acto
mano anytos senas receptas (irgi daug metų dariau):
viskas kaip aukščiau, tik cukraus 2 šaukštai
išbandytos proporcijos (šių metų mano mėgiamiausios:
1 l vandens
1 š. druskos
5 š. cukraus
100 ml acto
mano anytos senas receptas (irgi daug metų dariau):
viskas kaip aukščiau, tik cukraus 2 šaukštai
Sudomino marinatas. Kaip su juo elgtis - virinti, šaltu užpilti? Kokiais dangteliais uždaryti? Ačiū už atsakymus.
Mes pamegom raugintus agurkus,ryt vel raugsim keleta kibireliu receptas labai paprastas
1 l vandens:
saukstas druskos
krienu lapai (tinka ir galvutes)
cesnaku lapai
vysniu lapai
viskas uzpilama paprastu saltu vandeniu,mes daromes i kibirelius,po geros savaites agurkus galima valgyti,si recepta ne vienus metus naudojam ir nebeieskom kazko naujo
1 l vandens:
saukstas druskos
krienu lapai (tinka ir galvutes)
cesnaku lapai
vysniu lapai
viskas uzpilama paprastu saltu vandeniu,mes daromes i kibirelius,po geros savaites agurkus galima valgyti,si recepta ne vienus metus naudojam ir nebeieskom kazko naujo
QUOTE(Vaidilu @ 2013 08 13, 12:03)
nebeieskom kazko naujo
Mes irgi darom metai iš metų - nuo pat mano vaikystės.
Ale man kažkaip jau jie pabodo, noriu naujo skonio.
Mum nepabosta sis receptas,nes turim ir marinuotu agurku,tai kaskart vien raugintu nevartojam,plius mano vyras dievina marinuotus pomidorus zele,tai lentynos nukrautos visokio gerio
Parašysiu tokį "tinginio agurkų" receptėlį. O "tinginio" tai todėl, kad nereikia prie jokių puodų/stiklainių stovėt Tai čia būtų toks pirmas šio recepto pliusas. O antrasis - puikiausiai galėsit sunaudoti peraugusius agurkus. Taigi:
3kg agurkų supjaustom stambiais griežinėliais, užpilam 4 šaukštais druskos, ir laikom 10val. vis pamaišant. Agurkai išskiria sultis, kurias po tų 10val. nupilame. Tada verdame marinatą:
1,5 stiklinės acto
0,8-0,9kg cukraus (originaliame recepte reikia viso kilogramo, bet man jau persaldu būna)
2 galvos česnako (plonais griežinėliais)
2-3 čili pipiriukai (žiedeliais)
Užvirintą marinatą supilame ant agurkų, ir vėl vis pamaišydami laikome juos 10val. Tada sudedame į sterilius stiklainius, užsukame ir viskas
Perspėju, kad jie tikrai nėra klasikiniai. Konservatyvaus skonio mėgėjams nerekomenduoju Nors iš tikrų, tai dar neteko sutikti žmogaus, kam jie nepatiko. Tiesiog "siemkos"
Dar pasidalinsiu dėl čili pipriukų. Kažkada Jamie Oliveris pasakojo, kad kuo ilgiau čili pipriukai praguli parduotuvės lentynoje, tuo labiau jie praranda savo aitrumą. Tad geriausia paragauti patį jo galiuką, ir įvertinus jo aštrumą, naudoti su sėklynu, arba jį išimti, čia jau pagal skonį.
Dar, užbėgdama už akių galimai iškilsiantiems klausimams, atsakau: ne, vandens naudoti čia niekur nereikia (išskyrus, aišku, agurkų plovimui). Ir virti/kaitinti agurkų nereikia. Išverdamas tik marinatas. Receptas pagrįstas natūralių konservantų (actas, česnakas, druska, cukrus) naudojimu. Agurkai puikiausiai laikosi šaltoje patalpoje, šaldytuve jų laikyti nebūtina.
3kg agurkų supjaustom stambiais griežinėliais, užpilam 4 šaukštais druskos, ir laikom 10val. vis pamaišant. Agurkai išskiria sultis, kurias po tų 10val. nupilame. Tada verdame marinatą:
1,5 stiklinės acto
0,8-0,9kg cukraus (originaliame recepte reikia viso kilogramo, bet man jau persaldu būna)
2 galvos česnako (plonais griežinėliais)
2-3 čili pipiriukai (žiedeliais)
Užvirintą marinatą supilame ant agurkų, ir vėl vis pamaišydami laikome juos 10val. Tada sudedame į sterilius stiklainius, užsukame ir viskas
Perspėju, kad jie tikrai nėra klasikiniai. Konservatyvaus skonio mėgėjams nerekomenduoju Nors iš tikrų, tai dar neteko sutikti žmogaus, kam jie nepatiko. Tiesiog "siemkos"
Dar pasidalinsiu dėl čili pipriukų. Kažkada Jamie Oliveris pasakojo, kad kuo ilgiau čili pipriukai praguli parduotuvės lentynoje, tuo labiau jie praranda savo aitrumą. Tad geriausia paragauti patį jo galiuką, ir įvertinus jo aštrumą, naudoti su sėklynu, arba jį išimti, čia jau pagal skonį.
Dar, užbėgdama už akių galimai iškilsiantiems klausimams, atsakau: ne, vandens naudoti čia niekur nereikia (išskyrus, aišku, agurkų plovimui). Ir virti/kaitinti agurkų nereikia. Išverdamas tik marinatas. Receptas pagrįstas natūralių konservantų (actas, česnakas, druska, cukrus) naudojimu. Agurkai puikiausiai laikosi šaltoje patalpoje, šaldytuve jų laikyti nebūtina.
QUOTE(Anistėja @ 2013 08 20, 22:58)
Užvirintą marinatą supilame ant agurkų, ir vėl vis pamaišydami laikome juos 10val. Tada sudedame į sterilius stiklainius, užsukame ir viskas
Uzvirinus marinata uzpilti, maisyti, sudeti i stiklainius? Ir nereikia ju dar karta perkaitinti? Ar ne taip supratau?
Skamba skaniai, bet nepatikimai O kai simet tu agurku ir taip nebuvo, tai be virinimo nedrisciau rizikuoti.
QUOTE(Anistėja @ 2013 08 20, 22:58)
Parašysiu tokį "tinginio agurkų" receptėlį. O "tinginio" tai todėl, kad nereikia prie jokių puodų/stiklainių stovėt Tai čia būtų toks pirmas šio recepto pliusas. O antrasis - puikiausiai galėsit sunaudoti peraugusius agurkus. Taigi:
3kg agurkų supjaustom stambiais griežinėliais, užpilam 4 šaukštais druskos, ir laikom 10val. vis pamaišant. Agurkai išskiria sultis, kurias po tų 10val. nupilame. Tada verdame marinatą:
1,5 stiklinės acto
0,8-0,9kg cukraus (originaliame recepte reikia viso kilogramo, bet man jau persaldu būna)
2 galvos česnako (plonais griežinėliais)
2-3 čili pipiriukai (žiedeliais)
Užvirintą marinatą supilame ant agurkų, ir vėl vis pamaišydami laikome juos 10val. Tada sudedame į sterilius stiklainius, užsukame ir viskas
3kg agurkų supjaustom stambiais griežinėliais, užpilam 4 šaukštais druskos, ir laikom 10val. vis pamaišant. Agurkai išskiria sultis, kurias po tų 10val. nupilame. Tada verdame marinatą:
1,5 stiklinės acto
0,8-0,9kg cukraus (originaliame recepte reikia viso kilogramo, bet man jau persaldu būna)
2 galvos česnako (plonais griežinėliais)
2-3 čili pipiriukai (žiedeliais)
Užvirintą marinatą supilame ant agurkų, ir vėl vis pamaišydami laikome juos 10val. Tada sudedame į sterilius stiklainius, užsukame ir viskas
Labai panašus receptas, kiekiai skiriasi, bet šiuo net marinto virti nereikia pernai išbandytas, dauguma forumiečių ir tinklaraštininkių bandė puikiai atlaikė peržiemojimą rūsyje, šiais metais jau 3 normos padarytos
Tikrai ne kiekvieno skonio bet kas paragauja, visiems patinka
QUOTE(daivaP @ 2013 08 21, 18:48)
puikus receptas , darau juos jau ne vienus metus ir ne iš vienos normos
laikau šaldytuve
QUOTE(jurginėlis @ 2013 08 22, 11:59)
puikus receptas , darau juos jau ne vienus metus ir ne iš vienos normos
laikau šaldytuve
laikau šaldytuve
jau keturias normas esu sumarinavusi, bet galvoju, gal dar reikia, nes vis pritrūksta tai šaldytuvas didelis turbūt pas tave, aš tai rūsyje laikau, viskas puikiai laikosi